IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А бе не трябваше ли в тази тема да се говори за електрокарите, нещо май сте се отплеснали. Според мен трябва да се говори така- елктрокара според големината струва Х, бензинката същата големина и мощност струва У, дизеловата количка струва-Z- от кое ще съм по доволен и в кое е бъдещето имайки предвид скандала в германия и последващите загуби за клиентите на дизела

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

В твоят случай - "самочувствието" на фараон - да се опираш и подкрепяш "въпрос", зададен от пирамидален - е много по лъжовно /самочувствие/..

Смятах, че самият ти имаш някаква подготовка в областта. Оказва се, че си по-зле и от пирамидалния.

Съветът ми: хващайте се под ръка - в понеделник /фараон и пирамида/, формулирайте що-годе сносен въпрос - и го задайте на асистента... Може и да опита да ви отговори, но за това са необходими познания от самото начало...

Пишете тук какво са ви казали и как сте формулирали въпроса си.

После /ОБЕЩАВАМ!/ - ще ви кажа къде грешите: пирамида, фараон и... /вероятно/ - асистент... ))

Сполай ти, фараоне - бия чело в пода! Мноооого още има да те подвежда пирамидалният, но на теб - какво пък да ти е? Всичко ти е позволено..., само не - и да имаш тъпи "поданици"... )) Целуни го за всеки случай - пирамида е /женски род/!
      Прочее, безимен: Така твърдейки, че „мнооого още” съм щял да го „подвеждам” (аз - него!) се сещам, как ти подвеждаше всички за едни огромни мними „загуби на 100 км” от цялата ЕЕС, сещаш ли се? Там, ти се наака като пате, помниш ли? Аз помня. И не само аз. Та, колкото и да съм го „подвеждал”, ще взема да го подкрепя в едно: ПлямпАло си. Ама не точно „обикновено”, ами патологично. И, ако и някъде да виждам проблясъци на мисъл при теб, вече почвам да го отдавам на турбуленции между ушите ти. Буря в чаша вода и т.н. „Фараонът” страда от патетична завист, и вредоносни намерения, докато ти, сам в себе си, си се изгубил и дай сега, да омОташ и другите. Е, няма чак толкоз загубени. Реално компетентен човек, такива дивотии, не би изписал.
      Last edited by Pyramid; 09.02.2019, 05:57.

Коментар

• Ще го отменя, че много се увлича: В ДВГ процесите са далеч от идеалните по всички показатели. Трябва ти адиабатен, няма как... В цилиндъра тече разширение, в главата - не та, ако може да се приближат някак, нещо като изохорна част е именно в горивната камера. И, понеже ТАМ стените не се мърдат - що го питах за изохорния процес? - няма разширение, няма работа, няма мощност. Краткият отговор би трябвало да звучи „НУЛА”. И с интеграли мога ти го изкара, все същото излиза. При бензинките - ограничение „по гориво” - камерата не може да се намали прекалено, имат много по-голям т.нар.„мъртъв обем”, откъдето, и по-ниския, основно, кпд от този на дизелите. Степента на сгъстяване е колкото тази на разширение. Е, почти. Още, По-голяма площ на камерата, по-високи загуби от охлаждане през стените, по-далеч от адиабатното разширение, и т.н. Никакви ”асистенти” не могат промени двигателя на Ото. Ама хич. Както и плещенките безименни.
        По другите приказки -неведнъж - съм хващал същия този безимен в логорея, и този път е просто пореден. Олива се от премного плямп. И, въпреки, че с „фараона” никаква „сглобка” не сме, много хубав въпрос зададе та, не можах да му отрека. И да не намесваме Трейдърко, казвам аз.
        Last edited by aleks262; 09.02.2019, 11:04.

Коментар

Много се обясняваш! Може ли по-кратко!

Много добре зная откъде почва спора.

Забравих да кажа да вземете и онзи шемет - "Дани" - и тримцата - по живо, по здраво - при асистента в понеделник! Няма да губим времето на хората тук със спам.
          Бе да не си ти асистента? Щото ако си ти, то ще е загуба на време. Иначе обяснявам някои неща, с едно-две изречения, за да е ясно за който се интересува.

