IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

    Много си нагъл, не мислиш ли?
    Пореден опит да бъда учтив:
    Иновациите, ПРЕДИ да влязат в производство, се раждат в нечия глава. И не може някакъв да ги обезценява освен, ако този някой, не е Провалът на Пазара. ТИ не си този Някой.
    Бъди здрав.

    В опит да бъда учтив, ще ти кажа, че идеите не са иновации. Идеите, които се дискутират на всеослушание, зер някой ти подскаже отстрани нещо, което не знаеш, още повече не са иновации.
    Пазарът не е виждал толкова много празни лафове на едно място: по цял ден и дори денонощие си чуруликате. Пазарът вече ви е оценил.
    Не разбрах какво си "родил днес в твоята глава". Пак ли иновация? Пазарът оценява лафовете ви като празни приказки, независимо дали вие самите ще наречете това "иновация" в някакво заглавие, някъде.
    Абсолютна аналогия с другата тема за "иновационния" софтуер.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      ...мълчи. И не обяснява един простичък парадокс:

      Ако наистина бяха направили досега Съвършената Батерия...
      ...ЗАЩО ОЩЕ СЕ МЪЧАТ И РАЗРАБОТВАТ ОЩЕ, ПА ВЛАГАТ ОЩЕ МИЛИАРДИ И Т.Н.?


      ЗАЩО, МАТЕЙКО?
      А ЗАЩО, ЗАЩО НЕ СА ДОШЛИ ДА СЕ МОЛЯТ НА ИЗОБРЕТАТЕЛЯ ОТ ГОРНА, ПОЗНАТ КАТО ИЗМАМНИКА?

      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • ...мълчи. И не обяснява един простичък парадокс:

        Ако наистина бяха направили досега Съвършената Батерия...
        ...ЗАЩО ОЩЕ СЕ МЪЧАТ И РАЗРАБОТВАТ ОЩЕ, ПА ВЛАГАТ ОЩЕ МИЛИАРДИ И Т.Н.?


        ЗАЩО, МАТЕЙКО?

        Коментар


        • Баннат ли е измамника вече,
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • За натриевите, литиевите и т.н. акумулатори.
            Ред на относителна активност на металите:
            LiCsKBaSrCaNaMgAlMnZnCrFeCdCoNiSnPbHSbBiCuHgAgPdPtAu

            източник: https://bg.wikipedia.org/wiki/Ред_на...тивност

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

              Отговорът и на трите ти въпроса се крие в едно ново научно откритие, което от дълго време го чакаме - евтини акумулатори с голям капацитет. Говоря за натриевите акумулатори, които вече са в много напреднал стадий на разработка. По предварителни данни ще имат 3 пъти по-голям капацитет при същото тегло, и 2 пъти по-ниска цена. Това е предостатъчно, за да се направи революция в енергетиката и в автомобилостроенето.

              Да, признавам си, че соларните централи са едно голямо нищо, ако не можем да съхраняваме енергията им за поне 3-4 дена. Ако обаче това някога се случи, те ще станат основен енергиен източник без никаква конкуренция. И тогава наистина ще възникне ситуацията с покриване на всякакви баири и камънъци в България със соларни централи.

              За цената на инвестицията не се безпокой - ако тя наистина е икономически ефективна, частният бизнес бързо бързо ще намери пари и ще я реализира. Това вече се е случвало, когато преди 10 годни за няколко дена се узакониха централи на стойност колкото един ядрен реактор.

              За достатъчното количество модули и инвертори съще не трябва да се безпокоиш - по света вече има изградени огромно количество производствени мощности, които само ако им свирнеш, и веднага ще удавят пазара с модули и инвертори.

              За суровините също не трябва да се безпокоиш - клетките са от силиций. Тоест правят се от пясък. Само 1 милионна част от пясъка на Сахара е предостатъчна да се покрие цялата планета със соларни модули на 3 етажа.

              Помисли си и нещо друго - слънцето е основен енергиен източник, който създава всички други известни на нас енергии. Въпрос на време е да започнем да го оползотворяваме ефективно, без да преминаваме през някакви други междинни форми на енергия. Мисля, че това време вече е наближило, и всички ние ще имаме шанса да сме свидетели на неговата реализация, която ще е с ранг на революция.
              Матеев, кой е най-дългия електропровод в момента? И дали имаш информация, колко би могла да бъде дължината на един далекопровод със загуби до 40-50%? Вместо да се складира енергията, може да се доставя от разстояние 10-20'000 км по високоволтов далекопровод. Въпроса е как би изглеждал подобен, колко милиона волта му трябват и колко дебели трябва да са проводниците.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Той го каза по друг начин, разбира го със сигурност.
                Абе казвам аз, че може всички пластини наведнъж, в един съд, он пак се цупи.

