If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
мерси isentex надявах се за превалутирането да е по центален курс на бнб, преди време в обб внасях евро в левов депозит и ги обменях на 1.95 (не по малко ,примерно курс купува)паза си още документа даже за това се надявах
еми купува да, може да е било по 1.95 , но в случая банката ще ти продава евро, което си е по-скъпо. А по централен курс малко банки ще ти ги обменят, да не кажа никоя, освен ако нямат прИмоция
мерси isentex надявах се за превалутирането да е по центален курс на бнб, преди време в обб внасях евро в левов депозит и ги обменях на 1.95 (не по малко ,примерно курс купува)паза си още документа даже за това се надявах
в тази банка в която искам да направя депозита нямам сметка парите са ми в друга,и за каква такса става въпрос .извинявам се за ниското ми ниво за този форум но информацията ми трябва спешно
абе чакай да видя дали разбрах.....значи ще си изтеглиш парите от едната банка, където са в лева и ще ги внесеш на депозит в друга банка в евро. Не би трябвало да има такса, освен ако не го пише някъде в тарифата на банката. Освен за превалутирването, нетрябва да ти вземат други пари. По принцип всяка банка е за себе си и тарифите и условията са различни, а ти като не казваш и кои са банките малко трудно да ти се отговори. Някои банки вземат такса и за теглене на големи суми, така че проучи и това.
в тази банка в която искам да направя депозита нямам сметка парите са ми в друга,и за каква такса става въпрос .извинявам се за ниското ми ниво за този форум но информацията ми трябва спешно
2.10.1. БАНКАТА КУПУВА / ПРОДАВА ЧУЖДЕСТРАННА ВАЛУТА СРЕЩУ ЛЕВА ПО КУРСОВЕ, ПОСОЧЕНИ В КУРСОВИЯ Й БЮЛЕТИН ЗА ДЕНЯ (БЮЛЕТИН
НА ЮРОБАНК И ЕФ ДЖИ БЪЛГАРИЯ АД ЗА ЧУЖДА ВАЛУТА).
.2.10.2. ЗА СУМИ ПО-ГОЛЕМИ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ, КЛИЕНТИТЕ НА БАНКАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЛУЧАВАТ ПАЗАРНИ КУРСОВЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕ
“ЛИКВИДНОСТ И ФИНАНСОВИ ПАЗАРИ”:
USD EUR CHF GBP SEK
10 000 30 000 15 000 6 000 65 000 2.10..3. ПОКУПКО - ПРОДАЖБА НА ВАЛУТА
2.10..3.1. ПО СМЕТКА БЕЗ ТАКСА
2.10..3.2.* НА КАСА – ЗА ЧАСТТА НАД BGN 3 000 ИЛИ ЕКВИВАЛЕНТ 0.2% ВЪРХУ РАВНОСТОЙНОСТТА НА СУМАТА В BGN 2.10..4. ПРИ ИЗВЪРШВАНЕ НА ВАЛУТЕН АРБИТРАЖ (ЧУЖДЕСТРАННА ВАЛУТА - ЧУЖДЕСТРАННА ВАЛУТА) БАНКАТА ПРИЛАГА:
ДО 5 000 ВАЛУТНИ ЕДИНИЦИ - КУРС, ИЗЧИСЛЕН ЧРЕЗ КУРСОВЕТЕ Й “КУПУВА” И “ПРОДАВА” НА СЪОТВЕТНИТЕ ВАЛУТИ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ
ЗА ДЕНЯ НА ОПЕРАЦИЯТА
НАД 5 000 ВАЛУТНИ ЕДИНИЦИ – КУРС, ДИРЕКТНО ПРЕДОСТАВЕН ОТ ДИЛЪРСКИЯ ОФИС.
2.10.4.1.ПО СМЕТКА БЕЗ ТАКСА
2.10.4.2*НА КАСА – ЗА ЧАСТТА НАД 3000 EUR / USD 0.3% MIN EUR / USD 5
2.10.5. ПРИ АРБИТРАЖ НА ЧУЖДЕСТРАННИ ВАЛУТИ, КОИТО НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В КУРСОВИЯ БЮЛЕТИН НА БАНКАТА, АРБИТРАЖНИЯТ КУРС СЕ
ОПРЕДЕЛЯ ОТ ДИЛЪРИТЕ НА БАНКАТА.
*ПРИ ОПЕРАЦИЯ КАСА-КАСА СДЕЛКАТА СЕ ТАКСУВА САМО В ЕДНАТА ПОСОКА
на мен такса не са ми взимали никага ,кой каквото иска това да прави само казвам какво правя аз ,това разбира се може да се дължи и на неустоимият ми чар ........знам ли ....
"Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
ами ако има сметка определено бяга от таксата, обаче тъй като ще се внасят левове по еврова сметка няма как да се размине превалутирването и съответно от там да се загуби.
здравейте някой може ли да ми поясни следното:имам 30000 лв. искам да ги внеса в банката X но в евров депозит ,дали при обмяната на банката на парите в евро ще ми ги обменат на курс по висок от 1.95лв за евро защото от манипулацията ще изгубя може би 300 лв.(ако е на 1,96лв
Естествено, че ще е по-висок, защото банката ще ти продава евро. Значи поне 1.959
трябва да имаш сметка в тази банка ,така бягаш от такса просто им казваш да ти ги внесат в сменката
е ти сега какво каза...нищо. И да има и да няма сметка пак губи, защото се прави арбитраж.
здравейте някой може ли да ми поясни следното:имам 30000 лв. искам да ги внеса в банката X но в евров депозит ,дали при обмяната на банката на парите в евро ще ми ги обменат на курс по висок от 1.95лв за евро защото от манипулацията ще изгубя може би 300 лв.(ако е на 1,96лв
Естествено, че ще е по-висок, защото банката ще ти продава евро. Значи поне 1.959
трябва да имаш сметка в тази банка ,така бягаш от такса просто им казваш да ти ги внесат в сменката
"Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
Коментар