grisow, батериите са доста трудна работа, ако можеше да се захранват с една батерия 24 или 48 волта и тока да се преобразува в инвертора към по високо напрежение за да може да захранва електромотора би било фантастично. Но тока по сила толкова много варира, че батерия от която да се черпи толкова силен - голям ток може да е само многоелементова - многоклетъчна. Има много работа по тези батерии, проблемите са два - загубата на суровини да не се случва и конструкцията да е такава че ремонта да е евтин. В момента колите с двг са много по предпочитани и ако електричките не са щедро субсидирани никой няма да ги иска с такава конструкция. Не е ли много по нормално и добре конструкцията да се поправи и от субсидия няма да има нужда. Ако пробега на автомобила за година е малък пак повечето хора ще им се мръщят на електричките, батериите деградират и като стоят неизползвани. Нали знаеш едно парче мед да вземеш и да поставиш върху него друг метал или просто два различни метала да са долепени и малко вода и си върви електрохимичен процес който няма спиране.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Той да те включи ама имаш ли триста хиляди лева за членски внос?
Коментар
-
Сега се замислих че, на капацитета, при запазени потребление, увеличава службата на батерията побдва показателя: Намаляване дълбочината на разряда и увеличаване интервала между зарядите. Т.е., ако нашите електрокари, са с две батерии по 120kWh, и ги изразходват за една смяна,е ги зареждаме два пъти по-рядко с по два пъти повече енергия всеки път, т.е. -ако не бъдем максималисти и допуснем два пъти по-бързо снижаване на капацитета то, и след 3*живота на старите, ще разполагаме с повече енергия в поустарелите нови. Ами какво, яко е!
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
Да ме включиш, моля, в Нобеловата ти лекция в края, при благодарностите.
Казвам се Грисов.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеМежду другото, аз съм първият по време, който е споменал 20-80%_вия район като най-ефективен в смисъла на пренасяне на енергия при батериите с литий.
https://batteryuniversity.com/learn/...ased_batteries
Коментарите са хиляди, моят е под Vortex.
2017 година.Last edited by Pyramid; 01.04.2021, 17:43.
Коментар
-
Между другото, аз съм първият по време, който е споменал 20-80%_вия район зареждане-разреждана като най-ефективен в смисъла на пренасяне на енергия при батериите с литий.
https://batteryuniversity.com/learn/...ased_batteries
Коментарите са хиляди, моят е под Vortex.
2017 година.Last edited by grisow; 01.04.2021, 16:52.
Коментар
-
Е защо? Той ти е съидейник, май?
Най-малкото на Нобеловата лекция, след като представиш своите пробиви, трябва да споменеш и него в пробива? И той пробива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНа първо място. Трейдърко не го ангажирам, като съ-наградоносец. Подмитането и подмиването, оставяме на комитета по посрещането.
Най-малкото на Нобеловата лекция, след като представиш своите пробиви, трябва да споменеш и него в пробива? И той пробива.
Коментар
-
Да ме включиш, моля, в Нобеловата ти лекция в края, при благодарностите.
Казвам се Грисов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
А, споко измислийме га: ПратИл съм им адреЗът нс гаража, да ми дойдуват зс Фръчваньето. И инчардж да връчвува - виден БГ търговец на перкопанели и даже, проектантин, со 3П.
Ей тъй нА, ги изненадАйми. Сите накупъ.
Казвам се Грисов.
- 1 like
Коментар
-
А, това е добре.
Но ценни указания е слабо казано. Нещо за Нобелова премия да мислите?
Ей тъй нА, ги изненадАйми. Сите накупъ.Last edited by Pyramid; 01.04.2021, 16:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ами едва ли. По-скоро, ние им даваме О.Ц.У.
Но ценни указания е слабо казано. Нещо за Нобелова премия да мислите?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеМного учени и инженери по света ще загубят работата си заради вашите разработки тук. Жени, деца, самоубийства...
Имайте милост към тях!
Коментар
Коментар