IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tstoyanova Разгледай мнение
    Честно да си кажа аз сериозно се замислям за хибрид. защото само електромобил не знам дали ще ми свърши работа освен ако нямам още една кола за извънградско пътуване. За превоз от вкъщи до работа само на ток ще ми е идеален.
    Никъде обаче не мога да открия информация за стойността на изразходваната енергия имам предвид : ако е гориво - знаеш си примерно 10л/100км = .... лв. За електромобилите обаче не мога да открия информация 100км. колко лева реално ще ми струват
    Стойността на еленергията, изразходвана от електромобила (чисто електро) е пренебрежимо малка в сравнение с бензинов двигател. Експлоатационните разходи същи са ниски, няма смяна на масло в двигателя, няма смяна на маслен и въздушен филтър и т.н. Проблем е високата стойност на акумулаторните батерии, малкият пробег, малката мощност (отразява се на динамиката) и не на последно място липса на отопление зимата и на климатик лятото. Има и други, но да не задълбаваме.
    И хибридите имат много недостатъци. Първо, че са ужасно скъпи и сложни за поддръжка. Ако се повреди нещо ще ти съдерат кожата. Второ, че са ефективни, тоест намаляват разходите при шофиране само в града, или смесено движение. За извънградско шофиране разходите са почти същите като на обикновените коли с ДВГ. Само ако имаш излишни пари можеш да си позволиш такъв автомобил. (А според мен си е чист снобизъм)
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Честно да си кажа аз сериозно се замислям за хибрид. защото само електромобил не знам дали ще ми свърши работа освен ако нямам още една кола за извънградско пътуване. За превоз от вкъщи до работа само на ток ще ми е идеален.
      Никъде обаче не мога да открия информация за стойността на изразходваната енергия имам предвид : ако е гориво - знаеш си примерно 10л/100км = .... лв. За електромобилите обаче не мога да открия информация 100км. колко лева реално ще ми струват

      Коментар


      • Звучи супер, но според мен единствената пречка за да се случи това е технологията на батериите. В момента в който на пазара излезе батерия способна да осигури 1000км пробег с едно зареждане (примерно за 3 часа) на лек автомобил/ван/сув и с живот минимум 5-6 години...ерата на бензиновите коли ще приключи. Въпросът е, че хората с парите (петролните картели) не искат това да се случи. Решението може да е факт, но ще стане реалност само когато големите риби решат, че са се напечелили от бензина.

        Поздрави
        Last edited by bertram; 27.12.2011, 13:37.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