                Коментар


                • Той го каза по друг начин, разбира го със сигурност.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Как Матеев много добре знае че общия електролит не е проблем, обаче си твърди обратното. Дори по разни снимки в нета се вижда как клетките не са херметични, всеки може да си намери от къде да види и той го отчете като каза - ами не са ги уплътнили добре, грешка са направили. Вместо да каже - май съм сгрешил.
                    Има един проблем. В днешните акумулатори, плочите НЕ стигат до дъното с около 20-25 мм. Там, е отредено да пада утайката , за да не окъсява, и плочите НЕ СА плътни, ами мрежести, падне ли активна маса, зейва много голяма дупка. И електролитът, НЕ Е общ. Справка - различните нива в отделните клетки, които, иначе, биха се уравнявали. Пробиеш ли дупка под плочите, се получава един различен вариант от такава през плочите: По образувалата се не пътечка, ами магистрала между плочи от различни клетки, има директно, почти идеално късо съединение. И ПРОБЛЕМ. Истински, тежък, МНОГО. Ако Матеев има предвид ТАЗИ конструкция - винаги, съм потвърждавал, ама кой да внимава? - "общ електролит", е недопустим. ФАКТ. ама явно, продължава традиционното НЕвнимание въпреки, че всичко съм изрекъл по темата затуй, няма какво повече да кажа.

                    Коментар


                    • Как Матеев много добре знае че общия електролит не е проблем, обаче си твърди обратното. Дори по разни снимки в нета се вижда как клетките не са херметични, всеки може да си намери от къде да види и той го отчете като каза - ами не са ги уплътнили добре, грешка са направили. Вместо да каже - май съм сгрешил.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Импотеп, ако беше вярно че по електролита между две клетки с равен потенциал в оловните акумулатори може да протича ток, щях да предложа на производителите вместо да слагат този индикатор който го има по някои батерии и мери плътността на електролита и така установява акумулатора дали е зареден - едно зелено топче изплува, има го на доста батерии. Та щях да им предложа да го заместят с един светодиод, който индикира напрежението при заредени клетки на 4 волта ще свети и ще се вижда по добре от топчето което изплува и ако свържем и един ценеров диод при по ниско от почти максималното зарядно напрежение той направо ще прекъсва тока към индикиращия светодиод. Патентоваме я тази работа и производители които я използват ще плащат някакви пари за лиценз. Ако беше вярно !
                        Вие двамата първо изчистете заблудата, па после патентовайте ценеров диод и светодиод
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Импотеп, ако беше вярно че по електролита между две клетки с равен потенциал в оловните акумулатори може да протича ток, щях да предложа на производителите вместо да слагат този индикатор който го има по някои батерии и мери плътността на електролита и така установява акумулатора дали е зареден - едно зелено топче изплува, има го на доста батерии. Та щях да им предложа да го заместят с един светодиод, който индикира напрежението при заредени клетки на 4 волта ще свети и ще се вижда по добре от топчето което изплува и ако свържем и един ценеров диод при по ниско от почти максималното зарядно напрежение той направо ще прекъсва тока към индикиращия светодиод. Патентоваме я тази работа и производители които я използват ще плащат някакви пари за лиценз. Ако беше вярно !
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Mateev, по добре да изчистим заблудата относно невъзможността електролита да е общ, при положение че тези видеа в ютуб няма как да сме ги пуснали ние двамата и се вижда на тях колко са херметизирани клетките, а акумулаторите си работят. В замяна мога да споделя нещо което ще е интересно, по интересно от самозахранваща се крушка.
                            Ами изчистете я де, само дрънкате тук.
                            Ето да помогна, в оловният акумулатор целият процес се описва с формула. Електрохимична реакция. Отидете и питайте някой химик.
                            А най-добре купете един незареден акумулатор, изкъртете преградите вътре и залейте с киселина. После... после елате да кажете.
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              Много си нагъл, не мислиш ли?
                              Пореден опит да бъда учтив:
                              Иновациите, ПРЕДИ да влязат в производство, се раждат в нечия глава. И не може някакъв да ги обезценява освен, ако този някой, не е Провалът на Пазара. ТИ не си този Някой.
                              Бъди здрав.
                              Ма и пазар ли ще имат бълнувациите ?Нека си останат в твоята глава, мола ти се...не ни ги споделяй повече

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение


                                Твоята "обосновка" няма нищо общо с иновация, за която се опитваш да ни представиш разговорите си с твоето гадже тук (трейдърка, или друга някоя).
                                Фактът, че се пречисляваш към "самозаличаваща се нация" - също не говори нищо добро за теб.
                                Никакъв "автор на иновация" не нападамЕ, защото нямаш основания да говориш за нещо, което никой не въвежда в производството- като за иновация.
                                Опитай да схванеш какво ти казвам, за да не ни губиш (и губите времето) с празните си фантазии и недомислици в тема, която очакваме да се развива, извън вашите "иновационни" глупости.
                                Много си нагъл, не мислиш ли?
                                Пореден опит да бъда учтив:
                                Иновациите, ПРЕДИ да влязат в производство, се раждат в нечия глава. И не може някакъв да ги обезценява освен, ако този някой, не е Провалът на Пазара. ТИ не си този Някой.
                                Бъди здрав.
                                Last edited by Pyramid; 10.05.2021, 13:29.

                                Коментар

                                Working...
                                X