Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Pyramid, обаче нали знаеш, сетил си се нещо което е много просто и всеки може да се досети да го направи така. Но никой не ги прави така, и скъпи ще са с един куп шинички по които трябва да преминава големия ток и съответно и би ем еси и тези неща се плащат, да се произвеждат по този начин.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
1.МОЩНОСТ НЕ се измерва в киловатчасове.
2.Акумулаторите с какъв оптимален капацитет БИ ТРЯБВАЛО да са, е трудно за мен и теб да определим на око, т.к. много нещо трябва да се прецени, а ние нямаме тази информация.
3.Панелите му са физически слаби за българските условия по вятър и сняг а, ако вземем предвид и градушките, които зачестиха, с размер на яйце, съвсем нямат шанс.
...иначе са красиви, като бижу. Ама на бижутата, функцията е ДА СЕ КИПРИ някой с тях. Определено, нека им се радва, естетиката пълни душата. Просто да знае, че да разчита на тях, може само в лабораторни условия.
D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, това е схема на проект за фец с 10 кв.ч. пикова мощност, свързана и към мрежата и притежаваща 10киловатчаса акумулатори - литий желязо фосфат, с всички защити, два инвертора, табла с предпазителите. Явно той си прави такава централа, по точно някоя фирма му я прави. 10кв.ч. акумулатори, при тази пикова мощност са малко, например ако си зареждаш електромобил и прехвърляш в неговите акумулатори тези 10 киловатчаса.
2.Акумулаторите с какъв оптимален капацитет БИ ТРЯБВАЛО да са, е трудно за мен и теб да определим на око, т.к. много нещо трябва да се прецени, а ние нямаме тази информация.
3.Панелите му са физически слаби за българските условия по вятър и сняг а, ако вземем предвид и градушките, които зачестиха, с размер на яйце, съвсем нямат шанс.
...иначе са красиви, като бижу. Ама на бижутата, функцията е ДА СЕ КИПРИ някой с тях. Определено, нека им се радва, естетиката пълни душата. Просто да знае, че да разчита на тях, може само в лабораторни условия.Last edited by Pyramid; 27.05.2025, 22:13.
Коментар
-
Pyramid, това е схема на проект за фец с 10 кв.ч. пикова мощност, свързана и към мрежата и притежаваща 10киловатчаса акумулатори - литий желязо фосфат, с всички защити, два инвертора, табла с предпазителите. Явно той си прави такава централа, по точно някоя фирма му я прави. 10кв.ч. акумулатори, при тази пикова мощност са малко, например ако си зареждаш електромобил и прехвърляш в неговите акумулатори тези 10 киловатчаса.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеСхема на хибридна фотоволтаична инсталация с батерии, защити и автоматика. Нали не си мислиш, че Барби нещо разбира от това? Той като дете само се радва на шарената картинка.Last edited by Pyramid; 27.05.2025, 21:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
...А на човешки език?
Коментар
-
Какво се случва при лошо изчислени панели и конструкции:
https://www.facebook.com/reel/631896493191380
Забележете, че това са точно огромните панели, които Барби ги хвалеше, че уж били по-добри. По-добри дръжки. Като здравина са много по-кекави.
Коментар
-
Завишаване на продажбите до 38.8% в Турция.
https://money.bg/auto/elektromobilit...prodazhbi.htmlПовече от красива
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron
И при мене косенето върви с пълна пара, само че се появиха една камара гафове, някои от които системни (хронични), които ми изпилиха нервите до безкрай ...
Ето снимка от преди 5 минути как и двата робота се трудят усърдно ...Третия все още не съм го сглобил ...
Ето кратък списък с възникналите проблеми:
1. Luba 2 е склонна да излиза извън зоната за косене поради подхлъзване, подскачане от бабуна или GPS грешка. Дава съобщение "Robot is outside task area" и там си остава замръзнал в една точка. Не ми дава да го управлявам дистанционно, за да го върна в зоната. Иска да му отида там на място при него и да натисна 2 бутона, което е много тъпо, особенно ако този гаф го направи няколко пъти в рамките на деня.
2. Luba 2 не се превключва автоматично между различните Wi-Fi Access Points в имота. Докарва я дотам да ми скъса връзката, въпреки че друг Access Point я облъчва с много силен сигнал.
3. Luba 2 с голямо закъснение превключва между Wi-Fi и 4G. Първо скъсва връзката, после се тутка 1 минута и чак тогава идва новата връзка.
4. При всяка една възникнала грешка робота първо спира, после праща съобщение за нея и след няколко минути заспива. Така не ми дава шанс да се опитам дистанционно да отстраня грешката, а пак ме разкарва до ходя по поляните да го търся къде е заспал.
5. При нощно косене изглежда има някакъв проблем (пак софтуерен). Блокира на едно място и не ти дава шанс дистанционно да направиш каквото и да било, и чак на другата сутрин като съмне сам се измъква от ситуацията.
6. Segway Navimow X390 9000X - много по-надежден от Luba 2, но не може да коси по баири. Също така поради малките предни колеленца лесно попада в дупка, изкопана от кучето, и не всеки път успява сам да се измъкне от нея.
ПП: Аз кося ежедневно на 40 mm височина, но скоро ще започна и на 35мм, щото жълтурчетата продължават да се появяват тук или там.Last edited by Mateev; 20.04.2025, 13:58.
- 1 like
Коментар
-
https://www.facebook.com/reel/1009709730581319 koj работи за китайците, кой създава автомобилите им
https://www.facebook.com/reel/1317315656147793 - атомна волга, 60000 с едно зарежданеLast edited by dmm; 18.04.2025, 13:14.
Коментар
-
barbaron, ще видиш че съм прав, твърде много съвпадения и открития, които са комплектоване така че точно от това да можем да се защитим. Нищо случайно няма, подлагат цивилизацията на тест и ако тя не може да го премине прекратяват експеримента. Несполучлив ще го пишат и ще започнат друг с цивилизация, която може би ще се появи направо с по високо ниво на развитие. Поне ментално, ще са по напреднали от нас. Ние сме като на гости на Планетата, но се държим като вандали - разходваме суровини със зла умисъл прекалено много, правим някави боклуци които изхвърляме навсякъде, водим войни за тази привилегия. Няма да ни изтраят. Трябва да се случи чудо за да оцелеем и да продължат да ни дондуркат. Предположението че в Бъдещето, което за нас няма да се случи има хора които се занимават с нас и резултата е че се увреждат ментално е вярно. Писнало им е.Last edited by supertrader; 17.04.2025, 00:16.D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар