IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Налага ми се спешна смяна на ИП

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз - от Еврофинанс - коректни, аз - доволен, а Сърфиращото бизнесменче е лесно и удобно за работа. Комисион - скромен.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
      какво значи спешна смяна !
      не бързай, обмисли ги внимателно, ако ще и 1-2 дни да се забавиш
      (бързата кучка слепи ги ражда) - (народна поговорка, не се отнася за хора, само за кучета)
      Е, спешно, спешно, колко да е спешно .... Имам предвид че ИП преустановява дейност, преди около 2 седмици спря да приема нови поръчки, а днес ме уведомиха, че трябва да си сваля висящите поръчки, щото от утре няма брокер. Позициите ми са такива, че нямам спешна работа (висящите ми поръчки бяха дългосрочни и леко далече от пазара ), така че ми е умерено спешно. Но все пак искам да се прехвърля бързо, щото пазарът винаги може да поднесе изненади и да ми се наложи по-активна търговия. Лошото е, че ще пътувам скоро за места, където няма много комуникации и ако не го направя до една седмица, ще трябва да го отложа за след почти месец.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Аз се пренесох от Елана в Бенчмарк срещу скромен процент от позицията или минимум 10 или 12 лева, не помня. Аз бях разпродал предварително и си бях изтеглил парите, но прехвърлих 3 позиции и дадох 30-40 кинта. Причината за смяната - към онзи момент Елана нямаше дори своя платформа, а комисионата от 0,5% от сделка е висока. Трансферът се случи през май 2013 г. Бенча малко ме излъга, защото веднага като се преместих отпадна олихвяването на свободния кеш. Така се случи, живи и здрави, но имам забележки и към програмата Лоялен клиент. Иначе платформата ми върши отлична работа, комисионата е 0,3% на сделка + разходите за депозитар. Надявам се да съм помогнал, нямам никакви свързаности и познанства при посредниците.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
          Карол

за процедурата по прехвърлянето е важно да няма % (трябва да си го провериш),
          ако преглътнеш 2 та лв на сделка - за другите неща няма какво да се притесняваш при тях

на мен отвреме на време някой ми продава по 1-2 акции, и не знам още как се прави "всичко или нищо" ама не съм и търсил
          Проблема е, че и там не можеш да избягаш...Иначе вместо "За деня" слагаш FOК или IOC.

http://www.investor.bg/strategii/127...s-xetra,64836/

• Поръчките от тип веднага или никога (immediate-or-cancel, IOC) се изпълняват незабавно и в пълен обем, или във възможно най-пълен обем. Неизпълнената част от поръчката тип ІОС се изтрива, без да се въвежда в системата.

• Поръчките от тип всичко или нищо (fill-or-kill, FOK) се изпълняват незабавно и в пълен обем или изобщо не се изпълняват. Ако поръчката не може да бъде изпълнена незабавно и в пълен обем, тя се изтрива, без да се въвежда в системата.
          Моля някой да сподели ако вижда смисъл от тия две опции?
          Може би FOK да тестваш насрещен айсберг, ама в един момент ако нацелиш бройката - чао.

Коментар

• Карол

за процедурата по прехвърлянето е важно да няма % (трябва да си го провериш),
            ако преглътнеш 2 та лв на сделка - за другите неща няма какво да се притесняваш при тях

на мен отвреме на време някой ми продава по 1-2 акции, и не знам още как се прави "всичко или нищо" ама не съм и търсил
            "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• какво значи спешна смяна !
              не бързай, обмисли ги внимателно, ако ще и 1-2 дни да се забавиш
              (бързата кучка слепи ги ражда) - (народна поговорка, не се отнася за хора, само за кучета)

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                Би трябвало, когато прехвърлянето не е по твое желание а поради закриване на дейността, да не ти искат такса от стария ИП ( имал съм такъв случай).
                Търгувал съм с малък и голям ИП( банка ) - малкия ще те прецака за да избие нещо повече( документирано му показах как е купил и после ми е продал - веднага се разкарах), а големия ще те игнорира....( ако има време за дребен ще те обслужи , ако не ще чакаш...) имал съм много болезнен такъв случай... и с тези се разделих....
                Сега съм доволен...Отношението е коректно и понякога ме вразумяват от глупости... ( когато не си постоянно на борсата, изпускаш някои моменти..).. Не помня колко ми взимат, но само с един съвет, могат да ти компенсират евентуалната разлика в комисионните...

