Pyramid , цените на суровините са ниски и поради проблеми с финансовата система, изкуственото надуване на стойността на парите рефлектира върху суровините. Няма да се случи електрифицията на транспорта с батерии, защото нали знаеш че те нищо не задвижват а трябва енергия. Не си спомням как се казваше човека Нобелов лауреат много интелитентен но в инвалидна количка, та той беше казал че атомната енергетика е бъдещето на човечеството по отношение на енергийните му нужди и това беше преди да се установи тази технология с рециклирането на горивото. Според мен това с рециклирането е изключително постижение, защото преди казваха че само 3 процента от енергията в горивото се използва и това вече променя нещата като и проблема с депонирането на отпадък изчезва. Излиза че свободната енергия е нещо което човечеството вече е постигнало, няма проблем за задоволяване на енергийните му потребности в бъдещето. Както казваш няма да е лесно, трябват и батерии и електричество, това с енергия от вятър е вятър работа а соларната е фиаско. Виж какво стана със соларната енергия, беше голям шум как панелите и клетките ще издържат 50 години и като се разхвърли стойноста ехеее станала супер евтина. Какви са тези материали които ще опълчиш на слънцето и ще издържат 50 години ? Пороблема че не стават за мрежа въобще го игнорираме, мине облак и тока пада..
- А за дизайна на батерия с елементи които са дискове мисля че по принцип ако един елемент окъси топлината ще я поемат без проблем елементите до него и охладителя в цевтралния отвор няма да изиграе съществена роля, той по скоро ще работи за подгряване на батериите когато електрохимията се забавя поради ниска температура.
- А за дизайна на батерия с елементи които са дискове мисля че по принцип ако един елемент окъси топлината ще я поемат без проблем елементите до него и охладителя в цевтралния отвор няма да изиграе съществена роля, той по скоро ще работи за подгряване на батериите когато електрохимията се забавя поради ниска температура.
Коментар