IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да съживим темата: Преди време, млад американски екип, се бе зарекъл (за жалост, изгубих линка та, питам дали някой е срещал нещо по този въпрос) да "обиколи САЩ" с електричка, движена с водород, дето щеше да бъде горен в горивни елементи но, съхраняван във вид на течен амоняк. Бяха даже снимали 3(три) големи, жълти бутилки. Имате ли спомен?
    ​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

На теб пазара ти дава оценка.

Да попитам, за начи (без заяждане):
      ТИ ли си този "Пазар" и с какви компетентности си известен? Какво си направил, освен да глаголиш 24/7?

Коментар

• ...Сега, ако вариантът не ви харесва, можете пак да почнете да проклетисвате да правите магии "срещу Уроки", па да си плюете в пазвите.

Коментар

• ...Добре де, да попитам така: Ако -"съвсем случайно", командването на голяма компания, пожелае да придобие права по документа, т.к. е видяла вече това-онова по темата, имайки свои, независими от тролците тук, канали... Колко да и искам за 50%? То е ясно, за вас, няма да има но, по на принцип? Матеев си призна, че не разбира (благодаря за коректното отношение) пък и СТС не е чак толкова мащабна компания. Затова, инфото някак стигнало до друг световен производител, за който работя от няколко години, близо до специалността си та...възможни са преговори. Нищо конкретно, особено за хейтърите. Аз питам нормалните хора тук.
          Last edited by levi_desni; 05.09.2021, 07:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от levi_desni Разгледай мнение

Имам някакви разчети за генераторето, цената му беше между 1,60 и 2,0 лв бройката по цени отпреди 7 години. За другото си от ма технолози, ако не знаеш. Не знам, дали Матеев вече не е проверил работоспособността му но, ако е безпристрастен, ще се потвърди, че бачка. А оценка да даваш, трябва да разбираш.
            На теб пазара ти дава оценка.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Та, да питам, хипотетично:

Ако се произвеждат (нека ограничим, консервативно) до 10 млн. (Десет милиона) годишно ел.мобили, с батерии от определена система, всяка по средно €2000 едната, и 10 години, (от възможния 20-годишен максимум) се плащат по 2 (вместо по 3) % лицензна такса за тях...
              За колко време ще ми стигнат тези на пари, при на положение, че с ТУ м споделил собствеността 50/50? Приемаме, че харча по €50 на час.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Това не е патент.
                А и самият из... не знае колко вата отдава.
                Той дори не знае колко ще струва. Не знае колко ще се оскъпи чифт обувки, допълнителни операции, нови матрици...

Това всъщност е оценка за цялата му дейност. Сам си я е дал.
                Имам някакви разчети за генераторето, цената му беше между 1,60 и 2,0 лв бройката по цени отпреди 7 години. За другото си от ма технолози, ако не знаеш. Не знам, дали Матеев вече не е проверил работоспособността му но, ако е безпристрастен, ще се потвърди, че бачка. А оценка да даваш, трябва да разбираш.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  За генераторчето на топлина, изтекъл и го предложи подарък, обаче казахте..как така подарък, това нещо е измама. Това го правите единственно с идеята да сте наопаки и става смешно.
                  Това не е патент.
                  А и самият из... не знае колко вата отдава.
                  Той дори не знае колко ще струва. Не знае колко ще се оскъпи чифт обувки, допълнителни операции, нови матрици...

Това всъщност е оценка за цялата му дейност. Сам си я е дал.

Коментар

• За генераторчето на топлина, изтекъл и го предложи подарък, обаче казахте..как така подарък, това нещо е измама. Това го правите единственно с идеята да сте наопаки и става смешно.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Досега не съм видял Из... да има патент за каквото и да било.

Коментар

• По темата, за разлика от Им..., аз писах патент. Не празни приказки.

Коментар

• Вярно, някой възрази че, видите ли, "залежи" (онези, дето американците ги били определили, на база съветски геологически проучвания от 20-ти век, не била същата думичка, както "запаси". Сега, не знам, дали американците са се отказали, или китайците са дали не по-добра оферта, разбира се но, така или иначе, брадите няма мак да ядат...

Коментар

• Па как. Те затуй китайците приласкаха талибундерите.

Коментар

• А бе вярно ли е че в афганистан имало много от модерния литии

Коментар

• Като гледам реакцията нещата са както се очаква...

Коментар

Working...
                                X