пп Не си ги давам, но ако почерпиш, ще ти пиша кои са...
                И на мен ми казаха, че поради неудобствата, които са ми създали, няма да ми вземат такса за прехвърляне на портфейла.

Ша та черпя една виртуална бира или квото там пиеш ... Пиши ми на лични.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  Не, прехвърлят се служебно след попълване на нареждане при стария ИП. Някои ИП обаче искат освен фиксирана такса и % върху активите, което си е дърво.
                  Би трябвало, когато прехвърлянето не е по твое желание а поради закриване на дейността, да не ти искат такса от стария ИП ( имал съм такъв случай).
                  Търгувал съм с малък и голям ИП( банка ) - малкия ще те прецака за да избие нещо повече( документирано му показах как е купил и после ми е продал - веднага се разкарах), а големия ще те игнорира....( ако има време за дребен ще те обслужи , ако не ще чакаш...) имал съм много болезнен такъв случай... и с тези се разделих....
                  Сега съм доволен...Отношението е коректно и понякога ме вразумяват от глупости... ( когато не си постоянно на борсата, изпускаш някои моменти..).. Не помня колко ми взимат, но само с един съвет, могат да ти компенсират евентуалната разлика в комисионните...

пп Не си ги давам, но ако почерпиш, ще ти пиша кои са...

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                    а при смяна на ИП как се прехвърлят акциите, вадиш депозитарни разписки и ги носиш в новото ИП
                    някакви други разходи има ли ?
                    Не, прехвърлят се служебно след попълване на нареждане при стария ИП. Някои ИП обаче искат освен фиксирана такса и % върху активите, което си е дърво.

Коментар

• а при смяна на ИП как се прехвърлят акциите, вадиш депозитарни разписки и ги носиш в новото ИП
                      някакви други разходи има ли ?
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        Колеги,

Днес с голямо неудоволствие разбрах, че ми се налага спешно да си сменя ИП. Няма да коментирам защо и как, и без това съм бесен. Само ще кажа, че моят ИП явно ще пуска кепенците. Откакто съм на БФБ (2005 г.) съм ползвал услугите само на този ИП. Отидох там по приятелска линия и за всичките тези години не съм имал никакви оплаквания и може да се каже, че съм бил нещо като "преференциален" клиент. Та в този смисъл нямам идея за пазара на тези услуги и не съм се сблъсквал с нормалните взаимоотношения ИП-инвеститор.

Спешно се нуждая от съвети и информация за наличните ИП на пазара. Помагайте, моля! Може и на лични съобщения.
                        Аз съм при Булброкърс от 2011 година. Напуснах Бенчмарк след като ми направиха няколко мизерии.
                        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                          Не се оплаква! Щели да го затварят.
                          Да, не се оплаквам. Просто пускат кепенците. В този смисъл няма нужда да оповестявам кой е. Клиентите му знаят, за другите няма значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                            Колега, все пак от кой брокер се оплакваш? Кажи, за да знаем от кого да бягаме!
                            Не се оплаква! Щели да го затварят.

Коментар

• На нашата борса няма "всичко или нищо".
                              Булброкърс например са с 0,3 без нищо повече.
                              От друга страна Батя например получава лично отношение от Карол, въпреки че са с най-много клиенти.

Коментар

• Колега, все пак от кой брокер се оплакваш? Кажи, за да знаем от кого да бягаме!

Иначе по темата - след като 4 години търгувах през Елана, реших, че повече не ми се занимава с Еланските глупости от рода на "нямаме ток в момента", "брокерът е в почивка и не може да отговори" и т.н. и се прехвърлих към Карол. За 4 години с тях не съм имал никакви проблеми с търговията от никакво естество. Таксите им са в рамките на разумното. Могат да бъдат и по-ниски, но това е отделна тема.
                                Last edited by ivandavidov; 23.01.2014, 18:10.

Коментар

Working...
                                X