        Коментар


        • Първоначално изпратено от RedBot Разгледай мнение
          До тук май всички забравят цената на батериите. Мисля че е задължително да се включат в сметката с разхода. Общо взето живота на една нормална ак. батерия, каквато и да е стига до 1000 цикъла или грубо 3г. После любимия ни електромобил добавя към и без това високата цена още едни 10-15% минимум. Което изразено в гориво ни връща в изходна точка, че и назад. А кой си сменя колата през 3г ?? И кой би купил втора употреба кола без батерия.
          И изобщо мисля че сме мноого далече от масовия електрически автомобил. За сега това си е играчка за богатите в богатите страни. А в бедните държавици, като нашата си е просто мечта.
          В две неща грешиш.
          1. Модерните акумулатори за електромобили издържат 10, а не 3 години.
          2. Повтаряш фундаменталната грешка на Pyramid, като смяташ електромобилите за нещо независимо от енергийната система!
          Както вече писах електромобилите могат да решат проблема с нуждата от капацитети за пиковите часове на използване на електроенергия! На ниво България биха могли да се спестят капацитети за много милиарди евро нужни за уравновесяване на енергийната система, ако електромобилите бяха разпространени масово.
          Разбира се за да се случи това е нужно не само разпространението на електромобилите, а и смяната на електромерите с т. нар. умни електромери с които не само може да ползваме електроенергия, но и да продаваме. При една такава схема може да купуваш много евтин ток в извънпиковите часове, а продаваш скъп ток в пиковите и като цяло разходите за енергия за ползване на автомобила може да се окажат нулеви или много ниски! Допълнително може да се променят сметките ако акумулаторите не трябва да се купуват, а може да се наемат срещу месечна такса. Когато отидеш на почивка без кола дори може да се окаже, че ще изкарваш пари от това, че енергийната система ти използва акумулатора за уравновесяването на пиковите часове! Какъв по голям кеф от това да си почиваш на плажа и в същото време да правиш арбитраж с тока :-)
          Един средно статистически шофьор в градски условия не ползва колата си повече от 2-3 часа на ден. Ако за зареждането са нужни още 5-6 часа, остават още 16 часа в денонощието в които колата може да се използва като уравновесяващ капацитет за енергийната система.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Ти забрави за милиардерството , в момента ако някой направи такова устройство той с голяма лекота може да намери пари , които да заложи срешу петрола чиято цена ще падне геройски. До сега не е имало условия някой наистина да извлече милиарди от подобно изобретение , и за капак никой не може да го спре защото трябва да спре интернет. Ще се заразмятат едни линкове по безбройните сайтове , форуми ..чертежи , технология за изработка на устройството и петролните магнати ще увяхнат като мушкато за има няма 24 часа..Проблема е че подобно устройство не е направено , не че не са открити принципите на които да работи , а просто никой не го е направил..сега има някакво с една френска фирма - лодка която си прави водород и си върви с 500 конски сили мотор ..класически петролен мотор наистина може да се захрани с водород и какво ти пука че кпд му е 30% и две трети от енергията ще се загубят , ако електролизата им краде от етера 10 пъти повече енергия от тази която би трябвало стандартно да се вложи за получаване на водорода ..Но патентоването..в случая ... е глупаво вече да се патентова , а "забогатяването " в наши дни са най малкия проблем , а да се "хакне" цялата тази система за защита на заинтересованите петрола да продължи да се употребява като енергийна суровинка е ДЕТСКА ИГРАЧКА. Мисля че тази година , ще им се случи случка. А иначе знай че не става въпрос за милиарди , поне за няколко трилиона ще е удара.
            ...supertrader,аз говоря за факти исторически, неща случили се! Пр Джордж Уестинхауз и Андрю Карнеги, хора откупили една част от патентите на Тесла, знае ли някой техните наследници с какви капитали разполагат в момента, само от продажбата на права за използване на патента??? Ами вземи само променливия ток и колко неща са свързани с него...
            自由西藏

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Ауууу, как обичам протоплазма.....
              Как беше?
              "Аз обичам МЪРТВА протоплазма!
              Но аз обичам и ЖИВА протоплазма!"
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Ми! Просто ви се кефя на глупостите дето сте изписали.!

                Ама момчета, струва ми се че като младежи не сте чели научна фантастика, та сега искате да и се отдадете!

                Затова ще ви препоръчам някой от любимите ми автори и заглавия от моята младост:

                Айзък Азимов-американец (а всъщност руски евреин)-най-научната от всички научни фантастики. И съм сигурен, че голяма част от идеите му ще се потвърдят в бъдещето. Необозримото...
                Артър Кларк-тоже великолепен!
                Но специално по темата, която сте подхванали ви препоръчвам двама автора-българинът Иван Мариновски с "Космосът да ти е на помощ Александър" и най-вече руснаците Аркадий и Борис Стругацки и тяхното култово произведение "Понеделник започва в събота". От него ще научите, че всички ваши идеи вече са реализирани на практика в техния НИИЧАВО (в превод- Научно-Изследователски Институт по Чародейство и Вълшебство)

                Честит празник на всички, които имат повод да празнуват!!!
                Ауууу, как обичам протоплазма.....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  600-800 V....
                  Ти ми развихри фантазията !!!
                  Ако направим материал , който има обратен поляритет на асфалта ( какво ще правим на павета е друг въпрос...) и при движение се наелектризира и съответно разрежда през изправител и генератор - ето ти енергия !!!

                  пп Сега Гигов ще ме побърка с критика....
                  Ми! Просто ви се кефя на глупостите дето сте изписали.!

                  Ама момчета, струва ми се че като младежи не сте чели научна фантастика, та сега искате да и се отдадете!

