IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение

Изобщо не съм щастлив, единствения български производител на батерии за фенерчета се беше преквалифицирал в производство на такива за ел. автомобили, показа ми лично листовете и се надяваше да пробие в Германия, щом той не е патентовал все още нищо там, остава нашия самозванец с голямо самочувствие и без никаква база да го направи. Тъжен съм, че можеше да се прославим в много иновативен продуккт и да изпреварим държави-тигри в Азия, но за съжаление съм реалист и знам с кой си имаме работа, не злорадствам да подчертая, реалист съм
    Нищо подобно, газ пикаеш от завист. А също, че не си в час с техниката, е ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      megamind, за батериите няма да стане работата, щастлив ли си ?
      А ти го успокоявай, да не плещи гьот йере. То може и да му се ще но, кой го пита?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        megamind, за батериите няма да стане работата, щастлив ли си ?
        Изобщо не съм щастлив, единствения български производител на батерии за фенерчета се беше преквалифицирал в производство на такива за ел. автомобили, показа ми лично листовете и се надяваше да пробие в Германия, щом той не е патентовал все още нищо там, остава нашия самозванец с голямо самочувствие и без никаква база да го направи. Тъжен съм, че можеше да се прославим в много иновативен продуккт и да изпреварим държави-тигри в Азия, но за съжаление съм реалист и знам с кой си имаме работа, не злорадствам да подчертая, реалист съм

Коментар

• megamind, за батериите няма да стане работата, щастлив ли си ?
          D.Y.F-091066

Коментар

• Арменския пoп, ти добре си я измислил работата с "дачията спринг", но ако се чупи откъде ще и вземаш частите да я поправяш. Гаранция нещо ако има няма да ти е излишна. За субсидията нали знаеш, някоя мирянка баба като продава мартеници за първи март и изкара 200 лева пък като им плати данъци и се съберат пари за субсидия за ел.коли ще го приемат да ги спонсорират сигурн. Това го дават по телевизията.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение

Как си представяш един псевдо изобретател и самозванец от Горна Оряховица да те разбере и да може да осмисли нормален текст за какво иде реч. Той ще оправя батериите на Тесла, ще докарва топла вода в София от АЕЦ Козлодуй и ще учи мултинационални петролни компании как да сондират мултиплексорно
              Не забелязвам да разбираш, колко си жалък.

Коментар

• Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнение

Виж цената на dacia.ro дай на гугъл да ти преведе написаното и ще зяпнеш каква цена ще плащат румънците. Само дето поръчките там са временно спрени заради огромния брой заявки.
                Как си представяш един псевдо изобретател и самозванец от Горна Оряховица да те разбере и да може да осмисли нормален текст за какво иде реч. Той ще оправя батериите на Тесла, ще докарва топла вода в София от АЕЦ Козлодуй и ще учи мултинационални петролни компании как да сондират мултиплексорно

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Аха. Може, дЕдо попе. Може да може.
                  Ама може и да не може.
                  Виж цената на dacia.ro дай на гугъл да ти преведе написаното и ще зяпнеш каква цена ще плащат румънците. Само дето поръчките там са временно спрени заради огромния брой заявки.

Коментар

10000 е синко в Румъния след като се приспаднат субсидиите, т.е. 17000 - 7000 субсидии = 10000 (па чети линковете които съм дал)
                    Аха. Може, дЕдо попе. Може да може.
                    Ама може и да не може.

Коментар

Само преди месец и нещо, тук се мерна че, цената и ("някъде там"- къде точно, не знам) била 10000 Евро.
                      ПОВТАРЯМ:
                      Не 17000, а 10000 (ДЕСЕТ ХИЛЯДИ).
                      А СПРИНГ не означаваше ли още и "пружина'? Сиреч, носиш един голем ключ и, като свърши токът, навиваш и карашшшш...
                      10000 е синко в Румъния след като се приспаднат субсидиите, т.е. 17000 - 7000 субсидии = 10000 (па чети линковете които съм дал)

Коментар

малко извън темата, но ето какво направи дедо ви поп: Новата Дачия спринг електрик вече е в продажба от 1-ви април
                        Spring Electric - електрически градски автомобил на Dacia цена и първите бройки се очаква да бъдат доставени през есента. Цената е €17000 - 4000 субсидия = 13000 + транспорт от Холандия до БГ €500 = 13500 крайна цена.(с 5 годинипълна гаранция и безплатен сервиз)

Цената в БГ е също 17000, но в БГ субсидиите за електрически автомобили са непознат феномен. България е сред седемте страни в ЕС без субсидии при покупка на електромобил:: Investor.bg

Затова дедо поп поръча автомобила в Холандия.
                        Само преди месец и нещо, тук се мерна че, цената и ("някъде там"- къде точно, не знам) била 10000 Евро.
                        ПОВТАРЯМ:
                        Не 17000, а 10000 (ДЕСЕТ ХИЛЯДИ).
                        А СПРИНГ не означаваше ли още и "пружина'? Сиреч, носиш един голем ключ и, като свърши токът, навиваш и карашшшш...

