Първоначално изпратено от VNM
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дебитна карта без месечна такса за поддръжка?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Не знам, как захранваш пейпала, но последно, когато ги ползвах транзакционните разходи (превалутиране от долар и др.) ми надхвърлиха 4%. Говоря за плащане с левова карта и превалутиране от Пейпал уж за да си спестя кофти котировките на бг банката.
Само регистрираш картата в Пеипал о при плащане не посочваш Виза(ако е Виза картата), а посочваш ПП с регистрираната Виза в него!
И разбира се никога не ползваш изгодния курс на ПП, а опасния курс за който не могат да ти гарантирали от ПП...
Коментар
-
Не знам, как захранваш пейпала, но последно, когато ги ползвах транзакционните разходи (превалутиране от долар и др.) ми надхвърлиха 4%. Говоря за плащане с левова карта и превалутиране от Пейпал уж за да си спестя кофти котировките на бг банката.
Факт, котировките за всичко различно от евро са много криви. Ако пазаруваш основно долари, вариантът е доларова карта.
Факт е, че пейпала с обновяването нещо скапаха. Отметнал си да е по курс на банката и воала - пейпал курс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеТаксите са хубаво нещо. Отскоро съм им фен а и за хубави хора как да ти е жал някоя таксичка...
Защо им станах фен е малко като виц.
Преди месец-два, събота рано сутринта , преди 7, ще тръгвам за провинцията, при това бързам. Слагам яке, обувки, ключове, чанта с нещата дето ми трябват, едни документи оооооп- портфейла го няма. С личната карта и книжката+синьо талонче. Пари и други карти не броя. Малка бърза енергична оборка из апартамента - няма. Спешна мобилизация на личния състав (жената) - не помага. Бегам до едната кола набържа - не са там . Айде до другата - и там го няма. Вечерта съм правил нещо по гаража - бърз оглед, т.е. всичко долу и после обратно - няма. А трябва да се пътува, вече минава 7. Не ми се кара съвсем без документи, качвам се на колата и в районното. Там се оказа че дежурния имал в момета малко работа да го изчакам минутка. Почвам да кърша пръсти и тъпча плочника - след няма и 40 минути - дойде. Свършил си работата, търка очите и се прозява един метър.
Почвам да обяснявам че ми няма документите и ако може да ми издаде някакво хвърчащо листче ако ще да е но да показвам на катаджии при нужда. И се почна ма това ма онова, айде седна да пише .И СЕГА Е КУЛМИНАЦИЯТА . Писа писа и вика такса - 3 лева и нещо. А аз се сещам че нямам портфейл, т.е. налчични. Дежурния изненадващо не ми услужи с три и нещо и аз благославяйки под мустак, обратно на колата и към дома за налични. Междувременно си блокирах дебитната карта дето е в портфейла , за всеки случай. Стигам до дома, взимам пари и айде още веднъж да погледна гаража и другата кола. И разбира се хубавеца се оказа в нея. Вечерта паднал от тесен джоб на яке покрай седалката и вратата и се скрил успешно под седалката. Мамка му. Качвам се на колата и заминавам. Дежурния, грях не грях, оставих да си чака трите лева.
Та таксата ме спаси от блокиране на личните ми документи с последващото им наново издаване. А дебитната карта - цяло удоволствие, отблокираха ми я май безплатно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеХич не гоня кешбек.
Плащам с пейпал с дебитна, ония взимат пари и възстановяват такива при фал, докато пиба, заради лукса да ползвам тяхна карта за целта удържат 0,25 %.
Аре нема нужда. DМненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
и аз ги ползвам, но имат и недостатъци
котировките за валутите са доста далеч от добри особено долараМненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
За пазаруване от интернет, най-добрия вариант ти е кредитна от ПИБ. В момента е без такса за издаване и без годишна такса за първата година. Погасяваш си я в гратисния период и си си свиркаш с НУЛА разходи, че и някакъв кешбек има, така че даже си на далавера. Преди края на годината си я спираш.
Дебитна пак от тях ползвам но с пакет към IQ сметката. 3 лв./месец ти дават карта без никакви разходи, абсолютно безплатно теглене от банкомат, 20 безплатни смс-а, безплатен токен за онлайн банкирането и два безплатни банкови превода към други банки.
Не съм свързан с ПИБ, не им правя реклама, но просто ритейл услугите им са най-добри, според мен.
котировките за валутите са доста далеч от добри особено долара
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеПИБ вкараха 0.25 % удръжка при плащане с карта.
Там приключихме отношенията.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fashion_m Разгледай мнениеДо колкото си спомням преди дилемата беше следната - или картата има месечна такса за поддръжка, но пък тегленето от банкомат е по-евтино, или няма месечна такса, но тегленето от банкомат е по-скъпо. Мен ме интересува втория вариант, защото картата ще се изоплзва само за пазаруване от интернет.
Предложения?
Дебитна пак от тях ползвам но с пакет към IQ сметката. 3 лв./месец ти дават карта без никакви разходи, абсолютно безплатно теглене от банкомат, 20 безплатни смс-а, безплатен токен за онлайн банкирането и два безплатни банкови превода към други банки.
Не съм свързан с ПИБ, не им правя реклама, но просто ритейл услугите им са най-добри, според мен.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Таксите са хубаво нещо. Отскоро съм им фен а и за хубави хора как да ти е жал някоя таксичка...
Защо им станах фен е малко като виц.
Преди месец-два, събота рано сутринта , преди 7, ще тръгвам за провинцията, при това бързам. Слагам яке, обувки, ключове, чанта с нещата дето ми трябват, едни документи оооооп- портфейла го няма. С личната карта и книжката+синьо талонче. Пари и други карти не броя. Малка бърза енергична оборка из апартамента - няма. Спешна мобилизация на личния състав (жената) - не помага. Бегам до едната кола набържа - не са там . Айде до другата - и там го няма. Вечерта съм правил нещо по гаража - бърз оглед, т.е. всичко долу и после обратно - няма. А трябва да се пътува, вече минава 7. Не ми се кара съвсем без документи, качвам се на колата и в районното. Там се оказа че дежурния имал в момета малко работа да го изчакам минутка. Почвам да кърша пръсти и тъпча плочника - след няма и 40 минути - дойде. Свършил си работата, търка очите и се прозява един метър.
Почвам да обяснявам че ми няма документите и ако може да ми издаде някакво хвърчащо листче ако ще да е но да показвам на катаджии при нужда. И се почна ма това ма онова, айде седна да пише .И СЕГА Е КУЛМИНАЦИЯТА . Писа писа и вика такса - 3 лева и нещо. А аз се сещам че нямам портфейл, т.е. налчични. Дежурния изненадващо не ми услужи с три и нещо и аз благославяйки под мустак, обратно на колата и към дома за налични. Междувременно си блокирах дебитната карта дето е в портфейла , за всеки случай. Стигам до дома, взимам пари и айде още веднъж да погледна гаража и другата кола. И разбира се хубавеца се оказа в нея. Вечерта паднал от тесен джоб на яке покрай седалката и вратата и се скрил успешно под седалката. Мамка му. Качвам се на колата и заминавам. Дежурния, грях не грях, оставих да си чака трите лева.
Та таксата ме спаси от блокиране на личните ми документи с последващото им наново издаване. А дебитната карта - цяло удоволствие, отблокираха ми я май безплатно.
- 1 like
Коментар
Коментар