IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Частичните прозрения на Бойко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Пешо ти си умен човек - защо се засягаш и връзваш. Нека всеки да изрази мнението си, а иначе в цял свят интелигентните хора критикуват политиците и правителствата си. Точно да не критикуваш според мен е комунизъм и сме го виждали
    Да Кире съгласен съм че властта трябва да се критикува.Трейдъра и Лорда обаче са уникални в мрънкането си и все другите им виновни.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      Като искаш да чукаш Джулия Робъртс, виж филма "Неприлично предложение" и ще видиш как се прави
      Договор на 3%-4% ипотечни дават в момента в САЩ7

http://www.investor.bg/novini/122/a/...te-388,129042/
      Щото питаш, не за друго......
      Ако ти си на 20 , предприемчив си и искаш да правиш бизнес, хайде кажи откъде ще вземеш пари, ако баща ти не се казва Бай Пешо да ти дава първоначален старт в доене на добитък?
      Аз и хубава жена съм гледал ма то ако ставеше както е по филмите.Ти май бъркаш филмите с реалността.Бе и в САЩ не дават на такава лихва ма ти можеш да вярваш.
      Или ходи тегли кредит там.Не е задължително всички в една страна да са бизнесмени.На 20 години все още се ходи на училище.Като искаш да правиш бизнес ще започнеш от нулата.Никой не ти е длъжен.Почваш от малкото и ако си кадърен постепенно растеш.Като минеш през няколко кризи и натрупаш опит и пари тогава се разбира колко си предприемчив.На 20 години ако баща ти не е Някой никой незнае колко си умен и предприемчив.Това не се доказва с приказки.Влизаш в банката и казваш аз съм млад и предприемчив и хоп дават ти колкото искаш на 2%.Ако така раздаваха пари по света нямаше да има банки.Това за какъв се смяташ ти си е твой проблем.И аз смятам че съм най умния и трябва да вземам 20000 на месец ма никой друг не мисли така.Много комунисти и теоретици тука и много мрънкачи.Тази държава е загубена с този цигански манталитет и пословичен мързел и големи претенции.

Коментар

• Пешо ти си умен човек - защо се засягаш и връзваш. Нека всеки да изрази мнението си, а иначе в цял свят интелигентните хора критикуват политиците и правителствата си. Точно да не критикуваш според мен е комунизъм и сме го виждали

Коментар

• Лорда като ти чета простотиите си мисля че едва ли си вземал някога заплата повече от 700-800 лева и много те кефи да се вземат парите на другите за да се направи нещо коети да ползваш ако може безплатно.Много комунисти тука ужас.С това мислене такава държава.Затова тук никога няма да има прогрес и просперитет.Тука манталитета дайте да вземем от тея дето имат и да дадем на мързеливите тарикатите и пияниците.А те вечно да мрънкат и да са недоволни.Ти нали твърдеше че имаш много жилища.Аз пък предлагам данъка за второ жилище да стане 10% от данъчната оценка.А наемите да се облагат с 50% щото богатите трябва толкова да плащат.Това са нетрудови доходи.А данък наследство да е поне 70% за да има пари държавата.А има и толкова бездомни трябва да помислим къде да настаним циганите.Гетата в София и големите градове трябва да изчезнат и тези хора имат право на жилище.Много е лесно да казваш какво да се прави с парите или имуществото на другите ма я дай предложение какво да правим с твоето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Ми кой му пречи?Цветелина нали има банка да започва.Къде дават кредит на 2-3% за да отида докато не са свършили?Бе много ви бива да раздавате акъл какво да се прави с чуждите пари.Ти искаш ли да ми дадеш 200000 лева кредит за 20 години на 3% годишна лихва.Айде отиваме при нотаруис и сключваме договор.Такива като теб са ми ясни те не дават такива кредити те искат да получат.Е и аз искам да чукам Джулия Робъртс ма тя не е чувала за мен.И откъде се взехте такива готованци все мрънкащи някой да им даде да им осигури да се грижи за тях.И всички искат от държавата а какво дават?Е това е цигания цигански манталитет.
            Като искаш да чукаш Джулия Робъртс, виж филма "Неприлично предложение" и ще видиш как се прави
            Договор на 3%-4% ипотечни дават в момента в САЩ7

