IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [code]
    Хампарцумян: Банките искат да се презастраховат
    Банките са предпазливи и искат да се презастраховат. В момента те са в позиция на изчакване. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Левон Хампарцумян.

Според него пазарът на недвижими имоти в страната е започнал да се диференцира.
    Има жилища, на които няма да им паднат цените, както и такива, които ще бъдат неуспешни, заяви банкерът. Според него е добре правителството да направи програми, с които да финансира определени сектори на икономиката.
    [/code]

Коментар

• Първоначално изпратено от srs
      Абе интересно е, че лихвите вдигат най-много тези банки ,които бяха и най-агресивни в ипотечните кредити на 100%.
      Мисля си, дали защото са много гъвкави или са доста зле с кеша?!?!
      Като гледам и как е много вероятно да се срутят НИ. И като почнат ипотекарите да им хвърлят ключовете. Защо не- като са ти го купили на 100%,т.е. почти нищо не си вложил .И да почакаш по добри цени. И ако тази спиралата се задълбочи. Май заприличва на американския вариант ,само че без ипотечни книжа.Дано да греша някъде. Интересно какво мислите по тези въпроси?
      Те ключовете могат да ги хвърлят, ама ще продължат да си дължат разликата до ония 100%, на които ги е финансирала любимата им бамка.

Коментар

• Първоначално изпратено от HuKu
        Първоначално изпратено от Ilia_petrov
        Първоначално изпратено от AsA
        Първоначално изпратено от Ilia_petrov
        Първоначално изпратено от HuKu
        Вижте тук има класация за харесвани и нехаресвани финансови институции
        http://www.allfinancebg.com/category/banks.html
        те тези гръцки банки скоро може и да средоточат мн голяма част от банковите активи в страната
        според мен гръцката инвазия не е почнала още яко реклами и зарибяванки
        ще видим какво ще направят те нищо чудно и над 10% лихвичка
        хубаво било да има двуцифрена лихва за масата от населението ама тогава кои луд би купувал акции при положение , че едни 10% на годишна база са си ок

Коментар

• я да видим след като намалиха МЗР-тата как ще ни погнат банките дали пак няма да почнат по спокоино да отпускат кредити за физически лица

Коментар

• [code]
            LEONIA СЕ ПОНИЖИ ДО НИВО ОТ 5.99%.
            BGN: В сряда цената на краткосрочния левов ресурс се върна обратно под ключовото за момента ниво от 6%. LEONIA, отчитащ сделките за 26.11, спадна с 5 базисни точки достигайки ниво от 5.99%. Статистиката на БНБ отчита, че обемът на левовете в банковата система е намалял до размер от 1 445 (- 61) мил. лева. В момента върху цената на ресурса на паричния пазар по-голямо влияние започва да оказва наближаването на крайния срок за регулиране на минималните задължителни резерви на търговските банки, при което временно предлагането надвишава търсенето на местна валута. Това влияние е главно върху котировките за най-краткосрочните депозити, докато тези за по-дългосрочните вчера отбелязаха известно повишение. Едномесечният ресурс в началото на деня се котираше на нива между 6.30% "търси" и 7.39% "предлага".

EUR,USD: Нови понижения беляза движението на повечето еврови лихвени индекси през изминалия работен ден. Стойността на тримесечния EURIBOR спадна от 3.937% до ниво от 3.901%, едноседмичният EURIBOR понижи стойността си до 3.166% (най-ниската от октомври 2006 насам) , а шестмесечният EURIBOR достигна ниво от 3.956% след вчерашния пробив на границата от 4%. Индексът за цената на овърнайт депозитите - EONIA - отбеляза леко повишение до ниво от 2.934% оставайки за пореден ден в рамките 2.93% - 2.94%. Вчера ЕЦБ обяви резултата от аукциона за подпомагане на банките с доларова ликвидност срещу обезпечение. Чрез кредитни и суапови инструменти на търговски банки от Еврозоната бяха пласирани над $84 млр. за период от 6 дни, като обезпечените депозитни сделки бяха сключени при фиксирана лихва от 1.42%. На лондонския междубанков пазар стойността на овърнайт LIBOR-а се повиши за пореден ден достигайки ниво от 0.987%, докато тримесечният LIBOR отбеляза леко понижение до 2.181% при предходно ниво от 2.196%.
            [/code]

Коментар

• Абе интересно е, че лихвите вдигат най-много тези банки ,които бяха и най-агресивни в ипотечните кредити на 100%.
              Мисля си, дали защото са много гъвкави или са доста зле с кеша?!?!
              Като гледам и как е много вероятно да се срутят НИ. И като почнат ипотекарите да им хвърлят ключовете. Защо не- като са ти го купили на 100%,т.е. почти нищо не си вложил .И да почакаш по добри цени. И ако тази спиралата се задълбочи. Май заприличва на американския вариант ,само че без ипотечни книжа.Дано да греша някъде. Интересно какво мислите по тези въпроси?

