IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Diskesuper Разгледай мнение
    Какви са тези свещи за 30 000 км те на Москвич изкарваха повече, карам kia на 250 000 мили с оригиналните свещи.
    За 10 000 км оригиналните свещи на москвича отваряха растоянието между електродите с 2 десети от мм., и трябваше според ръководството да се причука масовия електрод и да се намали на 0.8мм. Западните сега повечето са 0.9 стандартно растояние, ако са свещи с два електрода, а напрежението при което прескача искрана е от 25 - 35 киловолта, тази дъга си ги изяжда електродите, а ако ги оставиш да се отвори голяма хлабина пробивното напрежение ще скочи до 50 - 60 киловолта и накрая ще пробие изолацията на бобина на свеща. Малко невероятно ми изглежда 250 хиляди км. но растоянието им се е отворило, а и тази искра е с по малко енергия от стандартната вече и пали по късно сместта, значи детонации и преразход на гориво. Бобината е изчислена за някакво пробивно напрежение. По едно време ги бяха качили на 45 киловолта и тогава енергията е повече, но ако и бобината е изчислена за толкова, но се отказаха защото много повече дефекти - пробиви на изолация, а полза не се усеща.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Какви са тези свещи за 30 000 км те на Москвич изкарваха повече, карам kia на 250 000 мили с оригиналните свещи.

      Коментар


      • Pyramid, на автомобилите на старо са им много големи разходите за подръжка, това имах предвид. Той лизинга и гаранционното обслужване не са най удачни за дълъг експлоатационен срок, и фактически втора ръка го купуваш след като напълно съзнателно преди това са го уморили. Как на една кола не съм видял да са и сменили запалителни свещи в гаранция, а ги дават за максимум 30 хиляди километра обикновените с неиридиеви електроди и се почва - бобините са пробили леко, маслото и него не го сменят изглежда и филтъра като го сцепиш станал като макара. Не е опция автомобил на старо. Най евтиното е да се вземат готовите щанци за стар модел кола, те ги изхвърлят и предават за вторичен метал и би трябвало почти без пари както се казва да ги дадат. Лиценз може да се купи, а най евтино е да се обърне на електромобил, няма да се произвежда двигател което е по тежката част. Голямото търсене е при малолитражките, в Китай продават по 5 милиона и повече точно малолитражки , малки коли докато голямата сила Тесла е достигнала до 2 милиона коли за цял свят. После хората търсят да си купят малка кола, а и втора ръка няма и вървят по скъпо от големите. Най лесния път е този, взема се едно готово купе което е било бестселър и на негова база се започва производство. Дори да можеш да изкараш, платиш за нов модел е по добре да направиш производство на модулни батерии. Те тенекиените коли ще отпаднат поначало,
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          bota156 , няма нещо същественно различно в последното детилетие или дори последните две. Както казват само са нипичкани с електроника и ресурса им е понамален. 80% от стойноста е да се плати за конструиране на модела и всички тези матрици - щанци. Ако си на пазар където имат пари хората да изплащат новия модел защото масовите продажби са именно на изплащане и също може да направиш продажби от 150 хиляди на година това нещо не оказва влияние. Ако пазара е като при нас - повечето автомобили са втора употреба, новия автомобил ще печели в продажбите. Ясно е защо - нещо което хората не могат да си позволят, те дори не си мечтаят да купят нов. Също електромобил се прави и чрез конверсия на такъв с двигател, не мисля че някой ще го спре малката му батерия която осигурява 150км.пробег и това че не е монтирана под пода на купето и примерно на мястото на резервоара за гориво. Може да правиш и вариант с двг и вариант електро. Също производителите поставят много електроника, а потребителите плачат от нея. Как се казва когато както си караш и всичко е наред и изведнъж електрониката ти става бъгва и колата ти става брик и трябва да ползваш пътна помощ, това много се коментира че се случва. Знаеш ли една такава кола със само производственни разходи струва 3-4 хиляди лева, ти частите и няма да ги произвеждаш защото се продават наедро от специализирали производители примерно шарнирен болт е 5 лева и едни такива цени имат частите, така че 3 хиляди лева са много пари, достатъчно.
          Много народ не рабира че,вече идва времето на модулното конструиране и производство и че автомобилът ((ДВГ ИЛИ ЕЛ.), е време да се възприеме като (универсална) транспортна ПЛАТФОРМА , на която, може да се качат от батерии, през резервоари, багажници и др. до пътници. И като пазаруваш, да си поръчваш платформата, комплектувана с опции по каталог.

          Коментар


          • bota156 , няма нещо същественно различно в последното детилетие или дори последните две. Както казват само са нипичкани с електроника и ресурса им е понамален. 80% от стойноста е да се плати за конструиране на модела и всички тези матрици - щанци. Ако си на пазар където имат пари хората да изплащат новия модел защото масовите продажби са именно на изплащане и също може да направиш продажби от 150 хиляди на година това нещо не оказва влияние. Ако пазара е като при нас - повечето автомобили са втора употреба, новия автомобил ще печели в продажбите. Ясно е защо - нещо което хората не могат да си позволят, те дори не си мечтаят да купят нов. Също електромобил се прави и чрез конверсия на такъв с двигател, не мисля че някой ще го спре малката му батерия която осигурява 150км.пробег и това че не е монтирана под пода на купето и примерно на мястото на резервоара за гориво. Може да правиш и вариант с двг и вариант електро. Също производителите поставят много електроника, а потребителите плачат от нея. Как се казва когато както си караш и всичко е наред и изведнъж електрониката ти става бъгва и колата ти става брик и трябва да ползваш пътна помощ, това много се коментира че се случва. Знаеш ли една такава кола със само производственни разходи струва 3-4 хиляди лева, ти частите и няма да ги произвеждаш защото се продават наедро от специализирали производители примерно шарнирен болт е 5 лева и едни такива цени имат частите, така че 3 хиляди лева са много пари, достатъчно.
            Last edited by supertrader; 22.03.2024, 16:02.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

