Първоначално изпратено от Лорда
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лоши банки - Добри банки
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИскай го, ако дават кредит на 6,8% взимаш 10 бона и го блъскаш на депозит от 5% за една година. Така за една година ще си платил 10372 лева а ще си прибереш 10500. Вкарай и родата в схемата. 5 човека и прибираш 600 лева от чист арбитраж
ПП. Относно предложението ти, преди половин година теглих потребителски от друга банка на 7,9%, а сложих на депозит 70% от сумата на 6,9% лихва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеЕй отказах се да рефинансирам, ама утре ще ме накарате да отида при онази мацка и да я накарам да ми направи примерен договор в който да са посочени условията които ясно я попитах и тя ясно ми отговори, че са ОЛП на БНБ, който е променлива величина плюс твърда надбавка от АЛИАНЦ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеГлупости на търкалетааааа!!!!!!!!! Човече амбицираш ме да те заведа лично в този клон за да ти разкажат, че лихвата се формира от нищожния ОЛП на БНБ плюс надбавка от АЛИАНЦ!!! Застраховка живот им е безплатна също.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеГлупости на търкалетааааа!!!!!!!!! Човече амбицираш ме да те заведа лично в този клон за да ти разкажат, че лихвата се формира от нищожния ОЛП на БНБ плюс надбавка от АЛИАНЦ!!! Застраховка живот им е безплатна също.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеЧакай малко сега, ...
банката иска пари без основание, ако не ги плати, обезепечението на изпъление. Банката може да си плати, и пито-платено, ама за него game over.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНяма ОЛП„ лорде, няма. Това ОЛП не е онова ОЛП от 0,03% на БНБ - просто съвпадение на съкращенията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеТи за кога последно влиза в банка?
Щото аз онзи ден в Алианц до японския хотел. Точно там ми предложиха ОЛП плюс надбавка за потлебителски кредит на 6,8% лихва, при заплата над 1000лв.
Може всеки да провери в този клон. Кредитната инспекторка ако искаш ще ти я кажа на лични коя е, за да се увериш, че точно това ми предлагаха за рефинансиране.
Лошото е, че таксата за получаване на кредита е 2,5% от цялата сума, което ми се видя твърде високо и предвид, че само допреди 6 месеца имах друго рефинансиране към друга банка, се отказах.
http://bank.allianz.bg/index.php?page=credit_potrebitel
Лихвени условия:
Лихвата за потребителския кредит се определя като сума от базовия лихвен процент (БЛП) на банката и надбавка в зависимост от валутата и обезпечението:
от 9.9% (БЛП* + 1%) за кредити в лева
от 9.9% (БЛП** + 2%) за кредити в евро
* Действащият БЛП за кредити в лева е 8,9%;
** БЛП за кредити в евро е 7,9%.
ГПР: 11,30% за кредит в размер 10 000 лева и срок на погасяване – 120 месеца при равни месечни вноски при лихва 9,9%.
Месечна вноска по кредита - 132.60 лева. Обща дължима сума 16 186.71 лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеТи за кога последно влиза в банка?
Щото аз онзи ден в Алианц до японския хотел. Точно там ми предложиха ОЛП плюс надбавка за потлебителски кредит на 6,8% лихва, при заплата над 1000лв.
Може всеки да провери в този клон. Кредитната инспекторка ако искаш ще ти я кажа на лични коя е, за да се увериш, че точно това ми предлагаха за рефинансиране.
Лошото е, че таксата за получаване на кредита е 2,5% от цялата сума, което ми се видя твърде високо и предвид, че само допреди 6 месеца имах друго рефинансиране към друга банка, се отказах.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеЧакай малко сега, ...
банката иска пари без основание, ако не ги плати, обезепечението на изпъление. Банката може да си плати, и пито-платено, ама за него game over.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеЛорде, мислех те за поне малко по-в час, ама явно съм се объркАл. За последно, щото си готин и ме разсмиваш понякога - няма ни един кредит на ОЛП, всички са на БЛП, СБР или некво подобно съкращение, което най-общо значи един процент, дето банката си го е изсмукала от пръстите. Имах познати, които имаха кредит вързан с юрибор - лихвата им падна брутално до около 4,5%. От банката въртяха, сукаха, предлагаха им "по-прозрачни"условия, ама не можело лихвата по кредита им да е по-ниска от депозитите на банката и т.н., заплашваха дори, но нямаше накъде да мърдат - договор е и банката се е прецакала. Точка. Така както се прецакаха всички останали балъци - щото са разписалаи договора. Пак точка.
А банките срещу които се печелят дела са основно 2 - левоновата, заради едностранното добавяне на нов компонент при формирането на лихвата, наречен премия, който не го е имало тогава, когато е подписван договора и те са в закононарушение. И другата е пощальонската - заради кредитите в швейцарски франкове. Това е, останалот е чесана на езици породено от незнание и вечното търсене друг да ни е виновен за собствената ни глупост
Лошото е, че таксата за получаване на кредита е 2,5% от цялата сума, което ми се видя твърде високо и предвид, че само допреди 6 месеца имах друго рефинансиране към друга банка, се отказах.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеглупости на търкалета - наруши ли са нормите, съотвтено съда ги осъжда и те си плащат: това е един от много малкото случаи в родната действителност, в който големият (банката) може да бъда факана законова, ако е хваната в крачка, от малкия (кредитополучателя). пробвай да го направиш това с която и да е мутра или произволно избран от теб субект, ако ти е дал кинта и е по-голям от теб, да видим какво ще стане и то точно пред родния съд. та хайде да не демонизираме излишно собственото си невежество
банката иска пари без основание, ако не ги плати, обезепечението на изпъление. Банката може да си плати, и пито-платено, ама за него game over.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеАми както ще да се движи, нали е независим!!!
Надбавката банкова може обаче да е много по-волатилна! Зависи само от самата банка!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Лорде, мислех те за поне малко по-в час, ама явно съм се объркАл. За последно, щото си готин и ме разсмиваш понякога - няма ни един кредит на ОЛП, всички са на БЛП, СБР или некво подобно съкращение, което най-общо значи един процент, дето банката си го е изсмукала от пръстите. Имах познати, които имаха кредит вързан с юрибор - лихвата им падна брутално до около 4,5%. От банката въртяха, сукаха, предлагаха им "по-прозрачни"условия, ама не можело лихвата по кредита им да е по-ниска от депозитите на банката и т.н., заплашваха дори, но нямаше накъде да мърдат - договор е и банката се е прецакала. Точка. Така както се прецакаха всички останали балъци - щото са разписалаи договора. Пак точка.
А банките срещу които се печелят дела са основно 2 - левоновата, заради едностранното добавяне на нов компонент при формирането на лихвата, наречен премия, който не го е имало тогава, когато е подписван договора и те са в закононарушение. И другата е пощальонската - заради кредитите в швейцарски франкове. Това е, останалот е чесана на езици породено от незнание и вечното търсене друг да ни е виновен за собствената ни глупост
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеНе мога да се съглася с теб, че регулациите в България са същите като в Европа. В Европа извън България лихвения процент на банката е обвързан с независим индекс като Либор, Юрибор....и прочее. В България имаме ОЛП +надбавка. ОЛП в момента е 0,1%. Надбавката е чудовищна и може да бъде променяна по усмотрение на банката. Именно затова нашите банки започнаха да губят дела за неравноправни клаузи по страните. Налагане на едностранно повишени ЛП.
Кьорав карти не играе, е цинична теза. Не всеки трябва да бъде всестранно развита личност за да прибягва до елементарни житейски действия като теглене на кредит....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар