If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
- А как гледате на идеята за инвестиране на средствата от Сребърния фонд на борсата?
- Мисля, че е вредна и опасна. Индексът на БФБ-SOFIX се е сринал с над 80% за последните 4 г. Толкова пари щяха да се загубят, ако ги бяхме инвестирали през 2007 г. Освен това БФБ е малка - преди седмица дневният й оборот беше 86 000 лв. Ако изсипем средства от Сребърния фонд или дори само 10% от тях, това ще доведе до пазарна манипулация на цените на акциите на търгуваните компании. А и на кого ще помогнем - на 10-20 спекуланти, загубили огромни средства с хазартно играене на борсата. Затова фондът трябва да се управлява консервативно. Азбучна истина е, че по-високата доходност води до сериозен риск.
А иначе Черешаров си е виновен по принцип.
Май само бройката е сбъркал .... всичко останало си е вярно - колкото и да не ни харесва
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- А как гледате на идеята за инвестиране на средствата от Сребърния фонд на борсата?
- Мисля, че е вредна и опасна. Индексът на БФБ-SOFIX се е сринал с над 80% за последните 4 г. Толкова пари щяха да се загубят, ако ги бяхме инвестирали през 2007 г. Освен това БФБ е малка - преди седмица дневният й оборот беше 86 000 лв. Ако изсипем средства от Сребърния фонд или дори само 10% от тях, това ще доведе до пазарна манипулация на цените на акциите на търгуваните компании. А и на кого ще помогнем - на 10-20 спекуланти, загубили огромни средства с хазартно играене на борсата. Затова фондът трябва да се управлява консервативно. Азбучна истина е, че по-високата доходност води до сериозен риск.
Каквото и да се говори.... Става въпрос за матриал. Всички усилия трябва да бъдат насочени към ограмотяване на матриала на елементарно ниво. Свидетел съм как в голяма за нашите мащаби компания, 50% от хората не си потърсиха дивидентите, а 40-50, предполагам изобщо не знаят, че са акционери. А в компаниите от масовата положението е още по трагично. Но ще мине време, ще има оцелели компании и наследници, които ще бъдат изненадани, колко пари струват акции в компания за плодове и зеленчуци, като Apple
Факт, драги и аз от години скромно но не неефективно ограмотявам, ограмотявам, ограмотявам, ограмотявам... доста хора вече подучих да инвестират, да станем повече главочовете.
И да - попадал съм на хора, които са забравили, че имат акции от приматизацията, а тия акции струват по 2-3 Б....ръцете ми са целували - почти буквално.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Каквото и да се говори.... Става въпрос за матриал. Всички усилия трябва да бъдат насочени към ограмотяване на матриала на елементарно ниво. Свидетел съм как в голяма за нашите мащаби компания, 50% от хората не си потърсиха дивидентите, а 40-50, предполагам изобщо не знаят, че са акционери. А в компаниите от масовата положението е още по трагично. Но ще мине време, ще има оцелели компании и наследници, които ще бъдат изненадани, колко пари струват акции в компания за плодове и зеленчуци, като Apple
това не е проблем, даже цел
но дали ще е успешна такава стратегия?
Това не е стратегия. Това си е най нормален начин на действие в нормалните държави. Е има и продаващи. Без тях не може. Борса не се прави от спекуланти и големи инвеститори. Борса се прави от Иван, Джон и Ханс. За съжаление тук, както казва Черешаров сме 20 тиквоча, които гледаме да се надхитрим един друг
Коментар