http://www.investor.bg/novini/122/a/...te-388,129042/
            Щото питаш, не за друго......
            Ако ти си на 20 , предприемчив си и искаш да правиш бизнес, хайде кажи откъде ще вземеш пари, ако баща ти не се казва Бай Пешо да ти дава първоначален старт в доене на добитък?

Коментар

Не късогледи, Бойко прозря, че трябва да се кредитира с ниска лихва бизнеса за да има предприемачи. Сещаш ли?
              Ми кой му пречи?Цветелина нали има банка да започва.Къде дават кредит на 2-3% за да отида докато не са свършили?Бе много ви бива да раздавате акъл какво да се прави с чуждите пари.Ти искаш ли да ми дадеш 200000 лева кредит за 20 години на 3% годишна лихва.Айде отиваме при нотаруис и сключваме договор.Такива като теб са ми ясни те не дават такива кредити те искат да получат.Е и аз искам да чукам Джулия Робъртс ма тя не е чувала за мен.И откъде се взехте такива готованци все мрънкащи някой да им даде да им осигури да се грижи за тях.И всички искат от държавата а какво дават?Е това е цигания цигански манталитет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Sakamano Разгледай мнение
                1. Може би ще ти се прииска и да национализираш банките. Не разбирам обаче защо плюеш неолибералите, които направиха кредитите прекалено достъпни и това доведе до надуването на кредитен балон, а ти сега искаш да направиш същото?
                2. Не Рузвелт извади САЩ от депресията, а ВСВ. Кейнсианството работеше в първите години след войната, сега времената са други. Да наливаш пари в един отворен, либерализиран пазар е все едно да наливаш вода в кофа без дъно. Повечето от тези пари няма да останат в българската икономика, а веднага ще изтекат към Китай, Турция, Русия и други държави, от които внасяме почти всичко.
                2. Въвеждането на плоския данък беше наложено не толкова от интересите на едрия капитал, колкото от неспособността на данъчните власти да се справят със сивата икономика и това до голяма степен постигна целта си. Чужди инвеститори все така не се редят на опашка да идват в Бългория, но много доходи излязоха на светло.
                Разсмиваш леко ВСВ започна на 01.09.1939г. а Рузвелт изкара САЩ от голямата депресия още през 1933г.
                Ето ти малко трудносмилаема материя за неол/либе/лайняр:
                По време на първите сто дни на своята администрация, Рузвелт използва изключителния си престиж и чувство за предстояща катастрофа, за да прокара през конгреса множество закони за образуване на нови федерални агенции. Това включва и Администрацията за неотложна помощ, която гарантира фондовете на щатите за помощи при безработица, Администрацията за работен прогрес и Корпусът за гражданско съхранение наемат милиони безработни за работа по местни проекти; Администрацията за земеделско регулиране получава правото да повишава помощите за бедстващите фермери. Като последица от всички тези мерки идва и приемането на Закона за национален план за възстановяване, който въвежда безпрецедентни регулативни мерки върху индустрията, включително кодекси за добра практика и гарантира ролята на профсъюзите. В замяна се отменят голяма част от антитръстовите закони и се дава значителна финансова помощ за стимулиране на икономиката. Приема се Закона за долината Тенеси, като въз основа на него се изграждат язовири, електроцентрала, напоителни системи и значително се подобрява земеделието в един от най – бедните райони на страната. Допълнителен стимул за икономиката е отмяната на „сухия режим”. Който е източник на изключителна корупция в държавната администрация.
                Сивата икономика може лесно да се озапти, стига да има яка държава и воля за това. Не безумно тъпа данъчна политика като въвеждане на плосък данък, инструмент на третия свят.
                За национализация не съм говорил, само за равноправни договори, а не едностранно определяне на лихвени проценти

Коментар

1...
                  2...
                  3...
                  Ето три елементарни стъпки които ще ни извадят от блатото.
                  1. Може би ще ти се прииска и да национализираш банките. Не разбирам обаче защо плюеш неолибералите, които направиха кредитите прекалено достъпни и това доведе до надуването на кредитен балон, а ти сега искаш да направиш същото?
                  2. Не Рузвелт извади САЩ от депресията, а ВСВ. Кейнсианството работеше в първите години след войната, сега времената са други. Да наливаш пари в един отворен, либерализиран пазар е все едно да наливаш вода в кофа без дъно. Повечето от тези пари няма да останат в българската икономика, а веднага ще изтекат към Китай, Турция, Русия и други държави, от които внасяме почти всичко.
                  2. Въвеждането на плоския данък беше наложено не толкова от интересите на едрия капитал, колкото от неспособността на данъчните власти да се справят със сивата икономика и това до голяма степен постигна целта си. Чужди инвеститори все така не се редят на опашка да идват в Бългория, но много доходи излязоха на светло.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                    С две думи Бойко прозря, че може да намери начин да цица бизнеса и народа с още.

Големо прозрение.
                    Не късогледи, Бойко прозря, че трябва да се кредитира с ниска лихва бизнеса за да има предприемачи. Сещаш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                      С две думи Бойко прозря, че може да намери начин да цица бизнеса и народа с още.

Големо прозрение.
                      Симов, кои "народ" бре, определението "народ", кои сме от този "народ" аз, ти или?????
                      Няма такова нещо като "народа" и спрете да си мислите, че въобще мислите за "народа" или че някои си мисли за "народа" или че трябва да мисли.
                      Така няма да стане...

Коментар

• С две думи Бойко прозря, че може да намери начин да цица бизнеса и народа с още.

Големо прозрение.
                        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Едрият капитал винаги излиза с този номер, че евтината работна ръка и ниският данък привличат инвеститорите. Такава погрешна мантра, че няма къде. Всички произвеждат в Турция всичко! А в Турция заплатите са много по-високи. Брат ми ходи командировки там и ми сподели, че един обикновен шофьор в неговата международна фирма взема колкото него. А брат ми е инженер във фирмата у нас.
                          Истината е, че трябва да се въведе пропоционалния данък. Тогава ще се построят и пътищата, ще има пари за докторите, учителите. Градовете ще светят! Ще бъдат прибрани в приюти всички бездомни кучета. Ще се построят още 10 затвора и с промени в съдебната система ще се напълнят, ще дръпне културата, книгоиздаването и т.н и т.н

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                            Ясно, теб те е ударило здраво социалистиеското мислене, аз не мисля като теб обаче. Мен поне ме уреждат сегашните 10% ДОД и като много други в страната за мен този данък е идеален инструмент в сегашните времена на "начално натрупване на капитала".
                            А относно това кой с колко ще мизерства, то е ясно че един ще преживява с 500 лв. а друг с 5 млн. (въпрос на възможности и потребности).
                            Относно Германия: там 10 г. не вдигаха заплатите, а тук искаме всяка година да се повишават с поне 10%. Ако искаме да сме като Германия първо трябва да се повиши производителността, а чак след това заплатите.
                            Ами не, точно обратното.Няма как да вдигаш производителност на труда още повече труд.А с пари и стимули.
                            А не да си ги оставиш в джоба и да искаш производителност, и от цялата фирма стимул за работа да имаш само ти.хахаах
                            Няма как да искат младите и квалификации и работа за 200 или 300 евро заплата.
                            Няма как да е нито стимулиращо, нито ще повиши производителността, нито спестяванията, нито потреблението.
                            Много ясно, че ще искат да се евакуират.

