IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    Здравей Алхимик74,
    Добре обясняваш, харно и човешки хоротуваш!
    Пожелавам ти да имаш сили и желание, че да прекараш дълго и ползотворно във форума и да се чувстваш сред приятели!

Е, ако си чел достатъчно преди да започнеш да пишеш, вече знаеш, че горното никак не е лесно постижимо.

През годините темата с опциите е многократно повдигана и обсъждана както в отделни теми, така и спонтанно в рамките на други разговори.

Множество от заинтересованите са крайно пасивни, дори въобще спряха да пишат.

Заради самата идея можеш да потърсиш по-назад във форума мнения на един колега, който не съм засичал отдавна - acen1975, изписано на латиница??
    Той беше силно изкушен от опциите и постоянно пишеше за тях.
    Поради разни причини, но и заради спецификата в повествованието му, аз трудно го разбирах, но при него имаше доста интересни неща, свързани с темата.

Успех!
    Благодаря за пожеланията!

Надявам се да говоря/пиша ясно и разбираемо. Не би трябвало да имам проблеми тук с когото и да било , най-малкото поради факта, че не съм тук за да си чеша егото и/или да се доказвам и/или каквото и да е друго подобно. Но .... времето ще покаже най-добре.

Тук в БГ опциите са доста тъмна индия. Много ми се иска да се промени това. Не ми е ясно защо почти всички БГ трейдъри се насочват към валутата, за мен форекса е един от най-мръсните и гадни пазари.

Както и да е ... дълга и субективна тема е това.

Успх и на теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от alchemist74 Разгледай мнение
      ДА ! Това е единственото сигурно, че ще се случи. Важно е и цените да останат в границите.

да използвам да добавя и NFLX , но е много малка позиция, че от тези съм се парил:
      NFLX
      Iron Condor 370/375/295/290 JAN4 @ 1.66
      margin: 334$; ROC: 49.7%
      expected move is 32$ -> дано издържи

П.П. ако има фенове на опциите да направим една тема само за тях ?
      като го гледам това какви движения има през годините x10 на горе после x10 долу аз бих му купил BUY PUT до края на годината

Коментар

Здравей Алхимик74,
        Добре обясняваш, харно и човешки хоротуваш!
        Пожелавам ти да имаш сили и желание, че да прекараш дълго и ползотворно във форума и да се чувстваш сред приятели!

Е, ако си чел достатъчно преди да започнеш да пишеш, вече знаеш, че горното никак не е лесно постижимо.

През годините темата с опциите е многократно повдигана и обсъждана както в отделни теми, така и спонтанно в рамките на други разговори.

Множество от заинтересованите са крайно пасивни, дори въобще спряха да пишат.

Заради самата идея можеш да потърсиш по-назад във форума мнения на един колега, който не съм засичал отдавна - acen1975, изписано на латиница??
        Той беше силно изкушен от опциите и постоянно пишеше за тях.
        Поради разни причини, но и заради спецификата в повествованието му, аз трудно го разбирах, но при него имаше доста интересни неща, свързани с темата.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          Много ускоряваш бизнес цикъла ми се чини.

Ако наистина сме почнали възстановяването на глобалната икономика тредна следващите 5-6 години ще е полека лека нагоре еднозначно.
          Падащи звезди чакаи не по рано от 2019-2020 г.
          и ти леко си ги удължил тези бизнес цикли

.............. и не забравяй, че света се движи далеч по-бързо, а и още миналата година пазарите възстановиха нивата си от преди кризата 2008 година

по принцип следващата криза я очаквам около 2018 година и дори може да да изпревари този срок с година, а дори и с две

така, че...
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
            колко кеш трябва за да се търгуват опции
            различните брокери искат различно като минимум. най-ниско съм чувал за 2 500$, но усреднено е около 10 000$

Коментар

• колко кеш трябва за да се търгуват опции
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

ДА ! Това е единственото сигурно, че ще се случи. Важно е и цените да останат в границите.

