Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
при колите е така, годините или километрите, което стане първо.
Добре, не си бакшиш, караш малко, но ако искаш да е продадеш, кой ахмак ще я купи, ако батерията е наближила 8 год ????Last edited by ED; 06.12.2020, 19:00.
Коментар
-
пише, че ремонтират батериите на теслите срещу 1000-3000 лв,
в БГ все още регенерират гуми и турбота, шлайфат валове и глави, пренастройват компютри, не е като у Немско
Инак бих си купил Тесла с умряла батерия - на цената на скрап. Тя толкоз си струва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Какви 3000 лв, я прочети внимателно статията
Инак техните схеми стават, ама с друг модел кола - дето сега се очаква да влезе в масово производство 2021ва. Не толкова фешън, просто работеща.
в БГ все още регенерират гуми и турбота, шлайфат валове и глави, пренастройват компютри, не е като у НемскоLast edited by распутин; 06.12.2020, 18:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
И сега какво излиза. На чист Български ти написаха, че за 300 хил км капацитета намалява с 10% (от 500 на 450 км пробег). Батерия сменяш ако си бакшиш, въртиш НОН СТОП и правиш по 100х км/година. Като минеш половин милион искаш да навъртиш още толкова със същия автомобил. Една елетричка на Тесла се равнява на 2-3 дизелови/бензинови авотмобила.
Айде у лево
Добре, не си бакшиш, караш малко, но ако искаш да е продадеш, кой ахмак ще я купи, ако батерията е наближила 8 год ????Last edited by распутин; 06.12.2020, 18:40.
Коментар
-
не така с бутонките, младежите си мислеха за големи схеми, да зареждат безплатно във фирмата, да продават излишната енергия на Енергото, през ноща да я зареждат безплатно със соларите от къщата, каквото са събрали и т.н. други алабализми.
Ти и сега ги караш да дадат 3000 лв за регенириране със 6 месечна гаранция, колкото са спестили от Андрешковите схеми и да продължат със мишкуването, продължавайки да карат един грозно и морално остарял електрокар след осем години.
DaveBG, сори братчед, bad choice.
Инак техните схеми стават, ама с друг модел кола - дето сега се очаква да влезе в масово производство 2021ва. Не толкова фешън, просто работеща.
Коментар
-
Ето я и следващата спирка, излизай от джобовете Опа, забравих че нямаш кола...
https://www.24chasa.bg/avto/article/8758301
Айде у лево
Коментар
-
Ето я и следващата спирка, излизай от джобовете Опа, забравих че нямаш кола...
Ти и сега ги караш да дадат 3000 лв за регенириране със 6 месечна гаранция, колкото са спестили от Андрешковите схеми и да продължат със мишкуването, продължавайки да карат един грозно и морално остарял електрокар след осем години.
DaveBG, сори братчед, bad choice.
- 1 like
Коментар
-
Както казах "Кучетата си лаете, кервана си върви"
Коментар
-
С лекия нюанс, че моите очаквания се потвърждават от действителността.
Какво има да коментирам. Човека си го каза в прав текст "очаквах че ръста в цената на компанията ще отнеме повече време".
Бума от тази година до голяма степен се дължи на това че твърде дълго време цената беше подтискана от агресивни къси продажби. За пореден път се доказа старата максима "The longer the base the higher the space" (каква ирония че другата компания на Мъск засяга точно SPACE-a)
Не схващаш нюансите. "Какво има да коментирам?"
Не е ясно, дали Мъск, с подобен туит през май 2020 - се е освободил от спекулантите с къси продажби. Вероятно това е част от замисъла (стратегията) му...
По-силен сигнал би трябвало да е подобен туит - към купувачите, а именно : цената пада, правете си изводи!
И някои от по-съобразителните журналисти опитаха да "продължат" темата - още през юни 2020. Мъск "прецежда" информацията, дори пуска заблуждаваща информация, поддържайки неправилната теза. Доста сериозен демагог - е Мъск, който през юни даде уклончив отговор на журналистите (те се досещаха!) и ги прати да чакат решения в края на септември 2020 - и в негов стил - през август 2020 направи сплита (четири нови - на всяка стара акция)...
