IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
    "

    Няма да повтарям цените, на които се продават отделни модификации на Тесла. Диапазонът от $ 70 000 - $ 130 000



    И това го бяхме казАлЕ! 13 - 17 % пада капацитетът на батерията, след първата година!


    След първата година капацитетът на батерийката ми падна с 15 %...,

    ................................................

    Ема, то па се оказА, че и зимно време - нещо проблемите се наслагват някак /май му се викаше - мултиплицират/ - към горните? Нали в Тесличката трябва да има топло? Ми да! Спор няма!

    Е, колко остана пробегът, ако 40 % от капацитета на батерията се изразходва за топлото?

    Алеле, главата не ми побира как някой е способен да изпише съчинение от 637 думи и да няма нито един верен факт!

    Реалната цена:
    39 900$ до 65 000$ е диапазона на цените за модел 3

    Деградация на батерията:

    Ти някакъв патологичен лъжец ли си или не разбереш какво означава статистика?!? Блумбърг включително дава статистика как се редуцира капацитета на батерията на Тесла М3. Капацитета спада с 2 до 3% на 100 хиляди изминати мили според статистиката, което са над 150 хил. километра! Тоя километраж се прави за 5-10 години.

    Спада на пробега в зимни условия важи за всички автомобили включително и за електрическите, като причините са различни – отопление, увеличено съпротивление заради ниските температури и влошени пътни условия. При 500 км пробег, спад от 10-20% че и 30% (при минус 20) не виждам с какво променя нещата! Веднъж в годината като тръгнеш на ски за Алпите ще спираш за зареждане на всеки 3 вместо на всеки 4 часа. Голям проблем?

    Айде опитай се да бъдеш малко по-обективен, че ставаш за смях на публиката.

    Коментар


    • Отдавна не ви бях чел и прегледах вкупом 5-6 страници назад.
      Както обичайно се случва в нашето културно пространство - без оглед дали става дума за дигитални или натурални измерения, отчетливо може да констатираме ползването на невъздържан език, който основно цели да нанесе максимални поражения и щети на субекта, който изразява различни мнения.

      Забелязва се отчетливо формирането на две партии: да ги наречем условно - Партия на електристите и Партия на топлинистите.
      Сигурен съм, че могат да се измислят и по-удачни имена.
      Веднага прави впечатление, че сред членовете на Партията на електристите има сформирано едно неформално ултраконсервативно, радикално крило, което може условно да кръстим Теслисти.
      Дълбоко ме изненадва и огорчава обстоятелството, че по въпроси, които формално могат да се изяснят след водене на един разговор по научни, технически и методологически въпроси, се сформират групи, които в основата си са по-скоро идейни и политически кръжци. Последното си позволявам да кажа, поради причина че се констатира едно изненадващо и почти пълно покритие на групите, които се забелязват в тема "политика".
      Това е дълбоко смущаващо и неприемливо.
      Струва си да се замислим, каква ли е действителната причина за приемане или съпротива срещу новите продукти.
      Извършвал съм наблюдения върху себе си и констатирам ярка вътрешна съпротива и дълбоко нехаресване на практиката за изгаряне на въглеводороди, за която продължавам да мисля, че същностно е някак антицивилизационна (така ми дойде думата и не искам да се самоцензурирам), в известен смисъл дори дивашка, но на този етап е все още абсолютно безалтернативна в много области.
      От друга страна констатирам ярка емоционална неприязън към компанията Тесла. Тази структура се роди в грях - като се почне от името, родителските права (имам предвид действителните учредители) и съдбата на учредителите и не на последно място дълбоко противоречивата фигура на ИМ (по меко от това не мога да с еизразя). От друга страна имам симпатия към електричките, вътрешното ми чувство ме води в посока на това да провиждам техните отлични перспективи в някакво неопределено бъдеще.

      Все още темата е обременена от много емоция, политика и интереси.
      Конструктивен разговор на практика отсъства.
      В тази връзка, в последното издание на Колела от 12.01. се анонсира, че в следващия брой (по подразбиране ще е на 19.01., но не съм проверявал) ще има разговор по теми, които са много близо да обсъжданата с някакъм безспорен авторитет. Сорри, ама му забравих името.

      Ето още едно мнение - не знам дали сте го поствали тук, но е последното, което срещнах по темата за сравняване на двете технологии. Ема условности и уловки в текста. Акцентът е върху въглеродния двуокис (отпечатъка), но всъщност замърсяването не се заключава само в него.
      Mazda: Електромобилите са по-вредни от дизелите!

      Коментар


      • безимeн човешката фантазия е много силно нещо, това как електромобилите ще подменят тези с двг е точно повече фантазия, но нас ни има за да фантазираме и така само правим нови неща които не съществуват в реалността и тя се променя.Така че според мен няма нищо лошо или ненормално че са се появили електромобили, скъпи са безбожно, тежки са - 30-40% от заряда на батерията сигурно се харчи тя да се вози и транспортира. Но пък може би електромобите са платформа за ново поколение автомобили с двг или пък с газови турбини.

        D.Y.F-091066

        Коментар


        • "Скъп на триците, но евтин на брашното" - е поговорка, която умният българин е сътворил в битието си.

          Няма българи, които да пръскат парите си, щом знаят как са спечелили същите.

          ................................................

          Няма да повтарям цените, на които се продават отделни модификации на Тесла. Диапазонът от $ 70 000 - $ 130 000 е със сравнително добри възможности на пожароопасните батерии... Те си остават ОПАСНИ в пожарно отношение, независимо от тяхната цена!

          Какво излиза на практика? ЕНо българче - студеНче - решило да се изфука /пред колеШките в университета/ с това, че "ИМАЛО" - "модерната" и "ИКОНОМИЧНА" Тесла...

          И брои за Теслата "сухото": едни 120 000 лева - 230 000 лева..., за да можеЛ после да се хвали как, ама видите ли - нищо не плащал, за да си движи /максимум ДО/ 40 км. из града... Такава еФтиния! Никакъв разход!

          СмЕх!

          /е, ако татко му може да си позволи да му направи подаръче - това няма ад е така масово явление..., да живеят татковците - милиардери!/ ))

          ..................................................

          Сега, обаче...

          Горната цена на електрокара - никак не му гарантира, че батерията му е с нещо повече от тия, дето с тях някой си изминаваЛ 500 км. - видиш ли ти - ама само с едно зареждане!

          Това нещо го няма, включително от СЪОБРАЖЕНИЯТА ЗА СИГУРНОСТ!

          Мисля, че вече забравихме оплакванията /за които писах тук/ на "щастливите" собственици, които се оплакват и тръбят навсякъде, че Тесла, чрез ъпдейтите на софтуера си - ограничава възможностите за зареждане на батерията на 70 - 80 % от това, което се е приказвало, преди Мъск да им вземе паричките!

          А тия парички са доста, над горестоящите цифри! Е?

          Недоволни!

          Да де, ама българчето - дето татИ му е взел Тесличка - се фали, колко му е еФтинКо пътуването на 40 км. в градааа!

          Какво ти ефтинКо! Направо еФтинджос! ))

          ...............................................

          Ноооо....

          А дано не ни е дошло на ум да търсим Тесличка "на старо"!

          Защо? ОтСякъде си е готина! ЕФтинджос!

          И това го бяхме казАлЕ! 13 - 17 % пада капацитетът на батерията, след първата година!

          Ама що? Епа - така! А след втората година? Аааа - не тия на наЗЕ! Всеки има глава на раменете си! Българинът ОБИЧА да експериментира... Дали пък тоя не ме излъга? Всеки има право да не се съгласи с казаното, вкл. и тук!

          ................................................

          Е, какво се получи до тук? След първата година капацитетът на батерийката ми падна с 15 %..., пък Мъск взе, че ми удари секирата с 20 % - и кВо?

          Ми - нищо: джиткам си по "линията на тролея", която ми очертават на дисплея и не смея да се отделя на 200 км. от нея..., но пък ми обещават, ЧЕ ЩЕ..., все светло бъдАще!...

          ................................................

          Ема, то па се оказА, че и зимно време - нещо проблемите се наслагват някак /май му се викаше - мултиплицират/ - към горните? Нали в Тесличката трябва да има топло? Ми да! Спор няма!

          Е, колко остана пробегът, ако 40 % от капацитета на батерията се изразходва за топлото?

          Аааа, не!

          Добре де, ами още не сме повторили ония /забравени неща/, които преди няколко месеца нищихме пак тук: за въртящият момент на електромобилчето!

          Е, не ни ли стига "инфото", че някога ще можем да зареждаме на всеки 100 метра Теслата си? ЩЕ!

          Батерията ни ЩЕ е толкова еФтиКа..., че дори на всеки 50 км. ЩЕ ни чака нова, заредена батерия...

          ... и няма да губим ЧАС И НЕЩО за зареждане /в своеобразната "кафе-пауза" - за която се изхвърлят любителите на светлото бъдеще... )).../

          Ама, ние пък сме си купили зарядно, с което ще "зареждаме" за минути! Даммм, АМА и батерията - вместо с 15-20 % ЩЕ пада с 30-40 % за година - и това е необратимо!

          ТатИ ЩЕ ми вземе нова батерия!

