IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Имхотеп става въпрос за това което тесла произвежда и се продава - автомобили по 2 тона с ускорение на реактивен снаряд,. Ако те удари на пътя и си с човешка кола едва ли ще оцелееш.Защо хората купуват такива возила - при инцидент пострадват тези в малката кола. Това е форма на самозащита от инстинкта за самосъхранение, но не е цивилизовано. Гориме петрола като луди и после емисиите били огромни.
    Пич, единствения начин да се наложи нещо е да се направи атрактивно за потребителя. Целта на Мъск е да изхвърли ДВГ и да наложи електрическите коли на пазара. За да се случи бързо и безвъзвратно той прави атрактивни автомобили, които превъзхождат конкурентните модели по цена, качество, ефективност, скорост и сигурност. Реакцията на хората е „чакай малко, ами тази тесла е електрическа, върви по-добре, струва ми по-малко, забавна е, по-сигурна! Защо да не си я купя.“ И след като продажбите литнаха, другите производители се видяха принудени да изоставят старата технология и да инвестират в разработки на електрически коли!!!
    За масовия потребител с по-нисък бюджет ще се появят малки коли с малки батерии, но Тесла играе ролята на катализатор за промяна на очакванията към електрическите коли. Вместо да се вкарваш в разни коснпиративни теории започни да мислиш логично.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Втора употреба Кона, БМВ има и едно фиатче.
      Коната ми хареса много, но ми малее за семейна кола. Иначе е пушка. Освен това се доближава доста до Тесла по ефективност, което много ме учуди при положение, че Аудита, Мерцедеси и Поршета са с трагични показатели.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Всеки, който плюе по Мъск - ама много ми е интересно - дали си задава въпроса или пък, случайно, може да отговори утвърдително на него? -
        -Добре де, ОК. А сам, мога ли и дали правя по-добре от него сума ти неща, че да имам поне моралното право да го критикувам?
        Разбира че си го задаваме.И правим много неща по добре от него.Не сме измамници като него и не лъжем и не мамим хората.Не им крадем парите и не ги убиваме.Ето това правим по добре от него...
        Last edited by RUBLA; 30.01.2020, 15:12. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Говоря не за ЕМП, а за смущения. Просто, скапват комуникациите (иначе, моторът работи). ЗА ТЕЗИ говоря. Не казвам, че трябва да се спира прогресът а, че изцяло „автопилотните” са по-опасни именно заради предоверяване на технологиите. И въпросът е, къде да мине Границата. На сигурността и живота на пътниците.
          точно затова трябва да са в контролирана ИЗОЛИРАНА среда. ВЛАКОВЕТЕ са от 100 години електрически. Имаме и метро, и тролеи, и трамваи в града. Ама не стигат и трябва всеки да си купи 1 тон батерия на цената на цял апартамент да си вози задника. Супер екологично и ефективно ?!?!
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Знаеме, знаеме, тръбички разни, дупки мултиплексорни, и всичките в канала,

- „Експерт по канали”.

Коментар

...мда...и ръцете от другаде растат...
              Знаеме, знаеме, тръбички разни, дупки мултиплексорни, и всичките в канала,

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

E супертрейдър какво имаш в предвид под човешка кола, щото в природата размерът има значение.
                Същото е и при хората, съвсем нормално е да искаш голяма кола. По-удобно е. В България имах ауди и ми харесваше. Сега като седна в кола имам чувството че съм седнал на земята. Сгъвам се няколко пъти, коленете ми на ушите, бе не си е работа...
                ...мда...и ръцете от другаде растат...

Коментар

Имхотеп става въпрос за това което тесла произвежда и се продава - автомобили по 2 тона с ускорение на реактивен снаряд,. Ако те удари на пътя и си с човешка кола едва ли ще оцелееш.Защо хората купуват такива возила - при инцидент пострадват тези в малката кола. Това е форма на самозащита от инстинкта за самосъхранение, но не е цивилизовано. Гориме петрола като луди и после емисиите били огромни.
                  E супертрейдър какво имаш в предвид под човешка кола, щото в природата размерът има значение.
                  Същото е и при хората, съвсем нормално е да искаш голяма кола. По-удобно е. В България имах ауди и ми харесваше. Сега като седна в кола имам чувството че съм седнал на земята. Сгъвам се няколко пъти, коленете ми на ушите, бе не си е работа...

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Дай да спреме да се развиваме, щото утре може да падне метеорит и да заличи всичко. Такова ЕМС какво би направило на настоящите ДВГ според тебе като им прецака бордовия компютър? Реално няма кола без електроника от поне 30 години, дори най-скапаните бангии като лади и тем подобни имат вече.
                    Говоря не за ЕМП, а за смущения. Просто, скапват комуникациите (иначе, моторът работи). ЗА ТЕЗИ говоря. Не казвам, че трябва да се спира прогресът а, че изцяло „автопилотните” са по-опасни именно заради предоверяване на технологиите. И въпросът е, къде да мине Границата. На сигурността и живота на пътниците.

Коментар

• Имхотеп става въпрос за това което тесла произвежда и се продава - автомобили по 2 тона с ускорение на реактивен снаряд,. Ако те удари на пътя и си с човешка кола едва ли ще оцелееш.Защо хората купуват такива возила - при инцидент пострадват тези в малката кола. Това е форма на самозащита от инстинкта за самосъхранение, но не е цивилизовано. Гориме петрола като луди и после емисиите били огромни.
                      D.Y.F-091066

Коментар

Pyramid , то не е плюене защото и компанията на Мъск произвежда едни танкове и изтребители за возене по улиците на един човек. Не казвам че е виновен защото такъв е обществения заряд и мисленето на хората днес.
                        Е то няма ли електрически афтобуси за много òра?

Коментар

В това „безопасно” бъдеще, всяко ЕМС (електромагнитно смущение) над даден праг, ще се превръща в множествени жертви по цял свят...
                          Дай да спреме да се развиваме, щото утре може да падне метеорит и да заличи всичко. Такова ЕМС какво би направило на настоящите ДВГ според тебе като им прецака бордовия компютър? Реално няма кола без електроника от поне 30 години, дори най-скапаните бангии като лади и тем подобни имат вече.

Коментар

• Що, кой пита?

Коментар

• Pyramid , то не е плюене защото и компанията на Мъск произвежда едни танкове и изтребители за возене по улиците на един човек. Не казвам че е виновен защото такъв е обществения заряд и мисленето на хората днес.
                              D.Y.F-091066

Коментар

Всеки, който плюе по Мъск - ама много ми е интересно - дали си задава въпроса или пък, случайно, може да отговори утвърдително на него? -
                                -Добре де, ОК. А сам, мога ли и дали правя по-добре от него сума ти неща, че да имам поне моралното право да го критикувам?
                                Ти ся кво, не ти провървя с измамите и го удари на морал? Ти?

Коментар

Working...
                                X