IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ако това е вярно
    "Where there's greatest ground water storage is in northern Africa, in the large sedimentary basins, in Libya, Algeria and Chad," she said.
    https://www.bbc.com/news/science-environment-17775211
    вероятно това
    https://www.youtube.com/watch?v=t6zZ...Cta97l&index=2

    Коментар


    • Имат прав ток в изобилие, правят кораби - батерии, зареждат ги и карат тока където трябва, имат и преобразуване на тока в друг вид енергия която могат да ползват според товара, а не само когато слънцето я произвежда. Могат и на полюсите да я закарат. Кабел както прочетох не ги устройва, трябва и някакво преобразуване - акумулиране.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Намерих някаква информация, става въпрос за фотоволтаични централи, само не разбрах направени ли да за половин трилион централи вече..Има как да се докара енергия от тях до всяка точка на планетата. С електрически ток могат да правят газ и него да го транспортират с кораби или ако може по тръби също ще стане.
        https://www.desertec.org/information/

        Коментар


        • "To help accelerate the implementation of the DESERTEC idea in EU-MENA, the non-profit DESERTEC Foundation and a group of 12 European companies led by Munich Re founded an industrial initiative called Dii GmbH in Munich on 30 October 2009"
          https://en.wikipedia.org/wiki/Desertec#Dii_GmbH

          Коментар


          • Намерих някаква информация, става въпрос за фотоволтаични централи, само не разбрах направени ли са за половин трилион централи вече..Има как да се докара енергия от тях до всяка точка на планетата. С електрически ток могат да правят газ и него да го транспортират с кораби или ако може по тръби също ще стане.
            Last edited by supertrader; 08.06.2022, 19:28.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • За пръв път чувам за Дезертек, половин трилион са доста пари и каква енергия ще докарват или имат но не могат да я докарат ?
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Те нещата според мен са объркани от тези които са вложили 500 млрд в „Дезертек” и не могат да докарат енергията в Европа.

                Коментар


                • Положително няма, дори електромобилите може да се забавят, а може и да се объркат нещата така че да ги отрекат. В общи линии когато населението не е икономически активно, няма доходи и съответно и не купува.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Положителното от "кризата" в Европа е забавянето на техническия прогрес освен ако ракетите не забавят въртенето на планетата.

                    Коментар


                    • Има такива генераторчета на ток с двг, продават се в Китай и са за монтаж в електромобилите. Няма нужда да са с голям ресурс, да издържат много часове работа. Рядко се случва да се наложи да се използва. Не е най удачно, по добре една батерия химически източник на ток, но да е лека и може да стои и 20 години. Не ги решаваме ние тези неща, всичко е частен случай. Важното е че по добри акумулатори не са невъзможни.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • "Пътна помощ" в кръга на шегата
                        https://www.telecogroup.com/en/produ...ators/tig3000g

                        Коментар


                        • supertrader,
                          Чрез вакуумно изпаряване могат да се създават покрития и върху полимери.
                          Колко да са много металите при положение че покритието в запаметяващо устройство с твърд магнитен диск е към 90 нанометра?
                          Въпроса с удължаването на пробега вероятно може да се реши с подходящ електролит(при зареждане кондензатор при разреждане хит)
                          и конфигурация на електродите като въздушен кондензатор.
                          Незнам дали тази утопия която написах може да работи но ако може никой няма да я внедри(много вериги за доставки ще се сринат)
                          По въпроса с електроните незнам какво точно работят онези с колайдера
                          но знам че съществува протонна терапия и на няко атоми на външния електронен слой има 1 електрон или 0

                          Коментар


                          • potentielle_energie, целта е в батериите да има по малко метали и по малко материали, за злато въобще не говорим да се слага защото кой ще ги ползва. Графена в момента май е по скъп от злато, но той не е най удачен, по точно да е на лист. Структурата му да е като на пемза, но вътре порите да са с едноатомни стени и ще поемат много заряд при малко тегло. Дори има такъв артефакт намерен на възраст милиони години, в сфера, кутия такъв порест метал с много финни пори. Иначе вече може да си купиш телефон в батерията на който се използва графен и е с няколко пъти по голяма енергийна плътност. Имаше някъде как го правят, пробиват слоя с много малки отвори и така поставят много слоеве един върху друг и електроните - частиците на зарядите да могат да бягат между тях. Цените на тези батерии обаче са неприятни и за електромобили въобще да се ползват и дума не може да става. Батерии също може да се направят, които да са химични източници на ток, електромобила има нужда от тях защото могат да имат невероятна енергийна плътност и нищо не пречи стандартно да има всеки електромобил един такъв авариен източник на ток. Примерно случи ти се батерията - акумулатора да се разреди на пътя и вместо да викаш пътна помощ да те толва или да правиш панаири да те тегли друг автомобил, просто използваш батерията която не е акумулатор, по евтино и не толкова срамно.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Когато е хит чоферите не могат да сменят електролита и да разделят металите на катода,но за в гората си е добре.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от potentielle_energie Разгледай мнение
                                Химичен източниизточник ток и акумулаторна батерия са различни неща.
                                Ахам. Тя Е ХИТ, ама не всеки ХИТ, е АБ.

                                Коментар

                                Working...
                                X