IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Налага ми се спешна смяна на ИП

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И аз си смених ИП на 20.01.2014г., по тяхна вина. Поблема е, че още не са ми превели кеша. Писах им писма, обаждания по телефона и нищо. Ако до понеделник не видя парите по сметката си ще се наложи да пиша до КФН. Парите не са много, но мразя да ме правят на глупак.

Коментар

• Колеги, хайде да не спамим темата. Пуснах я, защото действително имам нужда от помощ, а може да бъде полезна и на други в моето положение сега и в бъдеще.

Сега по същество:
      Както вече писах нещата отиват към Булброкърс заради "плоската" им такса. Недостатък е годишната такса от 0.05% за съхранение на финансови инструменти, но май ще я преживея, щото не е голяма. А и след време мога да се регистрирам като професионален инвеститор и тогава ще ме освободят от нея. По-голям проблем е таксата от 0.5% върху свободния кеш, но както вече писах - не съм луд да дължа дълго време свободен кеш в брокерска сметка.

Звънях и говорих с брокера и получих адекватна информация и любезно отношение.

Единственото, което ме притеснява, е че явно тоя ИП е свързан с една личност, която е в моя топ 10 на кофти мажоритари и хора със съмнителна репутация Една проста справка в Търговския регистър и Гугъл показва доста неща. Но това може би не пречи ИП да е коректен към клиентите си, особено когато са малки и не си мешат капите с големия бос. Та по тоя повод ще съм благодарен за всякакви отзиви и коментари относно почтеността на ИП към дребните си клиенти.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Не се притеснявай...Все от някъде се започва...
        Така де, проба-грешка. Въпросът е колко струват грешките
        Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Първоначално изпратено от GeorgiBorisov Разгледай мнение
          Професионализъм ??? Написах "за мое съжаление". Ако бях професионалист нямаше да си пиша с теб сега, а с Бъфет
          Не се притеснявай...Все от някъде се започва...

Коментар

Съжалявам ....
            Не съм разбрал професионализма ти..!!!
            Професионализъм ??? Написах "за мое съжаление". Ако бях професионалист нямаше да си пиша с теб сега, а с Бъфет

Коментар

В темата за Хима написах, че съм от три месеца на БФБ. От 2010 г. съм клиент на Бенчмарк с три договора - БФБ, Международни и Метатрейдър. Просто не съм вкарвал пари на БФБ, а блъсках, за мое съжаление, форекс и индекси.
              Съжалявам ....
              Не съм разбрал професионализма ти..!!!

Коментар

В темата за ХИМА си писал, че си от три месеца на борсата.....
                Много рожденни дни си имал оттогава....
                В темата за Хима написах, че съм от три месеца на БФБ. От 2010 г. съм клиент на Бенчмарк с три договора - БФБ, Международни и Метатрейдър. Просто не съм вкарвал пари на БФБ, а блъсках, за мое съжаление, форекс и индекси.

Коментар

пп Браво на такива посредници....Аз ще се разсърдя на моя, че не ми праща картички, бутилка и нещо да ме пообразова....
                  Ей,Чиче,като един български Шерлок Холмс си...

Коментар

Аз пък да похваля Бенчмарк. Пращат ми картичка на имейла за всеки рожден ден
                    Ето това е лично отношение !
                    Няколко пъти ми се е случвало да се напием с един приятел и да им звъним към 2 ч. през ноща и да ги питаме фъфлещи за маржини, ливъридж и прочие глупости. И винаги са се държали любезно и са ни отговаряли адекватно въпреки нашето състояние и времето в което звъним
                    Комисионната при тях ми е 0,6 при покупка и 0,00 при продажба, има го и обратния вариант. Имат и програма Кеш бек и при добър оборот намалява комисионата до 50%. Също имат и бонус програма в която трупаш точки и после ги обменяш за пари.
                    Проблемите са им, че ако продадеш акции и решиш да теглиш парите, не ги превеждат докато не мине сетълмента. Докато при Карол ми казаха че не чакат сетълмента а направо ги превеждат.

пп Браво на такива посредници....Аз ще се разсърдя на моя, че не ми праща картички, бутилка и нещо да ме пообразова....

