IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Налага ми се спешна смяна на ИП

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Съвсем наскоро и аз имах малък проблем с пазарна с Хима.На аска стояха около 700 акции на 1,995,ако се не лъжа.И аз ,за да спестя там,някакви си 1-2 секунди в изписване на 1,995,пуснах пазарна за тия около 700 акции..Да,ама не...Близо 7-10 секунди акциите си стояха ,а моята сделка не се случваше...В крайна сметка,някой ги прилапа.. Е,и мойте бройки минаха,ама вече на 2,01..Нямам идея какво точно се случи и защо,пък и не съм питал брокерите...Но ще бъда малко по-предпазлив с пазарните,особено при по-интензивна търговия..

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      ...
      Защо, след като поисках коментар, започнаха оправдания с програмистите.

Защо поръчката не се изпълняваше непонятно дълго време, след като вече е отговаряла на изискванията.

И т.н., ама да не се повтарям!
      Много въпросителни, много обеци ми останаха
      Брокерите не знаят в подробности работата на системата, което според мен е техен съществен пропуск тъй като те са на "предната линия". Често обаче програмистите са от странична за посредника фирма и отговорите се намират трудно.
      За забавеното изпълнение сигурно е било от свързаността.

Коментар

• Пазарната е незаменима при аукциони. Вкарва се пазарна с малко по-малко от количеството на аукциона. Така лимитираните определят цената и се изпълняват частично, а твоята поръчка се изпълнява изцяло, защото пазарните са с приоритет пред лимитираните и са непрекъснато в аукциона. Например:
        - аукцион за 100 бр. * 5 лв.
        - вкарваш пазарна за 99 бр.
        - изпълнява ти се поръчката за 99 бр.*5 лв, и от лимитираните за 1 бр.*5 лв.
        Трябва обаче да се прецени дали няма други пазарни преди нашата и много да се внимава за изменението на цената по време на аукциона - може да се наложи бързо изтегляне на поръчката. Ако малко преди края на аукциона насрещната поръчка се оттегли, пазарните ще се "нахвърлят" върху следващите неизгодни цени и ако не си оттеглим пазарната ще влезем в кофти сделка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
          Пазарната поръчка за покупка е с ясен брой книжа, но не и с единична цена и обща сума. Няма как посредника ти да знае дали салдото ти (и въобще възможностите ти) ще стигне за покриване на сделките, които ще се случат. Затова и за да имаме все пак право на такива поръчки, възможностите за покупка на пазарна са с голяма гаранция т.е. за много по-малко книжа от това което позволява наличното парично салдо. Просто винаги вкарвайте лимитирани - "и сигурно и евтино".
          Посредника да не е Бенчмарк?
          Излизах спешно и само маркирах преден отговор.
          Много добре, прибрано и подредено казано!
          Това е истинският смисъл на този форум.

За разни други неща се чудя, след полезния ти коментар.
          Защо трябваше по този неприятен начин да прозра, че резервът, който трябва да имам като наличност по сметката, не е примерно 5 % (с които разполагах), а вероятно чак около 30. И досега не знам, колко е точно.
          Споделих, почнах да дърпам количеството надолу, докато поръчката беше приета.

Защо, след като поисках коментар, започнаха оправдания с програмистите.

Защо поръчката не се изпълняваше непонятно дълго време, след като вече е отговаряла на изискванията.

И т.н., ама да не се повтарям!
          Много въпросителни, много обеци ми останаха

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
            Кратко лирическо отклонение - пазарните поръчки според мен имат смисъл ако човек е решил да излиза от позиция ударно и със замах. Въпреки че дори и в този случай лимитирана поръчка на по-ниска цена би свършила чудесна работа. А бе и от пазарните поръчки има смисъл, но аз за последно съм пускал пазарна поръчка мисля, че през 2008г. и оттогава само лимитирани и айсберги.
            Пускане на пазарна поръчка има смисъл само при аукцион, защото има предимство пред лимитираната

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
              А защо не сложи лимитирана? Аз бих сложил лимитирана, дори с риск да влезне в аукцион
              Сорри, наложи ми се спешно излизане!
              Исках бърз и надежден резултат! Офертите в аска бяха 3 или 4 за въпросното количество. Не стана дума за 1 оферта.
              Пазарът катереше.
              Просто се създаде ситуация, при която очевидно не взех най-доброто решение.