Коментар

• това с ликвидността при някои може и да е проблем, но с тези лихви които дават в момента за да привлекат нови средства и по скоро да откраднат от др банки ще си решат проблема до някаде

Коментар

• Високите лихви взривявали системата
                  Focus - 26 Ноември 2008, 14:47

Не е важна дълбочината на икономическата криза, по-важна е нейната продължителност. Това каза на кръгла маса, посветена на световната икономическа криза и антикризисните мерки, които се взимат в България, икономистът д-р Стоян Александров, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Александров очерта ситуацията в банковия сектор като според него банките нямат проблем от гледна точка на ликвидност. Притеснително е обаче неадекватното поведение на банките от гледна точка на това, че ежедневно се повишават лихвите по депозитите.
                  „Когато се говори за криза и стагнация, не е нормално да оскъпяваш привлечения вече ресурс. Вече и бизнесът, и потребителските кредити, не могат да поемат тези нива на лихвите. С тези действия всъщност така се взривява системата. Банки, които в момента вдигат лихвите, имат проблем някъде”, беше категоричен той.
                  Александров призова да се реагира в тази ситуация. „Българският гражданин няма изход и на него и 2 % лихва да му дадеш, той няма къде да си държи парите. В така създалата се ситуация ние можеше да смачкаме високите лихви, а с вдигането на лихвите ние насърчихме рентиерството”, каза още Александров. Той коментира, че в Централната банка се концентрира огромен резерв и Централната банка е взела всички пари за гарантиране на влоговете. „Икономиката сега има нужда от ликвидност и от средства, а Централната банка има пари и не ги инвестира”, каза още той. Като пример той даде Гърция, където банковата криза е по-тежка. „Там обаче сложиха таван на лихвите по депозитите и във всяка банка вкараха по един човек от Централната банка на Гърция”, обясни д-р Стоян Александров.

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
                    Теоретично, ако това се случи, най-вероятно ще стане точно за половин час. За колкото време парламента прие на две четения договора за влизането ни в ЕС.
                    Но все пак засега е далечен сценарий.
                    Първоначално изпратено от netware5
                    Първоначално изпратено от kefal
                    .........ами ако държавата реши да префиксира една нощ лева на ............
                    Ти, таковата.... сериозно ли? И как мислиош че ще стане тази работа? Да не би да си се събудил след 20 годишна кома и да си мислиш, че живеем в 198х година?

Не за половин час ами за 10 минути. И ще го обнародват за още 1 минута :-)))) хахахахаха
                    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Теоретично, ако това се случи, най-вероятно ще стане точно за половин час. За колкото време парламента прие на две четения договора за влизането ни в ЕС.
                      Но все пак засега е далечен сценарий.
                      Първоначално изпратено от netware5
                      Ти, таковата.... сериозно ли? И как мислиош че ще стане тази работа? Да не би да си се събудил след 20 годишна кома и да си мислиш, че живеем в 198х година?
                      Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                        И на мен ми се виде прекалено хипотетична (невзможна) ситуация. Единствения начин да се сбогувам със сухото е банката да фалира и да минеме през една хиперХинфлация, докато ми изплатят гарантиратите кинти в BGN.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz
                            Първоначално изпратено от Pastir
                            Останаха ли още хора с пачки в буркани?Май те са таргет група на високите лихви. С повишаване на лихвите не вярвам да накарат много хора да си сменят банките, просто защото вдигането на лихвите по депозити е повсеместно. Само Уникредит се правят още на ударени и ми държат евровия депозит на 2.75 % (за месечен става въпрос, ама що го правих месечен кат не съм пипал парите откак сам ги внесън и аз не знам).
                            Какво чакаш че още не си сменил банката?
                            Щото 2.75% е никаква лихва в момента.
                            Ти остави че лихвата е никаква, ами ако държавата реши да префиксира една нощ лева на 4:1, и на другия ден банката реши да спре работа? Тогава ще получиш 2 пъти по-малко пари при гарантирането на влога си
                            Не си заслужава риска, не и за 2.75% лихва, по-добре трезор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
                              Останаха ли още хора с пачки в буркани?Май те са таргет група на високите лихви. С повишаване на лихвите не вярвам да накарат много хора да си сменят банките, просто защото вдигането на лихвите по депозити е повсеместно. Само Уникредит се правят още на ударени и ми държат евровия депозит на 2.75 % (за месечен става въпрос, ама що го правих месечен кат не съм пипал парите откак сам ги внесън и аз не знам).
                              По скоро ще се увеличат тия с бурканите.Ти не се ли замисляш при тия лихви?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
                                Какво чакаш че още не си сменил банката?
                                Щото 2.75% е никаква лихва в момента.

Коментар

Working...
                                X