IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Бате Пешо с гърдите на амбразурата в защита на банковия монопол! Абе бате Пешо, пари ли ти под лъжичката при мисълта за евентуален банков фалит?
    Може ли при положение, че си инвестирал целият си потенциал в земята, която ни храни- най-добрата инвестиция, да набиваш изкараното в най-лошата - депозита
    Лордев пак се обърка много яко.Това че имам депозит не означава нищо подобно за което говориш.А това с паренето го отдавам на фантазиите ти.Не е форума място да ти обяснявам защо банков фалит не мое ме засегне.Банковите фалити са за такива като теб мен не ме касаят.

Коментар

• Мда, бат Пешо е фен на депозитите, но да има едно на ум. Тоя филм няма да е вечен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Aма убеден ли си в това което пишеш?Аз не се наемам да съдя щото не съм бил там.Знам само че убийствата не стават щото бил отказан кредита.Тука има неща които тепърва ще научаваме.
        Бате Пешо с гърдите на амбразурата в защита на банковия монопол! Абе бате Пешо, пари ли ти под лъжичката при мисълта за евентуален банков фалит?
        Може ли при положение, че си инвестирал целият си потенциал в земята, която ни храни- най-добрата инвестиция, да набиваш изкараното в най-лошата - депозита

Коментар

• Честно казано не виждам какво се коментира тука-Убийството си е Убийство-човек може да измисли хиляди причини и според него да си е прав-но нищо не оправдава Убийството.
          Last edited by frei1974; 27.09.2013, 13:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Aма убеден ли си в това което пишеш?Аз не се наемам да съдя щото не съм бил там.Знам само че убийствата не стават щото бил отказан кредита.Тука има неща които тепърва ще научаваме.
            Това са думи на убиеца, че е убил жената защото му е отказала да му отпусне кредита.
            Какви са причините да не се отпусне кредита не е много ясно.
            Ясно е, че фирмата е почти фалирала и затънала в кредити.
            Ясно е, че има европроект, който не е ясно как и по какъв начин е спечелен, след като фирмата нямала дейност последната година.
            Обаче спечелен проект, не означава изпълнен проект, т.е. там парите още са далеко.
            Затова е искал кредит, който е на много по-голяма сума 1.5млн.лв., спрямо еврофинансирането 900 хил.лв., за да закърпи положението за момента. Как ще върне кредита не е ясно.
            Колкото до банката, тя може и да е дала предварително съгласие по проекта преди година, когато е подготвял документите по проекта, обаче за тази година фирмата няма дейност и е затънала в кредити. Сега положението е различно и е в правото на банката да откаже кредита, заради висок риск. Колкото до строителната фирма, ами банката си е частна компания, тя може да постави различни изисквания, включително да иска нейна фирма да извърши строежа, аз тук не намирам никакъв проблем. Всичко е въпрос на сделка, за да има сделка трябва и двете страни да са доволни, иначе просто няма сделка.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
              Човека е затънал в кредити доста. Това за него е било последния шанс да вземе нов кредит за да си върне стария. Най-вероятно служителите са решили да си направят и те по някой лев. Човека е превъртял, в казармата се случват такива неща и за по-дребни неща. Не че е щял да си върне и следващия кредит, просто е тръгнал по спиралата надолу. Другият момент е било самоубийството. Доброто в случая е , че другарите банкери ще им държи влажно. Жалко за жената но в момента тя е изкупителната жертва на цялата пошлост която е в банковата система. А трябваше да го отнесе някой от "големите"....

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                Не, по-вероятно да няма такива, където не може.
                Въпросът е какви последици може да има за псевдотитуляра и доколко е редно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                  Да де, ама май има и такива, в които влизаш, казваш че искаш да откриеш сметка на Иванчо, а ти си Гошко и няма никакъв проблем.
                  Не, по-вероятно да няма такива, където не може.
                  И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от optional Разгледай мнение
                    не би трябвало да може
                    Да де, ама май има и такива, в които влизаш, казваш че искаш да откриеш сметка на Иванчо, а ти си Гошко и няма никакъв проблем.

Коментар

• Приказка без изненади....

"Любомир Симеонов от 12 години развива успешно фирма „Ветоника” ЕООД, която е регистриран в Бургас и се занимава със събиране и износ на билки. През май миналата година бизнесменът печели европейски проект по мярка 123 за развитие на селскостопанските райони, на стойност 2 200 000 лв., с одобрена субсидия от фондовете на ЕС за 900 000 лв. и разкриване на 27 нови работни места. Месеци преди да подпише договор с Държавен фонд "Земеделие" фактори от Карнобатския и Бургаския клон на "Уникредит Булбанк" (УКБ), които обслужват фирмата на Симеонов започват настъпателно да го притискат да смени фирмата, която ще изпълнява строителната част по проект с друга посочена от тях. Бившият военен отказва да се вслуша в „съветите” на банкерите и от там започват проблемите му, които довеждат и до кървавата драма." http://www.burgasnovinite.bg/11-Razs...ubieza-si.html http://offnews.bg/index.php/247209/e...adi-darzhavata

