Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
ceco666, това нещо че е според законите на физиката много пъти беше обяснено. То е прекалено просто, имаш последователно свързани елементи с малък капацитет и тока който протича по връзките между тях е малък, а съхранената енергия е равна на сбора на енергията от всички елементи..така се постига да има съхранена енергия не по малко отколкото в единична батерия да кажем със същия размер..Всичко е законно .Last edited by supertrader; 06.03.2022, 13:22.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Мъск нали си направи фабрика за батерии в САЩ? Вярно, че една птичка пролет не прави, но все пак е нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Съвсем не те мисля за невежа, даже напротив. Блупринт би показал на потенциалните инвеститори, че технологията не нарушава някой от законите на физиката. Например, този за за запазване на енергията в затворена система. И въобще, че не е перпетуум мобиле от някой вид.
Знаеш ли, колко струва ФИЗИЧЕСКИ прототип, сравнен с масово изделие ? (Ако ли за ТОВА ме гъбаркаш)? А? Знаеш ли? Аз знам, щото съм прототипирал това-онова. От десетки, до стотици пъти повече. Е, да си продам значи, апартамента, за да "доказвам" на дебил като Импотеция, че водата тече надолу? И т.н.
Вземи се в ръце. Мисълта ми беше че, ако ще се пробваме на акъл, поне пробата, да е насериозно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеИ така, доказано с времето, сесо666, досега, се е плъзгал по повърхността и не е внимавал. А какви само хубави теми пуска, да му завидиш.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНещата с техниката се случват в Азия, американците още нямат производство на батерии, а там са изтъркаляни вече няколко поколения на литиевойонната електрохимия. В Сингапур има улица която носи името Батерия - Battery Road , на нея има дори две огромни кули, мисля че са съпоставими с близнаците в Америка, които там бяха съборени. В Америка само стартират технологиите и още в недодялан вид се пренасят в Азия, там се правят нещата до ниво нищо общо с оригинала. Американците и Руснаците само се святкат, че са голяма работа и сила, истината е че дори взети заедно са само едни артисти. Затова казах - Америка, Европа и Русия заедно, та да могат да оцелеят..за оцеляване става въпрос, не за победа.
Ако вземем едната велика фирма Майкрософт с нейните милиарди как и е вървял бизнеса. Те правят софтуера и го продават да кажем по 150 долара, на практика много по малко. Този софтуер има нужда от хардуер, той се прави в Азия и струва 1000 долара, от него там остават поне три пъти повече пари, отколкото Майкрософт изкарва от софтуера. В Азия направиха пътища, които само дето не са със златна маркировка, в Америка пътищата им разбити.. с гугъл може да се видят какво представляват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
А сега, обясни на невежата, моля, що е то "блупринт".
Коментар
-
Нещата с техниката се случват в Азия, американците още нямат производство на батерии, а там са изтъркаляни вече няколко поколения на литиевойонната електрохимия. В Сингапур има улица която носи името Батерия - Battery Road , на нея има дори две огромни кули, мисля че са съпоставими с близнаците в Америка, които там бяха съборени. В Америка само стартират технологиите и още в недодялан вид се пренасят в Азия, там се правят нещата до ниво нищо общо с оригинала. Американците и Руснаците само се святкат, че са голяма работа и сила, истината е че дори взети заедно са само едни артисти. Затова казах - Америка, Европа и Русия заедно, та да могат да оцелеят..за оцеляване става въпрос, не за победа.
Ако вземем едната велика фирма Майкрософт с нейните милиарди как и е вървял бизнеса. Те правят софтуера и го продават да кажем по 150 долара, на практика много по малко. Този софтуер има нужда от хардуер, той се прави в Азия и струва 1000 долара, от него там остават поне три пъти повече пари, отколкото Майкрософт изкарва от софтуера. В Азия направиха пътища, които само дето не са със златна маркировка, в Америка пътищата им разбити.. с гугъл може да се видят какво представляват.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеАко няма блупринт, не тук, а и навсякъде трудно ще се намерят инвеститори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, какво да работим, да произвеждаме батерии, да правим лаболаторни прототипи..какво имаш предвид.
Коментар
Коментар