Между другото автомобилите с ДВГ също унищожават много суровини, има големи проблеми с рециклирането на стоманите. Всички ги знаят, никой не иска стомана от рециклаж, най често не става за студена обработка, съдържа парчета от легирана стомана която чупи ножовете. На някой пука ли му обаче ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
v_tin , има проблем с батериите, той е че ги тъпчат с никел, кобалт и други "подобрители" и както са се заели ще караш автомобил с дгв на картинка. Тези метали се използват и за други цели, например хромникелова стомана. Как ще им направиш лагери на двг колите без метали щом всички ще се натъпчат в батерии - целия добив. Това нещо е лудост, поредната лудост. Те обаче лудостите трябва да имат край все пак, не мислиш ли ?D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Разбира се, но вие си говорите сигурно от 50 страници за батериите. Когато разрешите проблема с батериите се прехвърлете тук, дотогава си направете нова тема
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Но, сигурно, такива дреболии като цена, удобство за поддръжка и стандартизация по темата, са важни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Добри -лоши, но се научава нещо. Сега аз батерии няма да правя и не ме интересува бъдещата ми кола с какви батерии ще бъде- обли, трапецовидни, с дупка или без. Затова предложих да си направите нова тема за батериите и там да се обсъждат технически въпроси
Коментар
-
Те там бяха едни велики достижения, беги-мАни...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеА бе не може ли да си направите отделна тема за батериите и там да се псувате и факЮ също да го псувате.
А тук да остане за електромобилите- гледам че дейви и зазчо не са писали отдавна, да се похвалят или оплачат
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Аз пък си мислех че те амбицира да направиш микромодула по-бързо и да направиш оловен акумулатор за кола с общ електролит. А тя ква била работата...
Амбицирало ти се любопитството
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Много обичаш да се сравняваш с мене, но си изостанал със светлинни години. Нищо, в следващия ти живот може и да се получи, защото в текущия си пълен провал.Last edited by Pyramid; 06.05.2021, 22:16.
Коментар
-
Ами как да ти кажа, с по-високо любопитство, очаквам да видя теоретичния принос на Матеев, с който, той се похвали. Нещо, разработки на методи извън спекулата с ботове. За там, го признах още преди година.
Амбицирало ти се любопитството
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Ами как да ти кажа, с по-високо любопитство, очаквам да видя теоретичния принос на Матеев, с който, той се похвали. Нещо, разработки на методи извън спекулата с ботове. За там, го признах още преди година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Ми като си амбициран и като не си амбициран?
Коментар
Коментар