IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Вчера четох няколко анализа на немски инвестиционни банкера за Воновия. Препоръките са напред и нагоре ;-)
    Das sagen die Analysten
    61 %
    - Kaufempfehlung
    (11 von 18)
    07.09.2023
    61 % der Analysten bewerten die Vonovia SE-Aktie positiv und sprechen eine Kaufempfehlung aus. Hier ist ein gleichbleibender Trend zu sehen, zuvor setzten 59 % die Vonovia SE auf Kaufen.
    Kaufen
    11
    Übergewichten
    0
    Neutral
    5
    Untergewichten
    0
    Verkaufen
    2

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Смятам, че предвид буквално никаквото строителство, немските колиби имат още едни сравнително лесни 25-30% нагоре.
      по-скоро вариант цените да падат докато наемите растат
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
        Смятам, че предвид буквално никаквото строителство, немските колиби имат още едни сравнително лесни 25-30% нагоре.
        Вчера четох няколко анализа на немски инвестиционни банкера за Воновия. Препоръките са напред и нагоре ;-)

Коментар

• Смятам, че предвид буквално никаквото строителство, немските колиби имат още едни сравнително лесни 25-30% нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Да, доста ми е тежка и вероятно ще гледам да продам една част в месеците след като излязат новите акции. Определено няма да бързам, защото е много вероятно Чичо да прибере с отстъпка пакетчетата на бързащите
            Друг начин по който естествено ще спадне теглото е като изчакам да се снесе дивидента.
            Относно това кое ще е следващото горещо място на БФБ, нямам идея в момента.. ще следим пазара и ще се види. Но отсега си признавам, че ако забележа такова, няма да бия тъпана преди да си напълня доволно.. няма как, не сме на НАСДАК и ликвидността ни прави преки конкуренти
            и още как - понякога даже знам от кой купувам или на кой продавам
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение

Браво Батя, а мислиш ли вече, как да ребалансираш тази доста тежка вече фарма
              На мен ми е най-интересно, след голямото ахо ихо тука до 1г, къде ще се прелеят умните парички
              Щото както добре знаем, "умните парички" винаги действат с изпреварващи ходове от поне 6+ месеци
              Да, доста ми е тежка и вероятно ще гледам да продам една част в месеците след като излязат новите акции. Определено няма да бързам, защото е много вероятно Чичо да прибере с отстъпка пакетчетата на бързащите
              Друг начин по който естествено ще спадне теглото е като изчакам да се снесе дивидента.
              Относно това кое ще е следващото горещо място на БФБ, нямам идея в момента.. ще следим пазара и ще се види. Но отсега си признавам, че ако забележа такова, няма да бия тъпана преди да си напълня доволно.. няма как, не сме на НАСДАК и ликвидността ни прави преки конкуренти

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение

Ако не е тайна - защо продаде Гранд сити? Питам, защото и аз имам, но не ми се продават. Има ли нещо, което не е наред?
                просто германския жилищен пазар се движи по-зле отколкото очаквах, не искам експозиция към рейтове
                https://fred.stlouisfed.org/series/QDER628BIS

Коментар

Голямата промяна в моя портфейл е, че след записване на варанти при Софарма, тя рязко ми излезе на 1 во място с тегло над 35%
                  Иначе при останалите по-тежки позиции няма големи промени.. ДОХ, Агрия, Алтерко и т.н.
                  Браво Батя, а мислиш ли вече, как да ребалансираш тази доста тежка вече фарма
                  На мен ми е най-интересно, след голямото ахо ихо тука до 1г, къде ще се прелеят умните парички
                  Щото както добре знаем, "умните парички" винаги действат с изпреварващи ходове от поне 6+ месеци

Коментар

• Голямата промяна в моя портфейл е, че след записване на варанти при Софарма, тя рязко ми излезе на 1 во място с тегло над 35%
                    Иначе при останалите по-тежки позиции няма големи промени.. ДОХ, Агрия, Алтерко и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                      Nexans 36%
                      Berry Global 26.9%
                      Софарма акции 21.6%
                      Data Communications Management 14.6%
                      Софарма варанти 0.9%

продадох Grand City Properties, още Nexans и малко варанти
                      Ако не е тайна - защо продаде Гранд сити? Питам, защото и аз имам, но не ми се продават. Има ли нещо, което не е наред?

Коментар

• Nexans 36%
                        Berry Global 26.9%
                        Софарма акции 21.6%
                        Data Communications Management 14.6%
                        Софарма варанти 0.9%

продадох Grand City Properties, още Nexans и малко варанти

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Мерси на пандата за хубавото мнение - ей такива мнения липсват, тип искрено и лично, а не само удри, ъп, срииив, голтаци и т.н. Дали е успял с трансакциите - вероятно да - Агрия ще яде доста хурката в следващата година (днес са входирали в парламента искане за премахване на забраната за украински внос, което ще разсипе производителите, но може пък да е ок за олиомейкърите и търговците - ще видим), а любовното послание, както му викаше Импето (голям пич, жалко, че го няма, въпреки че инвестираше в 887 компании наведнъж), си е дирижирана акция с набалончване отвсякъде. Ся, че е решил да играе с белязаните карти на чичикака - ми негова си воля, аз такъв хазарт не пипам, щото от дете знам, че срещу белязани карти не се играе, а хората с коленцето, дето са преди него, са мнооооого на клона.