да използвам да добавя и NFLX , но е много малка позиция, че от тези съм се парил:
                NFLX
                Даа, супер идея

Коментар

• Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
                  Каква е целта на стратегията - да се хване падането на implied volatility-то след earnings?

NFLX
                  expected move is 32$ -> дано издържи

Last edited by alchemist74; 22.01.2014, 23:11.

Коментар

Към това портфолио добавям за earnings play:
                    EBAY
                    Iron Condor 57/58/51.50/50.50 JAN4 @ 0.48$

евентуално и NFLX по-късно
                    Каква е целта на стратегията - да се хване падането на implied volatility-то след earnings?

Коментар

в мометна държа позиции на:
                      SPX - Short Call Spread 1855/1860 FEB
                      SPX - Short Call Spread 1895/1905 FEB
                      RUT - Short Call Spread 1190/1195 FEB
                      NDX - Short Call Spread 3750/3755 MAR
                      Към това портфолио добавям за earnings play:
                      EBAY
                      Iron Condor 57/58/51.50/50.50 JAN4 @ 0.48$

евентуално и NFLX по-късно

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                        Добре де аз на моя брокер SaxoBank на Options Chain не виждам друго освен BUY/SELL PUT/CALL тук обаче аз виждам наистина само 4 вероятности BUY PUT, BUY CALL, SELL PUT, SELL CALL а тези последните не бих направил никога да подавам Naked Put или Call., защото да продаваш срещу Делта волатилност е лудница - загуба до margin call. Та затова те питам тези неща останалите как се поставя такава поръчка etc. ??
                        А до колкото разбрах този Bear call или Iron Eagle или каквото и там да е то като гледам се състои от 2 поръчки или не съм разбрал правилно това ще трябва да го пробвам на демото, че опцийте не са за цървули и да не стане фал
                        Задължително първо на демо

Първо: SaxoBank доколкото знам са много силни на форекс и донякъде на futures. Имат валутни опции със сигурност , но доколко са ОК там нямам идея. Как точно работи техният софтуер също нямам идея. При TOS, IB и други които са на добро ниво за опции техният софтуер разпознава различните стратегии. Правилно си разбрал:
                        BEAR CALL = buy 1 call and sell 1 call with lower strike and same expiration. Тук много важно е тези 2 ордера да минат заедно т.е. платформата да ги разпознае като Bear Call и да ги изпълни заедно. Можеш и едно по едно да ги изпълниш , но поемаш рискове. Iron Condor = на 2 вертикални спреда заедно /bear call + bull put verticals/ и тук платформата на IB тези общо 4 ордера ги групира като 1 с името Iron Condor.

Saxo нямат ли някакъв хелп ?

Не мога да ти помогна за Saxo .... никога не съм ги ползвал.

Тези стратегии са с ограничен риск и ограничена печалба, не са като naked call or put !!!!!!!!!!

От друга страна naked позициите не са толкова страшни, но си прав , че трябва да си малко по навътре нагазил в опционното море и разбира се да се ползват правилно. Забрави за тях и горещо ти препоръчвам да пробваш/разучиш кредитните вертикали (това са: Bear call и Bull put) , недей да пробваш дебитните вертикали

Вероятно ти работиш правейки прогнози за посока. Ако е така, тогава кредитните вертикали ще ти дадът много повече възможности и .... спокойствие отколкото лонг стратегиите.

Коментар

Може би най-краткото обяснение е следното:
                          акции, futures, forex - всички те са 50/50. Те са черно/червено , познаваш - непознаваш. Опционите стратегии ти предлагат стратегичска работа с пазара базирана на вероятности. Във всеки момент знаеш каква ти е статистическата вероятност за печалба/загуба. Има и други предимства , но нали казах "накратко"
                          Добре де аз на моя брокер SaxoBank на Options Chain не виждам друго освен BUY/SELL PUT/CALL тук обаче аз виждам наистина само 4 вероятности BUY PUT, BUY CALL, SELL PUT, SELL CALL а тези последните не бих направил никога да подавам Naked Put или Call., защото да продаваш срещу Делта волатилност е лудница - загуба до margin call. Та затова те питам тези неща останалите как се поставя такава поръчка etc. ??
                          А до колкото разбрах този Bear call или Iron Eagle или каквото и там да е то като гледам се състои от 2 поръчки или не съм разбрал правилно това ще трябва да го пробвам на демото, че опцийте не са за цървули и да не стане фал
                          Last edited by michaelis; 22.01.2014, 19:32.

