IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

    Андреа Роси го следях още преди 15на години, а той твърди че се занимава с тия неща от 90та година някъде. Смятай колко време вече. Отдавна съм спрял да му следя логореята, и досега още няма независимо потвърждение на неговия "студен ядрен синтез" или каквото и да е това с никеловия прах.
    Не знам, е или не е наличието на мед в пробите след сеансите на тестова работа, свидетелство на синтез но, ако и да не точно синтез приемането на неутрон в ядрото с последващ бета разпад то, реакцията е ядрена и без възможност за излъчване на неутрон при нея. Затуй, съммпо-склонем да гледам ведро на тази възможност за добив на енергия, па била тя, "нискоенергийна трансмутация". И ... ако не е налице дълбоко законспирирана фалшификация, разбира се.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Има технологии за офсетов и дълбок печат, при производството и подредбата на електродите, има лазерно изрязване, има съвместно, а не индивидуално, просмукване с електролит, а евентуални протичания на електролит между елементите, НЕ ВОДИ до утечки по лесно разбираеми причини. Значи, една батерия, може да се изготвя в пакети т.н.
      Я пак осмисли казаната от тебе глупост, която ти я боядисах в червено .......

      А модератора знаеш ли какво изтри?

      Модератора изтри моето мнение за ЕДНАКВОСТА на твоите батерийки, което е, че върху ГРЕШНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ строиш пясъчни кули, и после ни ги пробутваш като иновация, опакована в мечтите за спечелени от тебе милиарди.

      А сега гледам цитираш още едно грешно предположение за това, че последователно свързани елементи могат да са с общ електролит. Как да не се смеем, след като допускаш такива детски грешки и недомислици в една концепция с претенции за гениалност?

      Да не говорим факта, че явно говориш за ЕДНОСЛОЙНИ батерии (анод, електролит, катод), което пък означава, че капацитета им ще е нищожен - по-малко от 1 mAh, а разходите за слагането им в корпуси - огромни. но тази грешка е плод на грешката с общия електролит, а тя пък е плод на грешката с възможната от тебе еднаквост, и ето как се появява пясъчна кула, построена върху сбъркана основа.
      Last edited by Mateev; 19.03.2021, 18:42.

      Коментар


      • Pyramid, остави неутроните и какво се случва с тях, реакция на синтез на следващия на водорода химичен елемент е възможна но не и студена. Такъв реактор се прави много лесно , използваш например че атомите на водорода могат да се абсорбират в кристалната решетка на атомите на никела..абсорбират го и други метали между другото но приемаме че го вкарваме в никела. процеса е двупосочен, има атоми които влизат и такива които излизат т.е. газа на водорода не се абсорбира напълно. Когато излизат има инцидентни по скоро случаи в които атомите са толкова близо че силите на кулон са преодоляни, това нещо е равностойно на много високо налягане..все едно е подложен газа и понеже атомите са близо се случва да се обединят и да се синтезира следващия химичен елемент ако към тези атоми се приложи енергия която да стартира процеса, пък после ще се отдели повече енергия ..става с гореща плазма с високо напрежение ок..Така никой материал не е в състояние да издържи на тази температура и тя ще го прегори и унищожи т.е. камерата не може да се направи да издържи. Може да се направи безкамерно и при липса на гравитация, или гравитация привличаща материята към центъра на реактора, но не може да се постави в никаква черупка, това е реакция която се случва в Слънцето. Може да се направи изкуственно слънце, но не и при това ниво на технологиите и консервативност към технологичното развитие. Сам виждаш как те разпъват на кръст и колко пъти ти казват че - не можеш..не можеш.. Обаче за късмет естественния реактор Слънцето в този момент работи и няма нужда да се прави изкуствен реактор и когато се направи усвоявене на енергията която ще произвежда ще наподобява усвояването на енергията от Слънцето и в момента.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

          Ето какво казва изобретателя от първа ръка:

          https://e-catworld.com/2021/03/15/an...e-e-cat-skled/

          А ето и интервю на Български език:
          https://www.investor.bg/novini/261/a...-varna-321838/

          Всъщност Марков и Андрея Роси са два различни изобретателя от темите за световни конспирации. Единия измисля квантов космически двигател, а другия - получаването на енергия посредством нещо, което прилича на студен синтез.