Лесните кредити винаги ги е имало.И си зависи кога искаш да живееш сега на кредит или евентуално на старини със пенсия от 50 евро.
                            Май е по добре сега, но със горната заплата как се купуват кола, апартамент или къща и обзавеждане примерно.Няма как.
                            Айде по бързо Правителството да си размърда приоритетите и да вземе да симулира малко тия работодатели да вдигнат заплатите и въобще трябва да има вдигане на доходите.Какво чакат да излязат хората на улицата.Ама то от там няма връщане назад.

Една от възможностите е да се сравнят няколко скандинавски и западно европейски икономически модели и да се изберат един два които да се прилагат.
                            Но там обикновен чистач с метла е също професия и заплата колкото на депутат.
                            И така нататък, моралът е друг.
                            Last edited by Соколов2; 05.02.2012, 11:35.

Коментар

Не съм съгласен с тебе защото:
                              1. Като в Австрия има лихви, които съм описал, никой не си е изтеглил парите и никъде не е тръгнал.
                              2. Като в цялата еврозона подоходните данъци са пропоционални, никой не мрънка че е социализъм и едрите капиталисти си плащат по-голямата тежест към държавата дори с гордост.
                              3. Много смешно и късогледо ми се вижда как 80% защитават интересите на 5% /едрният капитал/. И даже политизират финансовата политика.
                              Наистина сме във времето на Емил Зола!
                              Тук не е Австрия нито Германия.Недей да ми сравняваш круша с каруца щото няма как.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Лендлорда нещо май си се пообъркал.Омръзна ми да обяснявам кой кара влака и защо не се рита срещу него.Господ нашия Бог е определил да се живее с колкото се изкарва а не с на кой колкото му се иска.Лесни заеми не трябва да има защото след тях лошите кредити скачат до небето.Колкото повече лесни заеми толкова повече лоши кредити.Свалят ли лихвите им казвам чао Гергино и си тегля парите на секундата.Няма сила която да ме накара да си държа парите в банка на 1-2% лихва която раздава кредити на сульо и пульо.Моите пари веднага ще отидат в буркан банк.Погледни статистиката на БНБ и ми кажи какво ще стане с банковата система когато вложителите изтеглят 32 милиарда.Да видим тогава откъде пари за кредити.Тогава Бойко ще пусне печатницата и БНБ ще раздава на търговските банки на 1-2% а те както си описал ти.Но има една подробност ще раздават само левове щото БНБ не мое да печати евра и долари.А вземи се сети тогава каква ще е инфлацията къде ще е борда какви ще са заплатите и обменния курс на лева спрямо еврото и долара.
                                По втора точка да вземаме заеми и да строим пътища пак не съм съгласен щото пътищата ще ги построим а това не е последната криза.Когато се стовари следващата какво правим?Пак ли нови заеми и какво ще строим тогава?Това за което ти говориш може би решава донякъде нещата на момента но какво правим после?Що се касае до точка 3 това вече сме го правили.Лобито не едрия капитал през 1944-50 беше унищожено физически бяха избити и вкарани по затворите.Резултата е ясен плащаме и днес.И най голямото поражение се вижда увредена ти е главата.От батко си да знаеш че богат се става по друг начин а не с държавни шменти капели.От дребна търговия и андрешковски шмекерлъци не може да се забогатее.И не е необходимо всички да са богати.Но дай да погъделичкаме мързеливитв безделници като дърдорим простотии от сорта на ще вземем на богатите парите.Просто богатите ще си вземат парите и ще отидат на друго място а тук ще има само цървули.
                                Не съм съгласен с тебе защото:
                                1. Като в Австрия има лихви, които съм описал, никой не си е изтеглил парите и никъде не е тръгнал.
                                2. Като в цялата еврозона подоходните данъци са пропоционални, никой не мрънка че е социализъм и едрите капиталисти си плащат по-голямата тежест към държавата дори с гордост.
                                3. Много смешно и късогледо ми се вижда как 80% защитават интересите на 5% /едрният капитал/. И даже политизират финансовата политика.
                                Наистина сме във времето на Емил Зола!

Коментар

Working...
                                X