Тоше, какво точно се е случило само ако имаш машина да пътуваш във времето да отидеш поне на информационно ниво та може да научиш а може и никой да не е разбрал.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
С "Хинденбург", нещата са ясни. ТОГАВА, са ги пълнели с водород (евтин, два пъти по-лек от хелия и...зверски запалим). Е, балонът наелектризиран, (пътували са със силен вятър), пускат въжето към земята, висока потенциална разлика, прескача искричка...
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Да се върнем на батериите, обаче:
- ИЗЦЯЛО И САМО плоски електроди, токът - през ЦЯЛОТО ИМ СЕЧЕНИЕ, като дължина на проводника, е неговата дебелина (десети от мм.)
- електролитът -желеобразен. Не се плацика, не тече, няма къде да иде.
- Активната маса по електродите, по-трудно опадва, (поради твърде равномерната плътност на тока и ниския спад на напрежение в/у електрода ). Дори нейде и да се отдели от електрода, тя не може да попадне в досег с противоположния полюс и да окъси клетката (повече причини за ниско вътрешно съпротивление и висока дълготрайност)
- всичко ТОВА - причини за много по-ниска материалоемкост на батерията и по-висока специфична енергийна плътност [kWh/kg], заедно с по-слабо загряване под товар (още една причина за трайност) и по-малки габарити при запазени стартови и подобрени товарни характеристики. Значи, филмът става социалесоциалесоциален , значи, може да го дават и у нас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДа и са стреляли по тях, пробивали са ги, газа изтича но не падат чак толкова лесно. Обаче хората си мислят точно обратното и че инженерите който са конструирали такива апарати нещо са се объркали, понеже се е случило това с Хилденбург. Точно какво е станало не е много ясно според мен. Не е необходимо да преодолява подемната сила гравитацията, и да помогне е достатъчно мисля поне за тези дрони които са като играчки.Last edited by Pyramid; 23.03.2021, 19:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДа и са стреляли по тях, пробивали са ги, газа изтича но не падат чак толкова лесно. Обаче хората си мислят точно обратното и че инженерите който са конструирали такива апарати нещо са се объркали, понеже се е случило това с Хилденбург. Точно какво е станало не е много ясно според мен. Не е необходимо да преодолява подемната сила гравитацията, и да помогне е достатъчно мисля поне за тези дрони които са като играчки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Навремето са им казвали цепелини на подобни уреди
Коментар
-
Да и са стреляли по тях, пробивали са ги, газа изтича но не падат чак толкова лесно. Обаче хората си мислят точно обратното и че инженерите който са конструирали такива апарати нещо са се объркали, понеже се е случило това с Хилденбург. Точно какво е станало не е много ясно според мен. Не е необходимо да преодолява подемната сила гравитацията, и да помогне е достатъчно мисля поне за тези дрони които са като играчки.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНапример един много лек резервоар за лек газ, по лек от въздуха би противодействал на гравитацията..не да я преодолява но да я намали.
Коментар
-
Например един много лек резервоар за лек газ, по лек от въздуха би противодействал на гравитацията..не да я преодолява но да я намали. Става въпрос разбира се за тези неща които по скоро са играчки.Last edited by supertrader; 23.03.2021, 19:34.D.Y.F-091066
Коментар
-
grisow, това с дроновете с батерии е голям майтап, малките дрончета ги мъчиха на батерии и когато можеше да лети ЦЯЛ час цените ставаха 5 цифрени, накрая гледам им сложиха по един малък моторгенератор с малко петролно гориво и почнали да летят по 5 часа и сигурно има и повече. Има просто антигравитационно решение и него като приложат със съвсем мъничко енергия ще стоят във въздуха, малко батерия, енергия от лека машинка моторгенератор и работата сигурно ще стане.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеЕдно по едно. Първо батериите, после гумите, след това софтуера.
Нали знайш, бързата кучка слепи ги ражда...
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеОоо, решихте проблема на батериите и се захванахте с гумите. Похвално!
Но голям проблем на "Тесла" засега е автономното управление на колата. Моля, оставете гумите като второстепенни и дайте една мозъчна атака, за да оправите на Мъск автономното шофиране.
Нали знайш, бързата кучка слепи ги ражда...
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеgrisow, някъде бях прочел че Мъск е казал че има идея да направят електромобил който да може да излита и да лети на някаква височина над пътя. Отдолу под статията имаше мнения само в един дух - този е луд. Ако си слушал разкази на хора претърпяли пътен инцидент и като водачи не са успяли да го предотвратят - има една такава приказка ..за да го избегна трябваше да мога да летя, направо виждах как ще се случи но нищо не можах да направя. Представи си тогава опцията излитане, повдигане във въздуха как би могла да помогне, но хората по принцип са консервативни и така си реагират.
Вече били снабдили дубайската полиция с подобни, но по-мощни и специализирани.
Коментар
-
grisow, някъде бях прочел че Мъск е казал че има идея да направят електромобил който да може да излита и да лети на някаква височина над пътя. Отдолу под статията имаше мнения само в един дух - този е луд. Ако си слушал разкази на хора претърпяли пътен инцидент и като водачи не са успяли да го предотвратят - има една такава приказка ..за да го избегна трябваше да мога да летя, направо виждах как ще се случи но нищо не можах да направя. Представи си тогава опцията излитане, повдигане във въздуха как би могла да помогне, но хората по принцип са консервативни и така си реагират.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар