If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Дано нещата с електромобилите не се провалят, има много технически решения за проблемите им. Производителите на двг направо са прекалили с експлоатацията на народа, не може да продължават да правят все по чупливи коли.Подръжката им е убийствено скъпа, едно лагерче с шприцована пластмаса да стане на ролка за обтягане на ремък и хоп 100 лв...бандити направо.
С батерии до 10 киловатчаса, дори да се запали няма да гори толкова упорито. Не е проблем разбира се да се направят незапалими, има такива но само при китайците, литий желязо фосфат не се палят, BYD blade са незапалими. Проблем е зареждането на над 10 киловатчаса батерия, нестандартно много ток. Просто ги ограничават до 10 киловатчаса и който иска електромобилите които прави да имат пробег, нека да работи по тяхната ефективност..в момента са с електромотори с кпд 80%, стандартната лоша аеродинамика, голяма площ на аеродинамично съпротивление. Инвероторите дори не са вградени в електродвигателите, изостанала работа.
Тойота май пак е спряла производството на първия им чист електромобил, развивали му се гайките на колелата. Просто не искат да произвеждат чисти електромобили, нека се произвеждат от Тесла, японците май не искат да копират чужди постижения.
Ами при някои анархията е пълна и не могат да се преброят, други искат да изглеждат по голям народ..жените защо си слагат червило и..Това че някой иска да намаля популацията не е вярно, че искат да си нулират дълговете е вярно.
Да кажем че Китай лъже за броя население, но защо и други биха го правили? Каква е ползата? За да ни плашат с това колко сме много и как вредим на планетата ли? Това не би ме изненадало, но ми се вижда прекалено.
Разходът на ток -да, ама на енергия - трудно. Щото, ще трябват 800-волтови пък, батерии. Микромодулните, се вписват съвършено, разбира се но, доде светът се управлява на инат, нещата ще вървят трудно. Знаем се, българите.
Не има логика и основателно се съмняват за ръста на популацията, очевидно данните не са реални. Те казват така, Китай е многолюден над 1,5 милиарда. И започват да изброяват големите градове, които са на океана, а и известно е че континенталната част е рядко населена. Дори някой даваше идеята да я покрият със соларни клетки и ще правели ток за няколко планети.Така че населението е по малко но пак лъжат. За пластмасите знам какво може да се направи с тях.
Да кажем че Китай лъже за броя население, но защо и други биха го правили? Каква е ползата? За да ни плашат с това колко сме много и как вредим на планетата ли? Това не би ме изненадало, но ми се вижда прекалено.
Ти знаеш ли наистина за пластмасите и рециклирането. Че тоя знак с триъгълничето като го видиш на пластмасовите продукти е просто главология. И само три типа пластмаси реално могат да се рециклират. А тия изследвания, дето методологията им е от Спондж Боб Квадратни Гащи, даже не знам какво да кажа. Смятали по "консумирана храна" колко е населението? Че ако смятаме един типичен американски балон колко консумира сравнено с мен, ще излезе че той е петима човека? Нещо не виждам как може да има каквато и да е валидност в подобен критерий.
Не има логика и основателно се съмняват за ръста на популацията, очевидно данните не са реални. Те казват така, Китай е многолюден над 1,5 милиарда. И започват да изброяват големите градове, които са на океана, а и известно е че континенталната част е рядко населена. Дори някой даваше идеята да я покрият със соларни клетки и ще правели ток за няколко планети.Така че населението е по малко но пак лъжат. За пластмасите знам какво може да се направи с тях.
cyclop, четох едно изследване са си направили труда да го развият, по количествата консумирана храна стигат до извода че населението е поне два пъти по малко и всички държави всъщност умножават по две своята численост. Та смятай какво може да е, и каква може да бъде истината. Ако приемем че има запаси за 500 години напред, не е ли разумно потреблението да се намали с цел те да станат 1500. Знаеш с пластмасите какво се случва в момента, имат знак за рециклиране но рециклирането е рядкост.
Ти знаеш ли наистина за пластмасите и рециклирането. Че тоя знак с триъгълничето като го видиш на пластмасовите продукти е просто главология. И само три типа пластмаси реално могат да се рециклират. А тия изследвания, дето методологията им е от Спондж Боб Квадратни Гащи, даже не знам какво да кажа. Смятали по "консумирана храна" колко е населението? Че ако смятаме един типичен американски балон колко консумира сравнено с мен, ще излезе че той е петима човека? Нещо не виждам как може да има каквато и да е валидност в подобен критерий.
cyclop, четох едно изследване са си направили труда да го развият, по количествата консумирана храна стигат до извода че населението е поне два пъти по малко и всички държави всъщност умножават по две своята численост. Та смятай какво може да е, и каква може да бъде истината. Ако приемем че има запаси за 500 години напред, не е ли разумно потреблението да се намали с цел те да станат 1500. Знаеш с пластмасите какво се случва в момента, имат знак за рециклиране но рециклирането е рядкост.
Коментар