Да де, но тук дискусия НЕ тече! Идеи, свързани със спекула с борсовите цени - няма!
................
Нещо повече : хванали сте се да хвалите скъпа батерия и скъп електромобил!
Мненията ми са тук! Не се отказвам от никое от тях!
Бях писал и за електромобилите NIO - снимки, стартъп..., а борсовата им цена по това време беше, под 2-3 $... За тия няколко месеца, акцията на NIO мина през : 10, 20, 30, 40..., че и на 50 $ за акция ходиха, сега цената леко коригира.
Колко пъти е нарастването при NIO, за чиито акции отново отнесох вашите подигравки?
При настоящите цени на Тесла може ли да има подобни движения САМО нагоре?
За мен отговорът е еднозначен: стартъп, ниска цена на акциите - привлича с бъдещи очаквания и малък риск!
..................
Въпреки мнението ми (нещо повече - именното поради него!) - нормална дискусия няма да се получи! Бих се радвал, ако греша в последното изречение. Другото са потвърдени факти и по тях спор не може да има!
Last edited by безимeн; 06.12.2020, 15:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Какво единодушие в мислите ни!
И за мен твоите изказвания са абсолютно неадекватни.
...,......... ....
Коментирай, моля, смисълът на туита на Мъск през май 2020 г. за това, че "акцията на Тесла е надценена".
Какво има да коментирам. Човека си го каза в прав текст "очаквах че ръста в цената на компанията ще отнеме повече време".
Бума от тази година до голяма степен се дължи на това че твърде дълго време цената беше подтискана от агресивни къси продажби. За пореден път се доказа старата максима "The longer the base the higher the space" (каква ирония че другата компания на Мъск засяга точно SPACE-a)
Коментар
-
Догодина = ще Сефте Аз преди малко се прибрах от купон при един рожденик Николай, та вече и именник. Ама не с Тесла, щото нали - тя "ще", а аз искам днес, тук и сега
ПП: и другите ще, не само тесларите. Само че другите го правят и днес, и сега, а тесла не - сеш'се. Тесларите само с подлайването си останахте, живота си минава
- 1 like
Коментар
-
Друже, беше се покрил след неадекватните исказвания ала Тесла дуум от миналата година. Викаш позабравили са хората какви глупости съм плещил и почваш на нов глас
Не знам защо коментираш темата с батериите.....
Какво единодушие в мислите ни!
И за мен твоите изказвания са абсолютно неадекватни.
...,......... ....
Коментирай, моля, смисълът на туита на Мъск през май 2020 г. за това, че "акцията на Тесла е надценена".
Коментар
-
Друже, беше се покрил след неадекватните исказвания ала Тесла дуум от миналата година. Викаш позабравили са хората какви глупости съм плещил и почваш на нов глас
Не знам защо коментираш темата с батериите като някаква вселенска тайна. Мъск си бил признал
Всички в индустрията са наясно, че основният проблем е в батериите - цена, достъп до ресурси за производство и капацитет който производителите могат да покрият.
Това което прави Мъск и комапния е да търсят решения, а не проблеми на решенията (каквото правите тримата глупаци тука ).
Новите батерии вече се произвеждат и тестват в камионите и пикапа на Тесла. Въпрос на време е да се вкара в масово производство и да достигне скейл, с който да се намалят разходите. От 110 $ днеска, новите батерии свалят цената на 50-60$ и капацитета от 30гв се увеличава десетки пъти за да задоволи търсенето.
Но иначе "идиотите" си лаят, кервана си върви. Догодина като видим 700-800 хил продадени Тесли пак ще ревете че са им малко
ПП: и другите ще, не само тесларите. Само че другите го правят и днес, и сега, а тесла не - сеш'се. Тесларите само с подлайването си останахте, живота си минава
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Остава да обобщим: ДНЕС не си купил нищо, защото нямаш изпълнен ордер!
Коментар
Коментар