IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Налага ми се спешна смяна на ИП

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз също препоръчвам Карол. Най-важното за брокера ти е да му имаш доверие и когато ти трябва помощ, да можеш да разчиташ на коректно и професионално отношение. Това е като с личния лекар, личния зъболекар...брокера също. Здравето и парите на хората са най-високо в класацията, затова компромиси с това не бива.

Относно фиксираните такси от 2 лв на сделка - в Карол възстановяват по 50 ст. на всяка взета двулевка, ако средният ти размер на сделка за месеца е над 400-500 лв. Т.е. ако и ти си бил коректен с тях и не си се правил на интересен да цъкаш по 5-10 акциики на сделка, те също са коректни и ти връщат 25%. Има го в тарифата им на сайта. Така че не е чак такава драма, дори и да ти надроби някой сделките. В края на месеца се дърпа чертата. Лихвата за свободните пари също помага да се намали комисионата в края на месеца.

Има нещо друго много важно обаче, което всички май пропускат - само Карол остана от посредниците на пазара, които не взимат такси за съхранение на пари и акции. А това, в зависимост от активите разбира се, е не малко перо в общите разходи.

Аз лично се дразня и на банките, и на ип-тата, когато за едно нещо, например за една сметка имаш 5 различни такси. Такса за това, такса за онова, такса за поддръжка на сметка, такса за съхранение на активи, такса на ЦД, такса на БФБ, такса за банков превод...
    В Карол имам само комисиона за сделката която съм направил и нищо повече. Всичко останало е в плюс за сметката ми. Търгувам на 0.3% и 2та лв не са ми проблем, а и ми връщат от тях почти всеки месец, защото имам само 2-3 случайни дребни сделки макс на месец. Все пак говорим за 2 лв, не за 20 или 200.

В Карол сега имаш и промоция 0.3% за първите 3 месеца, ако сключиш договор до края на януари.

Отивам в Карол да си поискам бонус, за похвалата дето им написах
    Успех колега, дано намериш подходящия за теб посредник и подходящите акции разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Хубави и верни въпроси, но не мога да ти отговоря.
      Със сигурност нямаше проблеми с платформата и интернет.
      Поне десет пъти получих отказ от приемане на поръчката, най-накрая получих потвърждение, че поръчката е приета, но вече с много по-малко бр.
      Лошото е, че ми обещаха да проверят въпроса и да отговорят, но вече седмица ще стане и .... нищо.
      Здравей,

Почти няма ИП и платформа без проблеми. Странно ми е, но е факт че почти навсякъде /да не кажа навсякъде/ поръчката за да се покаже се чака ръчно потвърждение от брокер?! По този начин се губи ценно време, а понякога и пари.

Познавам няколко платформи и всичките имат проблеми при аукционните или когато стане напечено с прекъсвания за стабилност и/или изсипвания/изкупувания по някоя позиция и ми се налага да звъня спешно на брокер той да въведе поръчката ми.

Що се отнася до отношението за мен е изключително важно! То идва веднага след качествата на платформата и цената на която търгувам.

Хубавото е, че по всяко време може да се смени ИП и платформа, има конкуренция.

Успех!

Коментар

• Хубави и верни въпроси, но не мога да ти отговоря.
        Със сигурност нямаше проблеми с платформата и интернет.
        Поне десет пъти получих отказ от приемане на поръчката, най-накрая получих потвърждение, че поръчката е приета, но вече с много по-малко бр.
        Лошото е, че ми обещаха да проверят въпроса и да отговорят, но вече седмица ще стане и .... нищо.

Коментар

• Благодаря за пояснението, я някакво забиване на платформата, я нещо нета, я...верно да са решили да те пързалят, но незнам кой читав посредник, с какъв акъл ще го прави?
          Не съм сигурен и ако имаше FOK или IOC щеше да се получи, то е явно, че поръчките не са стигнали предназначението си след като седят уж за одобрение, явно не са и потвърдени иначе щеше да си ги имаш вече. Въпроса обаче наистина мисля е интересен - в какви случаи може да ги ползваш освен тестване за айсберг на FOK и то с уговорката, че в един миг ще се наиграеш и ще гониш пазарЯ обратно. Иначе поне за мен спор няма - пазарната си е кама, с две страни нож, аз лично не помня да съм ги ползвал, но определено ще има ползватели, с друг рисков апетит и темперамент.

Коментар

• Здравейте, мислех да не се включвам, че точно в момента имам проблем с моя ИП, а в един (по-разгорещен) спор хладната обективност може да отстъпи.
            Просто е важно, ще се наложи малко повече приказка.

Полезен разговор. Ежедневието и навикът те повличат и губиш представа за общата картина, дори за пазара. Аз сега от този разговор научавам за актуалните ставки на посредниците. Само моите си знаех.

Обичам прости, систематизирани неща. Очертава се:
            Булброкерс
            Еврофинанс
            Елана

А сега, накратко ще споделя една история, която се случи съвсем наскоро, поучителна е за хора, които не познават в детайли платформата си и софтуера и (сещате се, че съм аз) пък и работата на посредника.
            Искам да отговоря донякъде и на въпроса на Жеката, че някак увисна, а той ни е много полезно другарче.
            Чакам по средата на колонката на бида в Биовет. Горе в началото има движение. След някакви две бързи сделки, виждам, че на аска са се подредили три поръчки за доста бр. в рамките на 10,496 до 10,50. Следващите в редичката, значително по-високи.
            Искам ги. Смятам бързо, средствата ги има - за сделки, за такси, малък резерв.
            Пускам пазарна. Системата ми връща: няма достатъчно средства.
            Смятам пак. Грешка няма.
            Пускам пазарна отново. Пак същият отговор.
            Преценявам бързо, че сумата все пак е голяма и има някакви бариери.
            Десетина пъти упорито дърпам количеството надолу. Аск-ът си стои, ама е много нервно.
            Едва когато пуснах ...... бр., прие ?! Интересното беше, че броят акции в приетата поръчка е около 30 % по-нисък от първоначалните.
            Какво става, обаче.
            Очаквам веднага рипорти за сделки. Няма нищо известно време. Съмнително дълго време. Няма и няма. Не разбирам. Дори почнах да пиша в чата с брокера.
            После изведнъж започнаха да се редят сделки на разни накъсани дребни бройки, ама осъзнавам, че това не се мои сделки. Хоп, появявам се и аз с едни смешни няма и 40.
            "Пакетчето" замина. Това, не е краят, обаче.
            С ужас осъзнавам, че вече горе на аска има цени, които аз ги не ща, а пък аз имам тлъста пазарна. Максимално бързо оттеглям поръчката, но все пак тя е стояла известно време, а сделки нямаше.
            Отговор за неслучилите се желани сделки нямам, за неслучилите се нежелани - още по малко.
            Започват нервни разговори с ИП. Не съм сигурен за тона си.
            От другата страна ми говорят глупости за някакви айсберги, дето ги е нямало. Бесен съм. Изведнъж се промъква някакво изречение, че трябва отново да се говори с програмистите, които "слагали" някакви защити при пазарните. Прозвуча, все едно някакви лоши, външни хора, правят бели. Нямаше и намек, че поръчката ми не е отговаряла на някакви изисквания, позоваване на някакъв техен правилник, друго.
            Мънкане имаше само.

Изводи: отдавна е известно, че при много динамичен пазар ПАЗАРНИТЕ СА ОПАСНИ. Те и иначе са си опасни. Ако имаше на платформата опция IOC, FOC, би трябвало да не влизам в такива приключения, но ...... няма.
            За съжаление започна да ме гризе и съмнение, че виждайки пазарна, моето ИП ми измъкна исканите акции, в опит да ми ги набутат веднага обратно на по-висока цена.
            Отвратителна мисъл, глупава при това, защото системата не би трябвало да го позволява.
            Б..., прости ми

Коментар

• Колеги,

Благодаря за съветите. Така като гледам нещата отиват към Булброкърс - само те имат "плоска" такса. Други, които са близо до тях са Бенчмарк и СИС Инвест. Това е по официалната информация от сайтовете им. Бих отишъл и при Карол, но при условие, че мога да договоря "плоска" такса. От сайта им не личи много дали е възможно.

Както и да е, ще се ослушвам още няколко дни. Продължавам да приемам с благодарност всякакви съвети и впечатления.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Смених преди години еланците заради около 2 часа! забавяне на поръчка. Ако не бях загубил нищо нямаше да ми дреме... Тогава явно ставаше ръчно и имаше само кобос. Смених ги скоропостижно. Сега съм в бенча. Нямам оплаквания, няма и какво да е лично отношение, но не съм и търсил. Като цяло не съм много активен и гледам да си върша другите дела вместо да се хипнотизирам пред платформата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                  Между другото мисля има и посредници с твърд %, в който влиза и БФБ, и ЦД, и комисиона на ИП. Конкретно не мога да се ангажирам с имена, дано друг сподели.
                  В крайна сметка кой и защо затваря кепенците?
                  Хората ви казаха малко по-долу. Булброкърс е 0,3% без условия. Досега съм ги търсил само няколко пъти и на мен лично са ми вършили работа. Според мен имат компетентни хора. А дали са читави по принцип нямам идея. Някой дето им е давал повече зор да каже.

Коментар

• аз напуснах Статус и се преместих в ОББ
                    и Пощенска ползвах, но и от там ще се преместя заради таксите

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                      Дреме ми на сайдера за лихвата. Трябва да си идиот да държиш дълго време свободни пари в брокерска сметка. Много по-важно ми е да не ме цакат с 2 лева всеки път когато някой ми клъвне бида или аска с 1/100 от поръчката ми. Който ИП ми оферира "flat rate" във вид на 0.7% от оборота или по-малко, но без никакви други такси от сорта "на поръчка", "на сделка" или "поддържане на сметка", веднага отивам при него.

С едно изречение - както обичам плоския данък, така обичам и плоските тарифи. Просто и ясно.
                      Между другото мисля има и посредници с твърд %, в който влиза и БФБ, и ЦД, и комисиона на ИП. Конкретно не мога да се ангажирам с имена, дано друг сподели.
                      В крайна сметка кой и защо затваря кепенците?

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        Дреме ми на сайдера за лихвата. Трябва да си идиот да държиш дълго време свободни пари в брокерска сметка. Много по-важно ми е да не ме цакат с 2 лева всеки път когато някой ми клъвне бида или аска с 1/100 от поръчката ми. Който ИП ми оферира "flat rate" във вид на 0.7% от оборота или по-малко, но без никакви други такси от сорта "на поръчка", "на сделка" или "поддържане на сметка", веднага отивам при него.

С едно изречение - както обичам плоския данък, така обичам и плоските тарифи. Просто и ясно.
                        Добре де,доколкото разбирам,ти не търгуваш,кой знае колко активно,след като можеш да си позволиш да останеш без брокер някой и друг ден..Колко често ти се случва някой да "клъвне" от поръчките ти и да се наложи да платиш 2 лева...Ако са два-трийсет пъти на година,нека са и петдесет,това са някакви си стотина лева....И ако предположим,съвсем в реда на нещата,че това са десет %-та от сделките ти,то много по-важно е какъв % ще плащаш...Щото дори на петдесетина хиляди оборот годишно,0.7% са 350 лв,а 0.5% са 250 лева.Имаш и за "клъванията",и пак ще ти легне по-евтино..Или най-малкото ще е танто за кукуригу..И естествено,колкото ти е по-висок оборота,толкова процента е по важен.....
                        Аз съм Кобос при Елана от сто години...,някои колеги се оплакаха,но аз не мога да кажа нищо лошо за тях...Отскоро имат и платформа....Ползвах малко демото и единственото,което ме спира да се прехвърля от Кобос-а на платформата , е мързелът ми да се завлека до офиса им....

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                          Бенча определено крадат от клиентите си, за това, че не плащат лихви върху свободните парични средства. Парите ги държат в банка, от банката получават лихва, обаче не е разпределят между клиентите си, а си е прибират за посредника.

Last edited by netware5; 23.01.2014, 21:39.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                            Аз се пренесох от Елана в Бенчмарк срещу скромен процент от позицията или минимум 10 или 12 лева, не помня. Аз бях разпродал предварително и си бях изтеглил парите, но прехвърлих 3 позиции и дадох 30-40 кинта. Причината за смяната - към онзи момент Елана нямаше дори своя платформа, а комисионата от 0,5% от сделка е висока. Трансферът се случи през май 2013 г. Бенча малко ме излъга, защото веднага като се преместих отпадна олихвяването на свободния кеш. Така се случи, живи и здрави, но имам забележки и към програмата Лоялен клиент. Иначе платформата ми върши отлична работа, комисионата е 0,3% на сделка + разходите за депозитар. Надявам се да съм помогнал, нямам никакви свързаности и познанства при посредниците.
                            Бенча определено крадат от клиентите си, за това, че не плащат лихви върху свободните парични средства. Парите ги държат в банка, от банката получават лихва, обаче не е разпределят между клиентите си, а си е прибират за посредника.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                              Според мен използвай Карол!Не че съм пробвал друг посредник,но мисля че специалното отношение можеш да го получиш и тук -просто вдигай телефона по често,виждайте се по често.Контактите са му майката -след месец два идва и доверието. Иначе платформата им не е това което ми се иска особенно след като се натовари,но да се надяваме че нещата ще се оправят скоро-поне така си мисля........просто не могат да си го позволят !
                              И аз съм доволен от Карол. На всяко запитване, винаги получаваш професионален отговор.

Коментар

• Според мен използвай Карол!Не че съм пробвал друг посредник,но мисля че специалното отношение можеш да го получиш и тук -просто вдигай телефона по често,виждайте се по често.Контактите са му майката -след месец два идва и доверието. Иначе платформата им не е това което ми се иска особенно след като се натовари,но да се надяваме че нещата ще се оправят скоро-поне така си мисля........просто не могат да си го позволят !

Коментар

Working...
                                X