Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Частичните прозрения на Бойко
Collapse
X
-
[QUOTE=SPART;1059210118]Не данъче , а пълна национализация на материални активи ( дълготрайни и краткотрайни) на стойност над 10 000 лева - на всички юридически и физически лица .
Максимален размер на чуждестранно участие в местно предприятие - не повече от 25% .
Пълна национализация на горите и селско-стопанската земя .
Засилване контрола на монополите и орязване на всичките им непривични функции .
Въвеждане на всеобща трудова повинност за населението (включително и на жените) от 25 до 35 годишна възраст .
Задължително военна служба - 2 години (3 години за моряците) .
Суспендиране на Бг-членството в ЕС - денонсиране на договора за присъединяване .
Освобождаване курса на лева .
Премахване на всякакви местни данъци и такси .
Въвеждане на прогресивна подоходна ставка .
България Северна Корея на Балканите УЖАСС А уж комунизмът опиума за масите бил изкоренен
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение....
П.П. Аз мисля, че и твоето депозитче трябва да се обложи с данъче
Максимален размер на чуждестранно участие в местно предприятие - не повече от 25% .
Пълна национализация на горите и селско-стопанската земя .
Засилване контрола на монополите и орязване на всичките им непривични функции .
Въвеждане на всеобща трудова повинност за населението (включително и на жените) от 25 до 35 годишна възраст .
Задължително военна служба - 2 години (3 години за моряците) .
Суспендиране на Бг-членството в ЕС - денонсиране на договора за присъединяване .
Освобождаване курса на лева .
Премахване на всякакви местни данъци и такси .
Въвеждане на прогресивна подоходна ставка .
И Лорде всички тия мерки или поне голяма част от тях са напълно постижими , но Борисоff няма топки за да направи дори и една от тях .
Обаче ако случайно "узрее" и тръгне смело напред,ще си осигури поне още 3 мандата власт с мнозинство в НС от над 2/3 ....Просто ще обере И целия ляв електорат и практически ще остане без опозиция което за държави като БГ е супер
Положението е архи-тежко и ако не се вземат мерки,ще стане неконтролируемо
ПС : И понеже си писал по долу за Турция - ето една графика която преди бях пуснал във форекс-темата:
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Соколов2 Разгледай мнениеДокато има депозит ще има кредит и докато тях ги има ще има банки.
Няма как едното без другото.А облагането само ако е част от някои успешен икономически модел.
Бат Пешо са е объркал с тези си твърдения, защото нямат грам логика.Ама тои да не е икономист да знае.
Естествено, че високите лихви по депозитите дърпат нагоре и лихвите по кредитите и бизнеса с намаляла печалба в кризата, не реинвестира, а единствено оцелява.Също се свива и увеличава и безработицата. Останалите виждат какво се случва наоколо и набиват само в депозити и чакат лихви. Банките дъщери пък пращат кинти като обезумели на майките си. Ония майките им за нашия бизнес са си чисти мащехи. Ич не ги брига за него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеДоход до 15000 годишно-10% данък.
Доход 15000 до 45000 годишно- данък 25%
Доход от 45000 до 100000 годишно- данък 35%
Доход над 100 000 годишно- данък 50%.
Независимо от ренти от жилища, производство, марули, хиликоптери, охлюви, заложни къщи или каквото и да е. Анадъмно?
Само скалата е доста стръмна ....
доход до 7200 лв - необлагаем и т.н. през 5 %...
пп. Даже и печалбата от форекс и търговия с акции...... да се облага....( ако нямаш печалба - да се облага оборота !!!) - шегичка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЕто това вече е комунизъм. Конфискация и даване на социално слаби. Това показва, че ти си роден под знака на червената петолъчка. Ти си комунист, пък обиждаш другите че са такива.
Не да се дава и конфискува, аз говоря за облагане. На мързеливите пари на депозит също данък. На селските стопани, които продават яйца на женския пазар, също данък и така....
Няма как едното без другото.А облагането само ако е част от някои успешен икономически модел.
Бат Пешо са е объркал с тези си твърдения, защото нямат грам логика.Ама тои да не е икономист да знае.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНие при предния данък бяхме цъфнали и вързали.Моето депозитче не можеш да го обложиш щото ще го изтегля и ще ми обложиш цървулите.Ма може например да се приеме едно законче който има повече от едно жилище другото требе да го даде на общината за настаняване на крайнонуждаещи се а наема да се определя от общината примерно 20 кинта на месец щото хората са социално слаби и няма къде да живеят.Може и за криене на доходи от наеми да се лежи в затвора.А за укрито жилище то да се конфискува.Все неща които ще отпушат икономиката пазара ще живне строителството и то
Не да се дава и конфискува, аз говоря за облагане. На мързеливите пари на депозит също данък. На селските стопани, които продават яйца на женския пазар, също данък и така....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеНямате право да критикувате единствения премиер който е радеател за свободна България, истински националист който оставя история след себе си. Кой друг построи толкова много?!
