IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мдааа, следя тука коментарите и оставам с впечатлението, че една малка част от споделящите, имат сходни с моите наблюдения…а те, наблюденията ми са на база личното ми участие в подготовката на част от документите, при кредитно предоговаряне на седем – цифрени, еврови кредити към две различни банки … това е на всеки шест месеца от вече 5 години, ( та колко прави 10- тина предоговаряния ли са май х 2 ) та смея да твърдя -понатрупал съм впечатления ( това е в служебен план разбира се, в личен съм в съвсем друга плоскост и все още ми се налагат служебни ангажименти но няма да е за още дълго )
    Та наблюденията ми са, че банките гъмжат от токсични кредити ( особено тези седем цифрените и нагоре ) и съвсем не са остров на стабилност, нещата са стигнали до пазарлъци като на бит пазар – едно към едно, няма да изпадам в детайли, че е не професионално а и не искам…. за борда или 96-97 няма да споделям, правил съм го вече в първо лице единствено число, …. не съм сигурен ,че ще се повтори стария сценарии и сега…но съм обеден, че няма бягане от натрупаната токсичност, несъбираема е, пазарлъците които вървят се поизтъркаха, особено в последните 3-4 годинки, повсеместно ( щото и колеги с подобни професионални ангажименти го споделят ) мисля в крайна сметка ще се стигне до някаква форма на „отърваване” - ще го нарека...дори смятам, че трескаво се търси такава. Та формата на обира може да е различна, но търсения резултат ще е същия … за големите ще има замитане, за малките ( депозитарите и дребните кредитополучатели) ще е сеч … та всеки си избира къде да седи …
    Last edited by razbiratel; 29.09.2013, 18:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
      Падне ли борда, всички банки ще фалират! Тук наистина ли няма банкери да обяснят ситуацията или си траят като пръднал в асансьор?!~
      Лордев готин пич си ама не пии смесите на тарикатите от Пещера.Химическия им състав е неизвестен.Ти изобщо наясно ли си как функционира борда???И понеже пишеш глупости и постоянно припомняш 96-97г да питам тогава всички банки ли фалираха???Борда си е борд банките са си банки.Може да има борд и банка да фалира както стана с една банка преди години.А и при падане на борда как ще фалират Уникредит Райфайзен ОТП.Тя Гърция фалира ама ОББ Пощенска и другите фалираха ли?Няма ли най накрая да разбереш че не се плаша от такова нещо и няма да си купя кимизарник шото не ми тряба.Имам си достатъчно и са заключени в момента.Дори един съсед ми се обади че имало мераклии да живеят и давали много добри пари.Отказах му веднага а и незнам защо си мисля че това са сирийци.Е колкото и пари да ми дават не искам наематели.Разбра ли ме този път?

Коментар

Падне ли борда, всички банки ще фалират! Тук наистина ли няма банкери да обяснят ситуацията или си траят като пръднал в асансьор?!~
        За това и борда няма да падне. Реално има два начина да падне борда.

1,Тези клоуни в парламента да отменят закона за валутния борд. Но те че са клоуни клоуни са но не са чак такива идиоти.
        2, да настане банкова паника, и след фалита на достатъчно брой банки единствения изход е излизане от борда. За да настане банкова паника трябва някоя голяма банка да фалира, държавата да откаже да я национализира и съответно хората там да не успеят да си вземат депозити. Или пък клоуните в парламента да решат че в държавата няма достатъчно пари за национализация на банка и да приложат кипърския сценарии за решаване с кризи. И двете неща ще доведат до банкова паника и сриване на цялата ни банкова система и съответно на борда.

За това и това няма да се случи. Реално на държавата и трябват към 3 милиарда евро за да национализира цялата ни банкова система.За голямо щастие банките ни не са кой знае колко големи. Ако нещата опрат до там просто ще вземат дълг 3 милиарда евро и ще национализират банките.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Никой никъде няма да отлита, просто банките ще работят по курса на БНБ, защото пак казвам, че тя е единствената, която борави с левове. Отделно ако дадена банка фалира, всички кредити и стават изискуеми, а депозитите се поемат от "гаранционния фонд".
          Всички кредити тралала, явно само ИВАНОВ се сеща кво ще стане, другите не вдевате....Нищо , човек трябва да изгори яко за да се светне

Коментар

Нима мислиш, че ако падне борда, някоя българска баМка случайно ще излети като бяла птица
            Никой никъде няма да отлита, просто банките ще работят по курса на БНБ, защото пак казвам, че тя е единствената, която борави с левове. Отделно ако дадена банка фалира, всички кредити и стават изискуеми, а депозитите се поемат от "гаранционния фонд".
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Лорде, до тук горе-долу бяхме на едно и също мнение, но тук не си прав!
              Нима мислиш, че ако падне борда, някоя българска баМка случайно ще излети като бяла птица

Коментар

Лорде, до тук горе-долу бяхме на едно и също мнение, но тук не си прав!

Коментар

Аз въобще не казвам, че всички банки ще фалират.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Закона съм го чел и знам какво колко и кой гарантира.Говорил съм с приятели юристи.Няма как да се запише в закона 100000 евро щото еврото не е наша пара затова са записани левове.А да те питам ти как си представяш всички банки да фалират накуп?Щото аз не си го представям?Може ли да обясниш как например ще се разплащат да речем НЕК и е ре петата ще носят милионите с куфарчета ли?Фалит на всички банки значи фалит на държавата.А като добавим и факта че с изключение на КТБ и ПИБ всички други големи банки не са български това с фалита нещо не издържа
                    Аз въобще не казвам, че всички банки ще фалират.

Коментар

Пешо, не е точно така. Банките не гарантират нищо, гарантира го фонд, в който те внасят % от депозитите. Другото нещо е, че са гарантирани 196 000 лв, а не 100 000 Евро. Трето нещо е, че има една-единствена банка в света, която може да разменя левове за долари, евро и т.н. - БНБ. Ако тя има затруднения в изплащането на желаните от банките суми, повярвай няма никой депозант да види валута без значение в коя банка и валута са му спестяванията.
                      Закона съм го чел и знам какво колко и кой гарантира.Говорил съм с приятели юристи.Няма как да се запише в закона 100000 евро щото еврото не е наша пара затова са записани левове.А да те питам ти как си представяш всички банки да фалират накуп?Щото аз не си го представям?Може ли да обясниш как например ще се разплащат да речем НЕК и е ре петата ще носят милионите с куфарчета ли?Фалит на всички банки значи фалит на държавата.А като добавим и факта че с изключение на КТБ и ПИБ всички други големи банки не са български това с фалита нещо не издържа

Коментар

Ами не ми е удобно да ти отговорА! Имам право да мълча!
                        'Ма те много въпроси станаха, дето единствения ти изход е правото ти да мълчиш...

- лошото е, че аз като млъкна, ти ще проговориш пак
                        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Валутните депозите във фалиралите банки през 1996-1997г се изплатиха на четири равни вноски на всеки шест месеца за две години заедно с лихвите в съответната валута.А сега не сме тогава.Освен това има гаранция до 100000 евро.Ако добре си спомняш тогава по магазините нямаше нищо сега е друго просто си купуваш един трактор или комбайн и парите ги няма.
                          Пешо, не е точно така. Банките не гарантират нищо, гарантира го фонд, в който те внасят % от депозитите. Другото нещо е, че са гарантирани 196 000 лв, а не 100 000 Евро. Трето нещо е, че има една-единствена банка в света, която може да разменя левове за долари, евро и т.н. - БНБ. Ако тя има затруднения в изплащането на желаните от банките суми, повярвай няма никой депозант да види валута без значение в коя банка и валута са му спестяванията.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                            Понеже на ЛОРД-а му е по-удобно да не отговаря на зададените /по-долу/ от мен въпроси - а те бяха насочващи а не крайни такива, то ще го попитам от позицията на външен наблюдател (а не като проводник на определени ВЪНШНИ за него цели)

- Как ще Си обясни силния настоящ непоколебим личен /патриотичен и т.н./ напън, подчинен на вероятността от изпълнение на ТЕЗАТА си, спрямо стремглавото падане на CDS за БГ от вчера?
                            Ами не ми е удобно да ти отговорА! Имам право да мълча!

Коментар

Валутните депозите във фалиралите банки през 1996-1997г се изплатиха на четири равни вноски на всеки шест месеца за две години заедно с лихвите в съответната валута.А сега не сме тогава.Освен това има гаранция до 100000 евро.Ако добре си спомняш тогава по магазините нямаше нищо сега е друго просто си купуваш един трактор или комбайн и парите ги няма.
                              Сега сме по-пробита държава , щото тогава все още имахме някакъв ресур сега сме изпилени отвсякъде от крадците и мошеници от МВФ и СБ!
                              Гаранция от 100 000 евро казваш. Я виж колко пара има във фонда който го гарантира!

Коментар

• Понеже на ЛОРД-а му е по-удобно да не отговаря на зададените /по-долу/ от мен въпроси - а те бяха насочващи а не крайни такива, то ще го попитам от позицията на външен наблюдател (а не като проводник на определени ВЪНШНИ за него цели)

- Как ще Си обясни силния настоящ непоколебим личен /патриотичен и т.н./ напън, подчинен на вероятността от изпълнение на ТЕЗАТА си, спрямо стремглавото падане на CDS за БГ от вчера?

Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                                Аз те попитах това твое мнение ли е или не?

- а какво трябва да разбере българина, от кого и ползващо как еди кой си е друга тема...

- друга тема е също и дали си прав по отношение на тезата, която ти не коментираш , а само налагаш! А ти би ли си сменил позицията, ако ти предложа друг начин, за компенсиране на лошиТЕ кредити? - както сам виждаш си написал "Има малко лоши кредити", а критерии явно са ти другите държави по света... /от където приемаш и силното кредитиране и развити пазари на недвижими имоти като пример за БГ/, та попитай се - там сменят ли си валутата за да си компенсират лошите кредити?

И накрая един последен въпреос:

Обратно - а ще намалят ли "лошиТЕ кредити" по начина по който предлагаш?
                                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Working...
                                X