IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дразни много..то иска всичко да провали.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Всичко има, в България работят много гаражи които произвеждат коли, внасят се изплатени от застрахователи напълно коли претърпяли инцидент и от две или няколко се вземат здрави детайли, части в състояние близко до ново. Сглобяват се коли и ти няма да може да познаеш че това е такава кола, дори да си специалист и да търсиш разлики в заварките, някакви фуги по купето...Познава се че в заводите поставят фугонапълнителите с пистолет и главата му не влиза в разни ръбчета и там я изсипва пастата, при ръчна работа такова нещо няма. Тези които търсят с разни уреди за дебелина на покритието и кит нищо няма да намерят, кит наистина няма. В новите има много чипове в частите които трябва да се прекодират, софтуера го няма, той е само във фирмените сервизи и искат една планина пари, затова чиповете се пренасят да са към дадения блок за управление. Нямало специалисти ?
      ...АЙДЕЕЕ, пак се развихри.
      Last edited by RUBLA; 16.08.2024, 20:36. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
        Много трудно може да се разберем.

Никога не съм твърдял, че няма пари (в правилните хора и институции).

Какво обаче няма? И това е основното: Няма специалисти, които имат нужната квалификация, възможности и образование, за да планират КОНКУРЕНТЕН технологичен процес, за да подготвят необходимата стандартна документация, за която специалисти ще трябва да носят отговорност, да се организира още производство (къде и как?), изпълнение на технологични операции, външна доставка на материали, машини, оборудване, вътрешнозаводски транспорт (без ръчна количка с едно колело!), специалисти за качествен контрол, които също носят отговорности за изделията, за сглобяване, боядисване, опаковане... , за нормиране и ефективно използване на материалите, за ремонт на машините и съоръженията, за спедиторски услуги, предлагане готовата продукция, търговия на чужди пазари... За счетоводител и ТРЗ - не се коси! Форумът е пълен с ентусиасти, които бачкат за без парЕ - всички до тук са спецове, работещи в огромно благотворително дружество.

Сигурен съм, че някога сте организирали производство, но сте позабравили нещата.
        ..

Аз ли съм казал, че няма да стане и че нямало пари?

Зная, че тук пишат милиардери... Пари имат, но всеки ден четат за нещо по-доходно и се разколебават...

Ограниченията са стимул в развитието. Виждаме, какво няма изначално: МИСЪЛ.
        Мисленето е трудна работа. Ако би било лесно, много народ щеше да го практикува.

Коментар

• Всичко има, в България работят много гаражи които произвеждат коли, внасят се изплатени от застрахователи напълно коли претърпяли инцидент и от две или няколко се вземат здрави детайли, части в състояние близко до ново. Сглобяват се коли и ти няма да може да познаеш че това е такава кола, дори да си специалист и да търсиш разлики в заварките, някакви фуги по купето...Познава се че в заводите поставят фугонапълнителите с пистолет и главата му не влиза в разни ръбчета и там я изсипва пастата, при ръчна работа такова нещо няма. Тези които търсят с разни уреди за дебелина на покритието и кит нищо няма да намерят, кит наистина няма. В новите има много чипове в частите които трябва да се прекодират, софтуера го няма, той е само във фирмените сервизи и искат една планина пари, затова чиповете се пренасят да са към дадения блок за управление. Нямало специалисти ?
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Защото само дразни, според него нищо не може да стане и трябва да легнем да мрем и да инвестираме в шътове, това било инвеститорството.
            Остави го. Виж го само, как опява и мрънка, като обран поп.
            Last edited by RUBLA; 16.08.2024, 20:39.

Коментар

• Много трудно може да се разберем.

Никога не съм твърдял, че няма пари (в правилните хора и институции).

Какво обаче няма? И това е основното: Няма специалисти, които имат нужната квалификация, възможности и образование, за да планират КОНКУРЕНТЕН технологичен процес, за да подготвят необходимата стандартна документация, за която специалисти ще трябва да носят отговорност, да се организира още производство (къде и как?), изпълнение на технологични операции, външна доставка на материали, машини, оборудване, вътрешнозаводски транспорт (без ръчна количка с едно колело!), специалисти за качествен контрол, които също носят отговорности за изделията, за сглобяване, боядисване, опаковане... , за нормиране и ефективно използване на материалите, за ремонт на машините и съоръженията, за спедиторски услуги, предлагане готовата продукция, търговия на чужди пазари... За счетоводител и ТРЗ - не се коси! Форумът е пълен с ентусиасти, които бачкат за без парЕ - всички до тук са спецове, работещи в огромно благотворително дружество.