          Извинявам се, че ги обърках двамата, като ги обявих за един и същи човек.
          Андреа Роси го следях още преди 15на години, а той твърди че се занимава с тия неща от 90та година някъде. Смятай колко време вече. Отдавна съм спрял да му следя логореята, и досега още няма независимо потвърждение на неговия "студен ядрен синтез" или каквото и да е това с никеловия прах.

          Коментар


          • По груби и приблизителни обяснения става въпрос за манипулиране на атомите на амоняка посредством магнитни полета и лазери, принуждавайки ги така да се ориентират в една посока и да отдават енергия. Явлението е забелязано още преди 100 години, но чак сега намира практическо приложение. Андрея Роси разказва, че атома на амоняка изглежда като бутало, което прави 24 милиарда цикъла за 1 секунда, а именно атом на азота се движи нагоре-надолу между 3 атома водород, все едно че е бутало. И ако всички атоми някакси се ориентират в една посока, може да се получи топлинна или дори механична енергия.
            Въпрос: След, като се получи енергия от нещо, какво става с неговия енергиен статус? Не намалява ли количеството налична, от която, после, пак да се получи? Не се ли задълбочава енергийна яма в това място? Ами то би значило, да е налице свръхдълбоко охлаждане, дали няма да колабира равновесието в един момент?
            - Само питам.
            Last edited by Pyramid; 19.03.2021, 18:01.

            Коментар


            • Има технологии за офсетов и дълбок печат, при производството и подредбата на електродите, има лазерно изрязване, има съвместно, а не индивидуално, просмукване с електролит, а евентуални протичания на електролит между елементите, НЕ ВОДИ до утечки по лесно разбираеми причини. Значи, една батерия, може да се изготвя в пакети т.н.

              Коментар


              • Още, нали си запознат, как се получава надеждност в чиповете? Работа в общ, непрекъснат, технологичен цикъл, пакетна обработка на обща подложка и т.н.
                Заявявам: ТЕЗИ ПРИНЦИПИ, СА ПРИЛОЖИМИ и в мини-и микро-изделията, не само в нано и пико мащаб. Ала, за целта, трябва доста по-разчупено мислене. Приемаме че, сам, НЕ СЕ СПРАВЯШ. ОК.

                Няма лошо. Има други, които се.
                Last edited by Pyramid; 19.03.2021, 16:36.

                Коментар


                • Реакторът на Роси, работи със захват на свободни неутрони от околната среда, при който, следва бета-разпад вътре в тялото на реактора, с отделяне на някаква топлинна енергия. Сами разбирате че, бета разпад извън металното тяло на реактора, не може да бъде регистриран, а неутроните не може да бъдат уловени, т.к всички прибори, се калибрират да улавят изменения НАД фона, докато той (реакторът на Роси) улавя от фона, след което, просто, неутронът, не излита отсреща, нито се отделя нов. Ако биха го изпитали в близост до работещ ядрен реактор С ПОДХОДЯЩИЯ ЕНЕРГИЕН СПЕКТЪР НА ЗАЛАВЯНИТЕ НЕУТРОНИ, би имало или потвърждаващ, или отричащ хипотезата ми, "бекграунд".
                  Виж, доколко "гарантирано" и силно, ше свети тази лампа, нека първо, видим.
                  Last edited by Pyramid; 19.03.2021, 16:40.

