На LG тази грешка с размера на модулите им е струвала над 1 милиард пишеха по статии . Всъщност не е смешно, на инженерите грешките имат убийственни цени, понеже при производство с грешка се мултиплицират.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНяма проблем с изравняване на елементите, защото съм го пробвал..на момента всички се изравняват до най ниския - слабия елемент. Така се заблудих и си помислих че просто дават ниско напрежение, а то е защото има елемент с по ниски характеристики и останалите веднага слизат до неговите. Вътрешното съпротивление работи по различен начин в сравнение с навита батерия. Малък ли е модул с размери 100 на 100 мм, като за модул е микро и има причина да не се правят големи - първо цена за смяна на дефектирал модул ще е ниска.
- За електрохимията има готови компоненти, не е лесно да се направят сполучливи е самата истина. Затова тези които са направили нещо сполучливо го продават успешно и това са рецепти на смеси и добавки към свежите материали за които можем да намерим научна информация.
Коментар
-
Няма проблем с изравняване на елементите, защото съм го пробвал..на момента всички се изравняват до най ниския - слабия елемент. Така се заблудих и си помислих че просто дават ниско напрежение, а то е защото има елемент с по ниски характеристики и останалите веднага слизат до неговите. Вътрешното съпротивление работи по различен начин в сравнение с навита батерия. Малък ли е модул с размери 100 на 100 мм, като за модул е микро и има причина да не се правят големи - първо цена за смяна на дефектирал модул ще е ниска.
- За електрохимията има готови компоненти, не е лесно да се направят сполучливи е самата истина. Затова тези които са направили нещо сполучливо го продават успешно и това са рецепти на смеси и добавки към свежите материали за които можем да намерим научна информация.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Проблем няма, щото и модул няма. Сложили сте отпред 'микро' и за вас това е голямо изобретение.
Ся проблем е да направиш нещо за демонстрация. Колегата ти из... през април-май обеща да направи нещо и да го покаже, но както обикновено - нищо.
Сега последното е абсолютен връх на неграмотността. Никакъв проблем няма с "изравняване на елементите" при последователно свързване. Откъде ги взимаш тези неща е пълна мистерия.
Сега ще ти кажа какъв е проблемът.
Проблемът е, че ти си завършил ДВГ, а се занимаваш с електротехника, че и химия. Все неща от които и хабер нямаш. Колегата ти из... пък нищо не е завършил, и за това изобретенията валят като дъжд. От там и факта че нищо досега не сте направили, а няма и да направите. Отличен пример е тръбичката - единадесет години никой от вас не разбра защо не става, и защо никой, ама никой няма да даде пари за подобно нещо. Тоест, знанията, кадърността, са оценени от всякакъв вид инвеститори подобаващо. А и друго - вие двамата повече "работите" във форума отколкото да се занимавате с това за което претендирате. А колегата ти из... на всичката си простотия и наглее. Въпреки че не ние, а той се е заровил в калта. За това и няма да получите никаква помощ, а само подигравки. Но ето, заради теб, ще кажа нещо което може да помогне - самото определение "микромодул" предполага че туй нещо е малко. А като е малко, ще оскъпи чувствително една батерия за кола.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе знам защо си внушиха че има проблем да работи подобен модул. Ако още робуват на това внушение не е проблем да направя един много малък модул за демонстрация, обаче не ми харесва идеята да го пускам онлайн. Не се намират такива неща като вървиш по пътя и хоп спъваш се в тях. Сега хората си ги пазят нещата, защото ако не е така хайде някой да ми каже една истинска електрохимия която да е изпипана така че наистина да става за батерия която да е на ниво. Самите електрохимии се изпипват, работи се по тях и си намират такива добавки които производителите на батерии си ги знаят, пазят си рецептите и това нещо им е бизнеса. Тези модули са много по претенциозни от другите батерии, да им се направи технологията е доста труд и модул който е направен на ниво, НЕ може да се копира от някой който се е сдобил с такъв..примерно си го е купил, разглобил и да го направи набързо същия че и по добър. Функционалностите за които ставаше въпрос стават за патент, не съм наясно дали ще 14 или 20 годишна защитата която може да им се вземе..но определено може. Дори да не е защитен пак е стъпки напред с години пред някой който ще го намери в магазина и ще му хареса да вземе да ги прави и той. Да се произвеждат не е чак толкова лесно, вътре елементите трябва да бъдат еднакви защото това което при други последователно навързани батерии е проблем - да се изравняват елементите във веригата, тук изобщо не е и се изравняват светкавично, ако не са еднакви се изравняват към най слабия. Качество се иска и на самата електрохимия и на изпълнението.