Сигурен съм, че някога сте организирали производство, но сте позабравили нещата.
              ..

Аз ли съм казал, че няма да стане и че нямало пари?

Зная, че тук пишат милиардери... Пари имат, но всеки ден четат за нещо по-доходно и се разколебават...

Last edited by mikomikov; 16.08.2024, 18:21.

Коментар

• Защото само дразни, според него нищо не може да стане и трябва да легнем да мрем и да инвестираме в шътове, това било инвеститорството.
                D.Y.F-091066

Коментар

• D.Y.F-091066

Коментар

• mikomikov, пари има, готови, колко пъти да ти го казвам, никой не иска да инвестираш в лотария - акции и други спекулативни инструменти. Може да се включиш ако имаш технически интереси, ако имаш технически умения. Никой производител няма да пусне на пазара такова нещо, трябва да се произвежда на ръка както велосипедите, но е по сложно от велосипед който е утвърдена конструция. Единствено проблеми ще има с крадците, по лесно е за крадене такова транспортно средство. Има хора които правят подобни неща, зареждат се от светлина, движат се и пробег имат който надхвърля този на велосипед, достигат 300км. Няма начин младите хора да не искат такива неща.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Разбира се, че сайтът на Инвестор има много добре формулиран замисъл - да съдейства на хората в инвестициите им, за да направят парите си работещи чрез използване вложения в различни инструменти на борсите.

Не съм видял опити на сайта да поставя акцента върху съвети към някого - да предостави парите си срещу "хвърчащ" ангажимент - само за "производството на нещо, за което вчера се информирах и реших, че мога да го правя и ДА СЪМ КОНКУРЕНТЕН, КАТО ОСИГУРЯ ПАЗАРИ И ПРОДАЖБИ, но, уви - нямам пари!"

Коментар

Удовлетворен съм - ако мога да опонирам успешно на шарлатаните, които са насочили своите усилия в интернет към събирането на "едни пари".

Зная, че това е постоянно осъществяван процес. Фактът, че все още никой не е излъган десетилетия тук - ме радва.

Горе казаното доказва факта, че има методи за финансиране, които НЕ се използват, защото институциите "бият през пръстите".

Да съм направил нещо съществено ли? Да! Всичко съществено в моя живот финансирам САМ. Доволен съм от моите постижения.

Не е ясно защо някои тук НЕ са доволни от своите достижения и се стремят към НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО събиране на чужди пари?

Карайте по утъпканите пътеки - по РЕГЛАМЕНТ.

Това - да СЕ ФИНАНСИРАТЕ - НЕ СЕ СЛУЧВА в интернет-форуми чрез използвснето на самореклама от вида: днес прочетох едно нещо и искам да правя това нещо с едни пари, С КОИТО НЕ. РАЗПОЛАГАМ.

Сега, как НЕ СЕ прави това, приемам. Така е, ТАКА не се прави. Ала и Трейдърко не го прави. Само споменава че, ПРИНЦИПНО, "има едно нещо" и че, ако някой нещо смислено е решил да прави, вероятно, натам има повече логика да обърне поглед. Щото има всякакви предпоставки за това (поне аз така го разбрах, нека ме поправи, ако греша). За утъпканите пътеки, ако се сещаш, какво следвало тях - ок, ако ли не - нека аз те информирам ирам: ПО ТЯХ, СЕ СТИГА ТАМ, ДЕТО И ДРУГИТЕ СА СТИГНАЛИ. Ала нас, може това (място, положение, възможности и т.н.) да не ни устройват и, съответно, пътят до нашата цел, да е друг. Вкл. И "Регламентът". (Естество на нещата.)
                        После, аз не видях, ако си "опонирал на шарлатаните", нито те да са се спрели, нито да не са им се хванали рибОци. Защо ли? Ами защото, искаш ли да те излъжат, си вече наполовина излъган и им остава съвсем малко, да то оформят. (Пак Естество на нещата.)
                        Иначе, в.последното си изречение, грешиш. ЛИЧНО АЗ, НА 2 (ДВА!) ПЪТИ, ТОЧНО ТУК, успях да намеря подкрепа. (Друг въпрос е, как се стекоха нещата в последствие.) Та той даже сайтът Така се нарича, не съм го аз кръстил. Затова, как да ти кажа, чудя се откъде накъде да ти се връзвам, ако почти всичко казано от теб, меко казано..."не е точно истина"?