          Да! Знаем прословутата реплика: татИ ще ми купи колело..., ама ДРУГ ПЪТ! ))



          Коментар


          • national power електрическите автомобили имат приложение както и електрокарите, например в затворени складови помещения електрокарите електрокарите няма как да не са предпочитани. Същата работа са електромобилите - за таксита в големи градове с мръсен въздух, за автомобили под наем ..нещо от този вид е бъдещето им. Обаче как ще станат масови е по скоро и със сигурност мода. Със сигурност ще се появят и електромобили които се зареждат като стоят на слънце, но да станат масови абсурд.

            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
              не те наричам никак
              просто 5млн. електрички вече са факт и на планетата ни ще се увеличават с по над 2млн. всяка година.
              Глупаво е да се твърди че това не влияе на пазарите.

              Фейсбук е тъпня, но е глупаво да се твърди, че не влияе на пазарите.

              Надявам се да е станало по-ясно.
              Аз не съм твърдял каквото и да е с пазарите.Щото това с елбоклука не е пазар.Пазар е да има всичко и сам по своя воля да си избереш.Не твърдя и че няма хора които да харесват елкаруците.Но да вдигат нафтата да забраняват паркирането в центъра или в мола да спират хората да се движат по определени места или в определени дни или да забраняват преминаването на границата да налагат непосилни екологични стандарти като в същото време дават преференции дори и финансови на каруците това не е пазар.Не знам защо си се заблудил че това е пазар.

              Коментар


              • тоя палячо до преди месеци мяташе подигравки към Мъск и се обясняваше колко надценена била компанията. Виж го ти сега:
                https://youtu.be/Bz9MLiqpsGI

                Посмях се, поразгледах му скорошни изяви и се оказа че си променил мнението след като жена му и дъщеря му го накарали да си купят тесла


                Коментар


                • не те наричам никак
                  просто 5млн. електрички вече са факт и на планетата ни ще се увеличават с по над 2млн. всяка година.
                  Глупаво е да се твърди че това не влияе на пазарите.

                  Фейсбук е тъпня, но е глупаво да се твърди, че не влияе на пазарите.

                  Надявам се да е станало по-ясно.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                    Електричка е преодоляла за първи път границата от 100км/ч
                    и уж техничар човек, врещи че не го интересувала.

                    Кефят ме опулени невежи като им кажа колко лв. плащам за 1000км. пробег градско. "Те такова жувотно нЕма" винаги е голям смях

                    5млн. електрички, че не влияят на пазара на горива, може да го твърди само мноооого глупав човек.
                    Разбира се че не ме интересува.Мен пък ме кефят скъперници умници набутали се с акции и боклуци които хвалят в анонимни форум гаче намерят некой по глупав да ги отърве.Заблудени пишат оди и тирамби за прогрес и нам кво си и обиждат разумните че не били фина нсово грамотни и други разни.Какъвто си искаш ме наричай пари на измамници не давам.И не само фирмата им скоро и държавата им хлопва кепенци
                    Last edited by national power; 15.01.2020, 12:55.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                      Не ме интересува дали им става батерията и какъв е пробега.Въобще ел боклуците не ме интересуват не е само теслъта.На тоя етап не сме дорасли да направим истинска кола която черпи енергия за да се движи по друг начин.Тва с батериите е едни измамници го слагат на едни глупаци набутали се я с техни коли я с акции.
                      Електричка е преодоляла за първи път границата от 100км/ч
                      и уж техничар човек, врещи че не го интересувала.

                      Кефят ме опулени невежи като им кажа колко лв. плащам за 1000км. пробег градско. "Те такова жувотно нЕма" винаги е голям смях

                      5млн. електрички, че не влияят на пазара на горива, може да го твърди само мноооого глупав човек.
                      Last edited by satz; 15.01.2020, 12:43.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

                        Ако хората се вслушват в мненията ти горко им – със съветите да се шорти от 350-400$ доста болка трябва да е

                        Според теб:
                        Колата не става, а в действителност удря конкуренцията в земята

                        Батерията не става, а е с най-голям пробег

                        Компанията щяла да фалира всеки момент (и така вече 8 години)

                        Колите горяли на всеки километър, а статистически шансът електричка (и Тесла включително) да се запали е в пъти по-малък. Я виж какво прави дизеловото опелче с над 280 докладвани случая - https://youtu.be/kRTwylyG8lo

                        Колата била опасна, а според всяка световна агенция за тестване на безопасност точно теслите са най-сигурните автомобили на пътя

                        Нямало кой да ги купува, а собствениците на Тесла са най-удовлетворените с голяма преднина пред тези на порше.

