IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Понеже съм неспециалист
    O, това е твърде меко и дори ласкателно

    Има десетки различни вида кондензатори и да се правят обобщения е безсмислено, защото параметрите и предназначението им е напълно различно.

    Да си мислиш обаче че токът на разреждане им пробива диелектрика е същото като да кажеш, че удар с голям чук им пробива диелектрика. И двете в някаква крайност биха били верни, но не отразяват физиката на процесите. Чист пробив на диелектрик става единствено и само от пренапрежение. Ток над допустимия води до прекомерно повишаване на температурата - при електролитните кипва електролита, при неелектролитните могат да се разтопят терминали, фолио. И да, след всичките тези необратими химически или физически процеси нищо чудно и диелектрика да "пробие" от това че например се е разтопил или изпарил.

    Коментар


    • Pyramid - да но съм написал че при късо съединение пробива диелектрика и кондензатора се поврежда и не съм написал че това е от големия ток..не съм написал причината. Точно диелеткрика се пробива и затова кондензатор се разежда през съпротивление а не на късо с върха на отверката, обаче пък съпротивлението ограничава тока а не напрежението. Понеже съм неспециалист както се изрази хайде да ми го разясниш, а ако нямаш вяра в това което ти казвам експериментирай с един по големичък кондензатор, зареждаш и разреждаш чрез късо и след няколко такива разреждания ще ти излезе късмета и ако зареждаш през предпазител той ще сработи защото кондензаора ще е дал на късо. Много отдавна ми е ясна тази материя и при нашите военни съм гледал как специалистите разреждаха кондензатори чрез късо съединение и после като пусне машинката и някоя лампа вземе че изгори, а между другото електролитните кондензатори като престоят половин година и диелектрка им се попробива ако не са работили и се възтановява като им пуснеш ток казано на жаргон. И пак така сменя кондензатори и горят лампи и ми вика тия лампи нещо много некачественни и с няколко сменени лампи кондензатора вземе че живне и спира да ги гори и той си мисли че е уцелил качественната лампа. Странно им показвах как като ги разредя през съпротивление и никога не ми изгаря лампа понеже кривото си е криво заклюиха че това бил късмет.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Технологията GreenSeal на Advanced Battery Concepts улеснява драстично производството на оловно-кисели батерии и подобрява значително представянето им благодарение на удължен жизнен цикъл, намалено тегло, редуцирано време за зареждане, подобрена надеждност и възможност за пълно рециклиране. Това подобрение се постига чрез патентован иновативен дизайн, който допринася за намаляване на оловното съдържание с близо 46%, както и по-ефективна работа на активните материали.

        Как се отнасят горните към литиево-йонните батерии някой знае ли
        Амииии...нещо, като както дядо към внуче. Дядо-спринтьор: голям ток, тежка стъпка, малко държи...Аме евтин. Ама малко държи. Ама има ряз. Нещо от вида.

        Прочее, някой по-долу, се е нервил, май. Или юни? Ама сме февруари.
        Last edited by Pyramid; 21.02.2019, 18:35.

        Коментар


        • Технологията GreenSeal на Advanced Battery Concepts улеснява драстично производството на оловно-кисели батерии и подобрява значително представянето им благодарение на удължен жизнен цикъл, намалено тегло, редуцирано време за зареждане, подобрена надеждност и възможност за пълно рециклиране. Това подобрение се постига чрез патентован иновативен дизайн, който допринася за намаляване на оловното съдържание с близо 46%, както и по-ефективна работа на активните материали.

          Как се отнасят горните към литиево-йонните батерии някой знае ли

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Имхотеп - по принцп за ток се използва киловати за час например масово и са пише KW/h, но някои хора си внушават че тази черта е дробна черта и ползват гледам яко абривиатури. Като си направят проекта пълен с такива абривиатури подписвам с ен ар - не се чете, защото проектите в обяснителната им ако нещото се прави са форма на договор и като не ги разчетат изпълнителите и направят каквото им скимне това излиза солено и се хвърля на боклука. Затова киловатите са за 1 час при мен е така , в Русия може да си съкръщават както искат и без това нищо не правят.
            ...
            А, ТОКЪТ, ВИНАГИ Е В АМПЕРИ.
            Споменавам да се знае и отбележи, за всеки случай. И дробна черта, между "kW" и "h" поначало няма. Е, освен, ако някой не се е престарал след препиване.
            МИРЯСВАЙ. НЯМА „КИЛОВАТИ ЗА ЧАС” като мярка за енергия. НЯМА.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Pyramid - всеки кондензатор при късо съединение - къ съ си пробива диелектрика, нема такъв работен режим за кондензатори и не се прилага не само в импулсните захранвания, в нищо не се прилага. При импулсните захранвания кондензаторите бързичко се зареждат и разреждат, т.е. тока който протича в двете посоки е да кажем по голям и затова се избират кондензатори с малко собственно съпротивление за да не загряват.
              Нагази в „чужда територия”, брат. Т.е., това ти твърдение за „ВСЕКИ кондензатор”, не на мен.
              После,
              Диелектрик ПРОБИВА от напрежение, не от ток. Т.е., при по-високо от пределно допустимото. При КС имаш СВРЪХТОК, който, води - поради надвишаващи якостта, динамични свръх-усилия - до увреждане на „плочите” на кондензатора от скъсване /прегаряне/ ѝ до внезапна рязка загуба на капацитет. КАТО СТРАНИЧНО ЯВЛЕНИЕ, САМО ПОНЯКОГА, се случва поради същите сили, ѝ да се скъса диелектрикът или опрат плочите , което бъркат някои с „пробив” ( т.е., имаме механично разрушаване на изолацията) но, кондензатори има специално за много висок импулсен ток (големи са и скъпи) които, не в „импулсно захранване”, ами в уста
              новки и системи за електромагнитно наковаване / изтегляне / се използват, и то, как! Вярно, там животът им се измерва с брой разряди... ТАМ, зареждането е бавно ( до към 5 - 10 - 20 kV за десетки секунди до минути) a виж, разрядът, става за микросекунди при токове до и над 100 кА, ако усещаш порядъка, върху специален индуктор. Съответният механичен Удар от няколко хил.джаула, страхотна работа върши. Както и да е, думата ми беше, че такъв режим има и широко се използва за индустриални цели възможно, без ти да си чувал за това. В руския нет има доста публикации по „МИОМ” (магнитно-импулсна обработка на материалите), тяхно изобретение, някъде от 60-те години. Украинците са доста силни в подобни кондензатори, примерно.
              Аз питах за батериите: Брой цикли, скорост на спадане капацитета им след претоварване и КС. Виж, какво плещи Импотеций, все тая, храни се от енергията на чуждата обида, паразитът...

