Останаха ли още хора с пачки в буркани?Май те са таргет група на високите лихви. С повишаване на лихвите не вярвам да накарат много хора да си сменят банките, просто защото вдигането на лихвите по депозити е повсеместно. Само Уникредит се правят още на ударени и ми държат евровия депозит на 2.75 % (за месечен става въпрос, ама що го правих месечен кат не съм пипал парите откак сам ги внесън и аз не знам).
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лоши банки - Добри банки
Collapse
X
-
pastir
-
Първоначално изпратено от ПухчеБанките - с все по-високи лихви по депозити за все по-кратки срокове
25.11.2008
Банките обявяват промоционални условия по депозити с все по-високи лихви за все по-кратки срокове. .................................................. ......................................мобилни телефони.
http://www.pariteni.bg/News/7503cfacd12053d373d.html
просто се презастраховат според мен!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ilia_petrovПървоначално изпратено от AsAПървоначално изпратено от Ilia_petrovПървоначално изпратено от HuKuВижте тук има класация за харесвани и нехаресвани финансови институции
http://www.allfinancebg.com/category/banks.html
Коментар
-
Пухче
Банките - с все по-високи лихви по депозити за все по-кратки срокове
25.11.2008
Банките обявяват промоционални условия по депозити с все по-високи лихви за все по-кратки срокове. Това се вижда от рекламите и офертите им в последно време. Девет процента годишна лихва вече се предлага за шест-, а и за петмесечни депозити в лева. Допреди два месеца нивата от 9-12% на годишна база се предлагаха по депозити за срокове от 24 или 36 месеца с прогресивно нарастване на лихвата. Нивата на лихвите по депозитите в евро са с около 2 пункта по-ниски от тези за левове.
Банки, които в последната седмица излязоха с нови предложения, са ОББ с 9% лихва на годишна база за петмесечен депозит в левове, като промоцията е валидна до 31 декември 2008 г. СИБанк миналата седмица също предложи нов шестмесечен депозит - "СИ Мажор", с прогресивно нарастваща лихва, достигаща до 9.5% годишно в края на периода. ПИБ също дава 9% по шестмесечния си "Сериозен депозит". Райфайзенбанк България удължава до 31 декември промоцията по срочните си депозити. Банката увеличава лихвените проценти по едногодишните влогове за физически лица в левове и евро съответно на 8.7 и 6.7%. По шестмесечните й депозити лихвите са съответно 8.5 и 6.5% за левове и евро.
Въпреки високите лихви по левовите депозити предпочитани от домакинствата са тези в евро. Според данните на БНБ към края на септември 2008 г. делът на спестяванията на населението в евро е 48%, като се увеличава спрямо предходната година, когато е бил 43% към края на септември. За една година депозитите в евро са се увеличили с 44%, или 3.3 млрд. лв., до 10.7 млрд. лв., а левовите - с 22%, или 1.637 млрд. лв., до 9.2 млрд. лв.
Освен промоциите по различни депозитни продукти банките излязоха и с предложения за томболи и лотарии за предстоящите празници. Само за един ден три банки от топ 5 обявиха промоции по свои продукти с награди. Уникредит Булбанк е с коледна лотария за картодържателите на Visa и MasterCard - 100 предметни награди, сред които шест почивки в Барселона. Всеки картодържател на банката, който в периода 24 ноември 2008 г. - 24 януари 2009 г. пазарува с картата си, получава по едно право на участие в лотарията за всеки 100 лв.
В промоцията на Райфайзенбанк всеки клиент, открил депозит със срок над три месеца до края на декември 2008 г. и минимална сума 1000 лв., евро или щатски долара, участва в томбола за 60 награди по 1000 лв.
Пощенска банка съвместно с "Уестърн юниън" ще раздаде над 10 хил. награди. От 25 ноември до Коледа всеки, който получи или изпрати пари с "Уестърн юниън" в клоновете или подагентите на банката, има възможност да спечели един от 10-те хил. моментни подаръка и да участва в томбола за система за домашно кино, цифрови фотоапарати и мобилни телефони.
http://www.pariteni.bg/News/7503cfacd12053d373d.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от nes-best125000lv kredit da go pogasq li ili da polzuvam parite za drugo?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gischkarally сгрява ме това че има поне още трогателни хора знам че поста ти не е съвет но ако банката не фалира то има ли опасност за парите ми в лева а ако фалира казваш че и в двете валути пак си поемам риска и има ли тогава значение в коя валута са .мерси че ми обръщаш внимание
Коментар
-
Първоначално изпратено от rallyПървоначално изпратено от gischkaянуари месец подлъгана от алчноста си в всеобщата еуфория и мислейки че това е било лека корекция на бфб купих за 6000 лв.дялове на обб премиум акции от тогава всеки ден гледам как дяловете ми се обезценяват (дано да не фалира фонда само),и сега се оказва че иостаналата ми част от спестяванията са ми в опасности затова сам се хванала като удавник за сламка в този форум за инвеститори(предполагам че тук са наистина знаещи хора)
Защото ако чакаш скок значи ако имам пари да ги вкарвам и да спечеля няколко пъти за няколко години, а човека просто ще покрие натрупаната загуба за това време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gischkaянуари месец подлъгана от алчноста си в всеобщата еуфория и мислейки че това е било лека корекция на бфб купих за 6000 лв.дялове на обб премиум акции от тогава всеки ден гледам как дяловете ми се обезценяват (дано да не фалира фонда само),и сега се оказва че иостаналата ми част от спестяванията са ми в опасности затова сам се хванала като удавник за сламка в този форум за инвеститори(предполагам че тук са наистина знаещи хора)
Коментар
-
януари месец подлъгана от алчноста си в всеобщата еуфория и мислейки че това е било лека корекция на бфб купих за 6000 лв.дялове на обб премиум акции от тогава всеки ден гледам как дяловете ми се обезценяват (дано да не фалира фонда само),и сега се оказва че иостаналата ми част от спестяванията са ми в опасности затова сам се хванала като удавник за сламка в този форум за инвеститори(предполагам че тук са наистина знаещи хора)
Коментар
-
моят съвет е да прочетеш внимателно тарифите и услугите на двете банки , след като си се подготвила на място питаш и така .Ако теглиш кеш се прави заявка предварително така че чети внимателно служителките често не са в час
СЪВЕТИ НИ ПРИЕМАМ НИ ДАВАМ"Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
Коментар
Коментар