IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Теб вече те е. Значи, споко.
    И акции, гледай да трупаш. Някога да се похваля, че съм познавал реален акцинер. Ама в енергетиката, си гола вода.
    Познавал си реален акционер? Това е срахотно! Ето сега познаваш и един виртуален. Надявам се след като съм във форум Инвестор да има и други доста хора с акции на NASDAQ и NYSE за да можеш да се запознаеш с още някой и после да се хвалиш - след като това е толкова висока чест за тебе. Едва ли трябват повече от два дни усилено четене за висшист на интернет за да започне да търгува разумно на NASDAQ с малка сума. Ама като не четеш неща на интернет не знам как да стане.

И стига вече с тия, кой е гола вода и какъв е. Тук е тема за електромобили и инвестиции. Не съм гледал има ли отворена тема за психологически въпроси.

Коментар

• Хората отдавна са го казали - с телевизор и жена не се спори

Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
      Тъй като пирамидалният опитва с неговите внушения за това, как движението на акциите може да бъде само /и единствено!/ по спекулативни причини, искам да му кажа, че движението на котировките на борсата НЕ Е САМО спекулативно! Много от играчите на борсата отчитат и други факт, като например:

1. Производителят на самозапалващи се електромобили - Тесла загуби $ 702 млн. за последните ТРИ МЕСЕЦА!
      2. Тесла е намалила продажбите на електрически превозни средства и е увеличила разходите си.

3. В същото ТОВА време паричните резерви на Тесла до края на първото тримесечие на 2019 са паднали с $ 1,5 млрд., спаднали са до сегашните $ 2,2 млрд.

По ТИЯ СЪЩЕСТВЕНИ ПРИЧИНИ, веднага след пускането на отчетите котировките СПАДАТ при всяка следваща борсова сесия!

Има и други причини:

Според компанията /Тесла/ това намаление се дължи на:

- по-ниско от очакваното предлагане на автомобили,

- намаляване на субсидиите за електрически автомобили в САЩ,

- плащане на $ 920 млн. върху конвертируеми облигации.

Апропо, кога е следващото плащане върху конвертируемите облигации? Не ми се търси, но купоните по плащанията са на около 6 месеца, което пък означава, че до два месеца..., ееее, ама съвсем не намеквам, че Мъск ще се превърне в МИЛИОНЕР!!! /между нас казано... ..., все пак - лесно е, защото от милиардер - в милионер - едва ли ще види голям зор.../

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

В случая завистта към милиардер-шарлатанин е пропорционална на реалната преценка за онова, от което "печели".

Всъщност - ще печели до време. Дано после не търси убежище!

На емисарите на Мъск - и двете ви липсват. За завистта към милиардера - шарлатанин - не съм сигурен, но реалната преценка е въпрос на компетенции /много от които не се придобиват от нета!/
        Еха! И в кой го сайт прочете това?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

И акции, гледай да трупаш. Някога да се похваля, че съм познавал реален акцинер. Ама в енергетиката, си гола вода.
          Е, ти си як в енергетиката, ама не моеш патентоваш един дребен продукт, дето бил полезен за масите, ама за кои маси? Май само за твоята маса.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
            Само със завистта ще си останеш

В случая завистта към милиардер-шарлатанин е пропорционална на реалната преценка за онова, от което "печели".

Всъщност - ще печели до време. Дано после не търси убежище!

На емисарите на Мъск - и двете ви липсват. За завистта към милиардера - шарлатанин - не съм сигурен, но реалната преценка е въпрос на компетенции /много от които не се придобиват от нета!/

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Прав си. Енергията от слънцето е слаба ракия. Ще чакаме някой по-голям метеорит да ни удари.

Коментар

• Само със завистта ще си останеш

Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Не че не му завиждам на възможността да прибира парите на лековерните /при това - съвсем законно!/ ))

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                  Ей ма ти и от борси ли взе да разбираш...Аз кат заколя прасето го правя на пържоли мръвки за готвене и наденици....Или реши че кат напишеш NASDAQ и ше изглеждаш по умен?Напротив смешен си с напъните.Тама сигур обираш Бъфет а?Или линейката пусна сирената в твоя чест
                  Не обирам Бъфет. И борсата не е комар за да обираш задължително някого. Имам акции на NASDAQ както много хора с всякакви професии. Не е космическа наука, мога да ти покажа как да го правиш. По-добро е от пенсионен фонд, особено от българския. Но там трябва да разчиташ на себе си, не можеш да ляляш като тук и да правиш каквото си искаш защото грешките сигурно няма защо да ти казвам как се наказват. То не е като да строиш АЕЦ с държавни пари. Може акции за $100 да купиш но това са твоите $100.

Коментар

Никой не ти пречи като заколиш прасето да вложиш парите на борсата в Москва. Ако има такава. Не съм чувал но сигурно има. Други предпочитаме NASDAQ
                    Ей ма ти и от борси ли взе да разбираш...Аз кат заколя прасето го правя на пържоли мръвки за готвене и наденици....Или реши че кат напишеш NASDAQ и ше изглеждаш по умен?Напротив смешен си с напъните.Тама сигур обираш Бъфет а?Или линейката пусна сирената в твоя чест

Коментар

Не не е това бъдещето на енергетиката.Според мен все още не знаем какво е бъдещето.Фотоволтаиците както съм казвал много пъти имат своето място но не по начина по който това се прави в момента.И не са бъдещето..Рано или късно ще има някакво ново откритие във физиката или химията или биологията или може би философията което ще вкара човечеството в един нов напълно непознат за нас свят.
                      Прав си. Енергията от слънцето е слаба ракия. Ще чакаме някой по-голям метеорит да ни удари.

