redcretin, при всички ел.централи е предвидено тока да се даде към баласт поне за кратко време, защото ако падне потреблението рязко не може да се остави турбината да се развърти до обороти които се критични за нея и да се повреди механично.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
И аз правя газове като ям боб и тиква ама не знам как да ги уловя .
Не виждам как САМ ще събираш и съхраняваш водород. Ще дойде МЕГА скъпо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ако имаш соларна централа с изтекъл срок на договора за преференциални цени, и държавата откаже да ти изкупува тока на достйни цени, ха познай какво ще се прави с този ток. Ами ще се прави водород ...
Има и още нещо - една соларна централа за производство на водород е по-евтина от една истинска централа, защото няма нужда от инвертори, които да преобразуват от DC в AC. Просто DC тока от модулите.директно ще се използва във ваните за производство на водород без никаква междинна електроника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
И аз правя газове като ям боб и тиква ама не знам как да ги уловя .
Не виждам как САМ ще събираш и съхраняваш водород. Ще дойде МЕГА скъпо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Стария ти експеримент с топленето със солари на местната река?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Стария ти експеримент с топленето със солари на местната река?
Не виждам как САМ ще събираш и съхраняваш водород. Ще дойде МЕГА скъпоНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ако имаш соларна централа с изтекъл срок на договора за преференциални цени, и държавата откаже да ти изкупува тока на достйни цени, ха познай какво ще се прави с този ток. Ами ще се прави водород ...
Има и още нещо - една соларна централа за производство на водород е по-евтина от една истинска централа, защото няма нужда от инвертори, които да преобразуват от DC в AC. Просто DC тока от модулите.директно ще се използва във ваните за производство на водород без никаква междинна електроника.
Коментар
-
16 - 17 долара била цената в Калифорния за килограм водород, казва Гугъл. Не е скъпо като за стандарта на живот там и ако искат да са екологични.
- Матеев ако може да произвежда инсталации - соларни панели свързани към електролизери за да произвеждат чист водород за бита вместо природен газ, естественно пак за хора които могат да си ги позволят и да ги изнася..имат много интересни цени тези неща, с хубава добавена стойност. ЕС ще минава на водород, явно се подготвят нещата европейските граждани да имат финансов статут като собствениците на яхти..ами това е много хубаво.D.Y.F-091066
Коментар
-
Да инсталират се скъпи съоръжения и после носят пари, а също и цената на петролните деривати ако алтернативата им е водорода отива нагоре. И на природния газ сигурно ще се ориентират по някое време да му вземат въглерода, чистия въглерод има боомбастична цена. Та предлагането на водород ще се случи, друг е въпроса кой може да си го позволи примерно вместо природен газ за бита за готвене той е много хубаво нещо защото не отделя въглероден диоксид в помещенията..обаче лукс. Също съм чел собственици на скъпи яхти предпочитат водород за кухненския бокс, примерно попадне в лошо време и всичко по яхтата трябва да се затвори и такива неща които отделят въглероден диоксид не ги изкат хората , обаче това се отнася за собствениците на яхти. За собствениците на рибарски лодки казват нямат претенции да ползват водород.
Не знам защото се говори за масово, то се вижда има технологични възможности, Тойота продава такива коли в Калифорния с безплатно зареждане за определен пробег и в момента в който вече водорода трябва да се плаща а той е скъп, колата се продава на старо много евтино.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеМатеев, така да бъде обаче си свери часовника кога ще се изплатят електролизерите и може да коментираме. Мисълта ми бе че ако алтернативата е водород, това означава голям скок на цените на енергоносителите..по точно много голям. Също така при тези превръщания на тока във водород и обратно на водорода в ток се губи доста енергия. По добре зареждай батерии. Разбирате ли, защо арабите харесват идеята за водорода ?
Коментар
-
Tesla S постига рекордна скорост на зареждане.
https://www.autoevolution.com/news/t...od-174774.html
- 1 like
Коментар
-
Матеев, така да бъде обаче си свери часовника кога ще се изплатят електролизерите и може да коментираме. Мисълта ми бе че ако алтернативата е водород, това означава голям скок на цените на енергоносителите..по точно много голям. Също така при тези превръщания на тока във водород и обратно на водорода в ток се губи доста енергия. По добре зареждай батерии. Разбирате ли, защо арабите харесват идеята за водорода ?D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеfbr65, няма никакви проблеми и с добиването му и със съхранението и транспортирането. Проблем е само цената на водорода, тя е много по висока и от цената на поскъпналия природен газ в момента. Водрод в природата няма откъде да се вземе, той се добива или от природен газ или чрез електролиза, става въпрос за сериозен разход на ток. Т.е. той не е енергия.
Има и още нещо - една соларна централа за производство на водород е по-евтина от една истинска централа, защото няма нужда от инвертори, които да преобразуват от DC в AC. Просто DC тока от модулите.директно ще се използва във ваните за производство на водород без никаква междинна електроника.Last edited by Mateev; 19.12.2021, 03:13.
Коментар
-
Не технически е решен, дори отдавна..финансово не може да се реши защото тези неща са скъпи - тръбопроводите и резервоарите под високо налягане, има автомобили на Тойота които са на водород и се продават в Колифорния и Япония. Горивото е толкова скъпо че никой не ги иска , ако трябва да го плаща.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар