If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А като свърши промоцията??? Кво правим с тез дето трябва да връщат кредити взети на 7% , а сега лихвата ще е 17%...и ако спрат да плащат кой ще възстанови на банките парите, щото те ваканционните имоти ще са си техни и панелките по горубляне и челопеч?!
Пощенска банка" намалява с 2% годишната лихва за всички кредитни карти, издадени по заявления, постъпили в клон на Пощенска банка до 31 декември тази година.
На гражданите, открили в банката нови едномесечни депозити в лева, се предлага специална коледна лихва 10% годишно по всички, открити до 31 декември 2008 г. с минимална сума за откриване 500 лв.
От 1 декември до 31 януари 2009 г. банката няма да събира „наказателни лихви" - прекратява се събирането на всички такси за частично или пълно предсрочно погасяване на кредитите, отпуснати на частни лица и фирми.
"Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
Хаа, Billy, аз съм последният, който ще възхвалява социализЪма, уверявам те. за друго говорех, щом не си ме разбрал, значи грешно съм се изразил.
сключваш договор за кредит с банкаааа, искаш да си купиш жилище. банковата мома ти предоставя няколко оферти: ако докажеш доход и ти минава РЗ през банката - 10%, ако не докажеш доход - 15%... в случая има разлики в цената на която ти придобиваш ресурса, защото различните типове клиенти се разполагат в различни рискови групи - банката е преценила че ще има печалба ако по-малко от 10% от първата група заебат кредита, 15% от втората и т.н. НО, тъй като БГ банкерите са хитри и в БГ закони и контрол няма, според договора за кредит, въперки че плащате различни лихви, ВСИЧКИ дължите абсолютно цялата сума по кредита, дори и НАД ЗАЛОГА! ето това вече е долно и незаконно. не може аз да ти плащам кредитния риск и ти накрая все пак да ме търсиш за парите! ако е така, би следвало всички да плащат една лихва! и залога да е на едни проценти - не за мен 70% а за теб 90%!!! и още - за тази екстричка към договора ниииикой няма да те уведоми при сключването му.
еми ок бе, щом БГ банкера е такъв хитрец, клиента не може ли и той да се пише хитрец? дойде ли затруднено положение - осигуровки на мин заплата, колата - на жената, и т.н. варианти да се изкараш гол като пушка има колкото искаш. нека банката да си вземе жилището и до там! така е по света, така ще стане и у нас, но по трудния начин! не вицдам нищо неморално и неетично в това, ти не крадеш, просто на подлите БГ банкерски номера отвръщаш със същото...
ами Billy, прав си, но редно ли е банката да си пише всичките пасиви на гърба на хората? нали затова взима лихва! ако аз лично изпадна в подобно положение точно така бих постъпил, пък наричай ме мишка ако искаш. ти би ли платил всичко до стотинка, при положение, че банката вече те е изхвърлила на улицата. когато ножа опре до кокал няма морал и "редно ли е"...
Въпреки че социалисти са на власт, социализмът отдавна си отиде от нашите земи....
Руската Sberbank планира придобиване на ОТР или Raiffeisen
01.12.2008 13:13
Най-голямата руска банка Sberbank възнамерява да придобие банка в Централна и Източна Европа, като руската финансова институция вижда като потенциален таргет единствено унгарската ОТР Bank и австрийската Raiffeisen, съобщи Interfax, цитирайки анонимен източник.
Според информационната агенция, мендижмънтът на трите банки е осъществил срещи по въпроса, но все още няма резултати.
Според унгарското онлайн издание Portfolio.hu, информацията за евентуално придобиване не е опровергана от нито едната от трите страни.
Според изданието, голямата въпросителна пред придобиване на ОТР от руската банка е дали унгарското правителство би позволило това да се случи или напротив - ще защити независимостта на OTP.
В момента акциите на ОТР се разменят при цена 2 950 форинта или на 75% от счетоводната им стойност.
ами Billy, прав си, но редно ли е банката да си пише всичките пасиви на гърба на хората? нали затова взима лихва! ако аз лично изпадна в подобно положение точно така бих постъпил, пък наричай ме мишка ако искаш. ти би ли платил всичко до стотинка, при положение, че банката вече те е изхвърлила на улицата. когато ножа опре до кокал няма морал и "редно ли е"...
ами какво се изказаха днес по нова тв( коментара публикуван подолу), на онова лудо семейство и 50сет лева кредит не били склонни да отпуснат. Ще видим до къде ще я докарат
да дължат, на безработния какво ще му вземеш? ако си на мин работна заплата могат да ти вземат до 1/3 от дохода, 60 лева на месец да са им честити... и това е само ако те осъдят... след 5 години... ако живееш под наем в апартамента на майка си за 10лв на месец с перфектен договор и всичката покъщнина е на името на маемодателя какво ще ти вземат? долните гащи ли? да ги взимат!
още миналия век Андрешко си е показал рогата на бирниците, сиромах човек - жив дявол, чували ли сте тази приказка? мнооого банки ще си я припомнят скоро... много скоро... ще се наиграят с тия идиотски договори за кредит...
Е цял живот ще се криеш като мишка ли...
То затова хората са казали че ипотечен кредит не се взима туко-тъй....не е виновна банката (принципно говоря ) че не си си направил сметката.
да дължат, на безработния какво ще му вземеш? ако си на мин работна заплата могат да ти вземат до 1/3 от дохода, 60 лева на месец да са им честити... и това е само ако те осъдят... след 5 години... ако живееш под наем в апартамента на майка си за 10лв на месец с перфектен договор и всичката покъщнина е на името на маемодателя какво ще ти вземат? долните гащи ли? да ги взимат!
още миналия век Андрешко си е показал рогата на бирниците, сиромах човек - жив дявол, чували ли сте тази приказка? мнооого банки ще си я припомнят скоро... много скоро... ще се наиграят с тия идиотски договори за кредит...
Абе интересно е, че лихвите вдигат най-много тези банки ,които бяха и най-агресивни в ипотечните кредити на 100%. Мисля си, дали защото са много гъвкави или са доста зле с кеша?!?!
Като гледам и как е много вероятно да се срутят НИ. И като почнат ипотекарите да им хвърлят ключовете. Защо не- като са ти го купили на 100%,т.е. почти нищо не си вложил .И да почакаш по добри цени. И ако тази спиралата се задълбочи. Май заприличва на американския вариант ,само че без ипотечни книжа.Дано да греша някъде. Интересно какво мислите по тези въпроси?
Те ключовете могат да ги хвърлят, ама ще продължат да си дължат разликата до ония 100%, на които ги е финансирала любимата им бамка.
Коментар