А бе не трябваше ли в тази тема да се говори за електрокарите, нещо май сте се отплеснали. Според мен трябва да се говори така- елктрокара според големината струва Х, бензинката същата големина и мощност струва У, дизеловата количка струва-Z- от кое ще съм по доволен и в кое е бъдещето имайки предвид скандала в германия и последващите загуби за клиентите на дизела
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
В твоят случай - "самочувствието" на фараон - да се опираш и подкрепяш "въпрос", зададен от пирамидален - е много по лъжовно /самочувствие/..
Смятах, че самият ти имаш някаква подготовка в областта. Оказва се, че си по-зле и от пирамидалния.
Съветът ми: хващайте се под ръка - в понеделник /фараон и пирамида/, формулирайте що-годе сносен въпрос - и го задайте на асистента... Може и да опита да ви отговори, но за това са необходими познания от самото начало...
Пишете тук какво са ви казали и как сте формулирали въпроса си.
После /ОБЕЩАВАМ!/ - ще ви кажа къде грешите: пирамида, фараон и... /вероятно/ - асистент... ))
Сполай ти, фараоне - бия чело в пода! Мноооого още има да те подвежда пирамидалният, но на теб - какво пък да ти е? Всичко ти е позволено..., само не - и да имаш тъпи "поданици"... )) Целуни го за всеки случай - пирамида е /женски род/!Last edited by Pyramid; 09.02.2019, 05:57.
Коментар
-
Ще го отменя, че много се увлича: В ДВГ процесите са далеч от идеалните по всички показатели. Трябва ти адиабатен, няма как... В цилиндъра тече разширение, в главата - не та, ако може да се приближат някак, нещо като изохорна част е именно в горивната камера. И, понеже ТАМ стените не се мърдат - що го питах за изохорния процес? - няма разширение, няма работа, няма мощност. Краткият отговор би трябвало да звучи „НУЛА”. И с интеграли мога ти го изкара, все същото излиза. При бензинките - ограничение „по гориво” - камерата не може да се намали прекалено, имат много по-голям т.нар.„мъртъв обем”, откъдето, и по-ниския, основно, кпд от този на дизелите. Степента на сгъстяване е колкото тази на разширение. Е, почти. Още, По-голяма площ на камерата, по-високи загуби от охлаждане през стените, по-далеч от адиабатното разширение, и т.н. Никакви ”асистенти” не могат промени двигателя на Ото. Ама хич. Както и плещенките безименни.
По другите приказки -неведнъж - съм хващал същия този безимен в логорея, и този път е просто пореден. Олива се от премного плямп. И, въпреки, че с „фараона” никаква „сглобка” не сме, много хубав въпрос зададе та, не можах да му отрека. И да не намесваме Трейдърко, казвам аз.Last edited by aleks262; 09.02.2019, 11:04.
Коментар
-
Много се обясняваш! Може ли по-кратко!
Много добре зная откъде почва спора.
Забравих да кажа да вземете и онзи шемет - "Дани" - и тримцата - по живо, по здраво - при асистента в понеделник! Няма да губим времето на хората тук със спам.
Та сега остава да се изясни обикновено плямпало ли си, или не си?
Та кажете безимен къде намира приложение в бензиновите и дизеловите двигатели изохорният и изобарният процес?
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Въпросът беше зададен от мен, не от пирамид.
На предишната страница е все още.
А пирамид го сдъвках за други едни недоделки, една-две теми има по въпроса.
Както и да е, осведомих се по въпроса. Ми няма да ти се моля я!
ПП
Да допълня, че не съм завършил двг, но пък съм се занимавал с електрониката около бензинови двигатели.
Много се обясняваш! Може ли по-кратко!
Много добре зная откъде почва спора.
Забравих да кажа да вземете и онзи шемет - "Дани" - и тримцата - по живо, по здраво - при асистента в понеделник! Няма да губим времето на хората тук със спам.
Коментар
-
В твоят случай - "самочувствието" на фараон - да се опираш и подкрепяш "въпрос", зададен от пирамидален - е много по лъжовно /самочувствие/..
Смятах, че самият ти имаш някаква подготовка в областта. Оказва се, че си по-зле и от пирамидалния.
Съветът ми: хващайте се под ръка - в понеделник /фараон и пирамида/, формулирайте що-годе сносен въпрос - и го задайте на асистента... Може и да опита да ви отговори, но за това са необходими познания от самото начало...
После /ОБЕЩАВАМ!/ - ще ви кажа къде грешите: пирамида, фараон и... /вероятно/ - асистент... ))
Сполай ти, фараоне - бия чело в пода! Мноооого още има да те подвежда пирамидалният, но на теб - какво пък да ти е? Всичко ти е позволено..., само не - и да имаш тъпи "поданици"... )) Целуни го за всеки случай - пирамида е /женски род/!
На предишната страница е все още.
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеБезимен, разкажете моля за разликата между изобарното и изохорното в един двг?
Много е интересно.
Както и да е, осведомих се по въпроса. Ми няма да ти се моля я!