Коментар

• малко извън темата, но ето какво направи дедо ви поп: Новата Дачия спринг електрик вече е в продажба от 1-ви април
                          Spring Electric - електрически градски автомобил на Dacia цена и първите бройки се очаква да бъдат доставени през есента. Цената е €17000 - 4000 субсидия = 13000 + транспорт от Холандия до БГ €500 = 13500 крайна цена.(с 5 годинипълна гаранция и безплатен сервиз)

Цената в БГ е също 17000, но в БГ субсидиите за електрически автомобили са непознат феномен. България е сред седемте страни в ЕС без субсидии при покупка на електромобил:: Investor.bg

Затова дедо поп поръча автомобила в Холандия.
                          Last edited by Арменския пoп; 26.03.2021, 07:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Стига си се надувал като пуйка и стига си цапал тази тема. Отвори си нова тема да се самовъзхваляваш в нея, защото откакто се нанесе в тази тема, направи я на парцал като всяка една друга твоя тема. Изживявай си тихата лудост, ако това ще те направи щастлив, но не и в тази тема.

Колкото пъти се опитам да завърна темата в нейните нормални релси, толкова пъти се появяваш ти и се изсираш на метеното. Да ме извиниш, ама ми писна от тебе. Не знам откъде намираш това нахалство и тази наглост да осираш всичко по пътя си с манията си за величие, която яко те работи откакто те познавам. Живота ти е пълен провал и всичките ти "открития" са една голяма смешка, но Дънинг-Крюгер яко те работи, и затова не осъзнаваш действителното положение на нещата.
                            Що бе? Дънинг и Крюгер, ако си спомняш, изследват човешкото поведение ВЪОБЩЕ. Ако някой се е фиксирал само в отделна част от целия им труд, този някой, не съм аз. Ето например, ти така и не разбра момента с - както го нарече сам, щото е ТВОЙ ДОМИСЪЛ - "общия електролит"...
                            Нито всеобщата пожароопасност, като проблем на електричките, НЕЗАВИСИМО от вида на химията.
                            Нитто с мощностт и капацитета на отделните елементи... И обяви, невникнал, че било " нямало нищо ново". Виждали сме такива и друг път но, там си е за тема отделна. Ако се вгледаш внимателно и НЕпредубедено - поне, преди време, така мислех - би трябвало, да можеш да откриеш причините, които обуславят приложимостта на мерките но...или не се концентрираш достатъчно, или нарочно пишеш обратно на логиката, или ( всеки си има граници) сам, си достигнал своите и не си в състояние да ги преодолееш, да не река нещо по-солено.
                            А, за " темата-парцал" - да видим,
                            Сам, нищо не каза за прогнозирания от мен ход на цените (фактор, директно влияещ на пазарите) на технологично оборудване, метали и т.н. Единствено, спомена гумите (признавам) но, по електронната, електрическа и металургичната съставки -нито дума. И се оказа че, откъм съдържание, пак си добавил много скромно...пък тогова, койтомсподеля щедро, виниш във всички смъртни грехове. Щях да река "така не може"... и да сгреша. Можело. Матеев може, +/- още двама хубавци.
                            Какво радееш за "научност", на ТОЗИ фон на собствените си изяви, остава мистерия. Аргументите Матееви са слаби, едномерни, не кореспондират с много от явленията в обвивката на обекта на темата. И т.н., да не задълбавам. Дънинг-Крюгер.

Прочее, цитатът, който поместваш, не беше до теб.
                            Last edited by Pyramid; 26.03.2021, 01:57.

Коментар

Тези тук хубавци, мило и драго дават да,се провали оше един. Защо? Завист.
                              Убедено, си прав.
                              Стига си се надувал като пуйка и стига си цапал тази тема. Отвори си нова тема да се самовъзхваляваш в нея, защото откакто се нанесе в тази тема, направи я на парцал като всяка една друга твоя тема. Изживявай си тихата лудост, ако това ще те направи щастлив, но не и в тази тема.

Колкото пъти се опитам да завърна темата в нейните нормални релси, толкова пъти се появяваш ти и се изсираш на метеното. Да ме извиниш, ама ми писна от тебе. Не знам откъде намираш това нахалство и тази наглост да осираш всичко по пътя си с манията си за величие, която яко те работи откакто те познавам. Живота ти е пълен провал и всичките ти "открития" са една голяма смешка, но Дънинг-Крюгер яко те работи, и затова не осъзнаваш действителното положение на нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                                0

Ами Тодар да взема да направи нещо че за последните двайс години произвежда само смях.

А и друго има. То според теб излиза че човек трябва да се занимава само с неща които не е изучавал и от които нищо не разбира, и тогава предполагам изобретенията ще падат като ланска шума.
                                Но ако е така тогава Тодар има абсолютно предимство пред всички, заедно и поотделно.
                                Да му пожелаем успех!
                                Да ти благодаря за пожеланията. Ама с какво да се занимавам, не решаваш ти, нали. Пък и "не е изучавал", си е глупости на търкалета.

Коментар

Working...
                                X