Та сега остава да се изясни обикновено плямпало ли си, или не си?

Та кажете безимен къде намира приложение в бензиновите и дизеловите двигатели изохорният и изобарният процес?
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Въпросът беше зададен от мен, не от пирамид.
            На предишната страница е все още.

А пирамид го сдъвках за други едни недоделки, една-две теми има по въпроса.

Както и да е, осведомих се по въпроса. Ми няма да ти се моля я!

ПП
            Да допълня, че не съм завършил двг, но пък съм се занимавал с електрониката около бензинови двигатели.

Много се обясняваш! Може ли по-кратко!

Много добре зная откъде почва спора.

Забравих да кажа да вземете и онзи шемет - "Дани" - и тримцата - по живо, по здраво - при асистента в понеделник! Няма да губим времето на хората тук със спам.

Коментар

В твоят случай - "самочувствието" на фараон - да се опираш и подкрепяш "въпрос", зададен от пирамидален - е много по лъжовно /самочувствие/..

Смятах, че самият ти имаш някаква подготовка в областта. Оказва се, че си по-зле и от пирамидалния.

Съветът ми: хващайте се под ръка - в понеделник /фараон и пирамида/, формулирайте що-годе сносен въпрос - и го задайте на асистента... Може и да опита да ви отговори, но за това са необходими познания от самото начало...

После /ОБЕЩАВАМ!/ - ще ви кажа къде грешите: пирамида, фараон и... /вероятно/ - асистент... ))

Сполай ти, фараоне - бия чело в пода! Мноооого още има да те подвежда пирамидалният, но на теб - какво пък да ти е? Всичко ти е позволено..., само не - и да имаш тъпи "поданици"... )) Целуни го за всеки случай - пирамида е /женски род/!
              Въпросът беше зададен от мен, не от пирамид.
              На предишната страница е все още.

Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
              Безимен, разкажете моля за разликата между изобарното и изохорното в един двг?
              Много е интересно.

А пирамид го сдъвках за други едни недоделки, една-две теми има по въпроса.

Както и да е, осведомих се по въпроса. Ми няма да ти се моля я!

ПП
              Да допълня, че не съм завършил двг, но пък съм се занимавал с електрониката около бензинови двигатели.
              Last edited by Имхотеп; 09.02.2019, 00:36.

Коментар

Ами от това горното излиза че наистина си един плямпач само. Изохорни-мизохорни, очевидно е че си нямаш и най-малка представа за какво говориш.
                Чувал си някога непознати думички, но да не си мислиш че като ги споменаваш ще ти се вдигне реномето?
                Самочувствието може би, но усещането в твоя случай е лъжовно.

Коментар

Кажи нещо повече за странната сглобка: фараон - пирамида...

Да де - има някаква логична връзка, но не е ясна в подробности...
                  Ами от това горното излиза че наистина си един плямпач само. Изохорни-мизохорни, очевидно е че си нямаш и най-малка представа за какво говориш.
                  Чувал си някога непознати думички, но да не си мислиш че като ги споменаваш ще ти се вдигне реномето?
                  Самочувствието може би, но усещането в твоя случай е лъжовно.

Коментар

Ами нали това питах - като хвърляш някакви термини, от самоуважение бъди готов да отговориш ако някой те попита. Защото... да казвам ли как изглежда ако не подкрепиш думите си с някакви разяснения?
                    И не са необходими три страници.

Кажи нещо повече за странната сглобка: фараон - пирамида...

Да де - има някаква логична връзка, но не е ясна в подробности...

Коментар

• За да приключа с темата за НЕЗАДАДЕНИЯТ ВЪПРОС от пирамидалния и от фараона, на който /незададен въпрос/ - те, двамата - много държат да отговоря - това, според мен е абсолютна аналогия на "темата", която са получавали от учителя си - учениците в началното училище, описано от Бранислав Нушич в неговата автобиография...

