IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Имхотеп, и за топлообменниците и за батерията са истински нещата. Топлообменника има стойност, не само за това приложение. Не знам защо Матеев те подвежда, неговите знания по отношение на техниката са по на ниво. Живееш в някакви отминали времена.
    Супертрейдър,
    За този топлообменник показах как би трябвало да се смята още през 2017 година в темата за интелектуалната собственост! Преди четири години!
    Понеже не знаеш, ето нещо да научиш: техниката е точна наука. Не е като филологията.
    Базира се на физични данни и се използват формули които са били наука когато са създавани. Много от тях преди повече от двеста години.
    А вие двамата освен да шляпате лакардии и да разпъвате локуми друго не можете.
    Формула по защитаваните от вас въпроси не можете да напишете. А в техническите решения и въпроси това е и бащата, и майката, и всичко! Един-два реда!
    Шепот изпод шипковия храст не върши никак работа.

Но ето един пример:

Акумулатор 12V и резистор един ом. Когато някой ми каже "Изобретих резистор един ом който разсейва само един ват от този акумулатор, елате да видите", то аз няма да отида "да видя", защото няма смисъл.
    За подобно нещо никой не може да подведе никого, защото подвежданият трябва да е изключително тъп. И то ще е изключително тъп само ако си мисли че разбира нещо.
    Този подвеждан трябва въобще да не разбира нищо от материята за да бъде подведен.
    Нормално е хората да не разбират от всичко. Още по-нормално е да не се занимават с неща от които не разбират нищо. Не мислиш ли?
    Last edited by Имхотеп; 15.06.2021, 18:12.
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Имхотеп, и за топлообменниците и за батерията са истински нещата. Топлообменника има стойност, не само за това приложение. Не знам защо Матеев те подвежда, неговите знания по отношение на техниката са по на ниво. Живееш в някакви отминали времена. Ако не бяха истински и стойностни да му бях казал на Тодор много отдавна - не се занимавай, обаче имат и то сериозна стойност. В момента в единия електрод на литиевите батерии се добавя 20% кобалт, това нещо дори да не се премахне а да се намали до няколко процента е огромна разлика и постижение. Първо го няма като залежи да е достатъчен за много батерии, после това е окис на тежък метал а те са много токсични и както се помайват с рециклирането на батерии, кой знае къде ще се складират пък и ще се запалят и въобще каквото стане...
      Last edited by supertrader; 15.06.2021, 17:42.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Добре бе анди, какво заяждане е това:

"Е не е като да върти една измама десет години"

Няма уважаван или не уважаван форумец срещу който е насочено няма персонификация.
        Също като много други в трето лице.

Та наистина много е интересна причината "заяждане"?
        С кого според теб се заяждам, имайки в предвид гореказаното?

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Много грешки взехте да допускате, супертрейдър?
          ...е, не е като преднамерено да лъже...

Коментар

Да оловен бензин съм имал предвид, с антидетонационна добавка на олово. Грешка съм допуснал.
            Много грешки взехте да допускате, супертрейдър?

Коментар

• Да оловен бензин съм имал предвид, с антидетонационна добавка на олово. Грешка съм допуснал.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Както винаги - до под кривата круша.
                Сън не те лови, а?

Коментар

Като каза така, та се сетих за микромодула с оловни клетки с общ електролит.
                  Докъде е стигнал прогреса?

Както винаги - до под кривата круша.

Коментар

Не сливай нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

"Оловен".

Коментар

Ще ги правят, някой да прави вече безоловен бензин ? Дори не си и помислят.
                        "Оловен".

Коментар

• Ще ги правят, някой да прави вече безоловен бензин ? Дори не си и помислят.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Копче значи направено както трябва и да няма какво да се променя.
                            Ами още не ги правят.

Коментар

• Не с три пъти по малко тегло и без кобалт.
                              D.Y.F-091066

Коментар

Копче значи направено както трябва и да няма какво да се променя.
                                Със дупка и общ електролит?

Коментар

Working...
                                X