                  Затова ще ви препоръчам някой от любимите ми автори и заглавия от моята младост:

                  Айзък Азимов-американец (а всъщност руски евреин)-най-научната от всички научни фантастики. И съм сигурен, че голяма част от идеите му ще се потвърдят в бъдещето. Необозримото...
                  Артър Кларк-тоже великолепен!
                  Но специално по темата, която сте подхванали ви препоръчвам двама автора-българинът Иван Мариновски с "Космосът да ти е на помощ Александър" и най-вече руснаците Аркадий и Борис Стругацки и тяхното култово произведение "Понеделник започва в събота". От него ще научите, че всички ваши идеи вече са реализирани на практика в техния НИИЧАВО (в превод- Научно-Изследователски Институт по Чародейство и Вълшебство)

                  Честит празник на всички, които имат повод да празнуват!!!
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • joda

                    Ти забрави за милиардерството , в момента ако някой направи такова устройство той с голяма лекота може да намери пари , които да заложи срешу петрола чиято цена ще падне геройски. До сега не е имало условия някой наистина да извлече милиарди от подобно изобретение , и за капак никой не може да го спре защото трябва да спре интернет. Ще се заразмятат едни линкове по безбройните сайтове , форуми ..чертежи , технология за изработка на устройството и петролните магнати ще увяхнат като мушкато за има няма 24 часа..Проблема е че подобно устройство не е направено , не че не са открити принципите на които да работи , а просто никой не го е направил..сега има някакво с една френска фирма - лодка която си прави водород и си върви с 500 конски сили мотор ..класически петролен мотор наистина може да се захрани с водород и какво ти пука че кпд му е 30% и две трети от енергията ще се загубят , ако електролизата им краде от етера 10 пъти повече енергия от тази която би трябвало стандартно да се вложи за получаване на водорода ..Но патентоването..в случая ... е глупаво вече да се патентова , а "забогатяването " в наши дни са най малкия проблем , а да се "хакне" цялата тази система за защита на заинтересованите петрола да продължи да се употребява като енергийна суровинка е ДЕТСКА ИГРАЧКА. Мисля че тази година , ще им се случи случка. А иначе знай че не става въпрос за милиарди , поне за няколко трилиона ще е удара.
                    Last edited by supertrader; 27.12.2011, 11:46.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Не отричам геният на Тесла в Електротехниката....А поста ти го "пипнах" с една джедайска добавка.., която не променя идеята.....че при 150 км в час при еародинамика на тогавашните автомобили, той е щял да литне....
                      ...а бе, скоростта и мен ме изуми, ама знаеш ли?! При него повечето неща са изумителни за времето си като напр проекта "Рейнбоу" разработван заедно с Айнщайн, по-късно преименуван на експеримента "Филаделфия", засекретен и до сега от правителството на уса...
                      自由西藏

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Има техническа логика в написаното (прочетох го по диагонала), но къде е предавателя ?
                        ВЧ и СВЧ техника не се сглобяват на "крак "....
                        Не знам Всички мои допирни точки с ел.... приключват с 9-тото място на републиканското по електротехника в 3-ти клас

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
                          А замислял ли си се ,че магнитните силови линии пулсират и е възможно някой да е измислил технология която и при покой да генерира електричество от пресичането на тези линии с някакъв електронен елемент (схема) който например не ни е познат до момента.
                          За пример давам някакъв съвременен електронен трансформатор. е голям капацитет.
                          Няма проблем , но нали трябва да им се придаде енергия на тези магнити..А естествените са слаби....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                            Ей тва четох. Може и художествена измислица да е, но все пак
                            http://beinsa.info/index.php?option=...0-32&Itemid=24

                            Има техническа логика в написаното (прочетох го по диагонала), но къде е предавателя ?
                            ВЧ и СВЧ техника не се сглобяват на "крак "....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от joda Разгледай мнение
                              ...чи4ка,ще те помоля за в бъдеще да не манипулираш постовете ми! А ина4е и тогава неверниците са били огромното болшинство, но тези които са му повярвали сега техните наследници са милиардери! Пичът има ок 700 патента, много от които могат да се нарекат скок в еволюцията на човечеството...
                              Не отричам геният на Тесла в Електротехниката....А поста ти го "пипнах" с една джедайска добавка.., която не променя идеята.....че при 150 км в час при еародинамика на тогавашните автомобили, той е щял да литне....

                              Коментар


                              • Ей тва четох. Може и художествена измислица да е, но все пак
                                http://beinsa.info/index.php?option=...0-32&Itemid=24

                                Коментар

                                Working...
                                X