Коментар

• Кратко лирическо отклонение - пазарните поръчки според мен имат смисъл ако човек е решил да излиза от позиция ударно и със замах. Въпреки че дори и в този случай лимитирана поръчка на по-ниска цена би свършила чудесна работа. А бе и от пазарните поръчки има смисъл, но аз за последно съм пускал пазарна поръчка мисля, че през 2008г. и оттогава само лимитирани и айсберги.

Коментар

Пазарната поръчка за покупка е с ясен брой книжа, но не и с единична цена и обща сума. Няма как посредника ти да знае дали салдото ти (и въобще възможностите ти) ще стигне за покриване на сделките, които ще се случат. Затова и за да имаме все пак право на такива поръчки, възможностите за покупка на пазарна са с голяма гаранция т.е. за много по-малко книжа от това което позволява наличното парично салдо.
                  Определено не съм пускал пазарни.

Коментар

Пазарната поръчка за покупка е с ясен брой книжа, но не и с единична цена и обща сума. Няма как посредника ти да знае дали салдото ти (и въобще възможностите ти) ще стигне за покриване на сделките, които ще се случат. Затова и за да имаме все пак право на такива поръчки, възможностите за покупка на пазарна са с голяма гаранция т.е. за много по-малко книжа от това което позволява наличното парично салдо. Просто винаги вкарвайте лимитирани - "и сигурно и евтино".
                    Изводът е: играйте сигурно и евтино
                    Изцяло верни разсъждения за пазарните.

Коментар

Съобразявам, че тази сделка трябваше да се случи по телефона, но имала глава да пати .....
                      А защо не сложи лимитирана? Аз бих сложил лимитирана, дори с риск да влезне в аукцион

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                        Здравей,

Почти няма ИП и платформа без проблеми. Странно ми е, но е факт че почти навсякъде /да не кажа навсякъде/ поръчката за да се покаже се чака ръчно потвърждение от брокер?! По този начин се губи ценно време, а понякога и пари.

Познавам няколко платформи и всичките имат проблеми при аукционните или когато стане напечено с прекъсвания за стабилност и/или изсипвания/изкупувания по някоя позиция и ми се налага да звъня спешно на брокер той да въведе поръчката ми.

Що се отнася до отношението за мен е изключително важно! То идва веднага след качествата на платформата и цената на която търгувам.

Хубавото е, че по всяко време може да се смени ИП и платформа, има конкуренция.

Успех!
                        Здравей и благодаря!
                        Чета те и съобразявам и разни неща, които съм чувал и от други колеги.

Играя по-скоро сдържано и не много активно. Пазарни са голяма рядкост, но в случая имаше ситуация.
                        По тази и причина не съм търсил, не съм настоявал за някакво лично отношение с брокера. Вече го констатирам като голям личен пропуск и слабост!
                        Познаваме се иначе, имало е нормално и любезно отношение, но не съм искал нищо. След тази случка, обаче, двустранно в отношенията ни май ще полегне сянка.
                        Сянка, която може и да доведе до раздяла. Не заради друго, а защото може да пострада и бъдещата работа.

Съобразявам, че тази сделка трябваше да се случи по телефона, но имала глава да пати .....

