IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

какво общо има големината с доходността? да кажем че не е продавал например
    като цяло на БФБ е трудно за по големите или поне беше по трудно до скоро. Представи си че купуваш акции на дадена компания за 20 хил и за 200 хил при нашата ликвидност не винаги можеш да направиш добри пакети без да вдигнеш цената и за тези 200 хил може да вдигнеш цената понякога едни 10%-20%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
      най-правилно е дивидентната доходност да се смята по последна цена на акцията. нека не забравяме че това е и един от показателите при вземане на инвестиционно решение. според мен е голяма грешка да се смята по цена на придобиване, защото един е купил акцията на 1 лев, друг на 5 лева, а на трети акциите може да са му подарък
      Ти това прочете ли го?

Коментар

• най-правилно е дивидентната доходност да се смята по последна цена на акцията. нека не забравяме че това е и един от показателите при вземане на инвестиционно решение. според мен е голяма грешка да се смята по цена на придобиване, защото един е купил акцията на 1 лев, друг на 5 лева, а на трети акциите може да са му подарък
        Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
          При мен ми дава доходност от +21,01%, но държа да отбележа че това не е годишна, а отначалото на периода ми на търгуване. Общо взето всички акции са ми на +, единствено Булгартабак ми е на голям минус Кажете ми моля, дивидентната доходност как се смята, по текущи цени, или по цени на купуване?
          Аз я смятам по цени на купуване.

Коментар

• При мен ми дава доходност от +21,01%, но държа да отбележа че това не е годишна, а отначалото на периода ми на търгуване. Общо взето всички акции са ми на +, единствено Булгартабак ми е на голям минус Кажете ми моля, дивидентната доходност как се смята, по текущи цени, или по цени на купуване?
            Last edited by mancev; 02.01.2017, 20:17.

Коментар

• Ето го и моя почти изцяло дивидентен портфейл. За сега съм доволен и почти не предвиждам да правя промени. През 2016 влезнах активно и в чужбина, но инвестирайки през фондове. За сега и там съм доволен, и за годината съм на +9%. Пожелавам на всички 2017 да бъде поне толкова успешна като миналата.

ALB 6,58%
              MCH 11,92%
              FZLES 5,28%
              HES 12,75%
              LACH 10,31%
              ATERA 10,62%
              CHIM 7,99%
              MONBAT 8,16%
              FIB 7,18%
              SOFCOM2 9,22%
              SFTRD 9,98%

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Браво!!! Имайки предвид че твоят портфейл е сред най големите във форума си е огромен успех!!!
                какво общо има големината с доходността? да кажем че не е продавал например
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Да се "отчета" и аз
                  Приключих 2016-та с доходност от 30%.
                  Много съм доволен, при положение че към края на Май светех в червено на -35%. Т.е. от тогава до края на годината последва удвояване
                  Дано 2017-та е поне толкова благодатна като изминалата!
                  Браво!!! Имайки предвид че твоят портфейл е сред най големите във форума си е огромен успех!!!

Коментар

• За много години!
                    Оказва се, че съм консерватор по портфейл. Диверсифицирал съм повечко и затова за 2016 г. направих само + 19,32%. Поздравявам всички, които имахте куража и уменията да постигнете повече! На всички останали - продължаваме напред - 2017 г. вече ни предизвиква!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Да се "отчета" и аз
                      Много съм доволен, при положение че към края на Май светех в червено на -35%. Т.е. от тогава до края на годината последва удвояване
                      Аферим !!! Дано и 17-а да чешеш пазарът пак така
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Фортис, прекаляваш бе, пич! Остави Импето намира! Какво сте го награбили тоя човек??? Парите са си негови и може да прави каквото си иска с тях. Не мога да разбера на вас къв ви е проблема дали Импето печели или губи. Каквото и да прави го прави с НЕГОВИТЕ пари, а не с вашите.
                        ок

Коментар

• Да се "отчета" и аз

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Не знам за какво го правите , но разводнихте темата ....
                            Императора иска да стъпи на западните борси а другите си харесват да губят пари на нашата....
                            Така е - за беда - разводниха: затова предложих - да измислят една тема специално за мен: Императорът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ха-ха-ха - ами явно ги кефи да обсъждат мен: Императорът - и моите инвестиции. Форти може би отчаяно опитва да докаже на самият себе си - нападайки ме - че сам той е прав, да се вкопчва в две и половина позиции... пак има напредък, преди се бе вкопчил само в около една. Впрочем аз не държа да влияя на никого. Който иска - да използва информацията, която подавам - който не иска, това си е лично негова работа, както и неговите пари са си негови. Аз ценя обоснованото чуждо мнение - например благодарен съм на ДДДД, когото ного ценя, че анализира стратегията ми.

Ама наистина: що не измислите една тема на име: "Императорът и неговият портфейл" - и: там? Щото така разводняваме общата тема. Обещавам да ви подавам редовно инфо там, за да обсъждате.
                              Не знам за какво го правите , но разводнихте темата ....
                              Императора иска да стъпи на западните борси а другите си харесват да губят пари на нашата....

Коментар

Фортис, прекаляваш бе, пич! Остави Импето намира! Какво сте го награбили тоя човек??? Парите са си негови и може да прави каквото си иска с тях. Не мога да разбера на вас къв ви е проблема дали Импето печели или губи. Каквото и да прави го прави с НЕГОВИТЕ пари, а не с вашите.
                                Ха-ха-ха - ами явно ги кефи да обсъждат мен: Императорът - и моите инвестиции. Форти може би отчаяно опитва да докаже на самият себе си - нападайки ме - че сам той е прав, да се вкопчва в две и половина позиции... пак има напредък, преди се бе вкопчил само в около една. Впрочем аз не държа да влияя на никого. Който иска - да използва информацията, която подавам - който не иска, това си е лично негова работа, както и неговите пари са си негови. Аз ценя обоснованото чуждо мнение - например благодарен съм на ДДДД, когото ного ценя, че анализира стратегията ми.

Ама наистина: що не измислите една тема на име: "Императорът и неговият портфейл" - и: там? Щото така разводняваме общата тема. Обещавам да ви подавам редовно инфо там, за да обсъждате.

Коментар

Working...
                                X