                  Коментар


                  • Сега, Матеев,
                    1. Атом на амоняка НЕ СЪЩЕСТВУВА.
                    2. Андреа Роси вече пусна свой LENR, реактор, "без радиация" доклада за който, четох доста внимателно, преди 2(две) години и който, предположих как работи, публично. Има смисъл в това, НЕ споря.
                    3. За "LED лампа с амоняк не бях чел но, щом казваш...
                    За жалост, модератор е изтрил предишен твой пост, обявявайки го за заяждане и не видях същината на написаното от теб (би могъл, модераторът, и да греши) обаче,
                    Ясни са ми мотивите на твоето не точно критикуване: Базираш се на факта, че някой вложил Пари ... И не успял. От ТОВА, правиш "умния извод", че той бил много умен(щото, имал пари -някой друг може да ги е дал, или са са били качествено усвоени), направил ВСИЧКО, КАКТО ТРЯБВА (парите са изядени и изпити) а резултат положителен няма. Т.е., СПОРЕД ТЕБ, никой друг, с много по-малко пари, НЕ МОЖЕ да подходи по-вярно. ОСОБЕНО АЗ, щото, ТИ си нервен? Свидетелства за подобни ..."парадокси" , обаче, има доста, историята помни такива.
                    Е,
                    - Нямаш здрава, еднозначна логика и неопровержими доводи, уважаеми. Освен, че ТИ си нервен. Ама то, НЕ Е аргумент в един спор. Само те натоварва И психически, и морално. С глупости. Абе, "добър" си в дисциплината си, наречена подмяна. Дерзай. С присъщата си душевна хигиена, аз се абстрахирам от негативизма ти.
                    А "липсата на резултат" , също е резултат и често показва, КАК НЕ СТАВА. Идва един откачен, скромно, прилага друг похват, и ето ти "Невъзможното".

                    Повтарям: Провалът на един не означава, а приори, провал И на всички останали. Просто, регистрира частен изход.
                    Last edited by Pyramid; 19.03.2021, 16:36.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                      Да, това ще бъде голям пробив ако е вярно.

                      Предполагам че този човек познава и в най-малките детайли това с което се занимава?
                      Ето какво казва изобретателя от първа ръка:

                      https://e-catworld.com/2021/03/15/an...e-e-cat-skled/

                      А ето и интервю на Български език:
                      https://www.investor.bg/novini/261/a...-varna-321838/

                      Всъщност Марков и Андрея Роси са два различни изобретателя от темите за световни конспирации. Единия измисля квантов космически двигател, а другия - получаването на енергия посредством нещо, което прилича на студен синтез.

                      Извинявам се, че ги обърках двамата, като ги обявих за един и същи човек.
                      Last edited by Mateev; 19.03.2021, 15:43.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        Хайде да ви разкажа за едно друго откритие на един друг Български изобретател, само че изобретателя е много по-истински и откритието е много по-истинско.

                        Става въпрос за пробив в студения ядрен синтез или по-точно в нещо, което не е студен ядрен синтез, но в същото време прави същото (може да отделя енергия) като студения ядрен синтез. Първия продукт от тази технология ще се появи на световния пазар през октомври. Представлява LED лампа, която гарантирано ще свети 100 000 часа без да се включва към захранващ източник. Ще струва 20-30$, ще се изплаща за 1 година, и в следващите повече от 10 години ще продължава да свети без добавяне на гориво.

                        По груби и приблизителни обяснения става въпрос за манипулиране на атомите на амоняка посредством магнитни полета и лазери, принуждавайки ги така да се ориентират в една посока и да отдават енергия. Явлението е забелязано още преди 100 години, но чак сега намира практическо приложение. Андрея Роси разказва, че атома на амоняка изглежда като бутало, което прави 24 милиарда цикъла за 1 секунда, а именно атом на азота се движи нагоре-надолу между 3 атома водород, все едно че е бутало. А ако всички атоми някакси се ориентират в една посока, може да се получи топлинна или дори механична енергия.

                        Звучи налудничаво, че толкова лесно може да се получава всякаква енергия, но за разлика от нашия "изобретател" другия вече има готов продукт, готов производител, който да го произвежда, и конкретна дата след 7-8 месеца, на която изделието ще бъде пуснато на пазара.

                        Ако това с лесното получаване на студена енергия се окаже истина, предстои революция във всички видове трнаспорт, включая и в космическите полети, както и революция в енергетиката като цяло, защото ще започне преход към евтини автономни енергийни източници.

                        https://e-catworld.com/2021/03/13/mo...e-e-cat-skled/
                        https://e-catworld.com/2021/03/15/andrea-rossi-announcement-regarding-2021-presentation-and-ordering-the-e-cat-skled/
                        Да, това ще бъде голям пробив ако е вярно.

                        Предполагам че този човек познава и в най-малките детайли това с което се занимава?