Коментар

• Тъй като пирамидалният опитва с неговите внушения за това, как движението на акциите може да бъде само /и единствено!/ по спекулативни причини, искам да му кажа, че движението на котировките на борсата НЕ Е САМО спекулативно! Много от играчите на борсата отчитат и други факт, като например:

1. Производителят на самозапалващи се електромобили - Тесла загуби $ 702 млн. за последните ТРИ МЕСЕЦА!
                        2. Тесла е намалила продажбите на електрически превозни средства и е увеличила разходите си.

3. В същото ТОВА време паричните резерви на Тесла до края на първото тримесечие на 2019 са паднали с $ 1,5 млрд., спаднали са до сегашните $ 2,2 млрд.

По ТИЯ СЪЩЕСТВЕНИ ПРИЧИНИ, веднага след пускането на отчетите котировките СПАДАТ при всяка следваща борсова сесия!

Има и други причини:

Според компанията /Тесла/ това намаление се дължи на:

- по-ниско от очакваното предлагане на автомобили,

- намаляване на субсидиите за електрически автомобили в САЩ,

- плащане на $ 920 млн. върху конвертируеми облигации.

Апропо, кога е следващото плащане върху конвертируемите облигации? Не ми се търси, но купоните по плащанията са на около 6 месеца, което пък означава, че до два месеца..., ееее, ама съвсем не намеквам, че Мъск ще се превърне в МИЛИОНЕР!!! /между нас казано... ..., все пак - лесно е, защото от милиардер - в милионер - едва ли ще види голям зор.../

Last edited by безимeн; 01.05.2019, 21:34.

Коментар

Я ма тва сериозно ли?Ти подлагаш на съмнение американските чекии гугъл и епъл...Че тва е голям напредък
                          Никой не ти пречи като заколиш прасето да вложиш парите на борсата в Москва. Ако има такава. Не съм чувал но сигурно има. Други предпочитаме NASDAQ

Коментар

Знаем. Всъщност реалните продажби са от 2012, ако не броим демо колите. А знаеш ли, че след като ЕV-тата са на пазара дори и от 8 години, а ДВГ-то от над 100, сравнението ти е съвсем неуместно и недопустимо? И изобщо не очакваме нещо извънредно да се случи, за да може първите да изместят вторите. Елементарната линейна екстраполация го показва. А ако се случи, нещо извънредно, то ще е най-вероятно при тези които са на пазара от 8, а не от 100 години, което ще е още по-голям крах за прогнозата ти.

Много споря за същата логика с хора дето вярват, че АЕЦ след 60 години на пазара ще се надигнат от смъртното си легло и ще претърпят бум (някакъв ренесанс го наричат). Нали всичко около тях е почти измислено и изчерпано. Бъдещето е най-вероятно в енергетиката появила се последните десет години и успяла да се утвърдила за толкова малко години вече естествено.
                            Не не е това бъдещето на енергетиката.Според мен все още не знаем какво е бъдещето.Фотоволтаиците както съм казвал много пъти имат своето място но не по начина по който това се прави в момента.И не са бъдещето..Рано или късно ще има някакво ново откритие във физиката или химията или биологията или може би философията което ще вкара човечеството в един нов напълно непознат за нас свят.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Там положението е още по-зле. Много от тези компании вече са на години и следват доста стриктно квотния принцип, равенството, братството и свободата. Хората вършещи работа там са на доизживяване. И двете компании не са иновирали нищо ново последните години.

Т.е. ако я вземат - ще я по-зле отколкото да фалира.
                              Я ма тва сериозно ли?Ти подлагаш на съмнение американските чекии гугъл и епъл...Че тва е голям напредък

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                                Знаете ли, че...?
                                За около 8 /ОСЕМ/ години са продадени ЕДВА 4 милиона /ЧЕТИРИ МИЛИОНА/ електромобили от всички компании, които работят в областта...
                                Знаем. Всъщност реалните продажби са от 2012, ако не броим демо колите. А знаеш ли, че след като ЕV-тата са на пазара дори и от 8 години, а ДВГ-то от над 100, сравнението ти е съвсем неуместно и недопустимо? И изобщо не очакваме нещо извънредно да се случи, за да може първите да изместят вторите. Елементарната линейна екстраполация го показва. А ако се случи, нещо извънредно, то ще е най-вероятно при тези които са на пазара от 8, а не от 100 години, което ще е още по-голям крах за прогнозата ти.

Много споря за същата логика с хора дето вярват, че АЕЦ след 60 години на пазара ще се надигнат от смъртното си легло и ще претърпят бум (някакъв ренесанс го наричат). Нали всичко около тях е почти измислено и изчерпано. Бъдещето е най-вероятно в енергетиката появила се последните десет години и успяла да се утвърдила за толкова малко години вече естествено.

Коментар

Working...
                                X