Здравко, много добре правиш - за съжаление, това е положението на БФБ. Затова и съм сложил само на една акция (макар да въртя понякога едни 20-25К в други, за да се правя на трейдър на месечна база, но то е само з апомпане на самочувствието), дето ще я ликвидират. Ся, ако не я ликвидират през 2029 - ми риск си е, факт, но всеки си е поел риска за съдбините. като я ликвидират, почти сигурно пак ще се разкарам от БФБ изцяло, както беше и в периода от 2008 та до към 2015 (с минимални изключения).

Успех на пандата и другия път да слуша, като му говорят "хейтърите" - отчетите на БФБ не са нещо, на което можеш да се доверяваш на 100%, а аграрите с претенции са си аграри с претенции
                          Дали съм успял, никаква идея, целя се в 60%, криво-ляво го докарвам
                          https://www.tipranks.com/experts/bloggers/gold-panda

не беше никак приятно при Неохим и Агрия и малко заболя и при Cementos Pacasmayo. Но мина добре при Fiedman Industries, Reitmans, Dole и М+С откакто се върнах на пазара. Важното е като теглиш чертата да си на плюс, не можеш да ги уцелваш винаги.

Чичо Оги, ами доволен съм от картите откакто почнах през 2007 на БФБ - правил съм пари от Софарма, Софарма имоти, Българска Роза Севтополис. Да видим дали може да ги докарам четири от четири

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение

да си продадеш Агрия / с активи над цената / ) и МСХ /с инвестиции и бъдеще/ за да одиш на скъпото при чичака ))

не не те разбирам
                            М+С им е зле прогнозата за август и подозирам може да е така за близко бъдеще, не мръдна при новината за софикс и 11.5% за няма и три месеца ми стигат на този етап. Ако греша за продажбите, идните месеци може пак да топна крачето.

Агрия, ясно е на всички, че 2023 е отписана за земеделците, търговията в бг също не върви. Предпочитам Нексакс чиито резултати цепят мрака, а цената им пада с над четвърт за година

Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Ами то милионер се става точно така, като те е грижа за едни +/-10 %
                            700 лв. тук, 700 там.. и чудото на сложната лихва като добавиш..

Относно ликвидността.. за чий ще изсипваш акции за 150 бона върху бида.. това не е НАСДАК.. има си БФБ особеностите.. ще ги даваш по 10-15К и за няколко дни до седмица си ги пласирал без да буташ цената
                            Аз примерно планирам да запиша акции на Софарма за доста над 150 бона, през варантите, но не се притеснявам особено как ще ги пласирам после.. с майсторлък и търпение
                            и така само 1400 пъти като повториш упражнението и си милионер то и в америка има неликвидни акции, да кажем едни Friedman дето направих едни хубави 30% за година рядко минаваха повече от 10к бройки на ден
                            https://seekingalpha.com/symbol/FRD

сори, чак такова търпение нямам с дни да се опитвам да продам
                            Last edited by Black and white cat-foot; 12.09.2023, 21:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Пак тръгна хубаво и тъкмо да те похваля, и то... Нищо де - поздравления за смисления коментар, което не ти се случва особено често напоследък. Колкото до венцеславенето - сам можеш да видиш колко е коментирана въпросната акция и кога - нямаме си яхта там, а още по-малко адепти.

П.С. И поздравления най-вече, че си се поучил от грешките си и този път си кеширал и си купил апартамент (това го казвам без ирония), преди да стигнем до "Козлодуйски бряг, бум". Сложи ли му китайски ребрандирани релета с претенции, или нямаха на склад - за акционер би следвало да се намерят с връзки
                              Нямам нужда от твоите похвали груйчо, нито от менторските ти съвети.. вече многократно е доказано, че който слуша съветите ти .. после "венцеслави" родата ти
                              Все едно да те бях послушал че на 10 лв. Алтерко е балон.. или че с акции в дружествата на Чичо Оги не бива да се захващам.. Само от тези два примера, бих пропуснал печалба не за един, а за поне 5 топ апартамента
                              Така че задръж си съветите и менторството за някой новобранка, дето не ти знае "постиженията"

Коментар

Разбира се че ще продам. На БФБ съм за да купувам евтино и да продавам скъпо.. не се женя за акции и да ги имам доживот. Според ситуацията обаче ще преценям кога и по колко да продавам.. дали да махна всичко за месец-два или да задържа повечето с години, ако от Америка идват хубави новини и се отворят перспективи бизнеса на Фармата да се удвои например
                                А да изтъкваш позитивите на инвестицията си, за да се аргументираш за взето инвестиционно решение, не мисля че е "венцеславене". По същата логика ти си най-упорито и натрапчиво венцеславещия при БРЕФ!
                                Пак тръгна хубаво и тъкмо да те похваля, и то... Нищо де - поздравления за смисления коментар, което не ти се случва особено често напоследък. Колкото до венцеславенето - сам можеш да видиш колко е коментирана въпросната акция и кога - нямаме си яхта там, а още по-малко адепти.

П.С. И поздравления най-вече, че си се поучил от грешките си и този път си кеширал и си купил апартамент (това го казвам без ирония), преди да стигнем до "Козлодуйски бряг, бум". Сложи ли му китайски ребрандирани релета с претенции, или нямаха на склад - за акционер би следвало да се намерят с връзки
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X