                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Хайде да ви разкажа за едно друго откритие на един друг Български изобретател, само че изобретателя е много по-истински и откритието е много по-истинско.

                          Става въпрос за пробив в студения ядрен синтез или по-точно в нещо, което не е студен ядрен синтез, но в същото време прави същото (може да отделя енергия) като студения ядрен синтез. Първия продукт от тази технология ще се появи на световния пазар през октомври. Представлява LED лампа, която гарантирано ще свети 100 000 часа без да се включва към захранващ източник. Ще струва 20-30$, ще се изплаща за 1 година, и в следващите повече от 10 години ще продължава да свети без добавяне на гориво.

                          По груби и приблизителни обяснения става въпрос за манипулиране на атомите на амоняка посредством магнитни полета и лазери, принуждавайки ги така да се ориентират в една посока и да отдават енергия. Явлението е забелязано още преди 100 години, но чак сега намира практическо приложение. Андрея Роси разказва, че атома на амоняка изглежда като бутало, което прави 24 милиарда цикъла за 1 секунда, а именно атом на азота се движи нагоре-надолу между 3 атома водород, все едно че е бутало. И ако всички атоми някакси се ориентират в една посока, може да се получи топлинна или дори механична енергия.

                          Звучи налудничаво, че толкова лесно може да се получава всякаква енергия, но за разлика от нашия "изобретател" другия вече има готов продукт, готов производител, който да го произвежда, и конкретна дата след 7-8 месеца, на която изделието ще бъде пуснато на пазара.

                          Ако това с лесното получаване на студена енергия се окаже истина, предстои революция във всички видове трнаспорт, включая и в космическите полети, както и революция в енергетиката като цяло, защото ще започне преход към евтини автономни енергийни източници.

                          https://e-catworld.com/2021/03/13/mo...e-e-cat-skled/
                          https://e-catworld.com/2021/03/15/andrea-rossi-announcement-regarding-2021-presentation-and-ordering-the-e-cat-skled/
                          Last edited by Mateev; 19.03.2021, 15:31.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                            Съвсем накратко,
                            1.НИКЪДЕ не съм акцентирал върху " литиеви" клетки.
                            2.Едно е, когато правиш клетките една по една и малко по-друго, когато, в състава и за и в модул, безкорпусно. Без навиване. Тогава, може да повлияеш много по-пълна редица от онези 10-11 (само от изброените, а имаше и обобщени с "и други"!) параметри и променливи, влияещи върху ДЪЛГОВРЕМЕННАТА еднаквост. Т.е., притесненията - ДОРИ И В ЛИТИЕВ НО, НЕ САМО В НЕГО ! - вариант на изпълнение СА РАЗРЕШИМИ. Технологично. И мога да разкажа за вариант на това. И да се обоснова.
                            3.ОЩЕ НАДОЛУ от посочените от теб, габарити и маса.

                            Та, така.
                            Обяснете моля как се прави "клетка" безкорпусно
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение

                              Той може да контрира, че освен пълни или големи знания по въпроса, идеята е също толкова или даже по-ценна. А тя е еднократен акт и може да дойде и на човек с по-малко знания. И бих се съгласил.
                              Но номерът е там, че може да е идвала и на други хора – от тези, професионалистите Трябва да се изчисли вероятността идеята да е дошла в главата единствено на Пирамид.

                              Ето, аз в III или IV клас бях изнамерил перпетуум мобиле, жалко че не стана...
                              Та се дивях как такава проста и ясна идея, очевидна и работеща, не е открита още, като едновременно силно се съмнявах, че съм първият умник да я намери. В тези чудения преминах в по-високи класове и разбрах, защо не става.
                              Много години след това даже видях моето перп-мобиле на схема май още от времето на Древна Гърция или поне от Следновековието. С приятна носталгия си казахме "здравей".
                              Така и не облагодетелствах човечеството.
                              То това е проблема на нашия из...,

                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Та въпросът ми е какво повече знаеш от тези специалисти с многомилиардните бюджети и милионите редове бази данни от всякакви изследвания? И защо си мислиш, че точно твоята недоказана теоретична идея е решението?
                                Е , как какво знае, разрешава им проблемите ))

                                Коментар

                                Working...
                                X