Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеИзвинявам се, защо не си отворите друга тема за вашата дискусия, която няма връзка с електромобилите?
Подвеждате хората, които следят конкретна тема.
Конкретно съществуващата тема си беше много добра, докато в нея не се нанесе Pyramid. От тогава съм намразил темата, а ми беше една от любимите. Ха сега го помоли да си отвори отделна тема за оловните акумулатори, и той ще те навре в кучи гъз, след което ще го прави същото по 3 пъти на ден в следващите 20 години.Last edited by Mateev; 27.04.2021, 17:46.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMateev, може когато не искаш да кажеш цената просто да не я кажеш. Сега ще хукна да търся фирма която да ми прави милиони бройки, а не инструменти. Цените на такива инструменти са толкова високи, че не искаш да кажеш. Този инструмент - матрицата за отливане на тубичките с трите вътрешни прегради не е чак толкова сложен и пак е струвал поне 3000.
От такъв профил се нуждаехме за соларните централи. Разработихме си го, пратихме чертежа в Шумен, и след 2-3 седмици взехме първите няколко тона алуминиеви профили. Оказа се, че една такава матрица има сравнително кратък живот поради интензивното износване, но всяка една следваща матрица за нас беше абсолютно безплатна. Разходите за нея си я поемаше завода, а от нас се искаше само да поръчваме колкото се може повече профили, което и се случи на практика.Last edited by Mateev; 27.04.2021, 17:40.
Коментар
-
От това което са ми казвали матричари в България знам, че по принцип цените им са два пъти по ниски отколкото където и да било да се поръчат инструменти и са ми показвали готови инструменти които са наистина перфектно изработени т.е. могат да ги правят. Такива са цените на тези инструменти и във втора фаза когато се доработват се качват понякога няколко пъти на машина, правят се проби и се изчистват проблемчета , това е доста труд.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЦените на инструментите са жестоки, малка матрица с касетата дори формите да са плитки и несложни е над 10000 лв. Ако я поръчаш в Китай може да стане на половин цена, обаче в България хора с този занаят ми бяха казали - там такава ниска цена е за боклук, не поръчвай защото ще изгориш и ще получиш 50 кг. желязо. Това е матрица за елементарен детайл. Матрица за щипки - 24бр., щипки за пране да уточня, казаха 24 хиляди лева евтино понеже им е стандартна и са правили много и имат опит. Инструмент за топлообменника, за изтегляне така както съм го дешифрирал - цената ще кърти мивки с плочките, ще струва много пари със сигурност. Прототип на топлообменника, за съжаление може да се принтира от метал само на машина която струва над 500 хиляди долара и никой няма да я пусне да работи с часове за по малко от 3-5 хиляди, кой ще го купи този прототип после да се пробва пазара нямам идея, но трябва да е човек с прекалено големи финансови възможности. Такава е реалността за нещата за които говори Тодор. Но пък се досещам за вариант на топлообменник, който за много кратко време може да спести много пари.
Прочее, звънни ми СЛЕД 14 ч.
Коментар
-
Цените на инструментите са жестоки, малка матрица с касетата дори формите да са плитки и несложни е над 10000 лв. Ако я поръчаш в Китай може да стане на половин цена, обаче в България хора с този занаят ми бяха казали - там такава ниска цена е за боклук, не поръчвай защото ще изгориш и ще получиш 50 кг. желязо. Това е матрица за елементарен детайл. Матрица за щипки - 24бр., щипки за пране да уточня, казаха 24 хиляди лева евтино понеже им е стандартна и са правили много и имат опит. Инструмент за топлообменника, за изтегляне така както съм го дешифрирал - цената ще кърти мивки с плочките, ще струва много пари със сигурност. Прототип на топлообменника, за съжаление може да се принтира от метал само на машина която струва над 500 хиляди долара и никой няма да я пусне да работи с часове за по малко от 3-5 хиляди, кой ще го купи този прототип после да се пробва пазара нямам идея, но трябва да е човек с прекалено големи финансови възможности. Такава е реалността за нещата за които говори Тодор. Но пък се досещам за вариант на топлообменник, който за много кратко време може да спести много пари.Last edited by supertrader; 27.04.2021, 05:18.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
На идиотиите ти не обръщам внимание освен ако не ми е забавно.
А и друго - ако някой от вас ми обясни по каква причина в средата на батерията е най-топло, ще си налея още едно питие.
Сигурен съм обаче че ще си седя жаден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, може да казва истината Матеев, той не знае колко струва инструмента защото просто е поръчвал опаковките някъде предполагам в чужбина, а те си имат инструментите и нищо чудно и да си ги пазят как изглеждат..т.е. да не ги е виждал.
Прочее, Дани, имаш ЛС. Обърни им внимание, моля те, СЕГА. Ще разбереш, защо.
Коментар
-
Имхотеп, за да се пренесе топлина в каквато и да било среда отнема време, то може да бъде много кратко. Ако обаче тялото, цилиндъра не е еднороден скоростта на движение на топлината със сигурност се забавя и така е при батериите, външната повърхност контактува с нещо което я охлажда. Точно по средата е мястото в което ще се повиши температурата най много при голям ток на разряд, заряд и в края на циклите на заряд и разряд понеже бавно се излъчва.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Тъй си и знаех, нищо не можеш да дешифрираш.
А и друго - ако някой от вас ми обясни по каква причина в средата на батерията е най-топло, ще си налея още едно питие.
Сигурен съм обаче че ще си седя жаден.
Last edited by Имхотеп; 27.04.2021, 04:34.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеИзмамник пак нямаш пари за апчета и пак откачи
Коментар
Коментар