Поздрави

Коментар

Хубави и верни въпроси, но не мога да ти отговоря.
                          Със сигурност нямаше проблеми с платформата и интернет.
                          Поне десет пъти получих отказ от приемане на поръчката, най-накрая получих потвърждение, че поръчката е приета, но вече с много по-малко бр.
                          Лошото е, че ми обещаха да проверят въпроса и да отговорят, но вече седмица ще стане и .... нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнение
                            Аз също препоръчвам Карол. Най-важното за брокера ти е да му имаш доверие и когато ти трябва помощ, да можеш да разчиташ на коректно и професионално отношение. Това е като с личния лекар, личния зъболекар...брокера също. Здравето и парите на хората са най-високо в класацията, затова компромиси с това не бива.

Относно фиксираните такси от 2 лв на сделка - в Карол възстановяват по 50 ст. на всяка взета двулевка, ако средният ти размер на сделка за месеца е над 400-500 лв. Т.е. ако и ти си бил коректен с тях и не си се правил на интересен да цъкаш по 5-10 акциики на сделка, те също са коректни и ти връщат 25%. Има го в тарифата им на сайта. Така че не е чак такава драма, дори и да ти надроби някой сделките. В края на месеца се дърпа чертата. Лихвата за свободните пари също помага да се намали комисионата в края на месеца.

Има нещо друго много важно обаче, което всички май пропускат - само Карол остана от посредниците на пазара, които не взимат такси за съхранение на пари и акции. А това, в зависимост от активите разбира се, е не малко перо в общите разходи.

Аз лично се дразня и на банките, и на ип-тата, когато за едно нещо, например за една сметка имаш 5 различни такси. Такса за това, такса за онова, такса за поддръжка на сметка, такса за съхранение на активи, такса на ЦД, такса на БФБ, такса за банков превод...
                            В Карол имам само комисиона за сделката която съм направил и нищо повече. Всичко останало е в плюс за сметката ми. Търгувам на 0.3% и 2та лв не са ми проблем, а и ми връщат от тях почти всеки месец, защото имам само 2-3 случайни дребни сделки макс на месец. Все пак говорим за 2 лв, не за 20 или 200.

В Карол сега имаш и промоция 0.3% за първите 3 месеца, ако сключиш договор до края на януари.

Отивам в Карол да си поискам бонус, за похвалата дето им написах
                            Успех колега, дано намериш подходящия за теб посредник и подходящите акции разбира се
                            Здравейте, колегата много точно е обяснил за Карол. Аз съм на същото мнение, винаги са били точни и много коректни, а това е от важните неща освен добрите условия за търговия. До сега не съм имал никакви проблеми с тях. Клиент съм на Карол от години.

п.с. Сега и аз очаквам почерпка от Карол , но мисля ,че заслужават добрите думи.

Коментар

• Карл,

За таксите за съхранение не си прав!
                              Има повече ИП, които не начисляват такива, независимо че ги има в ОУ. Аз не съм в Карол и също не плащам.
                              За мен трябва да се гледа за: качества на платформата, комисионна, отношение и не на последно място дали ти осигуряват ливъридж /аз години наред ползвах такъв + това свободните ми средства се конвертираха в дялове от КДФ и по този начин ми осигуряваха доходност. След като премахнаха тези две опции и зарязаха подръжката смених ИП и платформата/ и не на последно място дали получаваш доход от свободните си средства!

Успех!

Коментар

Хубави и верни въпроси, но не мога да ти отговоря.
                                Със сигурност нямаше проблеми с платформата и интернет.
                                Поне десет пъти получих отказ от приемане на поръчката, най-накрая получих потвърждение, че поръчката е приета, но вече с много по-малко бр.
                                Лошото е, че ми обещаха да проверят въпроса и да отговорят, но вече седмица ще стане и .... нищо.
                                Тук вече за отказа, еле че си имал налични парите...Освен нещо да е станала хватка със салдото. Познат така му се позаличиха 10 бона за известно време. При мен уж бяха въведени, пускам поръчка - не може, гледам салдото - не са вкарани новите пари, звъня - уж ги записахме, ама...В тоя момент викам - е то свърши, хванах късно влака, късно излязох, но пак някой и друг урок излезе.

Коментар

Working...
                                X