Ся проблем е да направиш нещо за демонстрация. Колегата ти из... през април-май обеща да направи нещо за два месеца и да го покаже, но както обикновено - нищо.
Сега последното е абсолютен връх на неграмотността. Никакъв проблем няма с "изравняване на елементите" при последователно свързване. Откъде ги взимаш тези неща е пълна мистерия.
Сега ще ти кажа какъв е проблемът.
Проблемът е, че ти си завършил ДВГ, а се занимаваш с електротехника, че и химия. Все неща от които и хабер нямаш. Колегата ти из... пък нищо не е завършил, и за това изобретенията валят като дъжд. От там и факта че нищо досега не сте направили, а няма и да направите. Отличен пример е тръбичката - единадесет години никой от вас не разбра защо не става, и защо никой, ама никой няма да даде пари за подобно нещо. Тоест, знанията, кадърността, са оценени от всякакъв вид инвеститори подобаващо. А и друго - вие двамата повече "работите" във форума отколкото да се занимавате с това за което претендирате. А колегата ти из... на всичката си простотия и наглее. Въпреки че не ние, а той се е заровил в калта. За това и няма да получите никаква помощ, а само подигравки. Но ето, заради теб, ще кажа нещо което може да помогне - самото определение "микромодул" предполага че туй нещо е малко. А като е малко, ще оскъпи чувствително една батерия за кола.
Last edited by Имхотеп; 26.10.2021, 21:04.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не знам защо си внушиха че има проблем да работи подобен модул. Ако още робуват на това внушение не е проблем да направя един много малък модул за демонстрация, обаче не ми харесва идеята да го пускам онлайн. Не се намират такива неща като вървиш по пътя и хоп спъваш се в тях. Сега хората си ги пазят нещата, защото ако не е така хайде някой да ми каже една истинска електрохимия която да е изпипана така че наистина да става за батерия която да е на ниво. Самите електрохимии се изпипват, работи се по тях и си намират такива добавки които производителите на батерии си ги знаят, пазят си рецептите и това нещо им е бизнеса. Тези модули са много по претенциозни от другите батерии, да им се направи технологията е доста труд и модул който е направен на ниво, НЕ може да се копира от някой който се е сдобил с такъв..примерно си го е купил, разглобил и да го направи набързо същия че и по добър. Функционалностите за които ставаше въпрос стават за патент, не съм наясно дали ще 14 или 20 годишна защитата която може да им се вземе..но определено може. Дори да не е защитен пак е стъпки напред с години пред някой който ще го намери в магазина и ще му хареса да вземе да ги прави и той. Да се произвеждат не е чак толкова лесно, вътре елементите трябва да бъдат еднакви защото това което при други последователно навързани батерии е проблем - да се изравняват елементите във веригата, тук изобщо не е и се изравняват светкавично, ако не са еднакви се изравняват към най слабия. Качество се иска и на самата електрохимия и на изпълнението.D.Y.F-091066
Коментар
-
Лека корекция по последната забележка Импотециева:
Всъщност, никой не е изобретявал такъв модул. Заявено е нещо твърде различно от споменатия обект на неговите мокри сънища. Оказа се че, нито той, нито Матеев, нито куп още тълкуватели, така и не вдянаха, за кое иде реч. А аз, глупакът, им го обяснявах в прав текст...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Ми то тоя модул беше изобретен още февруари, но май се оказа че нищо не е изобретено а само локуми разтягате. Ако някой е замел нещо, то това сте си вие.
Но да видим:
Оловни клетки в общ електролит.
Батериите направо се печатат на копчета.
като се скапе, автоматично се изхвърля в движение.
Ще бъде със стотици волти и няколко милиампера.
На базата на горното е очевидно че аз лично нищо не губя.
Щеше да има модел-доказателство за общ електролит, а досега няма нищо.
А няма и да има, освен ала-бала друго няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАко някой иска да каже нещо полезно да го направи, нямам нищо против ако е да свършим полезна работа. Ако е да се дърлим вече прекалихме и губещия си основно ти, защото въпросния дизайн на батерия - модул не само че е възможен, но е много смислен. Хубава крачка напред при батериите, която се замете. Подобен модул не ще даде на късо по електролит както се твърдеше и по принцип в батериите не се използва чак толкова реактивоспособен електролит, защото се цели електродите да не деградират бързо.Особенно в тези съвременни батерии , при тях на проводимостта на електролита се разчита до толкова да е максимално добрата необходима, като се осигури минимално разтояние между електродите - притискат се за целта.
Но да видим:
Оловни клетки в общ електролит.
Батериите направо се печатат на копчета.
