Първоначално изпратено от безимeн
Разгледай мнение
Естествено, при коментиране на това обстоятелство, напоително са изявявани юридически аргументи.
Факт е, че е много по-лесно да кажеш: на акционерите-учредители се присвояват тези и тези преимства и бонуси!
Алтернативата е да се изброяват поименно разни лица, което допълнително би дразнело следващите инвеститори.
Има и елемент на маниакалност.
Апропо, същата е съдбата на Джей Би Стробъл, който е женен за онази наша мома от Монтана (Борянка).
И той е съучредител, но по-късно решава да напусне компанията. Аз мисля, че никой не бяга от доброто, но неведоми са пътищата Му.
Тук се пресичат много тънки линии на човешкото, природното и общественото физическото и идеалното.
Не знам, спомняте ли си онази знакова сцена, която много добре охарактеризира личности и характери, в която Стив Вожнияк се обръща към Стив Джобс и пита: Кажи ми, как стана така, че ти - човекът, който с двете си ръце не може да закове и един пирон, да не говорим за познания по електроника, се превърна в символът на успеха и на нашето общо дело, след като аз бях този, който измисли, проектира и произведе електронните елементи, които направиха Епъл Епъл@!
Цитирам смислово и произволно, естествено!
Джобс каза пак смислово: Всички вие бяхте просто отделни инструменти в моя оркестър, а аз ви дирижирах и свирех на вас!
Та и Мъск - същата работа!
Дирижор и концертмайстор

Коментар