              Джокер: Въпросната тръба се предвижда да,се прави по този способ. Цялата операция по нейното производство - секунда! - и готово, с 3 до 5 пъти (така пишат експертите по МИОМ) по-висока сигма на провлачване от тази на твърдата мед, без доп.закаляване. - Оттам съм „свЕтнат”, иначе, можеше и аз да не съм чувал.
              Last edited by X_Y; 21.02.2019, 08:36.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Имхотеп - по принцп за ток се използва киловати за час например масово и са пише KW/h, но някои хора си внушават че тази черта е дробна черта и ползват гледам яко абривиатури. Като си направят проекта пълен с такива абривиатури подписвам с ен ар - не се чете, защото проектите в обяснителната им ако нещото се прави са форма на договор и като не ги разчетат изпълнителите и направят каквото им скимне това излиза солено и се хвърля на боклука. Затова киловатите са за 1 час при мен е така , в Русия може да си съкръщават както искат и без това нищо не правят.
                Бе аз съм съгласен ама когато голем специалис каже че единицата за енергия е ватчас ... Не съм съгласен меко казано.
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Pyramid - всеки кондензатор при късо съединение - къ съ си пробива диелектрика, нема такъв работен режим за кондензатори и не се прилага не само в импулсните захранвания, в нищо не се прилага. При импулсните захранвания кондензаторите бързичко се зареждат и разреждат, т.е. тока който протича в двете посоки е да кажем по голям и затова се избират кондензатори с малко собственно съпротивление за да не загряват.

                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Имхотеп - по принцп за ток се използва киловати за час например масово и са пише KW/h, но някои хора си внушават че тази черта е дробна черта и ползват гледам яко абривиатури. Като си направят проекта пълен с такива абривиатури подписвам с ен ар - не се чете, защото проектите в обяснителната им ако нещото се прави са форма на договор и като не ги разчетат изпълнителите и направят каквото им скимне това излиза солено и се хвърля на боклука. Затова киловатите са за 1 час при мен е така , в Русия може да си съкръщават както искат и без това нищо не правят.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • ...и да, я пак ВНИМАТЕЛНО виж единицата на първи ред. Не пише ли „kW"
                      ( от " kilo Watt") ?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        Кое от това което съм писал не е вярно- първото е текущото производство в КВ/час, второто колко е за деня и третото откакто е пусната системата
                        Добре де. „Текущо производство” строго погледнато, е мощност. Мощност се измерва В КИЛОВАТИ. ТАКА ПИШЕ И НА СНИМКАТА.
                        Това е истината. Ама тя, да повторим, НЕ променя фактите. Жертва си на недоразумение. Грешно си прочел, няма буква „h".
                        Last edited by Pyramid; 20.02.2019, 21:44.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          Кое от това което съм писал не е вярно- първото е текущото производство в КВ/час, второто колко е за деня и третото откакто е пусната системата
                          Vate toва са пишман-инженери, не се занимавай повече, кажи нещо друго.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            Грешка. Мегаватчасове. Внимавай в картинката: мощността е в киловати. Което ти и разправяме.
                            Разбира се, вярвай в каквото ти изнася. Вяра и факти продължават да са и ще си останат различни неща.
                            Кое от това което съм писал не е вярно- първото е текущото производство в КВ/час, второто колко е за деня и третото откакто е пусната системата

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                              Има си цифрички и пише 40КВ/ч произвежда в момента, за деня колко е произведено и откак е пуснато в експлоатация- някакви мегавати

                              Gornoto е от вчера, аз написах на бете Пешо това, ама той ме обвини че съм неграмотен и не знам закона на ом и закона за дясната ръка
                              Грешка. Мегаватчасове. Внимавай в картинката: мощността е в киловати. Което ти и разправяме.
                              Разбира се, вярвай в каквото ти изнася. Вяра и факти продължават да са и ще си останат различни неща.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                Сега видях. Ами то си пише: 1. ред - текуща мощност;
                                2.ред - „за Този ден” и,
                                3.ред - „Общо” (досега).
                                Има си цифрички и пише 40КВ/ч произвежда в момента, за деня колко е произведено и откак е пуснато в експлоатация- някакви мегавати

                                Gornoto е от вчера, аз написах на бете Пешо това, ама той ме обвини че съм неграмотен и не знам закона на ом и закона за дясната ръка

                                Коментар

                                Working...
                                X