като се скапе, автоматично се изхвърля в движение.
Ще бъде със стотици волти и няколко милиампера.
На базата на горното е очевидно че аз лично нищо не губя.
Щеше да има модел-доказателство за общ електролит, а досега няма нищо.
А няма и да има, освен ала-бала друго няма.
Last edited by Имхотеп; 26.10.2021, 03:34.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеАко някой иска да каже нещо полезно да го направи, нямам нищо против ако е да свършим полезна работа. Ако е да се дърлим вече прекалихме и губещия си основно ти, защото въпросния дизайн на батерия - модул не само че е възможен, но е много смислен. Хубава крачка напред при батериите, която се замете. Подобен модул не ще даде на късо по електролит както се твърдеше и по принцип в батериите не се използва чак толкова реактивоспособен електролит, защото се цели електродите да не деградират бързо.Особенно в тези съвременни батерии , при тях на проводимостта на електролита се разчита до толкова да е максимално добрата необходима, като се осигури минимално разтояние между електродите - притискат се за целта.
Коментар
-
Ако някой иска да каже нещо полезно да го направи, нямам нищо против ако е да свършим полезна работа. Ако е да се дърлим вече прекалихме и губещия си основно ти, защото въпросния дизайн на батерия - модул не само че е възможен, но е много смислен. Хубава крачка напред при батериите, която се замете. Подобен модул не ще даде на късо по електролит както се твърдеше и по принцип в батериите не се използва чак толкова реактивоспособен електролит, защото се цели електродите да не деградират бързо.Особенно в тези съвременни батерии , при тях на проводимостта на електролита се разчита до толкова да е максимално добрата необходима, като се осигури минимално разтояние между електродите - притискат се за целта.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, такова нещо е доста сериозно, графен в един слой на практика май още никой не е произвел. Поне това което пишат най напредналите в Австралия имали намерение да пуснат батерийка тип таблетка с алуминий йонна химия. По принцип всички си купуват материалите от такива които са специализирали производство на някакъв компонент - слой, не в графена а в другите слоеве има много тънкости и доста работа и пари са похарчени за да се направят. Електрохимиите които е възможно да се направят в по примитивни условия от нищото са доста слаби като напрежение на единичния елемент поначало. За графен да го произвеждат не видях някой да демонстрира перфектната проводимост, която би следвало да се очаква а при графита я има, например електрод в който като замериш съпротивлението на разстояние 5 см да е нула ома. Не са длъжни разбира се, може някъде нещо да е направено сполучливо. За компонентите в батериите има информация как да се направят груби и елементарни неща които работят, но да се направи тънкослойна батерия в която няма злоупотреба с материали има да се продават готови материали и електролити..мембрани, които с изключение на електролитите въобще не са чисти химически материали..за рецепти става въпрос. Имам някаква идея може би за графен или много фин графит на прах, който да се получи с електролиза. За съжаление когато се получи беше проблем че даваше на късо електродите в устройството и през ум не ми е минавало че може да е полезен, дори не съм го събирал да му измеря съпротивлението.
Импотецие, mic back to you, go ahead.
Коментар
-
Имхотеп, такова нещо е доста сериозно, графен в един слой на практика май още никой не е произвел. Поне това което пишат най напредналите в Австралия имали намерение да пуснат батерийка тип таблетка с алуминий йонна химия. По принцип всички си купуват материалите от такива които са специализирали производство на някакъв компонент - слой, не в графена а в другите слоеве има много тънкости и доста работа и пари са похарчени за да се направят. Електрохимиите които е възможно да се направят в по примитивни условия от нищото са доста слаби като напрежение на единичния елемент поначало. За графен да го произвеждат не видях някой да демонстрира перфектната проводимост, която би следвало да се очаква а при графита я има, например електрод в който като замериш съпротивлението на разстояние 5 см да е нула ома. Не са длъжни разбира се, може някъде нещо да е направено сполучливо. За компонентите в батериите има информация как да се направят груби и елементарни неща които работят, но да се направи тънкослойна батерия в която няма злоупотреба с материали има да се продават готови материали и електролити..мембрани, които с изключение на електролитите въобще не са чисти химически материали..за рецепти става въпрос. Имам някаква идея може би за графен или много фин графит на прах, който да се получи с електролиза. За съжаление когато се получи беше проблем че даваше на късо електродите в устройството и през ум не ми е минавало че може да е полезен, дори не съм го събирал да му измеря съпротивлението.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеСпоред изявления кондензаторите вече са само два пъти по тежки от батериите, но има неща които не са направени - например да бъдат с графен нано тръби или нещо такова.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар