IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Налага ми се спешна смяна на ИП

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
    Всеки ИП ще е доволен на такъв непретенциозен клиент.
    0,7 е много висока комисиона - направо двойна. И таксите на сделка не винаги са точно така, а само се събират таксите за БФБ и ЦД или са за изпълнена поръчка. ............
    Зависи какви са точно сделките.

Пример: bid на 1000 акции по 1 лев. При "ниските" комисиони, да речем 0.4% ще платя 4 лева. Но има и "цена на сделка". Значи пуснал съм си бида и не седя пред компютъра, а някой (или някои) ми продават в 100 сделки по 10 акции. При "цена на сделка" от 2 лева, това прави още 200 лева или общо 204 лева. При сегашния ми ИП ще платя само 7 лева (0.7% от 1000 лева). Разбира се може да се ползват възможностите от сорта "всичко или нищо" или други подобни от механизма на борсовата платформа, но аз нямам такива навици и умения и не ми се ще тепърва да ги усвоявам.

Та затова питам ....
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Всеки ИП ще е доволен на такъв непретенциозен клиент.
      0,7 е много висока комисиона - направо двойна. И таксите на сделка не винаги са точно така, а само се събират таксите за БФБ и ЦД или са за изпълнена поръчка. Ето едно сравнение на по-големите без да препоръчвам нищо - всеки си има плюсове и минуси: http://www.karollbroker.bg/zashcho-k...drugi-brokeri/
      Вече не само превеждат пари през сайтове, платформи, тел. обаждания и т.н., но и сключването на договор може без да ходиш - например пращаш им удостоверение от банка за сметка.
      За по-малките ИП по-добре някой да ти препоръча с лични впечатления. Няма начин досегашния ти брокер да няма някой добър познат или някой от форума може да сподели, ако ползва малък ИП.
      Last edited by Poncho; 23.01.2014, 17:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
        Зависи с какво си свикнал - платформа, предлагани услуги, отношение и т.н. Повече услуги и по-добра платформа - при големите ИП, по-лично отношение - по-малък ИП.
        Към платформата нямам претенции - досега съм на КОБОС. Предпочитам по-лично отношение.

Интересуват ме най-вече таксите. Досега бях на преференциални условия, в смисъл че не плащах фиксирана такса за сделка, а само 0.7% върху цената на сделката. Не съм много наясно, но съм чувал че сега на пазара е модерно да те цакат и с цена на сделка, т.е. ако примерно пусна една поръчка за 1000 акции и тя се изпълни в серия от 10 сделки, ще трябва да платя 10хфиксирана такса от левче например, т.е. 10 лева плюс процент от цената (например 0.5%), което при цена от левче на акция прави още 5 лева или общо 15 лева. Също така видях, че май някои ИП събират пари и за пускане на поръчки, независимо дали в последствие има сделка или не. Абе не съм много в час какво е положението на пазара на тези услуги в момента.

Интересува ме също да мога да тегля пари или да захранвам сметката без да ходя до офиса на ИП. Ако може само с телефонно обаждане, e-mail, или електронен подпис. Разбира се при откриване на сметката ще отида в офис и ще подпиша формуляр за банковата сметка на която да ми превеждат пари при поискване.
        Last edited by netware5; 23.01.2014, 17:22.

Коментар

• Зависи с какво си свикнал - платформа, предлагани услуги, отношение и т.н. Повече услуги и по-добра платформа - при големите ИП, по-лично отношение - по-малък ИП.

Коментар

• Налага ми се спешна смяна на ИП

Колеги,

Днес с голямо неудоволствие разбрах, че ми се налага спешно да си сменя ИП. Няма да коментирам защо и как, и без това съм бесен. Само ще кажа, че моят ИП явно ще пуска кепенците. Откакто съм на БФБ (2005 г.) съм ползвал услугите само на този ИП. Отидох там по приятелска линия и за всичките тези години не съм имал никакви оплаквания и може да се каже, че съм бил нещо като "преференциален" клиент. Та в този смисъл нямам идея за пазара на тези услуги и не съм се сблъсквал с нормалните взаимоотношения ИП-инвеститор.

Спешно се нуждая от съвети и информация за наличните ИП на пазара. Помагайте, моля! Може и на лични съобщения.
          Working...
          X