IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Чети мненията оттогава и никога не казвай "НИКОГА", за да не се изненадаш отново!

Спирам да пиша за акцията. Ще следя "съвета" ти.

Интересуват ме (в последните дни) - несъвършенствата на окачването на Тесла и проблемите с безопасността! Това е сериозно!
    Не не дай цитатите, не се укривай. Дай да видим къде съм казал че няма да купувам акции. Нали били написани? Изкарай ги да ги видим.

Ето какво съм написал на 24 февруари още мноооого преди СПЛИТА 5 към 1:

Първоначално изпратено от DaveBG Разгледай мнение
    Малко предсказания от мен:

1. Тази година акциите на тесла ще прехвърлят 1000 долара за брой.
    2. Тесла ще бъде най-богатата компания в света.
    3. Илон Мъск ще бъде най богатия човек в света.
    4. Освен петролната и автомобилната индустрия още ще бъдат обърнати енергийните дружества, фирмите за доставки, здравеопазването и доста други които сега не изглеждат свързани звена.
    5. СпейсХ ще изпревари Тесла в по дългосрочен план и ще стане най боатта компания в света.
    https://forum.investor.bg/forum/%D1%...BD%D0%B5/page4

Сам реши дали съм сбъркал, лъжльо.
    Изложи се като кифладжия ОТНОВО.
    Last edited by DaveBG; 05.12.2020, 13:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от DaveBG Разгледай мнение

Дай ги мненията да ги видя че не ги помня. Аз никога не съм казвал че няма или че не купувам акции. Дай ми мнението където казвам това. Сега ако този път не го дадеш значи си пълен лъжец или имаш отклонения които трябва да лекуваш с лекарства и то силни.
      И акцията на Тесла не е падала никога, има пикове и спадове но винаги е растяла.

Но да се върнем на това че пак лъжеш, цитирай мнението ми в което казвам че няма да купя акции лъжльо

Я да видим сега кога и колко е падала акцията :

https://imgur.com/5NY9iWw
      Партията и да греши тя пак е права !?!?!?
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Дай ги мненията да ги видя че не ги помня. Аз никога не съм казвал че няма или че не купувам акции. Дай ми мнението където казвам това. Сега ако този път не го дадеш значи си пълен лъжец или имаш отклонения които трябва да лекуваш с лекарства и то силни.
        И акцията на Тесла не е падала никога, има пикове и спадове но винаги е растяла.

Но да се върнем на това че пак лъжеш, цитирай мнението ми в което казвам че няма да купя акции лъжльо

Акцията на Тесла ПАДАШЕ февруари-март 2020. (но не твърдя, че си лъжец..., просто си "емисарЧЕ на Мъск!)

Чети мненията оттогава и никога не казвай "НИКОГА", за да не се изненадаш отново!

Спирам да пиша за акцията. Ще следя "съвета" ти.

Интересуват ме (в последните дни) - несъвършенствата на окачването на Тесла и проблемите с безопасността! Това е сериозно!

Коментар

Хайде да припомним : от миналата година, преди увеличаването на капитала, когато акцията на Тесла падаше към 230 $ / за акция - двама тук НИ увещаваХТЕ, че в ТАЯ тема НЕ се говори за акции, а само за "предимства" на Тесла.

После акцията почна да се вдига и - ИНТЕРЕСНО - вие вече сте били купили...

Но, за падащата акция НЕ трябваше да се говори, защото това не била темата...

Мненията са си тук!

Last edited by DaveBG; 05.12.2020, 12:40.

Коментар

Ехехе, ем никой не бил казвал че днес купил акци ем като казах сега купих не бил вярвал. Трагичен случай си. Ами вярвай в каквото искаш, аз купувам акции от 2 години в Тесла. Затова и на един друг трол някаква пика беше като каза че съм се набутал да си купя Теслата му обясних че ми е безплатна защото от акциите съм изкарал повече пари. Интересно като почнаха да скачат миналия месец той рязко спря да пише хахаах

Аа и още нещо, защо да купувам акции в компаяния която вероятно ще фалира ако ще и стотинки да са? Купи ти.

Хайде да припомним : от миналата година, преди увеличаването на капитала, когато акцията на Тесла падаше към 230 $ / за акция - двама тук НИ увещаваХТЕ, че в ТАЯ тема НЕ се говори за акции, а само за "предимства" на Тесла.

После акцията почна да се вдига и - ИНТЕРЕСНО - вие вече сте били купили...

Но, за падащата акция НЕ трябваше да се говори, защото това не била темата...

Мненията са си тук!

Коментар

• Ехехе, ем никой не бил казвал че днес купил акци ем като казах сега купих не бил вярвал. Трагичен случай си. Ами вярвай в каквото искаш, аз купувам акции от 2 години в Тесла. Затова и на един друг трол някаква пика беше като каза че съм се набутал да си купя Теслата му обясних че ми е безплатна защото от акциите съм изкарал повече пари. Интересно като почнаха да скачат миналия месец той рязко спря да пише хахаах

Аа и още нещо, защо да купувам акции в компаяния която вероятно ще фалира ако ще и стотинки да са? Купи ти.

Коментар

Аз купих И ДНЕС акции на Тесла на цена 593.

Като пропусна твоето хоби - да купуваш ДНЕС - при затворен пазар, ще поразсъждавам по примера с Рено...

Да предположим (да ти повярвам), че си купил само ДВЕ акции на Тесла.

Срещу тия ДВЕ акции на Тесла, ти БИ купил 32 акции на Рено.

