Аз - от Еврофинанс - коректни, аз - доволен, а Сърфиращото бизнесменче е лесно и удобно за работа. Комисион - скромен.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Налага ми се спешна смяна на ИП
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениекакво значи спешна смяна !
не бързай, обмисли ги внимателно, ако ще и 1-2 дни да се забавиш
(бързата кучка слепи ги ражда) - (народна поговорка, не се отнася за хора, само за кучета)He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Аз се пренесох от Елана в Бенчмарк срещу скромен процент от позицията или минимум 10 или 12 лева, не помня. Аз бях разпродал предварително и си бях изтеглил парите, но прехвърлих 3 позиции и дадох 30-40 кинта. Причината за смяната - към онзи момент Елана нямаше дори своя платформа, а комисионата от 0,5% от сделка е висока. Трансферът се случи през май 2013 г. Бенча малко ме излъга, защото веднага като се преместих отпадна олихвяването на свободния кеш. Така се случи, живи и здрави, но имам забележки и към програмата Лоялен клиент. Иначе платформата ми върши отлична работа, комисионата е 0,3% на сделка + разходите за депозитар. Надявам се да съм помогнал, нямам никакви свързаности и познанства при посредниците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнениеКарол
за процедурата по прехвърлянето е важно да няма % (трябва да си го провериш),
ако преглътнеш 2 та лв на сделка - за другите неща няма какво да се притесняваш при тях
на мен отвреме на време някой ми продава по 1-2 акции, и не знам още как се прави "всичко или нищо" ама не съм и търсил
http://www.investor.bg/strategii/127...s-xetra,64836/
• Поръчките от тип веднага или никога (immediate-or-cancel, IOC) се изпълняват незабавно и в пълен обем, или във възможно най-пълен обем. Неизпълнената част от поръчката тип ІОС се изтрива, без да се въвежда в системата.
• Поръчките от тип всичко или нищо (fill-or-kill, FOK) се изпълняват незабавно и в пълен обем или изобщо не се изпълняват. Ако поръчката не може да бъде изпълнена незабавно и в пълен обем, тя се изтрива, без да се въвежда в системата.
Може би FOK да тестваш насрещен айсберг, ама в един момент ако нацелиш бройката - чао.
Коментар
-
Карол
за процедурата по прехвърлянето е важно да няма % (трябва да си го провериш),
ако преглътнеш 2 та лв на сделка - за другите неща няма какво да се притесняваш при тях
на мен отвреме на време някой ми продава по 1-2 акции, и не знам още как се прави "всичко или нищо" ама не съм и търсил"the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеБи трябвало, когато прехвърлянето не е по твое желание а поради закриване на дейността, да не ти искат такса от стария ИП ( имал съм такъв случай).
Търгувал съм с малък и голям ИП( банка ) - малкия ще те прецака за да избие нещо повече( документирано му показах как е купил и после ми е продал - веднага се разкарах), а големия ще те игнорира....( ако има време за дребен ще те обслужи , ако не ще чакаш...) имал съм много болезнен такъв случай... и с тези се разделих....
Сега съм доволен...Отношението е коректно и понякога ме вразумяват от глупости... ( когато не си постоянно на борсата, изпускаш някои моменти..).. Не помня колко ми взимат, но само с един съвет, могат да ти компенсират евентуалната разлика в комисионните...
пп Не си ги давам, но ако почерпиш, ще ти пиша кои са...
Ша та черпя една виртуална бира или квото там пиеш ... Пиши ми на лични.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеНе, прехвърлят се служебно след попълване на нареждане при стария ИП. Някои ИП обаче искат освен фиксирана такса и % върху активите, което си е дърво.
Търгувал съм с малък и голям ИП( банка ) - малкия ще те прецака за да избие нещо повече( документирано му показах как е купил и после ми е продал - веднага се разкарах), а големия ще те игнорира....( ако има време за дребен ще те обслужи , ако не ще чакаш...) имал съм много болезнен такъв случай... и с тези се разделих....
Сега съм доволен...Отношението е коректно и понякога ме вразумяват от глупости... ( когато не си постоянно на борсата, изпускаш някои моменти..).. Не помня колко ми взимат, но само с един съвет, могат да ти компенсират евентуалната разлика в комисионните...
пп Не си ги давам, но ако почерпиш, ще ти пиша кои са...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеа при смяна на ИП как се прехвърлят акциите, вадиш депозитарни разписки и ги носиш в новото ИП
някакви други разходи има ли ?He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеКолеги,
Днес с голямо неудоволствие разбрах, че ми се налага спешно да си сменя ИП. Няма да коментирам защо и как, и без това съм бесен. Само ще кажа, че моят ИП явно ще пуска кепенците. Откакто съм на БФБ (2005 г.) съм ползвал услугите само на този ИП. Отидох там по приятелска линия и за всичките тези години не съм имал никакви оплаквания и може да се каже, че съм бил нещо като "преференциален" клиент. Та в този смисъл нямам идея за пазара на тези услуги и не съм се сблъсквал с нормалните взаимоотношения ИП-инвеститор.
Спешно се нуждая от съвети и информация за наличните ИП на пазара. Помагайте, моля! Може и на лични съобщения."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеНе се оплаква! Щели да го затварят.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеКолега, все пак от кой брокер се оплакваш? Кажи, за да знаем от кого да бягаме!
Коментар
-
ivandavidov
Колега, все пак от кой брокер се оплакваш? Кажи, за да знаем от кого да бягаме!
Иначе по темата - след като 4 години търгувах през Елана, реших, че повече не ми се занимава с Еланските глупости от рода на "нямаме ток в момента", "брокерът е в почивка и не може да отговори" и т.н. и се прехвърлих към Карол. За 4 години с тях не съм имал никакви проблеми с търговията от никакво естество. Таксите им са в рамките на разумното. Могат да бъдат и по-ниски, но това е отделна тема.Last edited by ivandavidov; 23.01.2014, 18:10.
Коментар
Коментар