IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Частичните прозрения на Бойко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
    През 2011г. приходите от данък върху доходите на физически лица достигнаха:
    - 2,162.2 млн. лв.

Разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците през 2011г. бяха:
    - 5,120.2 милиона лв.

Както се вижда приходът от данъка върху доходите на физически лица е нищожен в сравнение с разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците.
    Така, че премахването на плоският данък ще бъде ефективно само когато бъдат съкратени и разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците с няколко милиарда лв. за да не се изразходват допълнителните приходи за назначаването на повече бюджетници.

http://www.minfin.bg/bg/statistics
    Глупости на търкалета. Вие не разбрахте ли за две години и половина, че единствено рязането не е политика?
    Трябва насърчаване на потреблението което ще доведе до повече приходи в хазната. И то на потреблението на български стоки. Не на плазми.

Коментар

• През 2011г. приходите от данък върху доходите на физически лица достигнаха:
      - 2,162.2 млн. лв.

Разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците през 2011г. бяха:
      - 5,120.2 милиона лв.

Както се вижда приходът от данъка върху доходите на физически лица е нищожен в сравнение с разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците.
      Така, че премахването на плоският данък ще бъде ефективно само когато бъдат съкратени и разходите за заплати и осигуровки на бюджетниците с няколко милиарда лв. за да не се изразходват допълнителните приходи за назначаването на повече бюджетници.

http://www.minfin.bg/bg/statistics

Коментар

• брадър ъф хмел

Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
        Лорде, както ти писах по-рано, наистина те е заразило соц. мисленето. Самият Първанов вчера си каза, че мерките за преодоляване на кризата са десни, а не леви както ти предлагаш.
        Увеличаването на подоходните данъци и скалата ще доведе до допълнителен отлив на инвестиции и част от румънските и гръцки фирми ще се махнат от страната ни, но това теб надали те интересува при условие че си на държавна работа.

50% ставка, нали не го пишеш сериозно?! През 1996 ставката в най-горната част на скалата беше такава (49% доколкото си спомням) и криенето на данъци беше масов спорт. Аз тогава съм ги плащал и знам какво ми беше, ама ти дори нямаш понятие какво е да платиш такъв процент данък и накрая да не получиш нищо насреща от държавата, нали?! Така че убеждавай някой друг за предимствата на предлаганото от теб.
        Виж скалата във Франция и Германия и тогава ми говори за социализъм.
        Знам, че едрите ще реват, но принципа е че те затова са едри, да плащат най-много. Да имат най-голям дял в приходите. Не само да натискат хората на мизерни заплати.
        Като си голем, ще шариш като голем. А който мрънка така, не е голем, той е български чорбаджия-изедник
        Иначе си прав, че трябва специални преференции за тях, като изграждане на инфраструктура, предимство в даването на поръчки и т.н.

Коментар

• Лорд ъф дъ денс

Лорде, както ти писах по-рано, наистина те е заразило соц. мисленето. Самият Първанов вчера си каза, че мерките за преодоляване на кризата са десни, а не леви както ти предлагаш.
          Увеличаването на подоходните данъци и скалата ще доведе до допълнителен отлив на инвестиции и част от румънските и гръцки фирми ще се махнат от страната ни, но това теб надали те интересува при условие че си на държавна работа.

50% ставка, нали не го пишеш сериозно?! През 1996 ставката в най-горната част на скалата беше такава (49% доколкото си спомням) и криенето на данъци беше масов спорт. Аз тогава съм ги плащал и знам какво ми беше, ама ти дори нямаш понятие какво е да платиш такъв процент данък и накрая да не получиш нищо насреща от държавата, нали?! Така че убеждавай някой друг за предимствата на предлаганото от теб.
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• ХА-ХА А черкезов ще го вземете ли за експерт

Коментар

• Колко елементарно е да се повишат приходите в хазната 10 пъти.
              Само да приложат набелязаните от мен и Спарт мерки, поне частично.
              Ще трябва да напускам държавната служба и да се впускам в политиката.
              С екип от 10-ина човека можем да изкараме 5 мандата като Хелмут Кол.
              Само трябва да удържаме да не се влияем от някакви лобита, а единствено от масите.
              Особено пълните маси

Коментар

• Черкезов да не чакаш някаква държавна служба

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                  Нямате право да критикувате единствения премиер който е радеател за свободна България, истински националист който оставя история след себе си. Кой друг построи толкова много?!
                  И Черкезов се облизва да му подхвърлят пържолка...

Коментар

• И това ли ви са мерките за насърчаване на инвестициите. И повече чиновници да събират данъци и повече полиция да арестува и следи ли

Коментар

• За печалбите на БФБ-то, данък е задължителен. Топлата вода е измислена отдавна. Български лица данък на печалбата и приспадане на загубата. Чуждестранни лица - без данък.

Коментар

• Подоходното данъчно облагане, би трябвало да стимулира едрия бизнес към инвестиции и откриване на работни места. Това данъчно облагане от 10%, бе въведено от комунистите (уж социалисти) в интерес на мутробизнесмените, чиито протежета са самите те.

Коментар

• Да не предложиш Диш хак- данък зъби

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            подсещай ти, подсещай минфин-а кво е забравил и без друго за това управление БФБ е синоним на стокова борса, ама от типа на Слатинската
                            Ако знаеш какви налози съм измислил ....и по турско ги е нямало......
                            Но не знам,от прованса на Португалия или Франция, да ги пиша на дянков...

Коментар

• Ха-Ха то в БГ и Форекс мастъра вместо да играе взима тлъсти лихви

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                +1

пп. Даже и печалбата от форекс и търговия с акции...... да се облага....( ако нямаш печалба - да се облага оборота !!!) - шегичка....
                                Печалбата от форекса може би трябва да се облага по следния начин:

Който загуби до 100 лв.- водене при мама да му удари 3 шамара
                                Който изгуби до 1000лв.- водене при татко да му удари 3 каиша
                                Който спечели до 5лв годишно- 10% данък
                                Който спечели над 5лв.годишно- значи е форекс мастър и трябва да бъде обложен с 30%

Коментар

Working...
                                X