ПП
Да допълня, че не съм завършил двг, но пък съм се занимавал с електрониката около бензинови двигатели.Last edited by Имхотеп; 09.02.2019, 00:36.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Ами от това горното излиза че наистина си един плямпач само. Изохорни-мизохорни, очевидно е че си нямаш и най-малка представа за какво говориш.
Чувал си някога непознати думички, но да не си мислиш че като ги споменаваш ще ти се вдигне реномето?
Самочувствието може би, но усещането в твоя случай е лъжовно.
Сполай ти, фараоне - бия чело в пода! Мноооого още има да те подвежда пирамидалният, но на теб - какво пък да ти е? Всичко ти е позволено..., само не - и да имаш тъпи "поданици"... )) Целуни го за всеки случай - пирамида е /женски род/!
Коментар
-
Кажи нещо повече за странната сглобка: фараон - пирамида...
Да де - има някаква логична връзка, но не е ясна в подробности...
Чувал си някога непознати думички, но да не си мислиш че като ги споменаваш ще ти се вдигне реномето?
Самочувствието може би, но усещането в твоя случай е лъжовно.
- 1 like
Коментар
-
Ами нали това питах - като хвърляш някакви термини, от самоуважение бъди готов да отговориш ако някой те попита. Защото... да казвам ли как изглежда ако не подкрепиш думите си с някакви разяснения?
И не са необходими три страници.
Кажи нещо повече за странната сглобка: фараон - пирамида...
Да де - има някаква логична връзка, но не е ясна в подробности...
Коментар
-
За да приключа с темата за НЕЗАДАДЕНИЯТ ВЪПРОС от пирамидалния и от фараона, на който /незададен въпрос/ - те, двамата - много държат да отговоря - това, според мен е абсолютна аналогия на "темата", която са получавали от учителя си - учениците в началното училище, описано от Бранислав Нушич в неговата автобиография...
Една от темите му за домашна работа била: "Изпечи и кажи!"... )) /без коментар!/
Коментар
-
"Отговорът на въпроса", който не е зададен е някъде - там. , фараоне. Пак ли искате да ви "уча" с пирамидалния? Много странна сглобка правите заедно с него. Не съм способен да ви опонирам.
И не са необходими три страници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеБезимен, не е нужно толкова много говорене за да избегнеш отговора на въпроса.
Много по-лесно е да кажеш "не знам".
Щото както споменах, в момента се вижда само една голяаяяма уста.
"Отговорът на въпроса", който не е зададен е някъде - там. , фараоне. Пак ли искате да ви "уча" с пирамидалния? Много странна сглобка правите заедно с него. Не съм способен да ви опонирам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ей туй е база за много интересен въпрос до безименния и до supertrader:
- Организираме ви едно „изохорно” циклично процесче. Мощност и работа = колко?
Слушай ме хубаво, пирамидален, ще ти кажа три неща, които се надявам да НЕ продължаваш да интерпретираш повече - както на теб ти е угодно. Очевидно е, че В КОНКРЕТНАТА ОБЛАСТ нямаш компетенциите - ДОРИ да задаваш коректно въпроси:
1. ПРИПОМНЯМ ти за какво ставаше дума: въпросният, както ти се обръщаш към някакъв шемет - "Дани" - няма понятие от това, кой от двата вида ДВГ работи с по-голяма степен на повишаване на налягането, с по-голяма "твърдост", както и има по-голяма динамика и ускорение - все в тая връзка.
2. Ако съм използвал някои от идеалните процеси, за да припомня /ако изобщо е знаел това/ - на същият шемет - то е било, за да го накарам да мисли точно като специалист - както самият ти - пирамидален - определи този "Дани" - именно като специалист по ДВГ. Ако същият "Дани" не е разбрал какво казвам - то ти, пирамидален трудно би схванал какво казвам.
3. Същият "Дани" - се беше изцепил, че знаел книгата, от която съм четял... ))... Да го кажа все пак тук: това, което казвам - не е никаква тайна! Нещо повече: пише го в много повече от една книга. И още нещо: всеки студент знае тия неща още след 2-3 курс и едва ли някой от тия специалисти - след като е прочел веднъж тия подробности - изобщо отваря "учебник" /книга, специализирана литература/, за да ги чете отново! Въпросът е, след като шеметът "Дани" знае "откъде съм чел" - защо се излага тук, а не прочете това, което съм казал доста след него? Нова "наука" ли ще създаваТЕ с него, пирамидален?
Пирамидален, за последно влизам в диалог с теб! Опитай да осмислиш нещата, които ти казвам: онова, което сега четеш и се опитваш да ме "затапваш" - за мен са неща, които мноооого отдавна съм дискутирал, пресмятал и съм правил необходимите изводи. Тук не е специализиран форум, а самият аз не мисля, че трябва да си губя времето с неща, с които отдавна съм приключил.
Има университети. Има и преподаватели в тях. Въпроси от твоя тип - отнасяй към тях и ще останеш доволен, защото МОЖЕ БИ ще ти ги обяснят за твоето ниво на подготовка - НАЧАЛНОТО.
Ади - ходи почивай, а в понеделник - на консултации... Носи и бутилчица, за да предразположиш асистента. ))Last edited by безимeн; 08.02.2019, 22:46.
Коментар
Коментар