IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• То вярно, че за една нощ е малко съмнително да се мине от лев към евро. Но не пречи за една нощ 1.95583 да стане някакво друго число.

А ти бате Пешо, никога не казвай никога. Лично мен живота ме е научил, че неща изглеждащи неверояти днес, утре стават съвсем реални. Говоря по принцип, а не за конкретния случай.

Коментар

• Аргументите му са слаби и показват тотално неразбиране как работят банките. мисленето му не е мръднало от централно планирана икономика и съм убеден че още си мечтае за времената на Тодор Живков.

и ми е много интересно как човек учил история в куба се чувства подготвен да коментира финанси. Ами да коментира ролята на Симон Боливар за личностното развитие на Че Гевара. Кво е хванал да приказва за неща от които разбира колкото и от квантова физика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Панелков искаш ли бас по 10 бондака че това до края на годината не мое се случи.Минчо Христов за съжаление има някакво психическо заболяване.То и затова го изритаха от Атака тая пвсен я пее вече десет годин.
        Не знам дали ще е точно до края на годината, но аргументите са му железни. Нов закон който очевидно ще ограничи банковия произвол не ще им позволи да прехвълят печалбите от едни пера- дребни и средни кредитополучатели към други загуби от едри такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
          Абе ти се бъзикаш, ама аз вече треперя като лист за петтях каймета останали ми на депозит!
          НЕПРЕКЪСНАТО търся вариант да диферсифицирам на борсата, щото ни чака това:

http://www.plovdivchanin.com/2013-01...%82%D0%B8.html
          Панелков искаш ли бас по 10 бондака че това до края на годината не мое се случи.Минчо Христов за съжаление има някакво психическо заболяване.То и затова го изритаха от Атака тая пвсен я пее вече десет годин.

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
            А има и още вариантиПетък вечер се изтупва премиера и възторжена обявява,че сме приети във валутния съюз(отговаряме на всички условия и прескачаме„чакалнята“) от понеделник плащания само в евро на курс 1към4.
            Toва дори не е мако вероятно то е невероятно.Изобщо не може да се случи в реалността освен в главата ти

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              'Лорда" пак ли плаши зайците......
              За да фалира банка трябва голяма част от нещастните кредитополучатели да спрат да плащат и толкова щастливи влогари да си теглят спестяванията..

Така че........споко......
              Абе ти се бъзикаш, ама аз вече треперя като лист за петтях каймета останали ми на депозит!
              НЕПРЕКЪСНАТО търся вариант да диферсифицирам на борсата, щото ни чака това:

http://www.plovdivchanin.com/2013-01...%82%D0%B8.html

Коментар

• 'Лорда" пак ли плаши зайците......
                За да фалира банка трябва голяма част от нещастните кредитополучатели да спрат да плащат и толкова щастливи влогари да си теглят спестяванията..

Така че........споко......

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Така се прави в целия бял свят. Включително и в съседна Сърбия където имаше два фалита на банки миналата година.

Ако БНБ или политиците в парламента решат да действат по друг начин значи са престъпници заслужаващи разстрел.
                  ...тука сме на едно и също мнение 100%

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                    … дай боже да си прав, вероятно съм субективен, че близах дълго рани навремето … та дано си прав, наистина не те иронизирам ...
                    Така се прави в целия бял свят. Включително и в съседна Сърбия където имаше два фалита на банки миналата година.

Ако БНБ или политиците в парламента решат да действат по друг начин значи са престъпници заслужаващи разстрел.

Коментар

Едно от изискванията за приемане в еврозоната е държавата ДА НЕ Е правила девалвация. Така че това с промяната на курса при влизане в еврозоната може да си го избиеш от главата.

Пак казвам, напълно е възможно някои банки и да фалират. Де да ги знам може и да се напълнили с лоши кредити. Но това не означава, че хората с депозити вътре ще си изгубят парите. Ако някоя банка е много навътре тя просто ще бъде национализирана. Една събота срещу неделя БНБ ще обяви че взима лиценза на банката, а всички активи и пасиви минават към някоя друга нова банка със 100% държавен капитал. Т.е. реално депозитите в този случай ще са дори на по-сигурно място.
                      … дай боже да си прав, вероятно съм субективен, че близах дълго рани навремето … та дано си прав, наистина не те иронизирам ... ДАЙ БОЖЕ ТАКА ДА СТАНЕ !

Коментар

Прочел съм как става СТАВА ИЗНЕНАДВАЩО
                        Едно от изискванията за приемане в еврозоната е държавата ДА НЕ Е правила девалвация. Така че това с промяната на курса при влизане в еврозоната може да си го избиеш от главата.

Пак казвам, напълно е възможно някои банки и да фалират. Де да ги знам може и да се напълнили с лоши кредити. Но това не означава, че хората с депозити вътре ще си изгубят парите. Ако някоя банка е много навътре тя просто ще бъде национализирана. Една събота срещу неделя БНБ ще обяви че взима лиценза на банката, а всички активи и пасиви минават към някоя друга нова банка със 100% държавен капитал. Т.е. реално депозитите в този случай ще са дори на по-сигурно място.

Коментар

Нищо не си прочел. Иди на сайта на ЕЦБ и се информирай. Цялата ти хипотеза няма нищо общо с реалността и се опитваш да манипулираш. Нищо изнендаващо не става вече, Това не ти е бай Тошова България, когато ЦК се събираше в неделя вечер и в понеделник сутринта осъмвахме я с нови цени, а с нови пари. Аман от разбирачи!
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                            Да беше прочел как точно стават тия работи преди да ръсиш мозъци.

Коментар

А има и още вариантиПетък вечер се изтупва премиера и възторжена обявява,че сме приети във валутния съюз(отговаряме на всички условия и прескачаме„чакалнята“) от понеделник плащания само в евро на курс 1към4.
                              Да беше прочел как точно стават тия работи преди да ръсиш мозъци.
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

За това и борда няма да падне. Реално има два начина да падне борда.

1,Тези клоуни в парламента да отменят закона за валутния борд. Но те че са клоуни клоуни са но не са чак такива идиоти.
                                2, да настане банкова паника, и след фалита на достатъчно брой банки единствения изход е излизане от борда. За да настане банкова паника трябва някоя голяма банка да фалира, държавата да откаже да я национализира и съответно хората там да не успеят да си вземат депозити. Или пък клоуните в парламента да решат че в държавата няма достатъчно пари за национализация на банка и да приложат кипърския сценарии за решаване с кризи. И двете неща ще доведат до банкова паника и сриване на цялата ни банкова система и съответно на борда.

За това и това няма да се случи. Реално на държавата и трябват към 3 милиарда евро за да национализира цялата ни банкова система.За голямо щастие банките ни не са кой знае колко големи. Ако нещата опрат до там просто ще вземат дълг 3 милиарда евро и ще национализират банките.

Коментар

Working...
                                X