Нека видим развитието на пазара: за 1, за 3, за 6 месеца, за 1 година. Успех!

.........

Разбира се, има акции, които се очаква да нарастват много по-бързо.

Можем да развием примера и при условие, че "ДНЕС" си купил 1000 акции на Тесла.

(мисля, че ще бъде доста болезнено и се надявам поне да докажем безотговорността на някои, които пишат тук!)

Коментар

Тия, които те зарибяват тук с акции - НИКОГА не са използвали фразата: "Днес аз купувам акции на.... $$$ !"

Забележи - те казват: "Аз КУПИХ!" /винаги постфактум/

Парите са си твои и ти знаеш най-добре къде да ги вложиш! Успех!
                  [/B]
                  Аз купих И ДНЕС акции на Тесла на цена 593.
                  Last edited by DaveBG; 05.12.2020, 10:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Извинявам се, че се включвам без да съм навътре с електрокарите, но според мен повечето си правите сметките без кръчмаря. Тесли, VW, Пежота... единствените с истинско ноу хау пъшкат под ботуша на ККП. Тесламанията се лекува за седмица - една екскурзия до Шанхай е достатъчна. Това разбира се не значи, че от залог в Тесла не могат да се изкарат супер пари.

Дамм... "От залог в Тесла - могат да се изкарат супер-пари..."

Могат и ДА НЕ СЕ ИЗКАРАТ, т.е. - да се изгубят!

Два бързи примера:

1. През май /тази година - 2020/ - Мъск написа в Twitter, че според него цената на акциите на Tesla е "твърде висока"!!!Прословутият туит на Мъск за цената на акциите я смъкна чувствително буквално за два часа - и опари доста борсови спекуланти…

2. През пролетта на 2018 година акциите на Renault се търгуваха по 98 евро. После дойде скандалният арест на Карлос Гон, свиването на основни пазари през 2019 и като капак - коронавирусът и мерките срещу него, блокирали напълно компанията за почти два месеца. Днес акциите се търгуват по 35-36 евро…

Една задачка-закачка:
                    АКО през май 2020 г. - акциите на Renault са се търгували около 17.5 евро, колко е нарастването им до днес?

Все пак, акцентът ми не е за нарастването на акцията, а за това, че тя може реално да се срине 4-5 и повече пъти!

.....................................

Тия, които те зарибяват тук с акции - НИКОГА не са използвали фразата: "Днес аз купувам акции на.... $$$ !"

Забележи - те казват: "Аз КУПИХ!" /винаги постфактум/

Парите са си твои и ти знаеш най-добре къде да ги вложиш! Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Пак ли "ще"? Ама изтърка се
                      „Ще”, ама други. Дето не могат да продават. И не отваряне, а затваряне.
                      Вярно, не си в час.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Юнака ако се напъне и вземе да мисли ще се сети, че тези компании не произвеждат коли по-бързо от Тесла, а имат много на брой заводи изградени за десетки години, които произвеждат коли. Направо се учудвам как може хората толкова лесно да се ловят на такива евтини трикове

Работата е там, че заради спада в продажбите тепърва ще закриват заводи, за разлика от Тесла, които правят по няколко едновременно.
                        Пак ли "ще"? Ама изтърка се

Коментар

Сравняваш компании динозаври по стари от тебе с най-новия стартъп в автомобилостроенето и се чудиш защо не ти излиза сметката.

Ето ти - Голдман Сакс предвиждат Тесла да продава по 20 000 000 коли на година което е 38 коли на минута смятай паk:
                          https://electrek.co/2020/12/03/tesla...goldman-sachs/
                          Юнака ако се напъне и вземе да мисли ще се сети, че тези компании не произвеждат коли по-бързо от Тесла, а имат много на брой заводи изградени за десетки години, които произвеждат коли. Направо се учудвам как може хората толкова лесно да се ловят на такива евтини трикове

Работата е там, че заради спада в продажбите тепърва ще закриват заводи, за разлика от Тесла, които правят по няколко едновременно.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                            Извинявам се, че се включвам без да съм навътре с електрокарите, но според мен повечето си правите сметките без кръчмаря. Тесли, VW, Пежота... единствените с истинско ноу хау пъшкат под ботуша на ККП. Тесламанията се лекува за седмица - една екскурзия до Шанхай е достатъчна. Това разбира се не значи, че от залог в Тесла не могат да се изкарат супер пари.
                            Все по-малко, като гледам, как са хвръкнали.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

За да има пари - тряя продаде акции. А е тръгнал да продава, а е спихнал балоня - параграф 22, затуй сега си прави устата да се слива с нормална компания, да разменят акции белким избегне звучното ПУК! Само че като гледам никой не го ще тоя ментак
                              Моментът е гъделичкащ: Пари постъпват
                              при емитента, ако емитира нови или продаде сегашни свои акции докато, на вторичния пазар, акционерите само си ги мерят. Виж, да опипва почвата и за други варианти, придобивайки излаз ѝ на чужди пазари, всеки има право. Ще ли му клъвнат, зависи от потенциалните партньори / опоненти и тяхното дередже. Кризата е за всички.
                              Last edited by Pyramid; 04.12.2020, 18:19.

Коментар

• Извинявам се, че се включвам без да съм навътре с електрокарите, но според мен повечето си правите сметките без кръчмаря. Тесли, VW, Пежота... единствените с истинско ноу хау пъшкат под ботуша на ККП. Тесламанията се лекува за седмица - една екскурзия до Шанхай е достатъчна. Това разбира се не значи, че от залог в Тесла не могат да се изкарат супер пари.

Коментар

Working...
                                X