Коментар

• Удовлетворен съм - ако мога да опонирам успешно на шарлатаните, които са насочили своите усилия в интернет към събирането на "едни пари".

Зная, че това е постоянно осъществяван процес. Фактът, че все още никой не е излъган десетилетия тук - ме радва.

Горе казаното доказва факта, че има методи за финансиране, които НЕ се използват, защото институциите "бият през пръстите".

Да съм направил нещо съществено ли? Да! Всичко съществено в моя живот финансирам САМ. Доволен съм от моите постижения.

Не е ясно защо някои тук НЕ са доволни от своите достижения и се стремят към НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО събиране на чужди пари?

Карайте по утъпканите пътеки - по РЕГЛАМЕНТ.

Това - да СЕ ФИНАНСИРАТЕ - НЕ СЕ СЛУЧВА в интернет-форуми чрез използвснето на самореклама от вида: днес прочетох едно нещо и искам да правя това нещо с едни пари, С КОИТО НЕ. РАЗПОЛАГАМ.

Коментар

Много ми хареса идеята, как някои хора с пари ще вземат информираното си решение "да се включат "просто"" в "едно нещо", което ще се прави, защото в соца за същото "нещо" са се потрошили едни държавни, безотчетни "народни" парЕ ...

Още колко подобни идеи има, но все още не сте стигнали до тях...

Да си признаем - подобни "печеливши" идеи е най-добре сами да си финансирате, а не да споделяте "печалбите" с околните!

Нямате ли доверие в СВОИТЕ ИДЕИ, за да ги финансирате? Как тогава хората с пари да имат доверие на случайни "специалисти" и да им хвърлят парите си (през балкона)???

Загубите - също нека останат при вас - никой не би желал да ви хариже многогодишните си усилия, за да се упражнявате с тях ...

Изтрил ме е модератор та, другояче да го кажа: Ти, Безименни, всичко ли, в което вярваш, си в състояние да самофинансираш и къде е разумната граница на такъв вид действия? И кой ти е крив,.че мислиш така тесногръдо? Аз досега, например, НЕ.ВИДЯХ ТЕБ да си наясно с много неща, а например, за т.нар."5% загуба на ел.енергия в мрежите ВН на всеки 100 км.", още не всява,моткъде ще ги вземеш. Несъстоярелно е префърцуненото ти мрънкане при положение че (поне ние тук, НЕ СМЕ информирани) лично ти,.нещо съществено да си направил. Държиш се като някоя кокона от едно време. Вземи се в ръце де,.не се излагай. Резил.

Коментар

• mikomikov, пари има за целта готови, твоите никой няма да ти ги иска, познал си само за доверието - това е за хора които се доверяват и идеята им харесва. Може да се оформи като квадрицикъл такова превозно средство, да се започне с превозно средство с малка мощност и скорост, то е за лятото. Голяма болка за тези пари.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Много ми хареса идеята, как някои хора с пари ще вземат информираното си решение "да се включат "просто"" в "едно нещо", което ще се прави, защото в соца за същото "нещо" са се потрошили едни държавни, безотчетни "народни" парЕ ...

Още колко подобни идеи има, но все още не сте стигнали до тях...

Да си признаем - подобни "печеливши" идеи е най-добре сами да си финансирате, а не да споделяте "печалбите" с околните!

Нямате ли доверие в СВОИТЕ ИДЕИ, за да ги финансирате? Как тогава хората с пари да имат доверие на случайни "специалисти" и да им хвърлят парите си (през балкона)???

Загубите - също нека останат при вас - никой не би желал да ви хариже многогодишните си усилия, за да се упражнявате с тях ...

Коментар

Working...
                                X