Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лоши банки - Добри банки
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеПоради две прости причини. Пълвата - банките мислят българите за идиоти /и няма как да е иначе при нашият закон за банките/ и знаят, че ще предпочетат да спестяват в по-стабилни валути като USD/EURO. Тогава хем ще им плащат по-ниски лихви, хем ще ги оберат накрая
Второ- от ЛИЧЕН ОПИТ в семейството! Доларовият депозит на майка ми в две банки след хиперинфлацията го чакаше да и го изплатят с години на части и тов по обменен курс на банката и лихва по ОЛП.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЛордев ти що си мислиш че спестяванията на хората са в левове?
Второ- от ЛИЧЕН ОПИТ в семейството! Доларовият депозит на майка ми в две банки след хиперинфлацията го чакаше да и го изплатят с години на части и тов по обменен курс на банката и лихва по ОЛП.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеБългаринът трябва да разбере, че като падне валутния борд ще им се намалят спестяванията при една нормална девалвация на лева
Има малко лоши кредити които иначе няма как да бъдат изчистени има и такива целеви, които също трябва да бъдат заличени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПо скоро ще девалвират основните валути - еврото и долара, ако се развържат от суровините и ще станат за вторична хартия.Българина няма как да се предпази ако това стане.Няма полезен ход за защита на спестяванията !
Твоето мнение няма директно отношение към конкретния разговор, поради следната причина:
- това което описваш ти се казва хиперинфлация /за депозити и кредити/ а това което "ни предлага" ЛОРД-а е конкретна (умерена) инфлация на депозити и (умерена) ДЕфлация на кредити!
- -> та затова очаквам той да ми "разкаже" как очаква да намали "лошиТЕ кредити" чрез превалутиране на курса по вал.борд! Защото -> аз мога да му разкажа това което ТОЙ иска да "ни" разкаже, ама и с тези подробности дето и той не ги знае - но то не прави нито това което той иска да "ни" втълпи "патриотично", нито ще стане по описания от него механизъм... а ще бъде условие за "друго", от което ще спечели 2-ри, но ще се унищожи 3-ти... - та именно 3-тия е целта на плана на който проводник е ТОЙ!
- това няма да се случи по начина по който описваш, защото "целите" на "плана" са други! Обратно - ако целите бяха такива, като следствието от това което описваш ти - то може да стане по много по-лесен начин!Last edited by iivanoff; 28.09.2013, 22:05.Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеБългаринът трябва да разбере, че като падне валутния борд ще им се намалят спестяванията при една нормална девалвация на лева
Има малко лоши кредити които иначе няма как да бъдат изчистени има и такива целеви, които също трябва да бъдат заличени.
- а какво трябва да разбере българина, от кого и ползващо как еди кой си е друга тема...
- друга тема е също и дали си прав по отношение на тезата, която ти не коментираш , а само налагаш! А ти би ли си сменил позицията, ако ти предложа друг начин, за компенсиране на лошиТЕ кредити? - както сам виждаш си написал "Има малко лоши кредити", а критерии явно са ти другите държави по света... /от където приемаш и силното кредитиране и развити пазари на недвижими имоти като пример за БГ/, та попитай се - там сменят ли си валутата за да си компенсират лошите кредити?
И накрая един последен въпреос:
Обратно - а ще намалят ли "лошиТЕ кредити" по начина по който предлагаш?Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
и един личен въпрос - сам ли си го измислил /приел/ това, че си против валутния борд или изпълняваш умекотяващи обществената реакция функции...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеНяма нужда да убеждавам никого в нищо. Считам като теб, че вдигането на цените на НИ е просто неизбежно. Отделно и нищо общо с това ми мнение е друго такова че депозита е шит поради простата причина, че кеша се обезценява ако бъде държан спрямо по-силно инфланционни жизнено необходими стоки, докато имотите дори да поевтиняват , остават все така недостъпни защото и доходите като цяло намаляха масово в кризата.
Само който е минал през 96/97г. кризата знае много добре какво говоря и много добре си спомня. Валутния борд както го има, така в един момент може да бъде пометен в полза на обществото. Не мисля, че валутния борд е добро решение в момента. Той отдавна си е изиграл дисциплиниращата роля в държавата, но сега реалностите са други и трябва да се премахне и да се тръгне към съвсем различна парична политика за да тръгне страната ни напред.
Относно обаче всичко друго не съм съгласен:
- който е "минал през 96/97г. кризата знае много добре" какво е било състоянието и движението И НА цените на недвижимите имоти!
- ако се премахне ИЛИ "редактира" валутния борд, не искам да казвам какво ЩЕ стане с цените на недвижимите имоти!
- не разбирам ЗАЩО се придържаш към фактора "фалит на банки" в полза на растеж на цените на имоти?? Честно - все си мисля, че "работиш" от БГ, щото обратно, "онези" отвън, не се занимават с "форуми"...
и един личен въпрос - сам ли си го измислил /приел/ това, че си против валутния борд или изпълняваш умекотяващи обществената реакция функции...Last edited by iivanoff; 28.09.2013, 19:44.Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнениекогато цените на имотите растат, не фалират банки!!!
- а елементарната манипулация, че банките ще фалират и затова бутайте кеша в имоти, противоречи като резултат на елементарни правила от заобикалящата НИ ТУК реалност и само едно от тях е валутния борд! Та затова правя забележка
ПС приятелски - ако основната ти цел е само ЕДНА, то не намесвай фактори, които не само нямат нищо общо с НЕЯ, а даже са в другата посока - с обратен знак на въздействие в/у НЕЯ!
ПС1 реалистично - имаш достатъчно доказателства за очакване на положителната посока на цените на имотите за да търсиш други фактори! скоро няма да имаш нужда и от доказателства, така , че тази функция скоро ще се обезсмисли съвсем!
Само който е минал през 96/97г. кризата знае много добре какво говоря и много добре си спомня. Валутния борд както го има, така в един момент може да бъде пометен в полза на обществото. Не мисля, че валутния борд е добро решение в момента. Той отдавна си е изиграл дисциплиниращата роля в държавата, но сега реалностите са други и трябва да се премахне и да се тръгне към съвсем различна парична политика за да тръгне страната ни напред.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеНавсякъде в нормалния свят на ниските лихви има силно развит ипотечен пазар и фалити на банки. Само тук се приемат за някакви свещени крави.
На въпрос в един друг форум когото често посещавам :
".куда вкладывать деньги во время кризиса?"
Отговора " недвижимость" е 61%
- а елементарната манипулация, че банките ще фалират и затова бутайте кеша в имоти, противоречи като резултат на елементарни правила от заобикалящата НИ ТУК реалност и само едно от тях е валутния борд! Та затова правя забележка
ПС приятелски - ако основната ти цел е само ЕДНА, то не намесвай фактори, които не само нямат нищо общо с НЕЯ, а даже са в другата посока - с обратен знак на въздействие в/у НЕЯ!
ПС1 реалистично - имаш достатъчно доказателства за очакване на положителната посока на цените на имотите за да търсиш други фактори! скоро няма да имаш нужда и от доказателства, така , че тази функция скоро ще се обезсмисли съвсем!Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДа ако трябва да избирам покупка на жилище с цел наем или депозит фен съм на депозита.И до тук.Това че банката дава 7,5% не е за изпускане.А и когато ми дотрябват пари винаги мога да тегля.
Как човек може да защитава ПОВИШЕНИЕТО на цените на имотите и едновременно с това да проповядва очаквани фалити на банките?
ако е болестно състояние нямаше да коментирам, но понеже изглежда с напълно ясно съзнание /служебно!/ та ми е нелогично защо поне не беше направил 2 акаунта да прише през всеки по различната тема:
ИЗВОД: или го мързи или мисли за супер по-прости от него останалите...
СЛЕДСТВИЕ: лъсва манипулацията дерижирана отгоре, после леко в страни и после пак нагоре...Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pasada Разгледай мнениеТова са думи на убиеца, че е убил жената защото му е отказала да му отпусне кредита.
Какви са причините да не се отпусне кредита не е много ясно.
Ясно е, че фирмата е почти фалирала и затънала в кредити.
Ясно е, че има европроект, който не е ясно как и по какъв начин е спечелен, след като фирмата нямала дейност последната година.
Обаче спечелен проект, не означава изпълнен проект, т.е. там парите още са далеко.
Затова е искал кредит, който е на много по-голяма сума 1.5млн.лв., спрямо еврофинансирането 900 хил.лв., за да закърпи положението за момента. Как ще върне кредита не е ясно.
Колкото до банката, тя може и да е дала предварително съгласие по проекта преди година, когато е подготвял документите по проекта, обаче за тази година фирмата няма дейност и е затънала в кредити. Сега положението е различно и е в правото на банката да откаже кредита, заради висок риск. Колкото до строителната фирма, ами банката си е частна компания, тя може да постави различни изисквания, включително да иска нейна фирма да извърши строежа, аз тук не намирам никакъв проблем. Всичко е въпрос на сделка, за да има сделка трябва и двете страни да са доволни, иначе просто няма сделка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеМда, бат Пешо е фен на депозитите, но да има едно на ум. Тоя филм няма да е вечен.
Коментар
Коментар