Коментар

• http://offnews.bg/index.php/246697/b...orata-chast-ii .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                          Да ви питам - в коя/и банка/и може да откриеш сметка на друго лице ей така, без пълномощно?
                          не би трябвало да може

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                            ЕЦБ может дать банкам еще денег

В конце 2011 г. и начале 2012 г. на двух аукционах ЕЦБ выдал неограниченное количество трехлетних кредитов. Кредиты выдавались по тогдашней ставке ЕЦБ — 1%. В итоге сотни банков, многие из которых из-за своего непростого финансового положения не могли привлечь дешевое финансирование на традиционном межбанковском рынке, взяли в общей сложности более 1 трлн евро ($1,35 трлн).

Банки уже выплатили более 330 млрд, рассказал Драги.
                            Частично он рассматривает досрочное погашение кредитов как хороший знак: финансовые институты стали в меньшей степени полагаться на средства ЕЦБ. Но это также означает, что объем ликвидности в финансовой системе сократился; из-за этого могут вырасти рыночные процентные ставки. В июле Драги уже назвал рост ставок, последовавший за заявлениями руководителей ФРС США о возможном сворачивании программы количественного смягчения, «неоправданным». Многие аналитики полагают, что далеко не все банки способны вернуться к рыночным способам привлечения средств

http://www.vedomosti.ru/finance/news...am-esche-deneg

да им дават, те ще си спекулират после

Коментар

• Билкарят Любомир Симеонов, обвинен в убийството на банкерката Павлина Йовчева остана зад решетките, реши Бургаски окъжен съд . Минути след като чу наложената му мярка той проговори за пръв път пред медиите:

Не убих заради пари, а убих заради държавата. Докато има бели якички в тази държава, скъпоплатени, алчни, нито държавата ще върви напред, нито икономиката и хората ще бъдат все по-гладни. Аз съм офицер от българската армия, обучаван съм, че държава и родина са номер едно и грижата за подчинените е основна грижа. Благодаря!", заяви Любомир Симеонов.

Той се зарече да направи пресконференция и изрази готовност да приеме всеки един журналист, който е готов да го изслуша.

В съдебна зала Симеонов заяви, че до 22 септември се е гордял с всичко, което е направил. Имал е бизнес, давал е прехраната на 250 човека. видео> http://www.flagman.bg/%D0%BD%D0%BE%D...B0%D1%82%D0%B0
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Ето че все пак истината започна да се показва на повърхността. Бизнесът му е бил затънал, затова искал кредит, обаче той вече имал много кредити и банката явно е решила да не си рискува парите. Колкот до дадените 100 хил.лв. за европроекта, това той сам си го е решил, имал пари, дал ги. Всички знаем че европроектите са си рискова работа, не винаги стават успешно.

Съпругата на стрелеца в Бургас: Подаваше сигнали за рекет
                                От банката отказаха да му отпуснат кредит, заяви Соня Симеонова

От една година Любомир Симеонов е подавал сигнали до различни институции за рекет, заяви пред „24 часа“ Соня Симеонова, съпруга на бизнесмена, застрелял банкерката Павлина Йовчева в Бургас.
                                „Бизнесът му на практика не функционираше, след като беше дал над 100 000 лв. за изготвяне на проект за европейско финансиране, а от банката отказаха да му отпуснат обещания кредит. Знам, че подава сигнали в президентството, БНБ, Комисията за защита на конкуренцията и медии“, подчерта Симеонова.
                                По думите й от президентството са отговорили на съпруга й, че казусът е приоритет на съда, от БНБ - че казусът не е в техния ресор, а от комисията по конкуренция, че са препратили сигнала към прокуратурата.
                                Соня Симеонова призна, че е била шокирана от случилото се и не е предполагала, че мъжът й е способен на подобна крайност. „Когато научих, бях шокирана, семействато ми също. Никой не е предполагал“, призна жената.
                                Както Dnes.bg вече ви съобщи, до бруталния разсрел в центъра на морския ни град се стигна, след като 54-годишната Павлина Йовчева от бургаския клон на "Уникредит Булбанк" отказала кредит на бизнесмена.
                                Заради трудности 57-годишният мъж кандидатствал за кредит в размер на 1,5 милиона лева от банката, който обаче му бил отказан.

Заподозреният посочил, че именно отказът е мотив да застреля жената.

Йовчева бе простреляна смъртоносно, с един изстрел в сърцето, на 23 септември сутринта около 8 часа пред зеленчуков магазин в Бургас. Два часа по-късно в полицията в Сливен се предаде убиецът й Любомир Симеонов.

Коментар

Working...
                                X