Коментар

младеж аз съм новобранец от към всякакви железни орли и други животни при мене има само или BUY CALL или BUY PUT и sell на секундата ако може че там раотата е малко токсична. Разясни какви са тези работи аз бях чел нещо стратегий били ама нещо не можах да разбера за кво стаа въпрос
                            Може би най-краткото обяснение е следното:
                            акции, futures, forex - всички те са 50/50. Те са черно/червено , познаваш - непознаваш. Опционите стратегии ти предлагат стратегичска работа с пазара базирана на вероятности. Във всеки момент знаеш каква ти е статистическата вероятност за печалба/загуба. Има и други предимства , но нали казах "накратко"

Коментар

младеж аз съм новобранец от към всякакви железни орли и други животни при мене има само или BUY CALL или BUY PUT и sell на секундата ако може че там раотата е малко токсична. Разясни какви са тези работи аз бях чел нещо стратегий били ама нещо не можах да разбера за кво стаа въпрос
                              За жалост в нашата мила родина малко хора отбират от опционни стратегии. Много ми се иска това дда се промени и ще положа усиля в тази посока, защото след многото години през които пробвах какво ли не, установих , че единствено опционните стратегии дават наистина гъвкаво управление на капитала. Естествено математически обосновано.
                              Но, накратко е много трудно да обясня. Не знам какво имаш предвид под "че там раотата е малко токсична." , но BUY CALL or PUT са нисковероятни стратегии с голям потенциал за печалба. С други думи, много фактори са срещу теб дори и да познаеш посоката на движение на базовият актив. Например ако ти купуваш ПУТ опции на SPX с STRIKE 1600 вероятността да направиш пари е много малка статистически погледнато, дори и SPX тръгне надолу.Например , посочената опция с падеж FEB има Probability ITM 3,22% ...Ужасно, нали Защо е така е много дълга тема.
                              От друга страна един правилно построен кредитен вертикал ти дава възможност да спечелиш дори и да не познаеш посоката т.е. дори и да се движи индекса срещу теб , но не с много. Iron Condor and Butterfly са перфектни когато базовият актив има висока Imp.Volatility.
                              Много дълго става от тук нататък затова един кратък пример:
                              ако смяташ че SPX ще спада вместо long put е много по добре да направиш bear call като едновременно продадеш 1 call опция с падеж FEB и strike 1890 и купиш 1 call опция с падеж FEB и strike 1895. Tака конструиран този вертикал ще ти донесе печлба ако до падежа SPX остане под 1890 ! в момента е на нива около 1843 т.е. имаш мегдан SPX да се движи срещу теб почти 50 точки и ти пак да реализираш печалба.
                              Разбира се , печалбата ти ще е доста по малка отколкото ако направиш удар с лонг PUT, но вероятноста за успех в тази сделка ти е около 85% !!!
                              Пак да кажа .... темата е много дълга и не мога накратко

едит: благодаря за израза "младеж"
                              Last edited by alchemist74; 22.01.2014, 17:36.

Коментар

Аз НИКОГА не купувам опции! Търгувам няколко различни вида спредове , като:
                                Bear Call Vertical (short call spread)
                                Bull Put Vertical
                                Iron Condor - няколко разновидности
                                Butterfly
                                и т.н , това са основните. Рядко ги чакам да изтекът , но ако има условия за това ги оставям с цел да прибера 100% от максималната вазможна печалба.
                                Търгувам само Кредитни спредове /с изкл. на Butterfy/ т.е. винаги съм от SELL страна.

Коментар

Working...
                                X