Една от темите му за домашна работа била: "Изпечи и кажи!"... )) /без коментар!/

Коментар

"Отговорът на въпроса", който не е зададен е някъде - там. , фараоне. Пак ли искате да ви "уча" с пирамидалния? Много странна сглобка правите заедно с него. Не съм способен да ви опонирам.
                        Ами нали това питах - като хвърляш някакви термини, от самоуважение бъди готов да отговориш ако някой те попита. Защото... да казвам ли как изглежда ако не подкрепиш думите си с някакви разяснения?
                        И не са необходими три страници.

Коментар

Безимен, не е нужно толкова много говорене за да избегнеш отговора на въпроса.
                          Много по-лесно е да кажеш "не знам".

​​​​​​Щото както споменах, в момента се вижда само една голяаяяма уста.

"Отговорът на въпроса", който не е зададен е някъде - там. , фараоне. Пак ли искате да ви "уча" с пирамидалния? Много странна сглобка правите заедно с него. Не съм способен да ви опонирам.

Коментар

• Безимен, не е нужно толкова много говорене за да избегнеш отговора на въпроса.
                            Много по-лесно е да кажеш "не знам".

​​​​​​Щото както споменах, в момента се вижда само една голяаяяма уста.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ей туй е база за много интересен въпрос до безименния и до supertrader:
                              - Организираме ви едно „изохорно” циклично процесче. Мощност и работа = колко?

Слушай ме хубаво, пирамидален, ще ти кажа три неща, които се надявам да НЕ продължаваш да интерпретираш повече - както на теб ти е угодно. Очевидно е, че В КОНКРЕТНАТА ОБЛАСТ нямаш компетенциите - ДОРИ да задаваш коректно въпроси:

1. ПРИПОМНЯМ ти за какво ставаше дума: въпросният, както ти се обръщаш към някакъв шемет - "Дани" - няма понятие от това, кой от двата вида ДВГ работи с по-голяма степен на повишаване на налягането, с по-голяма "твърдост", както и има по-голяма динамика и ускорение - все в тая връзка.

2. Ако съм използвал някои от идеалните процеси, за да припомня /ако изобщо е знаел това/ - на същият шемет - то е било, за да го накарам да мисли точно като специалист - както самият ти - пирамидален - определи този "Дани" - именно като специалист по ДВГ. Ако същият "Дани" не е разбрал какво казвам - то ти, пирамидален трудно би схванал какво казвам.

3. Същият "Дани" - се беше изцепил, че знаел книгата, от която съм четял... ))... Да го кажа все пак тук: това, което казвам - не е никаква тайна! Нещо повече: пише го в много повече от една книга. И още нещо: всеки студент знае тия неща още след 2-3 курс и едва ли някой от тия специалисти - след като е прочел веднъж тия подробности - изобщо отваря "учебник" /книга, специализирана литература/, за да ги чете отново! Въпросът е, след като шеметът "Дани" знае "откъде съм чел" - защо се излага тук, а не прочете това, което съм казал доста след него? Нова "наука" ли ще създаваТЕ с него, пирамидален?

Пирамидален, за последно влизам в диалог с теб! Опитай да осмислиш нещата, които ти казвам: онова, което сега четеш и се опитваш да ме "затапваш" - за мен са неща, които мноооого отдавна съм дискутирал, пресмятал и съм правил необходимите изводи. Тук не е специализиран форум, а самият аз не мисля, че трябва да си губя времето с неща, с които отдавна съм приключил.

Има университети. Има и преподаватели в тях. Въпроси от твоя тип - отнасяй към тях и ще останеш доволен, защото МОЖЕ БИ ще ти ги обяснят за твоето ниво на подготовка - НАЧАЛНОТО.

Ади - ходи почивай, а в понеделник - на консултации... Носи и бутилчица, за да предразположиш асистента. ))
                              Last edited by безимeн; 08.02.2019, 22:46.

Коментар

• Научих с голяма радост, че Тесла най-после има сериозен конкурент. Не мога да си обясня защо досега темата не е разисквана.

Коментар

Working...
                                X