                        Както казах и преди, от време на време имаш проблясъци, но пристрастията ти замъгляват съзнанието и не можеш да извлечеш правилните изводи.
                        Не ме интересува дали им става батерията и какъв е пробега.Въобще ел боклуците не ме интересуват не е само теслъта.На тоя етап не сме дорасли да направим истинска кола която черпи енергия за да се движи по друг начин.Тва с батериите е едни измамници го слагат на едни глупаци набутали се я с техни коли я с акции.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                          Изводът е, че Дизелът УМИРА !
                          Да де то няма нищо вечно но ти няма да доживееш да видиш смъртта му.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
                            ....
                            Колите горяли на всеки километър, а статистически шансът електричка (и Тесла включително) да се запали е в пъти по-малък. Я виж какво прави дизеловото опелче с над 280 докладвани случая - https://youtu.be/kRTwylyG8lo....
                            Изводът е, че Дизелът УМИРА !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

                              Личното ми мнение е, че около настоящите нива на цената на акцията на Тесла - Мъск трябва да се САМОосвободи от Тесла, като продаде 20-те си % акции в нея.

                              Може да греша. Светлото бъдАще ще ни покаже - кой греши. НЯМАМ претенции да съм инвеститор, колкото поддържниците на Мъск /ТУК/ му вярват за светлото /комунистическо/ бъдеще... ))

                              Батерията МУ НЕ СТАВА! Сам Мъск говори за този ФАКТ на своите СЪакционери...


                              https://automedia.investor.bg/a/2-no...trima-zaginali
                              Ако хората се вслушват в мненията ти горко им – със съветите да се шорти от 350-400$ доста болка трябва да е

                              Според теб:
                              Колата не става, а в действителност удря конкуренцията в земята

                              Батерията не става, а е с най-голям пробег

                              Компанията щяла да фалира всеки момент (и така вече 8 години)

                              Колите горяли на всеки километър, а статистически шансът електричка (и Тесла включително) да се запали е в пъти по-малък. Я виж какво прави дизеловото опелче с над 280 докладвани случая - https://youtu.be/kRTwylyG8lo

                              Колата била опасна, а според всяка световна агенция за тестване на безопасност точно теслите са най-сигурните автомобили на пътя

                              Нямало кой да ги купува, а собствениците на Тесла са най-удовлетворените с голяма преднина пред тези на порше.

                              Както казах и преди, от време на време имаш проблясъци, но пристрастията ти замъгляват съзнанието и не можеш да извлечеш правилните изводи.

                              Коментар


                              • Много "ЩЕ", много силна вяра в "светлото бъдАще"... ...

                                Това не бяха ли идеите на: утопистити и комунистите? Защо Мъск изполва приоритети на Ленин, Маркс?

                                Лошо няма! Балъчета винаги ще се намерят, които ще повтарят до припадък мантрата: за светло бъдеще, за светкавичното, бързо забогатяване...

                                А, ще има и такива, които може би вече трябва да ни кажат, как са купили акции на минимума, които пък ще продадат на върха... ))

                                Оффф, съвсем забравих, че акцията щяла да върви само в една посока...

                                ................................................

                                Личното ми мнение е, че около настоящите нива на цената на акцията на Тесла - Мъск трябва да се САМОосвободи от Тесла, като продаде 20-те си % акции в нея.

                                Може да греша. Светлото бъдАще ще ни покаже - кой греши. НЯМАМ претенции да съм инвеститор, колкото поддържниците на Мъск /ТУК/ му вярват за светлото /комунистическо/ бъдеще... ))

                                Батерията МУ НЕ СТАВА! Сам Мъск говори за този ФАКТ на своите СЪакционери...

                                .................................................

                                Приземявайки се, някои тук могат да се замислят и върху фактите ДНЕС. Не са обнадеждаващи, но някои /поне/ ще поизтрезнеят...

                                "Три катастрофи с участието на автомобили на Tesla, при които загинаха трима души, засилиха разследването на американските власти върху автопилота на компанията, съобщи АП....

                                В неделя Tesla Model S излезе с висока скорост от магистрала в Калифорния, мина на червен сигнал на светофара и удари Honda Civic, като уби двама души в японския автомобил. В същия ден Tesla Model 3 удари спряла пожарна кола на автомагистрала в Индиана, като пътникът в електрическият автомобил загина. А на 7 декември друг Model 3 нацели полицейска кола на магистрала в Кънектикът, за щастие инцидентът се размина без жертви.

                                Специализираното звено за разследване на катастрофи на американския Национален институт за безопасност на движението (NHTSA) вече започна да нищи катастрофата в Калифорния. Експертите още не са решили дали звеното ще разгледа и инцидента в Индиана. И в двата случая властите още не са определили дали автопилотът на Tesla е бил използван. NHTSA разследва също и катастрофата в Кънектикът, при която шофьорът казал на полицията, че колата е работила на автопилот.........................


                                NHTSA започна разследвания на 13 катастрофи с участието на автомобили на Tesla, в които агенцията смята, че е бил задействан автопилотът....................................... ......."

                                https://automedia.investor.bg/a/2-no...trima-zaginali
                                Last edited by безимeн; 14.01.2020, 21:24.

                                Коментар

                                Working...
                                X