Лелел какви хора имало.....ххахяхяхях
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеГлей сега бате Пешо, не случайно данъка се казва подоходен.
Пропоционалния данък го имаше и у нас, но понеже свинските неувряли глави решиха , че въвеждайки плоския ще цъфнем и вържем не стана, ще трябва да го върнем за да станем нормална страна като всички в ЕЗ.
Как е в ЕЗ? Пример подходящ за нашата действителност:
Доход до 15000 годишно-10% данък.
Независимо от ренти от жилища, производство, марули, хиликоптери, охлюви, заложни къщи или каквото и да е. Анадъмно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЛорда дай ми линк на Банка.Инвестора не е меродавен източник.Чакам отговор какво да правим с имотните данъци и данък наем и рентите.Не раздаването на кредити с 3-4%лихва наричам комунизъм а мераците някой да ти осигури такъв ако може държавата с чужди пари.И чакам да ми отговориш за кредита от 200000 лева на 2%.Знаеш ли как ще раздвижа икономиката.Ще си купя земя или един нов комбайн.Не се прави на чукнат по главата.Много те бива да даваш акъл за неща от които имаш изгода и когато требе да се бръкне у чужди джобове.да видим колко си юнак кога требе да бръкнат у твоя.Значи за нас 2% лихва а твоите имоти цените да растат наемите също и да няма данъци.Мамин убавец
Пропоционалния данък го имаше и у нас, но понеже свинските неувряли глави решиха , че въвеждайки плоския ще цъфнем и вържем не стана, ще трябва да го върнем за да станем нормална страна като всички в ЕЗ.
Как е в ЕЗ? Пример подходящ за нашата действителност:
Доход до 15000 годишно-10% данък.
Коментар
-
Лорда дай ми линк на Банка.Инвестора не е меродавен източник.Чакам отговор какво да правим с имотните данъци и данък наем и рентите.Не раздаването на кредити с 3-4%лихва наричам комунизъм а мераците някой да ти осигури такъв ако може държавата с чужди пари.И чакам да ми отговориш за кредита от 200000 лева на 2%.Знаеш ли как ще раздвижа икономиката.Ще си купя земя или един нов комбайн.Не се прави на чукнат по главата.Много те бива да даваш акъл за неща от които имаш изгода и когато требе да се бръкне у чужди джобове.да видим колко си юнак кога требе да бръкнат у твоя.Значи за нас 2% лихва а твоите имоти цените да растат наемите също и да няма данъци.Мамин убавец
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАз и хубава жена съм гледал ма то ако ставеше както е по филмите.Ти май бъркаш филмите с реалността.Бе и в САЩ не дават на такава лихва ма ти можеш да вярваш.
Или ходи тегли кредит там.Не е задължително всички в една страна да са бизнесмени.На 20 години все още се ходи на училище.Като искаш да правиш бизнес ще започнеш от нулата.Никой не ти е длъжен.Почваш от малкото и ако си кадърен постепенно растеш.Като минеш през няколко кризи и натрупаш опит и пари тогава се разбира колко си предприемчив.На 20 години ако баща ти не е Някой никой незнае колко си умен и предприемчив.Това не се доказва с приказки.Влизаш в банката и казваш аз съм млад и предприемчив и хоп дават ти колкото искаш на 2%.Ако така раздаваха пари по света нямаше да има банки.Това за какъв се смяташ ти си е твой проблем.И аз смятам че съм най умния и трябва да вземам 20000 на месец ма никой друг не мисли така.Много комунисти и теоретици тука и много мрънкачи.Тази държава е загубена с този цигански манталитет и пословичен мързел и големи претенции.
Кажи колко хора са започнали от 0-та и не са теглили кредит за задвижване на бизнеса? Повечето фирми са тръгнали от 90-те. Я кажи колко от тях не са теглили кредити? Изумяваш ме! Явно никога не си имал фирма.
Пращам ти линк за кредитите в САЩ, ти и на фактите не верваш.
Приличаш ми на едни дърти сърдити старци в земенско с бради като лопати, които се събират вечер в кирпичената кръчма на селото и гледат новините, после някой проронва: "Абе не знам как е, но и така не е!Last edited by LANDLORD 31; 05.02.2012, 12:52.
Коментар
Коментар