              Пежо имаха такъв. Ама няма смисъл - КПД и на дизел и на бензин в оптимален режим е подобно
              Волво също имаха- дизел+електричка- трябваше да гори около 2,5, не знам защо обаче в бг форум волво се оплакваха че гори около 4

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                такваз магария се опитаха да направят още 90-те. Со прословутите ровър маестро. Доцентка по маркетинг дето ми преподаваше им правеше маркетинговата стратегия. Колко сме се псували и имах проблеми с изпита.
                Няма малоумни Българи да си купят чисто нов автомобил със стари технологии на 20 години !?!?!?!?
                Ти ще си вземеш ли талавизор с телескоп? Или телефон с копчета или сд плеуер а не флашка.
                Електрониката е БЕЗ ПАРИ. На една кола китайска няма и 1000€ всичките и ел. екстри. Това че европейците ги щавят по 10к€ за ВСЯКА ЕКСТРА не значи че струва толкова
                Разбира се, че не значи но, щом ги дават, си е редно някой да им ги вземе, нали така? И им ги вземат, и ще продължат да им ги. И всички доволни.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Не се намери някой да купи старите машини от някой завод за производство на автомобил който са свалили от производство, и щяха в България да се произвеждат повече коли които се търкалят по пътищата и. Такова нещо има и предимство, защото и пазарния интерес се знае и дефектите при новите модели няма да ги има. Един автомобил от по малките в България ако се произвежда ще струва не повече от 5 хиляди, защото по принцип се внасят части от специализирани производители и цените им са много ниски на едро, а другите неща които се правят на място са скъпи ако труда е скъп. В момента за да се произвеждат автомобили не е необходим много квалифицират персонал, средни специалисти. Има голямо търсене на коли без електроника.
                  такваз магария се опитаха да направят още 90-те. Со прословутите ровър маестро. Доцентка по маркетинг дето ми преподаваше им правеше маркетинговата стратегия. Колко сме се псували и имах проблеми с изпита.
                  Няма малоумни Българи да си купят чисто нов автомобил със стари технологии на 20 години !?!?!?!?
                  Ти ще си вземеш ли талавизор с телескоп? Или телефон с копчета или сд плеуер а не флашка.
                  Електрониката е БЕЗ ПАРИ. На една кола китайска няма и 1000€ всичките и ел. екстри. Това че европейците ги щавят по 10к€ за ВСЯКА ЕКСТРА не значи че струва толкова
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • Не се намери някой да купи старите машини от някой завод за производство на автомобил който са свалили от производство, и щяха в България да се произвеждат повече коли които се търкалят по пътищата и. Такова нещо има и предимство, защото и пазарния интерес се знае и дефектите при новите модели няма да ги има. Един автомобил от по малките в България ако се произвежда ще струва не повече от 5 хиляди, защото по принцип се внасят части от специализирани производители и цените им са много ниски на едро, а другите неща които се правят на място са скъпи ако труда е скъп. В момента за да се произвеждат автомобили не е необходим много квалифицират персонал, средни специалисти. Има голямо търсене на коли без електроника.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • А пък Hyundai Ioniq 6 ги отвя Честито!
                      https://fakti.bg/avto/866428-i-kola-...a-v-balgaria-e

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        https://www.facebook.com/reel/1418942459018563 замяна на батерии в китай
                        Харесва ли ти ? Това е много скъпо, такива машини да се инсталират. КПД на ДВГ е 65% в точно фиксиран режим след като загрее, такъв е на новите двигатели, турбините на централите са с по нисък и големите газови турбини достигат 55%. Това е по добре, двигателя е малък и работи с нееднородна горивна смес с директно впръскване, където се подава искрата е нормална и около тази зона вече обеднява. По добре генератор на ток с такъв двигател и бензин или нафта. Ако е вярно в един литър гориво има 6.5 киловатчаса, на цената на тока - 2.2 евро ток по немска цена от литър гориво за което държавата взема акциз и се пълни бюджета и..за тока по 34 цента в Германия акциз получава ли ? И не ти трябва 60 киловатчаса батерия, 10 стига, с толкова и ще измине 100км градско. Тесла 3 гори 12, като и намалиш масата ще падне на 10 - това е 1.5 литра бензин реално.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • https://www.facebook.com/reel/1418942459018563 замяна на батерии в китай

                          Коментар


                          • След война хората се избиват от глад, обикновенно определят кои не заслужават да ядат и ги уморяват. Икономиките падат.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Новини от Китай. Не точно добри: https://carmarket.bg/drugi/edin-ot-e...hi-igrata-8534

                              Коментар


                              • Батериите са много по мръсни и опасни за околната среда от петролните горива. Искат по малко емисии - правят се автомобилите да разходват по малко гориво и целта се постига. Батериите трябва да се рециклират на 99.99...%, всички материали от старите батерии да влязат в нови, иначе средата се натравя, това нещо ще отиде във водата и в храната. Преди да произведе някой батерии трябва да е направил поточната линия за тяхното рециклиране. Какво се правят на луди.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X