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Колеги,

Благодаря за съветите. Така като гледам нещата отиват към Булброкърс - само те имат "плоска" такса. Други, които са близо до тях са Бенчмарк и СИС Инвест. Това е по официалната информация от сайтовете им. Бих отишъл и при Карол, но при условие, че мога да договоря "плоска" такса. От сайта им не личи много дали е възможно.

Както и да е, ще се ослушвам още няколко дни. Продължавам да приемам с благодарност всякакви съвети и впечатления.
                      И аз прегледах тарифата. Направи си сметка каква такса за съхраняване на ценни книжа и пари ще плащаш, щом досега не си имал. От друга страна по-добре да плащаш такса, отколкото да ти разкарат книжата по лична сметка, както правят някои ИП, за да не плащат на фонда за компенсиране.

Коментар

• Аз пък да похваля Бенчмарк. Пращат ми картичка на имейла за всеки рожден ден
                        Ето това е лично отношение !
                        Няколко пъти ми се е случвало да се напием с един приятел и да им звъним към 2 ч. през ноща и да ги питаме фъфлещи за маржини, ливъридж и прочие глупости. И винаги са се държали любезно и са ни отговаряли адекватно въпреки нашето състояние и времето в което звъним
                        Комисионната при тях ми е 0,6 при покупка и 0,00 при продажба, има го и обратния вариант. Имат и програма Кеш бек и при добър оборот намалява комисионата до 50%. Също имат и бонус програма в която трупаш точки и после ги обменяш за пари.
                        Проблемите са им, че ако продадеш акции и решиш да теглиш парите, не ги превеждат докато не мине сетълмента. Докато при Карол ми казаха че не чакат сетълмента а направо ги превеждат.
                        Last edited by Георги Борисов; 24.01.2014, 16:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                          Съвсем наскоро и аз имах малък проблем с пазарна с Хима.На аска стояха около 700 акции на 1,995,ако се не лъжа.И аз ,за да спестя там,някакви си 1-2 секунди в изписване на 1,995,пуснах пазарна за тия около 700 акции..Да,ама не...Близо 7-10 секунди акциите си стояха ,а моята сделка не се случваше...В крайна сметка,някой ги прилапа.. Е,и мойте бройки минаха,ама вече на 2,01..Нямам идея какво точно се случи и защо,пък и не съм питал брокерите...Но ще бъда малко по-предпазлив с пазарните,особено при по-интензивна търговия..
                          Ретро 69,
                          Подсказах, че започнах тази история с нежелание и след сериозно колебание.
                          Разчитам, че като си прочел за моите патила, поне малко ти става по-леко, а и си заличил някакви тъмни петна, може и полезни поуки да са извадени.

А иначе, моят проблем беше доста по-обемист и по-болезнен.

Значи, все пак си заслужаваше, .... ех. ма....

Човешко е, при спор гледните точки са понякога прекалено различни. Кой знае и ИП какъв са го яли при необмислени действия на брат трейдърите.
                          Знаем си, че оправия така или иначе няма, ами търговията да върви, пък накрая винаги има и печеливши и прекарани.
                          Да, има значение от коя страна си, но всяка рана пък може да помогне да избегнеш следващи.

Коментар

• Първоначално изпратено от smarti Разгледай мнение
                            за да спестиш време при изписване на 1,995 просто пиши 2 лв,
                            бързо става и сделката ти пак ще е на 1,995
                            Малко акъл,ама навреме да му дойде на човек..

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                              Трябва обаче да се прецени дали няма други пазарни преди нашата и много да се внимава за изменението на цената по време на аукциона - може да се наложи бързо изтегляне на поръчката. Ако малко преди края на аукциона насрещната поръчка се оттегли, пазарните ще се "нахвърлят" върху следващите неизгодни цени и ако не си оттеглим пазарната ще влезем в кофти сделка.
                              Друг пример - стартиращ аукцион, 10 к Хим на 2.2, пускаш 5 к на пазарна, в последния миг тоя де тества пазара се оттегля и ти остава студена вода за 2.05 да речем...Майтап голям си е това пазарната, даже не съм сигурен и в приоритета му пред лимитираните, видно балтия голяма може да се получи, а и като нищо да подлежат на допълнителна проверка и оттам да идва забавянето.

Коментар

• за да спестиш време при изписване на 1,995 просто пиши 2 лв,
                                бързо става и сделката ти пак ще е на 1,995

Коментар

Working...
                                X